Eşim antibiyotik kullanırken hamile kaldım

karcicegi94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2022
498
3
28
27
Kızlar merhaba, daha yeni hamile olduğumu öğrendim, doktor randevuma birkaç gün var. İçim rahat etmedi bir de buradan fikir almak istedim. Ben yumurtlama dönemimdeyken eşim soğuk algınlığı için bir ilaç bir de antibiyotik kullanıyordu. Antibiyotikler sanırım spermi falan etkileyebiliyormuş o yüzden aklıma takıldı. Şimdi hamile olduğumu öğrenince daha bir tedirgin oldum. Acaba bebeğe bir etkisi olur mu? Çok kafama takıldı benzer bir durum yaşayan ya da bir bilgisi olan var mı? :(

Bu kadar endişe etmeyin, gebelik süresince de antibiyotik kullanmak zorunda kalınabiliyor sürekli ve yoğun kullanım olmadığı sürece sorun değil, sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Bu kadar endişe etmeyin, gebelik süresince de antibiyotik kullanmak zorunda kalınabiliyor sürekli ve yoğun kullanım olmadığı sürece sorun değil, sağlıkla gelsin bebeğiniz.
Evet ama erkeğin spermini falan direkt etkileyebiliyormuş diye okudum o yüzden biraz stres yaptım daha doktora da gitmediğimizden dolayı. Amin inşallah çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, inşallah sağlıkla gelir

Yahu ne alaka milyon tane spermden 1 tane sağlıklı olan yumurtayı döllüyor. Ayrıca genetik hastalıklar genelde anneden aktarılıyor babadan değil o antibiyotik kullandı diye size bir şey olmaz..

Back
X