Eşim, ailesi ve benim kırgın, üzgün ailem

Eee naptın?

eşinlik durum pek yok, tüm olan kayınvalidenle.
cadıya benziyor, dediğim dedik, çaldığım düdük tazrdan.
o öyleyse, sen de öyle ol o zaman.
pabuç bırakma sakın ona.

araba kendininse, kendinin gibi davran, çekimser olma.
kimse karışamaz benim anneme ne götüreceğime de, al arabayı, git ne istiyosan al.
bi daha aynı tavırda bulunursa ağzının payını ver.

ayrıca, bu kadar basit bi olayda neden boşanmaktan bahsetmiş ki? salak mı o kadın dicem, olamayacak şimdi.

başka bir olayda da bu boşanma bahsinden başlarsa yine, üstüne düşmeyen vazifeyi yüklenmemesini söyle ona.

sen üzülmesin, olay büyümesin diye çekimser kalırsan, bu kadın seni daha çok ezmeye başlar.

eşin de iyi birine benziyor merak etme, en azından kinci değil.
çoğu kişinin eşi, böyle bi durumda kinlenip, günlerce konuşmayabilir.
seninki gelmiş öpmüş seni.
fazla trip yapacağını sanmıyorum.

ama, kayınvalidene karşı uyanık ol, çekimser olma.
hiç tekin birine benzemiyor.

sinir oldum kayınvalidene.

eşime bugün açık açık anlatıp konuşacağım.

aynen öyle kırgınlıklar olmasın istiyorum. çünkü bizde etkileniyoruz bu durumdan.

canım mutlaka etkilenirsiniz. sen kırgınlık olmasın diyosun ama kaynanan pek sen gibi düşünmüyo. olursa olsun herkes söyleyeceği lafı bilicek. sana bişey demiş olsa hadi dicem ama ailen söz konusu olunca daha katıyım. inşallah eşine uygun bir dille anlatmışsındır ve eşinde çözme taraftarı olmuştur. ay çok sinir oldum kaynanana yaaa.

canım seni sudefnenin konusundan hatırlıyorum..
ah şu erkekler hemen üstüne düştün mü tmm bişey sanıyolar kendilerini.. inş. konuşabilmişindir.. sorunlarını halledebilmişimdir canım.. sonra bize de yazıver artık :))

kızlar destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. eşimle konuştuk. yanlış anlamışsındır. öyle demek istememiştir falan dedi. bende eşime kayınvalidemin söylediklerinin net olduğunu, "senin hatrın için ben yine de davet ettim hiç birşey olmamış gibi davrandım surat falan yapmadım" dedim. ama sen annemin ufacık bi lafına hemen surat yaptın gönlünü kırdın, aynı saygıyı senden de bekliyorum dedim.
eşimde öyle yaptı zaten dün hemen annemlere gittik beraber vakit geçirdik gönlünü aldık.

Son düzenleme:
şu an herşey yolunda çok şükür. ben annene surat yapmadım sorunları hiç bir zaman belli etmedim. nereden biliyor annen dedim. ya ben ya ablam söyler, ben söylemediğime göre ablam mı söylemiş dedi. ben de ses etmedim. kayınvalideme bugüne kadar öz annem gibi çok iyi davrandım. bundan sonra kayınvalideme ve görümceme karşı daha resmi davranırım artık. öyle olmak gerekiyormuş demekki...

Son düzenleme:
biz byramda memlekete gittik. annemde gelirken memelektten 3-5 kg birşeyler istedi araba nasıl olsa boş gidecekti bende olur dedim.
kayınvalidem "biz alışık değiliz böyle getir götür işlerine benim oğlumda alışık değil. biz geze geze gider geliriz. keyfimize göre hareket ederiz. sende kocan öyle seviyorsa onun peşinden gideceksin.bu saatten sonra boşansan ailenin yanında rahat edemezsin." dedi. bende artık biz bir aile olduk araba zaten boş gidiyor onlarda benim annem babam. elbetteki getiririmde götürütümde dedim. kayınvalidem "hayır olmaz annenlere söyle bizden birdaha asla birşey getirip götürmemizi istemesinler biz keyfimizle hareket ederiz. olmaz. sende buna uymak zorundasın" dedi. ailem müthiş kırgın.

ailem arkamda çok şükür. ama eşimi hep kardeşimle bir tuttular annemlerin 2 damadı daha var onlara hep daha resmiydiler. bu memleketlimiz de olunca daha bir sıcak samimi idiler. eşim çok yemek seçer. o yüzden annem eşime hep özel onun sevdiği yemekleri yapar. geldimi yeni gelin gibi ayağına dönerdi. bu sebeplerle eşim tepki verdiği için çok zorlarına gitti. çok kırıldılar. Annem bu kırgınlıktan sonra evine gittiğimizde hala eşimi düşünüyordu. bana işaret edip kalk eşin açtır karnını doyur falan diye. ama eşim annemlere karşı suratını asıp kapı çarpıyor.

şu son paragraf bana tanıdık geliyor canım. sen yine eşine tavrını belli et ama trip yapma güzelce konuş, ne kadar kırıldığını, annenin onu ne kadar sevdiğini ve buu yüzden çok üzüldüğünü anlat. benim eşim annemi evden kovmuştu, inanabiliyor musun!! zaten o günden sonra eşimle aramda herşey koptu, ne kadar iyi olsak da içimde hep garip bi duygu. kırgınlık da değil, kızgınlık da değil sanırım intikam:))) neyse canım takma kafana, dediğim gibi yap ama.
bu arada bu sabah forumdan ağlamadan çıkarsam kendimi tebrik edeceğim...

şu son paragraf bana tanıdık geliyor canım. sen yine eşine tavrını belli et ama trip yapma güzelce konuş, ne kadar kırıldığını, annenin onu ne kadar sevdiğini ve buu yüzden çok üzüldüğünü anlat. benim eşim annemi evden kovmuştu, inanabiliyor musun!! zaten o günden sonra eşimle aramda herşey koptu, ne kadar iyi olsak da içimde hep garip bi duygu. kırgınlık da değil, kızgınlık da değil sanırım intikam:))) neyse canım takma kafana, dediğim gibi yap ama.
bu arada bu sabah forumdan ağlamadan çıkarsam kendimi tebrik edeceğim...

konuştum hepsini canım. dediğin gibi daha öncede bi evimize geldiğinde surat yapmıştı. senin hesap kovmaktan beter etmişti. bu sefer söyledim. ben senin annene ne derse desin surat asmam senin hatrın için saygımı fazla fazla gösteriyorum. dedim. sen soğukkanlı olabiliyorsun ben aynı şekilde davranamıyorum dedi. ben de ama ben aynı saygıyı benim hatrım için senin de yapmanı bakliyorum dedim. tamam dedi. ve akşam annemlere gittik yemeği orda yedik falan iyiydik. çok şükür iyiyiz artık.

Son düzenleme:
konuştum hepsini canım. dediğin gibi daha öncede bi evimize geldiğinde surat yapmıştı. senin hesap kovmaktan beter etmişti. bu sefer söyledim. ben senin annene ne derse desin surat asmam senin hatrın için saygımı fazla fazla gösteriyorum. dedim. sen soğukkanlı olabiliyorsun ben aynı şekilde davranamıyorum dedi. ben de ama ben aynı saygıyı benim hatrım için senin de yapmanı bakliyorum dedim. tamam dedi. ve akşam annemlere gittik yemeği orda yedik falan iyiydik. çok şükür iyiyiz artık.

sevindim canım. iyiymiş eşin bak, daha k.v.ne fırsat verme böyle konuşmasına. siz yıpranırsınız, sonra da kötüye gider. çok sevndim şu anda iyi olmanıza, allah bozmasın inşallah...

son gelişme;
akşam memlekette düğün vardı. babam oradaydı. kayınvalidegille karşılaşmış. konuşmuşlar. babama biz kız üzülüyor diye öyle dedik falan demişler. benim üzülmeme dayanamamışlar. aslında kayınpeder iyidir. doğru söylemiş. ama kayınvalide lafı biraz dokundurarak söylüyor. bende ona sinirlenmiştim. biz hiçbişey taşıyamayız edemeyiz diyorlardı. akşam annemin akrabalarını taşımışlar arabalarıyla, babamla beraber düğüne gitmişler.
eee bu kadar yeterli herhalde, bende fazla uzatmam bundan sonra, ama daha resmi davranmakta her zaman fayda var, yüz vermeden, saygı çerçevesinde...

problemler olduğu zaman anlık karar vermemek gerekiyor. o anda ben evi terkedip boşanmaya kadar götürebilirdim işi ama sular durulsun diye bekledim ve öyle yapmakta gerekiyor. herkes sakinleştikten sonra daha mantıklı düşünülüp konuşuluyor, hatalı hatasını anlıyor, problemler daha kolay çözülüyor. e bide herkese gereğinden fazla iyi davranmamak, araya mesafe koymak gerekiyor. eşine karşıda çok değer verdiğini her zaman belli etmemek, arada umursamıyormuş gibi davranmak gerekiyor. eşim akşamları işyerine gidiyor, hergün geldiğinde ben soruyodum naptınız falan diye, bi müddet sonra sorularımın onu sıktığını farkettim. şimdi hiç birşey sormuyor, ilgilenmiyomuş gibi davranıyorum, bu sefer gelip kendi açıklama yapmaya başladı. kaçan kovalanır hesabı biraz. eşleri çok da fazla sıkmamak gerekiyor , orta yolu bulmak lazım yani.
bunlarda benim çıkardığım dersler...

Son düzenleme:
Back
X