Esim adimla seslenmiyor,bana bi hitap şekli yok..

Evli değilim ama sevgilim bana sevgi sözcükleri yerine adımı söylediğinde bile bu bir triptir bizim için:) bu ne saçma bi düşünce şaşırdım.insan bundan çekinirmi yauv

toplum içinde sana yönelik bi şey söylediği zaman duymamış gibi yap. ondan yana bakma bile. şşt falan derse de bakma. sana insan gibi adınla falan seslensin öyle cevap ver. ne tuhafmış.

Canım benim babam da aynı öle anneme öle derdi sonra ben farkettinmi annemde üzülüyordu tıpkı aynı bizde babamı uyardık kardeşlerim ile sonra düzeldi artık ismini zikrediyo bence sende sözü geçen birine Rica edebilirsin aa farkettimki sen hiç işim demiyon fln dedin misal bilmiyormuş gibi davransin anladinmi bide böle dene belki utanir

Tehdit edecwksin. O demekki bunu tabu haline getirmis. Swvgi sozcuklerini hic soyleyemez. Eger adimla hitap etmeye alismazsan herkesin icinde sana askim balim böcügüm bıdıgım falan derim diyeceksin. Yapmazsa bunu yapacaksin da. Blof yapmadigini anladigi anda pasa pasa adinla hitap edecektir.

Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Canım benim eşimde öyle bir ailede büyümüş benim annemlerde durum tam tersi balım peteğimler havada uçuşur :) adını söylemrdiginde dönüp bakma cevap verme anlamıyorum kime dediğini dersin zamanla alışıyorlar :) benim kp de aynı şekilde kv nın adını bir kere bile duymadım ağzından. Cok zor oluyor haklısın ne hissettiğini anlayabiliyorum. Biz bitanemi kullanırız birbirimize buna bile kızanlar oldu :) ama bence sende sevgi sözcükleri kullanmalısın malesef erkekler gec öğreniyor onlara biz öğretmeli biz alıştırmalıyız :)

Bizde öyle sürekli aşkım, canım, bitanem diye hitap etmeyiz birbirimize eğer yanımdaysa ismini de kullanmam bir şey söylerken yani hitapsız konuşurum zaten ona söylediğimi anlıyor o da öyle. Toplum içinde tabii ki isimlerimizle hitap ederiz ama evde pek öyle canımlı cicimli değiliz. Bu arada bir tanıdığımız vardı kadın eşi geldiğinde eşim geldi demezdi. kızının adı x olsun, x'in babası geldi derdi. İyi ki kızları da vardı yoksa vay hallerine.

Evlenmeden taniyamazsin derler ya ben de evlendikten sonra anladim bicok seyi.. bu durum da ne ilginçtir hic dikkatimi cekmedi sevgiliyken nisanliyken falan.. o zaman daha cok askim bitanemler ucusunca heralde ondan.

Nasi yani sevgiliyken birbirine askim sevgilim diyen cift evleniyo, kadin sadece adiyla sesleniyo adama, adam adini bile kullanmiyo ortadan konusuyo. Cok garip algilayamadim resmen

Acaba adınız sevmediği birinin ismi falan mı
Mesela benim hayatımda yaklaşık 20 isim var,ölmek durumunda kalsam da ağzıma almam o isimleri taşıyan kişilerle bir araya gelsem de hey falan der yada dokunurum.
Aklıma böyle birşey geldi,kocamın da ismi öyle olsa evlenmem evlensemde ismini yasaklar değiştiririm :deli::deli:

Acaba adınız sevmediği birinin ismi falan mı
Mesela benim hayatımda yaklaşık 20 isim var,ölmek durumunda kalsam da ağzıma almam o isimleri taşıyan kişilerle bir araya gelsem de hey falan der yada dokunurum.
Aklıma böyle birşey geldi,kocamın da ismi öyle olsa evlenmem evlensemde ismini yasaklar değiştiririm :deli::deli:
çok saçma bence, dediğiniz gibi madem o ismi ağzına almayacak kadar sevmiyor, o isimde biriyle evlenmeseydi o zaman. ya da ismini söylemek yerine canım dese bile yeterli. adam geri kafalı işte, elalemin içinde karısına canım aşkım demeyi, hatta ismiyle bile hitap etmeyi utanılacak bi şey zannediyor.

çok saçma bence, dediğiniz gibi madem o ismi ağzına almayacak kadar sevmiyor, o isimde biriyle evlenmeseydi o zaman. ya da ismini söylemek yerine canım dese bile yeterli. adam geri kafalı işte, elalemin içinde karısına canım aşkım demeyi, hatta ismiyle bile hitap etmeyi utanılacak bi şey zannediyor.
E burda bana neden muhalefet edip cevap veriyorsunuz anlamadım,konu sahibine yazın bitsin saçmaysa bana saçma sizlik bir durum yok.

E burda bana neden muhalefet edip cevap veriyorsunuz anlamadım,konu sahibine yazın bitsin saçmaysa bana saçma sizlik bir durum yok.

ne dedim ki ben şimdi de atarlanıyorsunuz :110: bu tahmini ortaya atan siz olduğunuz için size söyledim başka kime söyleseydim. hem size saçma demedim ki ben, eğer adam sırf bu yüzden eşine isimle seslenmiyorsa saçmalıyordur demek istedim. hatta sizin de dediğiniz gibi durum öyleyse evlenmeseydi dedim :110: bugün de herkes tersinden kalkmış allah allah :KK12:

Teyzem de eşine 'sana diyom' diye seslenirdi, komşumuz ' bizim sakallı' derdi gülerdim. Şimdi de ben eşimin adını söyleyemiyorum gerçi o da ismiyle seslendiğimde sanki çok kötü bir şey söylemişim gibi sinirlenerek ' diline sağlık ' diyo. Ne yapayım bilemiyorum. Ne diyem yanı'' Mahmıt '' mı diyem

Benim annem babamın adını söylemedi 40 yıllık evlilik boyunca.
Ama bu devirde, bir erkeğin eşinin adını söyleyememesi enteresan
Biz anneme bu konuda takıldıkça konuyu kapattırır rahatsız olur annem, utanır.
Allah gecinden versin Ölünceye kadar babamın adını söylemeyecek eminim. Sadece babamın yüzüne karşı değil farklı ortamlarda cümle içinde bile duymamışımdır. Annemin sesinden babamın adı Nasıl hiç bilmiyorum.
Babam öyle sert falan da değildir ama yetiştiğimiz ortam kültür işte
Umarım aşarsınız. Çok rahatsız edici

Teyzem de eşine 'sana diyom' diye seslenirdi, komşumuz ' bizim sakallı' derdi gülerdim. Şimdi de ben eşimin adını söyleyemiyorum gerçi o da ismiyle seslendiğimde sanki çok kötü bir şey söylemişim gibi sinirlenerek ' diline sağlık ' diyo. Ne yapayım bilemiyorum. Ne diyem yanı'' Mahmıt '' mı diyem
:D annem babama adam diye seslenir.. Adamim der. Bende niye adam diyorsun dedim adam iste koskoca adam diyor :D alooo der babam da anneme..leynnn heyy ssst !! Herif baksanaa :D

Benim annem babamın adını söylemedi 40 yıllık evlilik boyunca.
Ama bu devirde, bir erkeğin eşinin adını söyleyememesi enteresan
Biz anneme bu konuda takıldıkça konuyu kapattırır rahatsız olur annem, utanır.
Allah gecinden versin Ölünceye kadar babamın adını söylemeyecek eminim. Sadece babamın yüzüne karşı değil farklı ortamlarda cümle içinde bile duymamışımdır. Annemin sesinden babamın adı Nasıl hiç bilmiyorum.
Babam öyle sert falan da değildir ama yetiştiğimiz ortam kültür işte
Umarım aşarsınız. Çok rahatsız edici
Baskalarindan bahsederken adimi duyuyorum ben ama direk hitaben kullanmıyor adimi..

Cook eski bir kafa.. Benim babam da boyle.. Babaannem dedeme "adam" diye hitap ederdi. Sanirim ayip geliyor isim ile seslenme olayi yada bir cesit isim ile seslenirlerse deger verdiklerini gosteriyor gibi geliyor... Gosterseler ne olacak sanki?! Gelenekci bir adam esiniz. Ve boyle adamlar degismez.

İsmimi söylese, 'nasıl yaniiii' derim.

Aşkım, hayatım deriz. Kızgınsam ismiyle hitap ederim.

Back
X