Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşim hemen hemen her gün icki icer. Hep bir bahane bulur. Bir gün sevinçten, bir gün üzüntüden, bir gün benim yüzünden.... Evde hep gerginlik var,,,, cok Yoruldum
Aldigi alkol miktari nedir? Icince kendini kaybedecek gibi oluyor mu ?Ictiginde size zarar veriyor mu sozlu ya da fiziki ? Icmedigi zaman nasil davraniyor? Malesef yakin cevremde 2 alkolik vardi.Kuzenimin eski esi en az 3 defa amateme yatti ama kar etmedi.Umarim oyle vahim bir durumda degildir esiniz.
Her alkolik içince zarar verme eğilimine girmez chelzykuşum. Alkolik bir babanın kızıyım. Aynen dediğin gibi amateme girdi çıktı defalarca ama kar etmedi. Şu an alkolik değil ama yine her akşam ufak bir şeyler içer. Ne alkolizmle boğuştuğumuz dönemde, ne sonrasında babam alkollüyken zarar veren bir adam olmadı. Tek zararı kendineydi.
Aynı şekilde yakın akrabalarımdan biri daha alkolikti, o tamamen bıraktı şu an. Ama o da alkollüyken zarar vermezdi. Aksine daha sakin, daha neşeli adamlar olurlardı alkol aldıkları zaman ikisi de.
Ah seph,oyle lanet adamlara denk geldik ki biri ictiginde bicagi bile kuzenimin kalcasina saplayamacak kadar kafa gidikti,digeri ise halami kemerle dovecek kadardi...O yuzden kafamda hep alkolizmin pencesine dusenler boyle dusunuyorum.Kendine zarar veren soyle dursun.Gerci dedigin gibi dedem de ramazan ve kandiller disinda 50 yil bi fill icerdi aksamlari her gun..Ne bileyim ya bizler de iciyoruz ama agzimizla.
İşte ağzıyla içen mi başka yeriyle içen mi bu konudaki adam onu bilmiyoruz. Alkolik olup olmadığı bile belli değil. İki cümleyle çıkarım yapmaya çalışıyoruz.
Dediğin gibi lanet insanlara ben de tanık oldum da hepsi öyle değil demek için yazdım sana sadece.
Cok samimi arkadaslarimdan biri senin anlattigin gibi..Zarari kendine ama ben tutamiyorum kendimi ara ara cok bogmadan biraz azaltmasini,hic degilse bazen ara vermesini soyluyorum...Tek ogun olarak sadece aksam bira iciyor kafasi bozuk oldugunda ve bakkala veresiye acmis ve borc kabarmis.Bu da gostergesidir degil mi?
Bira icerek oleni gordum, alkole bagli sirozdan.. Biradan alkol bagimlisi olunamayacagi kent efsanesi. Bir kadin icin haftada 12, erkek icin 15 bira alkolizm yolu. Ya da hergun duzenli icmedigi halde en az haftda bir kere bir anda 5-6 bira veya fazlasini icmek de alkol bagimliligi riski yaratir. Birada alkol bagimliligi zamana yayilir, ancak bira icenler alkolizme yakalandiklarinda ictikleri bira miktarini kontrol edemez, istediklerinde azaltamazlar. Bira butun asli organlara zarar verir, karaciger basta olmak uzere, ikinci tip diabete sebep olabilir, ayrica zihinsel hastaliklara da yol acabilir, depresyon ve intihar egilimi gibi.. Gobek yapar, gobek cevresi genis olan insanlarda kalp hastaliklari riski de cok yuksektir.İçmediği zamanki tutumu gösteriyor aslında alkolik olup olmadığını.
İçmediğinde titreme en büyük belirtisidir. Veresiye durumu biraz karışık tabi ama alkolizm kanıtı değil.
Bir de şu var, onlarca alkolik insanla tanıştım bira içerek alkolik olan görmedim inanki.
Bira icerek oleni gordum, alkole bagli sirozdan.. Biradan alkol bagimlisi olunamayacagi kent efsanesi. Bir kadin icin haftada 12, erkek icin 15 bira alkolizm yolu. Ya da hergun duzenli icmedigi halde en az haftda bir kere bir anda 5-6 bira veya fazlasini icmek de alkol bagimliligi riski yaratir. Birada alkol bagimliligi zamana yayilir, ancak bira icenler alkolizme yakalandiklarinda ictikleri bira miktarini kontrol edemez, istediklerinde azaltamazlar. Bira butun asli organlara zarar verir, karaciger basta olmak uzere, ikinci tip diabete sebep olabilir, ayrica zihinsel hastaliklara da yol acabilir, depresyon ve intihar egilimi gibi.. Gobek yapar, gobek cevresi genis olan insanlarda kalp hastaliklari riski de cok yuksektir.
Ickinin her cesidi yavas yavas oldurur, acelesi olmayanlarin kaygilanmasina gerek yok..
Ayrica alkol almadiginda titremek tek gosterge degil. Ailevi, sosyal iliskilerde bozulma, veya islerinin bozulmasi, chelzy'nin ornegindeki gibi borclanma da alkolizm belirtileri arasindadir. Bazi insanlar ictiginde tatli olur, ama bazilari da agresif olur. Herkesin bunyesi farkli.
Sehir efsanesi dememdeki maksat, halk arasinda boyle bir inanis oldugu icindir. Sen gormedin, veya ayni sebeple kondurmadin bilemem.. Ben hemsire oldugum icin hergun karsilastigim olay..Şehir efsanesi falan bilmiyorum, ben görmedim dedim zaten. Bira içerek alkolik olan vardır yoktur demedim, dediğim gibi ben görmedim.
Bira zararsızdır da demedim. Muhakkak ki aşırı miktarlarda içiliyorsa zararlıdır. Borç yapılarak içiliyorsa alkolizm olmasa bile bir sıkıntı vardır.
Sadece titremek de demedim saraylım. En belirgin özelliği titremektir dedim. Alkol alınmadığı zaman vücudun verdiği ilk tepki titremektir. Terleme de zamanla eşlik eder. Sosyal ilişkiler bir süre yolunda tutulabilir, belki birey çaba sarfeder bunun için ama dışardan farkedilmesin diye sosyal olarak tutumlarına dikkat eder. Sosyal ilişkiler ve aile ilişkilerindeki dalgalanmalar son aşamalardaki belirtilerdir çoğu zaman.
Evet, maalesefPeki içtiği zaman size kötü laf vs soyluyomu