Esim adimla seslenmiyor,bana bi hitap şekli yok..

bunun bir sorun olduğu valla hiç aklıma gelmemişti

ben de mi gitsem acaba

yanlış anlamayın cidden söylüyorum bunu yorumunuza terslik olsun diye değil

örneğin ben fazla çekirdek bir ailede büyüdüm tek çocuğum

evde zaten 3 kişi var herkes bir arada

anne baba çocuk olunca konuşulandan kimin muhatap alındığı anlaşılır zaten bu ortamda

o zaman ne gereği var sürekli hitaba anne anne vs diyerek cümleye başlamaya

ben o nednele böyle bir konuşma tarzına hiç sahip olmadım

muhatabım olan kişinin gözüne vs bakarım ama sürekli ay X hanım şöyle oldu ay X hanım böyle oldu demem

konumu konuşurum sadece

telefonda da mesela vardır bazı insanlar her cümlenin sonuna adını söyleyince karşı tarafın dikkatini toplu tuttuğunu düşünen oysa ben konu dışında gereksiz şeyler ile beynin meşgul olmaması gerektiğini düşünürtüm ve aksine sürekli damdan hanım damdan hanım diyenler dikkatimi dağıtır

ayy amma teori yaptım ben bir düşüneyim uzman işini hepsini birleştirir dertlerimin giderim zira dişçim dişlerimi sıktığım kanaatinde ve bu gerçekten önemli bir sorun
Tabiki cümle içinde sürekli x, y diye seslenilmesine gerek yok haklısınız. Ancak bazı insanlar hiç hitap kullanmıyor. Her zaman şunu verir misin, bu böyle oldu gibi cümleler kurarken hitapsız kuruyor. Ama bu psikolojik açıdan karşıdaki kişiye zarar verir.

Mesela filmlerde görürüz erkek kadına "ilk defa ismimi söyledin" der, gülümser. Veya çoğu çift seks sırasında isminin söylendiğini duyunca daha fazla zevk alır, orgazma yaklaşır. Hatta bu sırada illa ismimi söyle diyen çok insan da var.

Ama eşinizle aranızda bir problem oluşturmamış sanırım bu, alışmışsınız birbirinize. O yüzden kafanıza takmanıza gerek yok bence, tabi yine siz bilirsiniz. :KK69:

Cevap vermiyorum bazen bakiyo bakiyo susuyo bazen ismimin sonuna hanim koyuyo da soyluyo. Toplum icinde bakmayinca sana diyorum diyo anliyorum ama bogacak gibi oluyorum yani ustune atlayip bogazini sıkasim geliyo artik. Baskalarina adiyla sesleniyo.
Hakkaten çok gıcık bi durum bende ilk defa duydum.ben olsam ismimle seslenmediği veya canım aşkım filan demediği sürece asla muhatap olmam duymam.onada hey sen filan derim ismini söylemem.insan evdeki kuşuna bile ismiyle hitap ediyo.hey allahım ya:sinirli:

Arkadaşlar defalarca konustum bu konuyu ama adam soyleyemiyor söylemiyor değil yani soyleYEmiyor.. verilen önerilerden daha önce denediklerim var duymamizliktan gelmek gibi. Bu seferde yanimizdaki kisiler kizim sana diyo falan diye bozuyolar ortami.. onlar adımı söylemedigini duymuyorlar ve benim cevap vermediğimi düşünüyorlar.. ama sana askim cicim gibi seyler söylerim olayını deneyebilirim de baska da ne yapabilirim bilmiyorum.. cagdisi herif mi desem!

Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Annemler 40 senelık evlıler
annem hala babama adıyla seslenmemıstır:)
değiştirmek zor cnm

Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Ben de eski esime ismiyle hitap etmezdim ve bu durumun sevgiyle asla bi alakasi yoktu.. Sevgi sozcukleri daha guzel geliyor bana.. Onun da ismimi soylemesini sevmezdim..

Acaba isminizde onun söyleyemediği bir harf falan mı var "r"gibi :deli:

Birde jodhaa akbar diye hint filmi var ya orada da kadın kocasının adını bayağı bi zor söylüyodu utancından ve edepten sanırım ama yüzyıllar öncesini anlatan bir film bu. 2017de bu kafayı ilk kez gördüm:KK14:

Cok sacmalamis ama yani kinusmussunuz duzelmemis duzelmez ki

Hayatımda bu kadar saçma bir şey görmedim duymadım. Nasıl birbirinize hitap etmezsiniz? Karı kocasınız ya hu siz!

F Feridefunda valla ben inanırım eskiler böylemiş ama günüzmüde böle biri varmı hala şaşırdım valla
benim annemle babamda aynı inan ki ben 37 yaşındayım daha hiç ne annem babama ne de babam anneme ismiyle hitap ettiğini görmedim abartmıyorum gerçek bu ..babam hep bakaleee diye bağırır annemde mesela uzak biyerden seslenmemek için taa yanına kadar gider öle söler sölüyeceğini kardeşimle bana hep garip gelir yaptıkları ama alıştık biz onlara...
bu konuda benim kaynanam ve kayınbabam mükemmeller hep birbirlerine xxx hanım
xxx bey diye seslenirler

ama eşinizin yaptığı ayıp tabi bi şekilde bunu halledersiniz inşallah

Sivasliyiz biz. Bizim bi jenerasyon geridekilerde boyle. Babaannem abimle yengemin birbirine ismiyle hitap etmelerini abeslemisti. Babamda mesela hic sevemezmis bizi babaannemin yaninda. Artik boyle dusunmuyoruz. Normallesti bizde. Askim bitanem hitabi yine yok ama yinede kinayanda yok yani ismiyle hitabi.

Esini degistiremezsin boyle gelmis boyle gder. Kabulleniceksin.

ayyy benimkide tam tersi askıma balım diye etrafımda bı gun masadayız corba icerken esim bana bi kasık verdi diye babam masadan kalktı neden böyle yapıyomusuz zihniyete bak ne yapsaydı esim bana vursa hosunamı gidicekti acaba bu babam beni deli ediyo yaaa

Cook eski bir kafa.. Benim babam da boyle.. Babaannem dedeme "adam" diye hitap ederdi. Sanirim ayip geliyor isim ile seslenme olayi yada bir cesit isim ile seslenirlerse deger verdiklerini gosteriyor gibi geliyor... Gosterseler ne olacak sanki?! Gelenekci bir adam esiniz. Ve boyle adamlar degismez.
Köyde büyümüş kişilerden hiç de hayatim askim dedikleri duymadim babaanem dedeme herif derdi Kaynanam da kayinbabsma leyn herif der duymadim köyde büyümüş iki medeni aile :D şehirde büyümüşler farkli oluyor benim ailem eşimin ailesi tam koylu insanlar biz sehirliyiz iste :KK45::KK53:

Çok dengesiz bu dünya çoookk :D Ablacığım başkalarının yanında değil de evdeyken şaşalı sevgi sözcükleri söyleyin bakalım nolacak :D
Benzeri şikayetleri ben de alıyorum da :D Annem falan arada isyan ediyor dışardayken başkalarının yanında çok soğuğum diye :D Ben de aksine siz benim özel hayatımsınız uluorta mı yaşacüüdüm falan diyorum belki aynı durum sizde de vardır :D

Back
X