Teşekkür etmeyen kadının ailesi olunca normal demek ki.
Olay sadece teşekkür edilmesi de değil şu an, damat buyursunlar gelsinler diyor, yok illa arayıp söyleyecek damat, özür dileyecek. Gerekirse yalvaracak evlerine gelmeleri için. Bu nasıl bir tavır? Hangi gelin bunu yapar kaynanasına yada biz arayıver, ne olacak deriz?
Alışmışlar bütün çocuklarını etraflarında döndürmeye, damat iplerinde oynamayınca kötü olmuş. Ben bu olayın damat tarafından bir teşekkürden fazlası olduğunu düşünüyorum. Teşekkür bardağı dolduran son damla olmuş. Aile iyi niyetli olsa kızlarına baskı yapmazlar, damat konuşmazsa onlar da ona göre davranır olur biter. Arasın, davet etsin diye kızlarına baskı yapmaları çok bencilce. Konu sahibi de "benim hatırım için " diye araya girip eşinin sınırına müdahale ediyor. Buna devam ederse araları bozulur. Bana saygısızlık yapıldığını düşünsem kimsenin hatrı için geri adım atmam. Hatrını öne süren kişinin de bana olan sevgi ve saygısından şüphe ederim.
Biz nasıl burada eşlerin ailelerine karşı karılarına sahip çıkmasını istiyorsak, kadınlar da kocalarına sahip çıksınlar. Kimse kimseyi kullanmaya, ezmeye kalkmasın. Sahip çıkmaktan kastım da "anam babamdır, görmezden gel, alttan al" dememek yada kendi hatrını öne sürmemek, ve bu yüzden yuvanın huzurunu bozmamak, yoksa herkes kendine sahip çıkar zaten.