Eşim anneannem yüzünden evliliğimizi bitirdi

side75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
92
0
96
45
İstanbul
Merhaba 10 gündür büyük bir acı çekiyorum. Elimden de birşey gelmiyor. Ne olur bana yardım edin nasıl davranacağımı bilmiyorum artık.4 yıldır evliyim. Eşimle aramızda hiçbir problem yok. Kavga bile etmiyoruz ve çok severek evlendik. Sadece kayınvalidemle bazı problemlerimiz var. 4 eylülde kütüphaneye gitmek üzere evimden çıktım. Eşim akşam gelip beni alacak, birlikte yemek yiyecek ve eve dönecektik. Akşam 6 da eşim geldi, arabayla beni aldı. Arabaya ilk bindiğimde çok sessizdi. Bir gariplik olduğunu anladım ama ne olduğunu bilmiyordum. Birden ağlamaya başladı. Beni babamın evine bırakması gerektiğini söyledi. Ben ne olur anlat ne var diye yalvardım. Şok olmuştum. Babamlara giderken bir yandan ağlıyor bir yandan da anlatıyordu. Benim bir ananem var. 77 yaşında. manik depresif ve aynı zamanda kanser hastası. Üç çocuğu var. Ama hiçbiriyle oturmayı ve kendisiyle ilgilenilmesini kabul etmiyor. Komşularıyla kavga ediyor. Yıllardır bu yüzden bir sürü problem yaşıyoruz. Eşim ananem hakkında araştırma yaptırdığını, çevresinde ananem hakkında kötü şeyler söylendiğini söyledi. Komşuları ve esnaf ananemin evinde kim olduğunu bilmedikleri kadınların ve erkeklerin geldiğini söylemişler. Eşim böyle birşeyi kaldıramayacağını ve evliliğimizin bittiğini söyledi. Ben ağlama krizine girdim. Beni evin önüne bıraktı. akşam 19.00 gibi. Ertesi günde eşyalarım kolilenmiş olarak babamın evine geldi. İşin tuhafı ananemla ilgili böyle birşeyi daha önce biz hiç duymadık. 10 gündür 2 defa eşimle telefonda konuştuk. böyle bişey olduğuna asla inanmıyorum ama varsa da benim ne günahım var diyorum. sen mükemmel bir insansın ama senin tek suçun öyle bir ananenin torunu olmak diyor. ben ne yapacağımı şaşırdım. böyle bişey yok diye yalvarıyorum ama kabul etmiyor. bir kere bile böyle bişey söylense benim için yeterli. ben bunu sindiremem diyor. sizce ne yapmalıyım?nasıl davranacağımı bilmiyorum. eşimi deçok seviyorum. onu kaybetmek istemiyorum...

Merhaba 10 gündür büyük bir acı çekiyorum. Elimden de birşey gelmiyor. Ne olur bana yardım edin nasıl davranacağımı bilmiyorum artık.4 yıldır evliyim. Eşimle aramızda hiçbir problem yok. Kavga bile etmiyoruz ve çok severek evlendik. Sadece kayınvalidemle bazı problemlerimiz var. 4 eylülde kütüphaneye gitmek üzere evimden çıktım. Eşim akşam gelip beni alacak, birlikte yemek yiyecek ve eve dönecektik. Akşam 6 da eşim geldi, arabayla beni aldı. Arabaya ilk bindiğimde çok sessizdi. Bir gariplik olduğunu anladım ama ne olduğunu bilmiyordum. Birden ağlamaya başladı. Beni babamın evine bırakması gerektiğini söyledi. Ben ne olur anlat ne var diye yalvardım. Şok olmuştum. Babamlara giderken bir yandan ağlıyor bir yandan da anlatıyordu. Benim bir ananem var. 77 yaşında. manik depresif ve aynı zamanda kanser hastası. Üç çocuğu var. Ama hiçbiriyle oturmayı ve kendisiyle ilgilenilmesini kabul etmiyor. Komşularıyla kavga ediyor. Yıllardır bu yüzden bir sürü problem yaşıyoruz. Eşim ananem hakkında araştırma yaptırdığını, çevresinde ananem hakkında kötü şeyler söylendiğini söyledi. Komşuları ve esnaf ananemin evinde kim olduğunu bilmedikleri kadınların ve erkeklerin geldiğini söylemişler. Eşim böyle birşeyi kaldıramayacağını ve evliliğimizin bittiğini söyledi. Ben ağlama krizine girdim. Beni evin önüne bıraktı. akşam 19.00 gibi. Ertesi günde eşyalarım kolilenmiş olarak babamın evine geldi. İşin tuhafı ananemla ilgili böyle birşeyi daha önce biz hiç duymadık. 10 gündür 2 defa eşimle telefonda konuştuk. böyle bişey olduğuna asla inanmıyorum ama varsa da benim ne günahım var diyorum. sen mükemmel bir insansın ama senin tek suçun öyle bir ananenin torunu olmak diyor. ben ne yapacağımı şaşırdım. böyle bişey yok diye yalvarıyorum ama kabul etmiyor. bir kere bile böyle bişey söylense benim için yeterli. ben bunu sindiremem diyor. sizce ne yapmalıyım?nasıl davranacağımı bilmiyorum. eşimi deçok seviyorum. onu kaybetmek istemiyorum...

Bu kadar basit ve asılsız bir sebep yüzünden evlilik mi bitermiş?

Bazı sorularım var;

Kayınvalide bu işin neresinde,
Eş nasıl bu kadar kolay kabullenip karra vermiş,
Anneannenin durumu ile sizin ne alakanız var,

birdenbire böyle bir sebep sunarak eşinizin sizi aileniizin evine bırakması çok ilgin.. bence başka sebepler var gibi ... eşiniz ailesini çok dinler mi .. dolduruşa gelmiş olmasın ...? bahane aranmış gibi.. 4 yıllık evlisiniz şimdi mi araştırma yapmak aklına gelmiş.. sizi tanımıyor mu bu eş! kaç yıllık eşisiniz! nasıl olur da bu tarz bir bahaneyle sizi ayrılğa inandırmış! işin peşini bırakmayın asıl sebebini bulun bence..

vallahi ne diyeceğimi şaşırdım bu olay bu kadar basit olmamalı
başka şeylerde var sanki
kim bu kadar küçük bişeyden dolayı konuşmadan dinlemeden böyle boşanmak isterki

Anneannenizin evine gelen tanınmamış kadın ve erkeklere ne anlam yüklemiş eşiniz?

Bunu kaldıramam diyor. Neyin ağır geldiğini anlamadım?

Siz de öyle bir şey yok diyorsunuz. Ne yok?

Bence başka bir sebep vardır, ne alaka anneannenin yaptığı şeyden seni sorumlu tutuyor. Başka bişey vardır, onu bahane etmiştir. Erkekler kurulu düzenlerinden kolay kolay vaz geçmezler. Heleki seninle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir davranış için yuva yıkmaya kalkışmak akıl karı değildir. Eşin senden soğumuztur, yada başka biri vardır. Mutsuzdur, böyle alakasız bir şeyi bahane etmiştir. Bence al karşına konuş. Derdi neyse açık açık söylesin. Ayrılmak istiyorsan ayrılırım sorun değil, ama böyle saçma sapan benimle alakası olmayan bir konu için ayrılmaya kalkıyorsun, bana inandırıcı gelmiyor, gerçek sebep neyse açıkça söyle ayrılalım de. bakalım neymiş. Burayada yazarsan sevinirim, gerçekten merak ettim.

Son düzenleme:
çok zor bi durum.. amaaa burdaki kimsen eşine karşı nasıl davranacagını senden daha iyi bilemez... onu en iyi huyunu suyunu bilen sensin.. senin için dua edicem.. umarım herşey gönlünce olur.. allah yardımcın olsun.

Ananemle bizim hiç alakamız yok. Ben 1 yıldır ananemi hiç görmedim. Annem gidiyor bazen onu da her seferinde dövüp gönderiyor. Elimizden birşey gelmiyor ama bizim evlilik hayatımıza herhangi bir müdahalesi yok. Bana bu araştırmayı önce arkadaşlarına yaptırdığını, beni babamın evine getirdikten sonra babasını ananemin oturduğu yere gönderip araştırma yaptırdığını söyledi. Babasına da aynı şeyleri söylemişler. Ben de dedim ki bu kadın hakkında komşularını darp etmekten dava var. O zaman komşular bunu da söylerlerdi. Sadece bizi darp etti değil, evinde uygunsuz insanlar buluşuyor da derlerdi, ama dinlemiyor. kayınvalidem ve eşimin babası ve abisi de ayrılmamızı istiyorlarmış. ben istesem bu saatten sonra ailem istemez diyor....

hersey güllük gülistanlik yürürken birden nerden cikiyoki bu
ayrica diyelim öyle sizinle hic bir alakasi yok
anneannenizin günahinin bedeli sizin ayrilmanizmiymis yani
cok mantiksiz
isin icnde baska seyler var size söylenmeyen

bana eşinin yaptığı çok saçma geldi, araştırmasını 4 yıl sonramı yapmış, bide senin ananen 77 yaşında ne yapabilirki hadi yapıyor diyelim bundan size ne

sen mükemmel birisin ama öyle anneannen var tuhaf:47::47:
evine git baskın yap... birşey unutmuşum de gir dal eve bak....... yani dlim varmıyor ama kız mız bi iz delil var mı diye bakın...

gerçekten çok şaşırdım ortada mantıklı bi sebep göremiyorum ben arkadaşlarında dediği gibi ortada bence başka bi sebep var..inşallah hakkınızda hayırlısı olur..

ne alakaymış ya :53:

yani anneanneniz degil.anneniz babanız bile kötü insanlar olabilir.ama bu sizin evliliginizi neden etkilesin.hemde sorunsuz bi evlilik diyosunuz. ve eşiniz neden resti cekip sizi korumadı ailesine karşı :26::26:

:89::53::53::53::53:anneannenizin böyle biri olmadığını söylüyorsunuz,ozaman bunu kanıtlayın.eşinize, en azından çevresine ....bence işin içinde başka birşey var:44:,eşinize bukadar güvenmeyin ...:19:kayınvalidenizle ilgili sorun nedir ki?:26:

Son düzenleme:
Senin kocanın Allah cezasını versın inşallah.. Dilerim yaptıklarını en sevdiğinden çeker binkere amin diyorum şuanda... Bu nasıl kişilksizdir yarabbim nasıl kuldur bu anlamıyorum... İnsan değil senin karşındaki ne sevdigisinden bahsediyorsun.. Senin eşinde karakter denen hiçbirşey yok... Arkadaşım senin sucun ne namusuna laf etcek bırseymı yaptın bana ele avuca gelır birşey söyle... Kusura bakma ama senın annen bıle onların ıstemedıgı bır sekılde olsa kımsenın hakkı yok kurtulduguna sukret o esınden ve aılenden rezıl ınsanlarrr

Bana da çok saçma geliyor olanlar. yani düşünün ki sabah evinizden çıkıyorsunuz 11.00 gibi. birdaha evinize girmenize izin verilmiyor. ananemin evine kadınlar ve erkekler birlikte olmak için geliyorlarmış. bana öyle diyor. kaldı ki ev rezil bir durumda. kimse içeri bile girmek istemez. defalarca sordum ama başka bir sebep yok diyor. normalde de çok kıskanç bir insan. ben ailende böyle bir insanın olmasını kaldıramam diyor. bazen bu yaşadıklarıma dayanamıyorum. ölmek istiyorum gerçekten...

canım inan çok şaşkınım:53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:
kesinlikle işin içinde başka şeyler var sakın peşini bırakma gerçek sebebi öğrenene kadar
sonuçta senin onurun gururun ne olacak...........
ay çok sinirlendim yaa:47::47::47:
böyle basit alakasız bi sebepten insan yuvasını bozar mı
k.valide ve görümcede çekememezlik varmıydı canım sana karşı

Bana da çok saçma geliyor olanlar. yani düşünün ki sabah evinizden çıkıyorsunuz 11.00 gibi. birdaha evinize girmenize izin verilmiyor. ananemin evine kadınlar ve erkekler birlikte olmak için geliyorlarmış. bana öyle diyor. kaldı ki ev rezil bir durumda. kimse içeri bile girmek istemez. defalarca sordum ama başka bir sebep yok diyor. normalde de çok kıskanç bir insan. ben ailende böyle bir insanın olmasını kaldıramam diyor. bazen bu yaşadıklarıma dayanamıyorum. ölmek istiyorum gerçekten...

Senin ailen ne diyor bu duruma? Ve eşinin arkadaşları ve babası bunları kimlerden öğrendilerse sizin karşınıza getirsinler o kişileri.

Back
X