- 6 Kasım 2014
- 2.905
- 7.949
- 158
- Konu Sahibi Feridefunda
Tabiki cümle içinde sürekli x, y diye seslenilmesine gerek yok haklısınız. Ancak bazı insanlar hiç hitap kullanmıyor. Her zaman şunu verir misin, bu böyle oldu gibi cümleler kurarken hitapsız kuruyor. Ama bu psikolojik açıdan karşıdaki kişiye zarar verir.bunun bir sorun olduğu valla hiç aklıma gelmemişti
ben de mi gitsem acaba
yanlış anlamayın cidden söylüyorum bunu yorumunuza terslik olsun diye değil
örneğin ben fazla çekirdek bir ailede büyüdüm tek çocuğum
evde zaten 3 kişi var herkes bir arada
anne baba çocuk olunca konuşulandan kimin muhatap alındığı anlaşılır zaten bu ortamda
o zaman ne gereği var sürekli hitaba anne anne vs diyerek cümleye başlamaya
ben o nednele böyle bir konuşma tarzına hiç sahip olmadım
muhatabım olan kişinin gözüne vs bakarım ama sürekli ay X hanım şöyle oldu ay X hanım böyle oldu demem
konumu konuşurum sadece
telefonda da mesela vardır bazı insanlar her cümlenin sonuna adını söyleyince karşı tarafın dikkatini toplu tuttuğunu düşünen oysa ben konu dışında gereksiz şeyler ile beynin meşgul olmaması gerektiğini düşünürtüm ve aksine sürekli damdan hanım damdan hanım diyenler dikkatimi dağıtır
ayy amma teori yaptım ben bir düşüneyim uzman işini hepsini birleştirir dertlerimin giderim zira dişçim dişlerimi sıktığım kanaatinde ve bu gerçekten önemli bir sorun
Mesela filmlerde görürüz erkek kadına "ilk defa ismimi söyledin" der, gülümser. Veya çoğu çift seks sırasında isminin söylendiğini duyunca daha fazla zevk alır, orgazma yaklaşır. Hatta bu sırada illa ismimi söyle diyen çok insan da var.
Ama eşinizle aranızda bir problem oluşturmamış sanırım bu, alışmışsınız birbirinize. O yüzden kafanıza takmanıza gerek yok bence, tabi yine siz bilirsiniz.