Esim adimla seslenmiyor,bana bi hitap şekli yok..

çok ilginç bir bakış açısı var. aslında düşünüyorum toplumda böyle yapılarla karşılaşıyoruz.
çözümü ne inanın bilmiyorum ama rahatsız edici.
normalde iletişiminiz nasıl isim haricinde...
İyi iletisimimiz genel olarak.. aslinda bu adam genel olarak böyle gelenekci bi yapiya sahip kurtaramadim nasil islediyse icine gordukleri ,psikolojik vaka

En iyisi ona sevgi sözcükleriyle hitap etmeniz. Hatta ortamdayken , size seslendiğinde düşündüğünüzde , " efendim canım " deyin.

Birseyin değişmesini istiyorsa insan önce kendi değişmeli ya da yöntemi değiştirmeli. Söylediniz kâr etmedi. Kizdiniz yine aynı.
Ee o zaman başka yöntemler deneyeceksiniz.

Benim babam da öyle. Annemin ismini söylediği sayılıdır. Hist pist falan duyurmaya çalışıyor kendini. Biriyle telefonda konuşurken annemi verecekse telefona x'i veriyorum telefona diyor karşıdakine öyle duyuyoruz Allah'tan. Neden bilmiyorum utanıyor çekiniyor söylerken. Dışardaysa da evdekilere seslenirken kardeşimle benim adımı söyler sadece. Duyunca çok tuhaf ama alıştık artık. Tek de değilmis konuyu okuyunca,sevindim bi an.

Eskiden vardı herif kendi vs gibi seslenirlerdi hatırlıyorum çockluğumda annemle babamda ismiyle hitap ederdi ama büyüklerin yanında annene söyle yada kendi kelimesi kullanırlardı bazen iyginç gelirdi. Hala var oldugunu bilmiydrdum zorlamadan güzelce konusun bari biz bizeyken yasıtlarımızın yanında ismimle hitap et de ufak ufak alısır zamanla

genelde isim ile hitap trip sebebi oluyo :) ama hiçbişey dememesı normal değil yani sanki vazomuyum ben demek gelir insanın içinden kedi ye kusa bile isim veriyoruz ki özel bi varlık oldugu için hayatımızda birde ayrım yapmak için saçma yani ne saygısı ne utanması hiç anlayamadım sıkıcı bi durum olsa gerek benvce konustugunda hiç tepki verme adını soyleyene kadar konusma ..

Seslenmiyor, diyorum ya yanima gelip soyluyor veya direk soylecegi seyi söylüyor uzaktan evde ikimiz olunca anliyorum yani bana dediğini.. evet anne babasi amcasi yengesi alayi boyle. Ama gencler boyle değil hepsini bilemiyorum ama tanidigim uc bes kisi gayet sesleniyor esine adiyla benim ki kalmis yıllar öncesinde hey Allahım ya.. napsam olmuyor içime dert oldu artik.. kiskaniyorum baskalarina adiyla seslenince dusunun yani kiskandigim sey ne İSİM
Gerçekten çok garip aşkım bitanem dememesini anlarım yapı meselesidir belki söyleyemez yada eskiden büyüklerin yanında söylenmezmiş hadi onada tamam -ki sevgiyi belirtmek neden ayıp sayılıyor onuda hala anlamış değilimde- Ama adıyla bile seslenememek bunu cidden anlayamadım yani :KK64:
Sevgililik dönemi yaşadınız mı görücü usulü mü evlendiniz yani ne biliyim nişanlıyken yada sevgiliyken hiç dikkat etmediniz mi bu huyuna

Ne ilginç insanlar var ya. İlkkez duydum.

İlk konu yanlış başlıkta açıldı sandım eşim adımla sesleniyor aşkım hayatım vs demiyor diye bişeyler okuyacağımı düşündüm.

Bende adımla seslense bozulurum kızarım o bile bişeymiş..

Ayni yatağı paylaştığı kadına ismiyle hitap edememek...Ne saçma bir durum böyle...Baskasina sizden bahsederken ne diyor ?
Baya baya rest çekin trip atın,söylemeye alışana kadar.Valla ben olsam tek kelime konusmazdim,yokmuş gibi davranirdim.Çunku onun yaptigida bir nevi yok saymak.

Bunun son örneğini, mahallemizdeki ton ton teyzede gördüm, kendisi 85 yaşında şuan :) teyze kocanın adı ne diyorum utanıyor Söyleyemiyor gelini cevap veriyor :) adam da öleli 20 yıl olmuş neredeyse.
Yani sonuç olarak bu nesil tükendi diye düşünürken eşini okuyunca şaşırdım. Ama şöyle de bir şey var. Biz eşimle hiç isim ile seslenmeyiz. Aşkım canım çiçeğim böceğim vb dir hitaplarımız. Dışarıda seslenmek zorunda kaldığımda ismi ile seslenince heyecanlanıyorum sanki ilk defa konuşacakmışız gibi oluyorum :) yabancı biri gibi :))) demek istediğim eşin böyle bir alışkanlık ile büyüdüğü için çok ama çok zor değişir. Sadece sabret ve azmet.

İsmini veya herhangi bir hitap seklini kullanmadığı müddetçe ona dönme, cevap verme. Bunu bebeklere yapıyoruz terimleri öğrensin diye :) istediği şeyin adını söylemediği müddetçe o şeyi alamıyor. Sen de öyle yap :) sonuç alırsın emin ol :)

Ayyy benm eşimde hiç canım cicim demez aşırı hitap şekline zaten karşıyım dışarda ismimi söyler evde de ikimz varız bana konuştuğu anlarım ama çok ciddi bi sorun değil bu artık toplumumuzda abartıldığı için size garip geliyor olabilir

İsmini söyleyip seslenmiyor hayatım aşkım falan diyor da ondan rahatsız oluyorsun zannettim fakat içerik bambaşkaymış...

O durumda tepkisiz kalmanı öneririm sana, duymamazlıktan gel kendi kendine konuşup dursun cevap verme, bir iki derken isimini söylemeye mecbur kalacak...

Çekindiğinden değil öyle alıştığı için yapıyor aşabilir bence...

Bence
Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Bence eşinizin kişiliği bu isim kullanmamak ben 20 yıllık evliyim 1 kere adımı söylediğiy yoktur. Ben böyle konuları takan bir insan degilim.sende eşini oldugu gibi kabul et. Sevgi sözcügüde kullanmaz zaten hic sevmam öyle aşkım sözlerini vıcık vıcık .hereketleri davranışları zaten sevdiğini gösteriyor .sende rahat ol zamanla alışırsın.

Biz eşimle geri kafalılığın nirvanasıyız, ailelerimizin yanında aşkım canımı geçtim yan yana oturmayız bile.Ammmaaa ev bizim mahremimiz başbaşayken ne istersem söylerim aşkım,guzum,canım,aşkuşum Allah ne versiyse içimden ne gelirse.Hem ne diye söylemeyim ki eş bu (anneme annecim bile demedim) Eşiniz söyleyemiyo ise siz söyleyin zamanla alışır.

Back
X