esim ateist oldugunu soyluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

eta-carinea

Basini dik tut prenses, tacin dusmesin...
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2014
20
2
3
39
Mrb. Ben 28 yasinda ogretmenlik yapan bir bayanim. Esim benden bir yas buyuk. Esimle universiteden beri beraberligimiz var. 5yil flort 5 yillikta evliligimiz var.10 yildir beraberiz ve bu surecte bir cok sikinti yasadik. Evlendigimizde unversiteyi bitirmemisti ve isi yoktu. Ailem onaylamadi ama ben herseye ragmen isteyince engel olmamislardi. Buarada esim o okudugu bolumu birakip aof ten isletme bitirdi ve askerliginida henuz yapmadi. İside yok hala. Bunca sikintilarin icinde birde son 4 aydir Allahin varligina inanmiyorum dinler insanlarin afyonu gibi seyler soylemeye basladi. Eskiden de cok duskun degildi ibadet yapmaya ama en azindan ateistim de demezdi. Yeri gelince namazini kilar orucunu tutardi. Simdi benimde ustumde bir baski kurmaya basladi. Hergun bununla ilgili belgeseller izletip bununla ilgili kitaplar okuyor ve okutmaya calisiyor. Ben reddettigimdede bana aklimi kullanmadigimi soyleyip kiziyor. Dusun oku diyor. Cocugum yok. Ben yasim geldigi icin askere gidip geldikten sonra bir an once cocugumun olmasini istiyorum ama bu sorunlar varken korkuyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum. Kime danisacagimi bilmiyorum. Anlatamiyorum kimseye. Cok bunaldim. Caresizim:((

Umarım çocuğu eşin askerliğini yapıp iş bulmadan düşünmezsin.
Eğer eşine kendine böyle baskı kurmasını istemediğini sertçe söylemezsen daha çok üstüne gelir.
''Ben sana zorla namaz kıldırıyor muyum,ne karışıyorsun bana?Herkes kendinden sorumludur,''diyebilirsin.
Eşinin inanma zorunluluğu olmadığı gibi senin de inançsız olma zorunluluğun yok.
Kızmaya da hakkı yok,sınırını baştan çiz,bu konuda konu açılırsa geçiştir,konuşma.

ateist olması sadece kendisini ilgilendiren bir durum bence. baskı yapması elbette saçma ama eşinizi daha iyi anlayabilmek için bence belgeselleri izleyip kitapları okuyabilirsiniz. okudunuz ya da izlediniz diye inancınızdan bir şey eksileceğini sanmıyorum. iki tarafın da karşılıklı olarak birbirinin inancına saygı duyması ve anlamaya çalışması gerektiğini düşünüyorum. eşinizin inancı yüzünden çocuktan vazgeçmenize gerek yok bence. ateist olmasını küçümser gibi "en azından ateistim demezdi" demişsiniz ben inançlı biri olarak inanmayanlara ya da farklı bir dine inananlara saygı duyulması taraftarıyım. eşiniz ateistim diyorsa "senin bileceğin iş" diyip geçmelisiniz bence... ne o size ateizmle ilgili baskı yapma hakkına sahip ne siz ona inanç konusunda baskı yapma ya da inancını dışlama hakkına sahipsiniz.
evliliklerde bireyselliklerin korunamaması gerçekten çok üzücü :KK43:

neden korkuyorsunuz, neden kimseye anlatamıyorsunuz anlamadım ben.
sizin üzerinizde baskı yaratması kötü tabii ki ama eğer mantıklı bir insansa konuşup ikna edebilirsiniz baskı yapmaması için.

neden korkuyorsunuz, neden kimseye anlatamıyorsunuz anlamadım ben.
sizin üzerinizde baskı yaratması kötü tabii ki ama eğer mantıklı bir insansa konuşup ikna edebilirsiniz baskı yapmaması için.

Cunku zaten ailem ve arkadaslarim bu evliligi onaylamamislardi. Simdi birde bu durumu anlatirsam ne tepki vereceklerini bilmiyorum:(

Sırf sizinle aynı şeye inanmıyor diye neden ayrılasınız?Herkes müslüman olmak zorunda mı bu ülkede ya da dünyada?
Herkesin kendince mantıklı sebepleri vardır.Size baskı yapmadığı sürece ayrılmanız için bir sebep yok.
Ayrıca 29 yaşına kadar askelikten nasıl kaçabildi?

herkes Müslüman olmak zorunda değil ama Müslüman olanlar için eşlerinin de Müslüman olması önem taşıyor. özellikle kadınlar için.

bu konuya isteyen inanır isteyen inanmaz. Müslüman olmayanlar ya da inançlı olmayanlar istediğini düşünebilir.

ama konu sahibi olaya dini yönden bakıyorsa bu konuyu araştırırsa sakıncalı olduğunu görecektir.

hem birlikte yetiştirdikleri bir çocuk olacak. herkes kendi doğrusunda yetiştirmeye çalışacak çocuğa da yazık.

herkesin inancına saygı duyarım. ama eş olarak bir uyum olması lazım. gerçek Müslümanla ateistin arasında uçurumlar var. bir de kendi düşüncesini kabullendirmeye çalışıyor. durum tehlikeli.

Mrb. Ben 28 yasinda ogretmenlik yapan bir bayanim. Esim benden bir yas buyuk. Esimle universiteden beri beraberligimiz var. 5yil flort 5 yillikta evliligimiz var.10 yildir beraberiz ve bu surecte bir cok sikinti yasadik. Evlendigimizde unversiteyi bitirmemisti ve isi yoktu. Ailem onaylamadi ama ben herseye ragmen isteyince engel olmamislardi. Buarada esim o okudugu bolumu birakip aof ten isletme bitirdi ve askerliginida henuz yapmadi. İside yok hala. Bunca sikintilarin icinde birde son 4 aydir Allahin varligina inanmiyorum dinler insanlarin afyonu gibi seyler soylemeye basladi. Eskiden de cok duskun degildi ibadet yapmaya ama en azindan ateistim de demezdi. Yeri gelince namazini kilar orucunu tutardi. Simdi benimde ustumde bir baski kurmaya basladi. Hergun bununla ilgili belgeseller izletip bununla ilgili kitaplar okuyor ve okutmaya calisiyor. Ben reddettigimdede bana aklimi kullanmadigimi soyleyip kiziyor. Dusun oku diyor. Cocugum yok. Ben yasim geldigi icin askere gidip geldikten sonra bir an once cocugumun olmasini istiyorum ama bu sorunlar varken korkuyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum. Kime danisacagimi bilmiyorum. Anlatamiyorum kimseye. Cok bunaldim. Caresizim:KK43:(
işi hiç mi yoktu

ateist olması sadece kendisini ilgilendiren bir durum bence. baskı yapması elbette saçma ama eşinizi daha iyi anlayabilmek için bence belgeselleri izleyip kitapları okuyabilirsiniz. okudunuz ya da izlediniz diye inancınızdan bir şey eksileceğini sanmıyorum. iki tarafın da karşılıklı olarak birbirinin inancına saygı duyması ve anlamaya çalışması gerektiğini düşünüyorum. eşinizin inancı yüzünden çocuktan vazgeçmenize gerek yok bence. ateist olmasını küçümser gibi "en azından ateistim demezdi" demişsiniz ben inançlı biri olarak inanmayanlara ya da farklı bir dine inananlara saygı duyulması taraftarıyım. eşiniz ateistim diyorsa "senin bileceğin iş" diyip geçmelisiniz bence... ne o size ateizmle ilgili baskı yapma hakkına sahip ne siz ona inanç konusunda baskı yapma ya da inancını dışlama hakkına sahipsiniz.
evliliklerde bireyselliklerin korunamaması gerçekten çok üzücü :KK43:

herkesin inancı kendine beni ilgilendirmez. yalnız meraktan soruyorum. inançlıyım demişsiniz ondan dolayı soruyorum.

Müslüman kadının ateistle hatta diğer dinlerden biriyle evlenmesinin haram olduğunu ve hatta kafir olacağını bilmiyor musunuz? din alimi değilim ama bildiğim kadarıyla böyle.

arkadaş olarak bir insanın düşüncesine saygı duymak başka evlilik başka.

yine de herkesin kendi görüşü tabi. ben konu sahibi Müslüman diye bu yorumu yapıyorum. yoksa beni bağlamaz.

Benim eski nişanlım da koyu ateistti.Sadece söylüyorum,ben sorun etmemiştim.Eğer eşini seviyorsan, sorunları aşabileceğine inanıyorsan evliliğini bitirme (eşinin bir erkek gibi askerliğini yapıp iş bulması lazım)
Bu zamana kadar nasıl geçindiniz,eşin askerliği nasıl erteledi anlamıyorum ayrıca.Ailen ''Kızım kocan bir iş bulmayacak mı?'' demiyor mu hiç?

herkesin inancı kendine beni ilgilendirmez. yalnız meraktan soruyorum. inançlıyım demişsiniz ondan dolayı soruyorum.

Müslüman kadının ateistle hatta diğer dinlerden biriyle evlenmesinin haram olduğunu ve hatta kafir olacağını bilmiyor musunuz? din alimi değilim ama bildiğim kadarıyla böyle.

arkadaş olarak bir insanın düşüncesine saygı duymak başka evlilik başka.

yine de herkesin kendi görüşü tabi. ben konu sahibi Müslüman diye bu yorumu yapıyorum. yoksa beni bağlamaz.
Bizim 10 yil suren bir birlikteligimiz var ve bu ateist olma durumu son 4 aydir var. Yani biz evlenirken zaten musluman bir erkekti.

Surr
Benim eski nişanlım da koyu ateistti.Sadece söylüyorum,ben sorun etmemiştim.Eğer eşini seviyorsan, sorunları aşabileceğine inanıyorsan evliliğini bitirme (eşinin bir erkek gibi askerliğini yapıp iş bulması lazım)
Bu zamana kadar nasıl geçindiniz,eşin askerliği nasıl erteledi anlamıyorum ayrıca.Ailen ''Kızım kocan bir iş bulmayacak mı?'' demiyor mu hiç?
Surekli soruyorlar. Bende surekli onu koruyacak bahaneler buldm. Okulu bitmedi, askerligini yapmadigi icin is bulamiyor diye. Hatta sunu diyeyim. Sirf onun icin kredi cekerek bir dukkan actik ve 2 yil kadar orayi isletti. Ama borcla acilan yer eninde sonunda batar derler ya. Batirdik orayi ve bir ton borcumuz oldu. Dedigm gibi tek derdim bu degilken birde bu is cikti basima. Basedemiyorm artik. Herkese karsi onu savunacak takatim kalmadi

Hİç çalışmadıysa şuana kadar nasıl geçindiniz peki? Sizin maaşınızla mı?

Adam parazit gibi yasiyor bir de yaradani inkar ediyor ohhh ne güzel. Nikahiniz zaten dusmus. Ayrilmak farz olmus. Siz muslumansaniz eger. Herkesin dini,düşüncesi kendinedir. Ancak islamiyette kural budur...
Az once yine tartistik bu konu yuzunden. Cocugumuzu yalanlarlami buyuteceksin dedi. O zaman cocugumuz olmamali dedi:'(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X