eşim apartmana rezil etti bizi:((

bumerang75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2011
49
0
46
Ankara
selam arkadaşlar burayı hep takip ederdim ve çok üzülürdüm bugün derdimi yazmak banada nasip oldu malesef...
Eşimle yaklaşık 14 yıllık evliyiz 2 çocuğumuz var normalde bize düşkündür maddi durumumuzda iyi hiç birşeyden kısmaz en iyi yerlere götürür gezdirir en pahalı şeyleri alır bize hediyeler falan ama gel görki sinirlerine hakim olamıyor bitürlü ve ben artık dayanamıyorum.. kızım 13 yaşında malum ergenlik dönemi arkadaşlarıyla takılmayı dışarda gezmeyi çok seviyor ama bu aralar şu saatde eve gel dediğim halde hep geç geliyor kız çocuğu olduğu için fazla önemsiyorum birde bana söz verdiği halde beni dinlememsi beni sinirlendiriyor.yine dün arkadaşıyla beraber çıktılar 1 saat izin verdim tamam dedi..saat 3de gelmesi gereken çocuk akşam 7de eve geldi tabiki çok sinirlendim neden geç kalıyosun beni dinlemiyosun derken kendimi tutamayıp saçını çektim bitanede koluna vurdum eşimde bunu görmüş bana bir kükredi vay sen nasıl vurursun ama nasıl bağırıyor anlatamam beni falan ittirdi bağırmalarını herkes duyuyor eminim..sus lütfen yavaş konuş rezil ediyosun bizi diyorum umrunda bile değil odanın kapısını kapattım duyulmasın diye açtı çıktı bu sefer koridorda bağırıyor sen nasıl vurursun kimseye müsade etmem vurmasına falan komşularım eminim duydular beni dayakçı bi anne zannedecekler üstelik rezil olduk 2 dk sonra kapıcı kapıyı çaldı bişey lazımmı diye..kapıcı bile duydu yani...bu apartmana taşınalı 1 yıl oldu ben gururlu bi insanım komşularımla sürekli görüşüyoruz günümüz falan var nasıl bakıcam onların yüzüne...üstelik bu daha öncede oldu bikaç kez ben artık dayanamıyorum çekip gitmek istiyorum ona iyi bir ders vermek için... bi süre ayrı yaşayıp boşanma davası bile açmayı düşünüyorum aklını başına toplasın her tartışmada rezil omaktan bıktım artık... binada ondan başka kimsenin sesi çıkmıyor..siz ne dersiniz nasıl davranmalıyım çıkamıyorum işin içinden kimseyede anlatamıyorum derdimi fikirlerinize gerçekten çok ihtiyacım var.

Burada komşularınıza rezil olmanızdan daha önemli bir konu var. Oda eşinizin, ergenlik çağındaki bir çocuk karşısında otoritenizi yıkmış olmasıdır.

Bundan sonra o çocuğa nasıl söz dinleteceksiniz ? En ufak bir bağırmanız da sizi babasına söylemekle tehdit edecek.

Bence eşinizle oturun bu konuyu konuşun, yoksa boşverin komşuyu vs yi. Babasıyla çocuk üzerindeki otoritede hemfikir olun.

Son düzenleme:
Kizima nasil boyle davrandim diyip esinize hak vereceginiz yerde ,
rezil oldum,
gunlerde komsularin yuzune nasil bakacagim derdindesiniz...

Kizinizdan ozur dileyip gonlunu aldiniz mi ?
onu soyleyin once...

hoş değil tabi her ailede oluyor tartışmalar ama dozunu ayarlamak gerekir herkesin duymasına gerek yok o konuda katılıyorum

şunu belirtmeden geçemicem eşinizin kızınıza karşı olan korumacı tavrı çok hoşuma gitti annesi olduğunuz halde size karşı bile bu derece tepki gösteriyosa kızınızın sırtı yere gelmez :))

komşularınıza rezil olmayı kafanıza takmayın,her ailede olur böyle şeyler,üstelik kıme ne,sorarlarsa anlatırsınız sormazlarsa normal seyrine devam etsin muhabbetınız..
ama asıl eşinizle olan durumu,onun kızınıza gösterdiği müsaamayı konuşmanız lazım
ya otorıteyı o kursun kızınız üzerinde yada size müdehale etmesin,yoksa önünü alamazsınız kızınızın sorumsuzluğunun,hele bu devırde daha dıkkatlı olmak lazım haklısınız
ama boşanmayı falan düşünmeyın şimdi,güzel güzel konuşup derdınızı anlatın bakalım ne olacak..

Son düzenleme:
konuya komşuya rezil olmanızdan çok daha büyük bir sorununuz var bence..

eşiniz ve siz kızınıza karşı tutarsız davranıyorsunuz..

biriniz gereğinden fazla tepki verirken diğeri hiç ses etmeyip bir de kızan tarafın üstüne yürüyor..işte çocuk eğitiminde yapılan en büyük hata bu tutarsızlıklardır..şimdi kızınızın gözünde siz kötü anne o iyi baba oldu..ikinizde aynı tepkiyi vermeliydiniz..çocukların eğitiminde iyi polis-kötü polis olayı yoktur.anne ceza verirken (sizin verdiğiniz cezanın niteliği tartışılır ama) baba korumacı tavır sergilememelidir..hiç hoş olmamış bence.keşke birlikte hareket edebilseydiniz sorun daha kolay çözülürdü..

rezil olma konusuna gelince,zaman zaman her evde oluyor bunlar,çok takılmayın bence.

Son düzenleme:
Burada komşularınıza rezil olmanızdan daha önemli bir konu var. Oda eşinizin, ergenlik çağındaki bir çocuk karşısında otoritenizi yıkmış olmasıdır.

Bundan sonra o çocuğa nasıl söz dinleteceksiniz ? En ufak bir bağırmanız da sizi babasına söylemekle tehdit edecek.

Bence eşinizle oturun bu konuyu konuşun, yoksa boşverin komşuyu vs yi. Babasıyla çocuk üzerindeki otoritede hemfikir olun.
haklısın canım bende ondan korkuyorumya..ama kızım şikayetçi bi çocuk değildir sonra geldi beni öpüyor yavrum ben çocuklarımı çok seviyorum
Kizima nasil boyle davrandim diyip esinize hak vereceginiz yerde ,
rezil oldum,
gunlerde komsularin yuzune nasil bakacagim derdindesiniz...

Kizinizdan ozur dileyip gonlunu aldiniz mi ?
onu soyleyin once...
sende kendince haklısın tabi ama böyle bir durumda otorite kurmam şart canım kız annesi olmak zor özür dilersem yarın yine aynı şeyi yapabilir ama gönlünü adım ben onun
hoş değil tabi her ailede oluyor tartışmalar ama dozunu ayarlamak gerekir herkesin duymasına gerek yok o konuda katılıyorum

şunu belirtmeden geçemicem eşinizin kızınıza karşı olan korumacı tavrı çok hoşuma gitti annesi olduğunuz halde size karşı bile bu derece tepki gösteriyosa kızınızın sırtı yere gelmez :))

diyorumya gerçekten çocuklarına çok düşkündür ama keşke böyle davranmasa..

Anne babanın yanlış tutumları ilerde kızınız için büyük bir sorun teşkil edecek daha doğrusu siz artık kızınız üstünde söz sahibi değilsiniz ikinizinde ayrı davranışlarını öğrendiği için kızınız bunu büyük bir koz olarak kullanacak Siz eşinizle barışırsınız ama çocuğunuz için en azından eşinizle konuşun bırakın kimseye rezil olmadınız her evden böyle sesler gelebilir

çocuk artık sizi hiç takmıcak evin babası arkasında çünkü, çok yanlış, o an yanlış bişey yaptığınızı düşünmüş olsa bile yalnızken sizi ikaz etmeliydi

haklısın canım bende ondan korkuyorumya..ama kızım şikayetçi bi çocuk değildir sonra geldi beni öpüyor yavrum ben çocuklarımı çok seviyorum

Tabi ki sen çocuklarını çok seviyorsun. İnsan kafayı yer yahu 3 de gel dediği kızı 7 de gelince o daha 13 yaşında minicik bir çocuk ve dışarının bin türlü hali var. Kendini suçlama sakın ülke ve sokaklar bu haldeyken gene de verilecek en hafif tepkiyi vermişsin.

Maalesef çocuk eğitimi kitaplardaki gibi olmuyor.

Son düzenleme:
çocuk artık sizi hiç takmıcak evin babası arkasında çünkü, çok yanlış, o an yanlış bişey yaptığınızı düşünmüş olsa bile yalnızken sizi ikaz etmeliydi

Ama sonra onada kızdı geç gelme cezalısın bikaç gün dışarı çıkmak yok anneni dinleyeceksin dedi hoşuma gitti...ama niye bizi rezil edyor ben sakin adam görmek istiyorum sinirlense bile kapıyı kapatsın hep ben kapatıyorum:ssz:

kendımden bı örnek vericem, sizde dıyeceksınız ki hemen her konuda bı örneği var ama ne yapayım yaşanmışlık,deneyımlerle olgunlaşma diye buna diyolar sanırım.
kardeşimle bana da babam 1 kere el kaldırmadı,sesını yukseltmedi küçükken.Hep anneme söylemiş,onu yönlendirmiş,yazık annemde ona inanıp gösterdi bize tepkisini
vurdu da bağırdı da ve babam ıyı ö kötu oldu.Çok sonra anladık aslında babamın kafasından çıkan saçma sapan düşünceleri,yönlendirmeleri ve onun sayesındekı sonuçları.
ve şimdi babamın bizim üzerimizde hiçbir otorıtesı yada emeği yok diyebilirim,varsa yoksa annem..
bırakın babası gec geldı dıye tepki versin,düşünsün nerde diye,üzülsün,siz annesıysenız o da babası,kontrolu ele alsın.anne baba olmak doğurmakla olmuyo,şimdi şimdi başlıyo asıl yükümlülükler.

pardon sanırım burda asıl sorun eşinizin sinirlerine hakim olamaması ve tepkilerini kontrol edememesi...
bundan dolayıda konu komşunun sızın sesınızı duymasından olduğunuz rahatsızlık
haklıısnız hoş değil,e konuşa konuşa yada alttan alarak belkı sakinleştireceksınız eşinizi
kımı bağıra çağıra kavga eder,kımı etmez kızar çekıp gıder bı sure evden,kımı kırar döker,kımı susar
orta yolu sız bulacaksınız
yada onla konuşa konuşa,sabırla,sinirini dizginlemesını sağlayacaksınız:)

Son düzenleme:
Iyi ama kizinizin ilk gec kalisi
ya da sizi ilk dinlememesi degilmis ki,bunu hep yapiyor demissiniz
zaten otoriteniz yokmus

siz olmayan otoritenizi
kiziniz uzerinde siddet uygulayarak kurmaya calismissiniz ve bence bu da ilk degil

kim ne derse desin esiniz hakli
siddete tepki gostermis
ben yapsam aynisini esim de bana yapar eminim
bunun hic bir aciklamasi olamaz

yapmaniz gereken madem baba daha otoriter
kizinizla onun konusmasiydi
siz direkt siddete basvurmayi secmissiniz

bundan sonra herhangi bir durumda babaya atin topu
zira olmayan otoriteniz iyice sarsilmis....

pardon sanırım burda asıl sorun eşinizin sinirlerine hakim olamaması ve tepkilerini kontrol edememesi...
bundan dolayıda konu komşunun sızın sesınızı duymasından olduğunuz rahatsızlık
haklıısnız hoş değil,e konuşa konuşa yada alttan alarak belkı sakinleştireceksınız eşinizi
kımı bağıra çağıra kavga eder,kımı etmez kızar çekıp gıder bı sure evden,kımı kırar döker,kımı susar
orta yolu sız bulacaksınız
yada onla konuşa konuşa,sabırla,sinirini dizginlemesını sağlayacaksınız:)

evet canım asıl sorunumuz bu galiba...bu adamı bişekilde yola getirmem lazım burnunu sürttürmek istiyorum biraz...işin kötüsü küsde duramıyorki hemen sırnaşır oramı buramı mıncıklar git derim gitmez ama her defasındada böyle olmuyor olmasınıda istemiyorum hatasının farkına varmalı:50:

Bir de evet kizinizdan ozur dilemelisiniz

o bir birey hem de ergenlik caginda

ben yeri geliyor 6,5 yasindaki oglumdan ve 20 aylik kizimdan bile ozur diliyorum
ne var ki bunda
bu sizi alcaltmaz aksine yuceltir

tüm yorumları okumadan yazıyorum...

çocuğunuza şiddet uygularken ve bağırırkende apartmana rezil oldunuz zaten... onun yaşında olduğunuz günlerinizi aklınıza getirin. daha ılımlı konuşmaya çalışın...

eşinizde sizde sinirlerinizi hakim olamıyorsunuz. eşinizi terk etmek, boşanmak yerine, birlikte nasıl düzelebileceğinizi düşünün....

selam arkadaşlar burayı hep takip ederdim ve çok üzülürdüm bugün derdimi yazmak banada nasip oldu malesef...
Eşimle yaklaşık 14 yıllık evliyiz 2 çocuğumuz var normalde bize düşkündür maddi durumumuzda iyi hiç birşeyden kısmaz en iyi yerlere götürür gezdirir en pahalı şeyleri alır bize hediyeler falan ama gel görki sinirlerine hakim olamıyor bitürlü ve ben artık dayanamıyorum.. kızım 13 yaşında malum ergenlik dönemi arkadaşlarıyla takılmayı dışarda gezmeyi çok seviyor ama bu aralar şu saatde eve gel dediğim halde hep geç geliyor kız çocuğu olduğu için fazla önemsiyorum birde bana söz verdiği halde beni dinlememsi beni sinirlendiriyor.yine dün arkadaşıyla beraber çıktılar 1 saat izin verdim tamam dedi..saat 3de gelmesi gereken çocuk akşam 7de eve geldi tabiki çok sinirlendim neden geç kalıyosun beni dinlemiyosun derken kendimi tutamayıp saçını çektim bitanede koluna vurdum eşimde bunu görmüş bana bir kükredi vay sen nasıl vurursun ama nasıl bağırıyor anlatamam beni falan ittirdi bağırmalarını herkes duyuyor eminim..sus lütfen yavaş konuş rezil ediyosun bizi diyorum umrunda bile değil odanın kapısını kapattım duyulmasın diye açtı çıktı bu sefer koridorda bağırıyor sen nasıl vurursun kimseye müsade etmem vurmasına falan komşularım eminim duydular beni dayakçı bi anne zannedecekler üstelik rezil olduk 2 dk sonra kapıcı kapıyı çaldı bişey lazımmı diye..kapıcı bile duydu yani...bu apartmana taşınalı 1 yıl oldu ben gururlu bi insanım komşularımla sürekli görüşüyoruz günümüz falan var nasıl bakıcam onların yüzüne...üstelik bu daha öncede oldu bikaç kez ben artık dayanamıyorum çekip gitmek istiyorum ona iyi bir ders vermek için... bi süre ayrı yaşayıp boşanma davası bile açmayı düşünüyorum aklını başına toplasın her tartışmada rezil omaktan bıktım artık... binada ondan başka kimsenin sesi çıkmıyor..siz ne dersiniz nasıl davranmalıyım çıkamıyorum işin içinden kimseyede anlatamıyorum derdimi fikirlerinize gerçekten çok ihtiyacım var.

bence komşulara rezil olmaktan çok çocuğa dengesiz davranmanızı düşünmelisiniz bu halde. siz kızınıza kızarken babanın da size kızması bence komşulardan daha önmeli. çocuğun size saygısı kalmaz ne anneye ne babaya. hele ki eşiniz bu konuda çok ayıp etmiş ve bence çok yanlış bişey.ona önce bu sebepten kızmalısınız

Back
X