Eşim her kavgamızda yada tartışmamızda çok fazla bağırıyor. Komşulardan çekiniyorum.

Kesın kalabalık aılede büyümüştür.
Kimse kimseyı dinlememıstır.
Kendını bağırarak ifade etmıstır.
Aıleden gelir bu tıp seyler.

Neredeyse 4 yıllık evliyim. İnsan bağırmadan sadece söylenerek kavga edemez mi her kavgada bağırıyor. Onu da geçtim hasta oldum artık. Komşular duyacak rezil olacağız diye kafaya takıyorum. Çünkü dışarıdan gayet iyi bir sıkıntısı olmayan saygı duyulan insanım. Keza evliliğimiz de öyle. Bunu eşime defalarca anlattım dedim ki ben çok kafaya takıyorum yapma bak biz birbirimizi affederiz unuturuz kavgamızı. Ama komşu duyunca unutmaz. Hastasın diyor bana benim hayatım boyunca boyle bir sıkıntım yoktu ki. Babamın evinde olsun üniversitede olsun. Ve hiçbir komşumdan şimdiye kadar bir kavga sesi duymadım. Acaba onlar mı çok sessiz yoksa ses mi gitmiyor. Kafayı yiyeceğim artık. Söz verdi dikkat edeceğim diye hala aynı. Mesela daha dün tartışıyorduk gitti tuvalate girdi ben de o sırada balkona çıktım karşı komşum apartmana girdi tam kadın asansorden bizim kata çıktı o sırada eşim tuvaletten çıktı bağrınmaya başladı sus diyorum çünkü kolidordayız kadın direkt çelik kapının önünde kapısını açıyor komşular umurumda değil vs diyor bağrınırken ama ben çok utanıyorum. Bu arada mesela alt kattaki komşum da tanıdık eşinin veya onların sesini 1 kere duymadım. Daha da duyacaklar diye kapı pencere kapatıyorum.
Komşuyu düşüneceğinize kavgaya dönüşmeden tartışmayı öğrenseniz ya da tartışma çıkacağını hissettiğiniz konuyu uzatmadan birbirinizin sakinleşmesini beklemek için ortam değiştirseniz.

insan gibi derdini anlatamiyor da mi ayı gibi böğürüyor
nefret ederim boylelerinden.
bizim apartmanda yalitim falan hak getire..kim kavga etse, kim cocuga bagirsa duyarız kim halk parti izliyor kim ahaber izliyor işitiriz. mahremiyet sıfır.
yani apartmanin yalitimina bagli duyadabilirler.
Ya aslında anırmıyor. Ses tonu da yüksek onu da kabul ediyorum. Gırtlağı kalın derler bizim buralarda. Ben de yüksek ses ile konuşurum bazen ama ses tonum onun kadar değil ki. Sen de bağırıyorsun diyor ama ben kadınım onun kadar olmuyor ki
karadenizli mi eşin? karadenizin bazi saçma sapan insanlari hararetli konussa bile dövüşüyor gibi gelir sesi.
ben aile tanismasindan önce sevgilimi uyardim mesela benim annem bagirir gibi konusur aslinda onun normal konusmasi öyle diye. iyi ki de uyarmisim, ablamla da bağıristilar ananemle de. ama aslinda gerçek bir bagirisma degil..yemekle ilgili falan hararetli konusma.

Neredeyse 4 yıllık evliyim. İnsan bağırmadan sadece söylenerek kavga edemez mi her kavgada bağırıyor. Onu da geçtim hasta oldum artık. Komşular duyacak rezil olacağız diye kafaya takıyorum. Çünkü dışarıdan gayet iyi bir sıkıntısı olmayan saygı duyulan insanım. Keza evliliğimiz de öyle. Bunu eşime defalarca anlattım dedim ki ben çok kafaya takıyorum yapma bak biz birbirimizi affederiz unuturuz kavgamızı. Ama komşu duyunca unutmaz. Hastasın diyor bana benim hayatım boyunca boyle bir sıkıntım yoktu ki. Babamın evinde olsun üniversitede olsun. Ve hiçbir komşumdan şimdiye kadar bir kavga sesi duymadım. Acaba onlar mı çok sessiz yoksa ses mi gitmiyor. Kafayı yiyeceğim artık. Söz verdi dikkat edeceğim diye hala aynı. Mesela daha dün tartışıyorduk gitti tuvalate girdi ben de o sırada balkona çıktım karşı komşum apartmana girdi tam kadın asansorden bizim kata çıktı o sırada eşim tuvaletten çıktı bağrınmaya başladı sus diyorum çünkü kolidordayız kadın direkt çelik kapının önünde kapısını açıyor komşular umurumda değil vs diyor bağrınırken ama ben çok utanıyorum. Bu arada mesela alt kattaki komşum da tanıdık eşinin veya onların sesini 1 kere duymadım. Daha da duyacaklar diye kapı pencere kapatıyorum.
Aynı model ben de de var

Şimdi en başta sorun komşuların duyması değil eşinizin bağırması neden bu kadar çok bağırıyor? öfke kontrolü varsa bir daha gitsin doktora bir daha tedavi olsun gerekirse ilaç başlasın.Benim eniştem de öyle kimle tartışırsa tartışsın sesi hep yüksek haksız da olsa çünkü bağırarak sizi bastırmaya haksız duruma düşürmeye çalışıyor.Ablam da susuyor ben öyle cevap veriyorum diyor 🙄Yani onu öyle manipüle ediyor (bu arada ablamla eltiyim)benim eşim öyle değil bağırmaz tartışırsakda öyle uzatmaz.Ben ablama göre daha baskınım bağırırsa ben de bağırırım 😅beni öyle korkutarak geri püskürtemez benim adıma kararlar veremez ben de onun adına karar vermem. Böyle bu işler kendinizi ezdirmeyin siz ne kadar pohpohlar her sözüne itaat ederseniz sizi yönetmeye çalışırlar 👍

Back
X