- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
Ayseece, aslında saydğınız nedenler sadece eşinizdeki birikim.
Sigarayı sevmemekte haklısınız.
Eşlerden biri içmediğinde diğer kullandığında bu dayanılmaz birşey.
Fakat eşinize bu konuda yüklenmeniz çok yanlış.
Yaptığınız baskı onu geri çevirmez aksine daha çok iter.
Madem sigara içtiğini biliyorsunuz o zaman neden ''içtin mi, içmedin mi diyerek çocuğunun üzerine yemin ettirecek hale getiriyorsunuz ? Madem biliyorsunuz, diyeceğiniz tek söz '' sigara içmemen beni çok mutlu edecek, bunun için elinden geleni yapacağına inanıyorum'' tarzında bir yorum yeterli olurdu.
Bundan sonrada kontrol etmemeye çalışmalısınız.
Kartı habersiz alması konusunda ise çok ayıp etmiş ama sizin yaklaşımınız çok daha kırıcı olmuş.
Kartı almışsa almış, bunun geriye dönüşü olmaz siz ne kadarda bağırıp çağırsanız.
Belliki ihtiyacı olmuş ki bunu yapmak zorunda kalmış.
Siz yine sorgulayıcı olmak yerine anlayışlı olsaydınız bu iş çözülürdü.
Kartı habersiz almama konusunda uyarıp, paranızın olmadığını ihtiyacınızın olduğunu iletirdiniz eşinize tatlılıkla, eşinizde çözerdi bu durumu.
Komşudan borç alıp eşinizi arayabiliyorsanız mama almak içinde arayabilirsiniz.
Belliki sizde çok birikmişsiniz. Eşinizin uzakta çalışması aranıza ayrılıklar koymuş.
Siz rahat bir yaşama alışmışsınız o ise yalnız kalmaya alışmış.
Dengeyi sağlamanın tek yolu şefkat ve anlayış. Madem ayrılmak istemiyorsunuz bunu yapmak zorundasınız.
Sigarayı sevmemekte haklısınız.
Eşlerden biri içmediğinde diğer kullandığında bu dayanılmaz birşey.
Fakat eşinize bu konuda yüklenmeniz çok yanlış.
Yaptığınız baskı onu geri çevirmez aksine daha çok iter.
Madem sigara içtiğini biliyorsunuz o zaman neden ''içtin mi, içmedin mi diyerek çocuğunun üzerine yemin ettirecek hale getiriyorsunuz ? Madem biliyorsunuz, diyeceğiniz tek söz '' sigara içmemen beni çok mutlu edecek, bunun için elinden geleni yapacağına inanıyorum'' tarzında bir yorum yeterli olurdu.
Bundan sonrada kontrol etmemeye çalışmalısınız.
Kartı habersiz alması konusunda ise çok ayıp etmiş ama sizin yaklaşımınız çok daha kırıcı olmuş.
Kartı almışsa almış, bunun geriye dönüşü olmaz siz ne kadarda bağırıp çağırsanız.
Belliki ihtiyacı olmuş ki bunu yapmak zorunda kalmış.
Siz yine sorgulayıcı olmak yerine anlayışlı olsaydınız bu iş çözülürdü.
Kartı habersiz almama konusunda uyarıp, paranızın olmadığını ihtiyacınızın olduğunu iletirdiniz eşinize tatlılıkla, eşinizde çözerdi bu durumu.
Komşudan borç alıp eşinizi arayabiliyorsanız mama almak içinde arayabilirsiniz.
Belliki sizde çok birikmişsiniz. Eşinizin uzakta çalışması aranıza ayrılıklar koymuş.
Siz rahat bir yaşama alışmışsınız o ise yalnız kalmaya alışmış.
Dengeyi sağlamanın tek yolu şefkat ve anlayış. Madem ayrılmak istemiyorsunuz bunu yapmak zorundasınız.