Esim adimla seslenmiyor,bana bi hitap şekli yok..

Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Allahtan hişt pişt baksana falan demiyor:)

Evlenmeden taniyamazsin derler ya ben de evlendikten sonra anladim bicok seyi.. bu durum da ne ilginçtir hic dikkatimi cekmedi sevgiliyken nisanliyken falan.. o zaman daha cok askim bitanemler ucusunca heralde ondan.
Sevgiliyken sevgi sözcüğü kullanan adam evlenince dut yemiş bülbüle döndüyse boşanın bence.
Adamda kişilik bozukluğu var galiba.

Ben de eşime evde adıyla seslenince hayırdır noldu asker arkadaşın mıyım filan diye takılıyo!İlla aşkım canım denecek.Yani başkasının yanında utanıyo dicem de ev sizin en özel alanınız eşiniz çok garipmiş

benim malum çenem düşüktür

eşim de aşağı kalmaz ama biz de sürekli isim ya da öyle aşkımlı vs hitaplkar yoktur

yani konuşuyoruz işte ikimiz, isme ne gerek var

kalabalıkta ya da seslenirken adımızı kullanırız ama ben hitaplı konuşma sevmem zaten

anneme bile sadece arkasından bağıracaksam anne derim kv ye 11 yılda hiçbir şey demeden idare ettim diye hep yazarım buraya da

haa bizim ilişkide bu sorun değil ama sizde sorunmuş konuşun ikiniz konu sahibi

bir de eşine hocahanım diyen tanıdıklar var, valla hiçbir şey demese daha iyi öğretmen eşine kalabalık içinde "hocahanım" diyeceğine

Arada kaynatıyorsun sen de yani, eşine sor belki o da üzülüyordur karım bana seslenmiyor diye :)

Ben de hitapsız konuşamıyorum, çok garip geliyor, yoksa kv ye şişt pişt yapardım.

Arada kaynatıyorsun sen de yani, eşine sor belki o da üzülüyordur karım bana seslenmiyor diye :)

Ben de hitapsız konuşamıyorum, çok garip geliyor, yoksa kv ye şişt pişt yapardım.

iyi de o da kullanmaz ki öyle hitap mitap

yani bu adam 18 yıldır hayatımda artık bizim için çok geç

biz de birbirimize güzel şeyler söyleriz başka şeyler de yaparız vs vs ama sofrada konuşurken sürekli damdancım, aşkım, canım demeyiz

ya da işte su istiyorsak bana da verir misin derim mesela

aşkımmm bana da verir misin ya da X bana da verir misin demem

ama öbür odada ise ve bir şey diyeceksem tabii Alooo diye bağırmam o zaman adını söylerim

Hitap kullanılmaması küçük bir sorun gibi görünebilir ama çok üzücü bir şeydir, sizi anlıyorum.

İnsanlarla konuşurken hitap kullanmak ve göz teması kişiye kendisini değerli hissettirir, aksi de değersiz tabi.

Bunun birçok sebebi olabilir. Aslında bir psikolog çok kolay çözer bu sorunun kökenini. Gitme şansı var mı eşinizin?

iyi de o da kullanmaz ki öyle hitap mitap

yani bu adam 18 yıldır hayatımda artık bizim için çok geç

biz de birbirimize güzel şeyler söyleriz başka şeyler de yaparız vs vs ama sofrada konuşurken sürekli damdancım, aşkım, canım demeyiz

ya da işte su istiyorsak bana da verir misin derim mesela

aşkımmm bana da verir misin ya da X bana da verir misin demem

ama öbür odada ise ve bir şey diyeceksem tabii Alooo diye bağırmam o zaman adını söylerim

Aaa,
Ben; x bey su verir misiniz derim,
Gerçek he şaka yapmıyorum.

Çünkü önceden x-can derdim, bana özel bir hitap olarak kullanırdım, sonra çocuğa kv ve tüm akrabaları x-can demeye başladı, gıcık oldum.

Canımı da gayriihtiyari kullanıyorum.

bzizim adetlerde vardır eşin adı toplumda söylenmez
cocuk sevilmez
ama ben köydede toplumdada ismini söylerim
oda söyler benimkini

Back
X