Eşim Asker de ve kavga ettik :((

Deniznisan

Mutluluk ve huzur
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
1.202
228
323
42
Nazilli
merhaba eşim askerde 1,5 ay oldu hergün arıyordu beni geçen hafta tartıştık eşimin bir arkadaşıyla sorunu vardı para mevzusu ve kırgınlar birbirlerine şimdi o arkadaşı benimde iş arkadaşım oluyor evleniyor arkadaşlarla toplanıp altın alıcaktık eşim o eski mevzudan dolayı benim katılmamı istemiyor bende eşimi ikna etmeye çalıştım iş arkadaşım böyle olmaz sen sonra halledersin meseleni falan dedim
eşim sinirlendi bana hakaret etmeye başladı o böyle karar vermiş kızdırıyormuşum onu ben çok kırıldım tabi özür dile dedim dilemedi neyse öyle kapattık telefonu
ertesi gün aradı dedim birbirimizi kırmayalım tamam dedi bu böyle gitmez dedim gitmezse gitmesin dedi istediğin an ayrılırız hiç sorun değil dedi bende hiç yapıcı konuşmuyosun dedim öyle kapattık telefonu
bikaçgün aramadı geçen gün aradı dedimki niye aramadın konuşmak istemiyorum bi süre konuşmayalım dedi sen aradığındada ben açmam dedim tamam dedi kapattık ve 3 gündür aramıyor
ne zaman kavga etsek eşimin tavrı genelde böyle hep kendini haklı görüyor
şimdi kim haklı soruyorum size
ama hiç iyi şeyler düşünmüyorum bu bardağı taşıran son damla oldu!

Ben eşinizin size olan bu tavrına çok üzüldüm... Herşeyi tatlı dille halletmek varken neden bu kadar aşırı kindar yaklaşım.. Eşiniz hep böylemidir kendi dediği olmayınca bukadar koparıyormu bağları? eğer öyleyse sizde eşinize değer veriyorsanız bağzı konularda alttan alın bırakın onun dediği olsun.. Bu altın alma meselesinde mesela onun söylediğini yapabilirdiniz..

konu altın değil aslında ben çok ısrar ediyormuşum ama ben onun para yüzünden arkadaşlarımızla kötü olmasını istemiyorum
yani onun düşündüğü şeyi düşünmüyorum diye hakaret etmeye başlıyor ve beni kırdığını anlamıyor hala haklı olduğunu söylüyor diyorki sen bu konuyu uzattın bende bunları söylemekte haklıyım
yani hiç barışmaya çalışmıyor hiç mücadele etmiyor bende sıkıldım artık bu durumdan

Eşinizle o arkadasınız bırbırıne karsılıklı olarak kırgınsa eşinizin üstüne fazla gıtmeyın,
Ha bende sızın yerınnızde olsam altın mevzusuna katılmak ısterdım..
Ama eşinizi dinlemeyıp kendı ınandıgınız seyı yaparsanız eşinizi ezip gecmiş olursunuz ve aranız daha da kötü olabılır...
Bazı durumlarda eşlerın ustune fazla gıdılmemelı,ınatlasmamalı canım...
Zaten askerdeymiş eli kolu baglı,daha sonra sız ayrıyeten nacizane bir hedıye alıp eşinizle veya kendınız verırsınız canım...

konu altın değil aslında ben çok ısrar ediyormuşum ama ben onun para yüzünden arkadaşlarımızla kötü olmasını istemiyorum
yani onun düşündüğü şeyi düşünmüyorum diye hakaret etmeye başlıyor ve beni kırdığını anlamıyor hala haklı olduğunu söylüyor diyorki sen bu konuyu uzattın bende bunları söylemekte haklıyım
yani hiç barışmaya çalışmıyor hiç mücadele etmiyor bende sıkıldım artık bu durumdan

Eşiniz zor biri zor olanla mücadele etmek zorundasındır hep senin fedakarlık yapman gerekir.. Asker olmasının bir etkisi olabilirmi belki canı sıkkındır çatacak yer arıyor olabilir böyle durumlarda insan en çok nazı geçtiği kişiye çatar malesef. pireyi deve yapabilir.:çok üzgünüm:
Ne olursa olsun tartışma olabilir ama hakaret hiç hoş değil hatta ilişkiyi yıpratır. Umarıp arayıp hatasını anlar ve özür diler..

yorumlarınız için teşekkür ederim
küçük küçük olaylar oldu birikti ve artık bu olayla patladım benim üstelediğim başka bir konuda olabilirdi bu yüzden eşimin bana hakaret etme hakkı varmı?
bana diyorki istediğin an ayrılırız hiç sorun değil eşiniz size böyle bir sebepten böyle birşey dedimi?
hazmedemiyorum artık doldum...

Eşinizin şuanki haleti ruhiyesini de göz önünde bulundurun bence kararlarınızı alırken..
Hassas ve asabi bir dönemde olması muhtemel..Siz de duygusal olabilirsiniz,ondan uzak olmanın etkisi ile..
Araya da mesafe girince,sinirler yıpranabilir en ufak şeyden duygu fırtınası kopabilir,bir araya geldiğinizde emin olun herşey yine tazelenecek çok güzel olacak inşaAllah,birbirinize sarıldığınızda herşeyi açık açık konuştuğunuzda ufak hatalarınızı fark edip üzgün olduğunuzu belirttiğinizde,sorunlar çözülecek ..
Kim bilir yaşadıklarınızın ardında daha neler var biz hepsini bilemeyiz tabi yanlızca anlattığınız kadarına yorum yapabiliyoruz naçizane..
Eşiniz yapmanızı istemiyorsa,ve gerçekten o arkadaşına kırgınsa bence üzerine gitmeyin,haksız dahi olsa kırıcı sonuçlar doğurabilir.
Umuyorum en kısa zamanda tatlıya bağlanır güzel haberlerinizi bekliyoruz

eşim arasada haklı olduğunu düşünecek artık aramasınıda istemiyorum
askerlikten olduğunu zannetmiyorum hep böyledir
hep değişir diye bekledim ama insanlar değişmiyor ben böyleyim oda öyle
hakkımızda hayırlısı olsun

Tabi en iyi siz tanıyorsunuz eşinizi,en doğru kararı da yine siz vereceksiniz..
Her halukarda hakkınızda hayırlısı olsun diyelim o zaman..

merhaba eşim askerde 1,5 ay oldu hergün arıyordu beni geçen hafta tartıştık eşimin bir arkadaşıyla sorunu vardı para mevzusu ve kırgınlar birbirlerine şimdi o arkadaşı benimde iş arkadaşım oluyor evleniyor arkadaşlarla toplanıp altın alıcaktık eşim o eski mevzudan dolayı benim katılmamı istemiyor bende eşimi ikna etmeye çalıştım iş arkadaşım böyle olmaz sen sonra halledersin meseleni falan dedim
eşim sinirlendi bana hakaret etmeye başladı o böyle karar vermiş kızdırıyormuşum onu ben çok kırıldım tabi özür dile dedim dilemedi neyse öyle kapattık telefonu
ertesi gün aradı dedim birbirimizi kırmayalım tamam dedi bu böyle gitmez dedim gitmezse gitmesin dedi istediğin an ayrılırız hiç sorun değil dedi bende hiç yapıcı konuşmuyosun dedim öyle kapattık telefonu
bikaçgün aramadı geçen gün aradı dedimki niye aramadın konuşmak istemiyorum bi süre konuşmayalım dedi sen aradığındada ben açmam dedim tamam dedi kapattık ve 3 gündür aramıyor
olaya bakarsak,bence eşiniz haklı. tavırlarına bir şey diyemem ama .ben de olsam aram sırf para yüzünden bozulmuş bir eski arkadaşa,eşimin evlenirken para vermesini kabul etmezdim.
keşke,ben katılmıyorum deseydiniz. siz aranız para yüzünden bozulmuş bir arkadaşınıza evlenirken ,eşinizin iş arkadaşım ve para topluyorlar diye para vermesini ister miydiniz ?.

Ben de eşinizi haklı buluyorum bu olayda.
Üçüncü şahıslar söz konusu olunca eşler birbirine destek vermek, arka çıkmak zorundadır, haklı haksız.
Sonra siz ikinizi problemi kendi aranızda halledebilir bir orta yolda anlaşabilirdiniz, kol kırılır yen içinde kalır.
Keşke ezip geçmeseymişsiniz.

Benim eşim de beni üstelik de aramın bozuk olduğu bir insan için ezip geçseydi ben de olsam çok kırılırdım.
Kim olsa kırılır.
Hayatımızda doğru düzgün yeri olmayan biri yüzünden beni kırmayı göze alıyor diye düşünürdüm.
Kendimi önemsiz ve tek başıma hissedebilirdim.
Değmez ki. Bence olaya bir de bu açıdan bakın.

bizde öyleydik canım şimdi ayrılıyoruz....
dediğin gibi her kabahat benimdi....
şimdi boşanıyoruz...artık...

katılmanı istemiyorsa katılma sende canım yada hiç söylemeseydin ona. askerlik psikolojisini bilemeyiz biz zaten stresli sana patlamış işte. böyle ipe sapa gelmez şeyler için kavga edilmez. karı koca birbirlerinin istemedikleri şeyleri yapmak zorunda. arkadaşınla konuşup ben katılamayacağım diyebilrdin veya kendisine hediyeni verebilirdin. eşin sevmiyor demekki neden ısrar ediyorsun. valla eşimde çıkarken benim sevmediğim kişilerin düğününe gitmiş hatta dans etmiş canına okudum inan. kendi tarafından düşün peki eşin senin sevmediğin birisiyle aynı durumda olsaydı hiç kızmazmıydın. bence eşin çok haklı kusura bakma.

..... ama ben onun para yüzünden arkadaşlarımızla kötü olmasını istemiyorum

Canım bak bu yazdığın cümledeki incecik çizgiyi görebiliyor musun?

Sen eşinin para yüzünden arkadaşlarınızla kötü olmasını istemiyorsun ama sen arkadaşlarınız yüzünden eşinle kötü oluyorsun.... Sorun işte tam burada...

Önceliklerini belirlemek zorundasın ve bir kadın için öncelik her zaman eşindedir, arkadaşlarında değil.

eşiniz baştaki tartışmada haklı bence.
para yüzünden kötü olunan bir arkadaşlık zaten arkadaşlık değildir.
daha maddi açıdan sorun yaşamışsınız şimdi de maddi katkıda bulunmak istiyorsunuz.
ben olsam bende kabul etmezdim bu durumu.

konuşmanın devamı ise bana gör hiç hoş değil.
hakaret etmeler, ağıza hemen ayrılık laflarını almalar...
askerde olduğu için gergindir diyeceğim ama siz onun hep böyle olduğunu söylüyorsunuz.
bekleyin, terhisten sonra adamakıllı konuşursunuz..

eşiniz haklı bence..........siz katılmasaydınız...sonuçta eşinizle öyle yada böyle araları açılmış........
sonuçta askerdede zaten oranın ayrı bir sıkıntısı varken birde siz üstüne gitmişiniz.......
yapmasanız olurdu..........

fakat eşinizinde ........ayrılık lafları olmamış......bu kadarda uzatıp kırıcı olmamak gerekir............

çok merak ediyorum iş yerinizdeki o arkadşaınızda
size hediye almak için eşiyle bukadra küs dururmuydu
bunda hem sen hatalısın hemde eşin
en nefrett ettiği şeyy başkasıı için tartışmak alma diyorsa alma ya çokmu değerli bu adam
onunda hatası elalem için günlerce karısını aramamsı burnunda tütmesi lazımken

demekkı esın arkadasına baya kırgın ustune gıtmeseydın gereksız bı tartısma olmus bence sonucta asker esınn...

Back
X