Esim baba olmaktan korkuyo.

Gelincik88

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
362
260
103
37
Kizlar yardiminiza ihtiyacim var.
2 bucuk senelik evliyiz
Sorunlarimiz oldu, aştik çok sükür hepsini

3sene icinde 4 cenazemiz oldu...herseyi aştık üstesinden geldik...toparlandik.
Sorunlarimiz ailelerle ilgiliydi onlarida aştık.

Cocuk konusa gelince esim bu dönemlerde iken cocuk konusunu hep erteliyordu söz konusu bile degildi
1 seneye yakin hersey cok güzel..huzurlu mutluyuz...
Ama esim hala cocuk konusunu erteliyor. Ertelemekle kalmiyor Kafasinda sorun üretip sorun varmis gibi davranip bu yüzden cocuk isini erteliyor.
İcimde kipirti yok dedi bugün.
Bu konunun üstüne gittim
..ve sonuc aslinda sorunumuz yok cocuk düsünmemek icin sebep yok .
Tek sebep korkusu oldugunu söyledi

Esim baba olmaktan korkuyor
Kötü baba olmaktan korkuyor
Konustuk her konuyu beraber aştık konuştuk bunuda aşabilecegimizi anlattim
Sadece korkunu saklamak icin sorun uydurma dedim

Ne yapmalıyız kizlar?

Not: esimde bende aşırı huzursuz ailelerde büyüdük

Anne olmak istiyorsunuz sanıyorum haklı olarak evet sizi anlıyorum , ama şöyle düşünün esiniz hazır olmadan anne olursanız çok zorlanacaksiniz belki çocuğa uyum saglayamayacak eşiniz . Onun için eşinizden bırakın bu konuyu,ara ara konuşun rahatlatın ama üstüne gitmeyin derim ben

Esin kendini hazir hissetmiyorsa usteleme .
Bir erkek kolay kolay ben cocuk istemiyorum demez.Diyorsa elbet buyuk sebebi vardir.
Üstelik diyelim cocugunuz oldu esiniz hic babalik yapamazsa sizi suclu kabul edip aranizda sorunlara sebep olur.

Ben de anne olmaktan korkuyorum.
Neden? Çünkü annemle çok çekişmeler yaşadık bazen ben onu çok kırdın bazen o beni.
Sebebi bu sanırım.

Haklisiniz
Ben anne olmak istiyorum evet:) hatta cok istiyorum
Kendimi hep tuttum frenledim mantikli yaklastim ama artik bu sene 30 yasina girecegim artik zamani geldi diye düşünüyorum.
Kesinlike haklisiniz ben esimi zorlayip anne olayim istemiyorum
Bi sebep yokken sebep üretmesine kizdim
Pisirip pisirip önünede koymuyorum...ben sebep yaratmasina herseyin oldugunda kötü göstermesine cok kizdim takildin..

Ben de anne olmaktan korkuyorum.
Neden? Çünkü annemle çok çekişmeler yaşadık bazen ben onu çok kırdın bazen o beni.
Sebebi bu sanırım.
Bende korkmuyorum desem yalan olur. Bana bi aile arkadasimiz ablam ne demisti biliyomusunuz.
Ben şöyle anne olurum böyle olurum şunun gibi olurum deme birak öyle demeyi sen sensin sen kimse gibi olmayacaksin korkarak yaklasma demisti... iyi gelmişti bana...

İstemeyen bir babayla hamilelik süreci emin ol zehir olur .
Çünkü sen o bebeği karnında taşıyacaksın , aranızda ister istemez bir bağ olacak
Ama baba öyle değil o doğana kadar bebeğinin varlığını bilecek ama onu hissedemeyecek .
İstemediği için daha da zorlanacak . Zamana bırakın evliliğiniz daha çok yeni .
İlerde istemezse uzman birinden yardım alın

Ne zamanmış o zaman ? 1 yıl sonra mı 5 yıl sonra mı ? Buna cevap arıyorum istemiyorsan da söyle de
O zamanlar evlendikten 1-2sene sonra demisti ama suan zaten bu sene icinde düsünüyo kendiside...ama korkuyo ve korktugu icin heyecan duymadigini söylüyor.üzüyo bu beni... benim bildigim erkek illa cocuk olsun diye üsteler kadin agirdan alir...bizde tam tersi

Evliliginiz cok yeni diyen biri oldumu seviniyorum
Cevremde herkes artik olsun bi bebek telasesinde. Hatta üzülme caresi bulunur olur olur deyip teselli etmeye calisanlarda var.
Ben simdiye kadar acele etmedim
Ama yavas yavas zamani diyorum yasim evet bu yaz 3o olacak ama gec evlendik bencede evliligimiz yeni
Teşekkür ederim

Yok hayır inan o sadece filmlerde oluyor . Erkeler genelde sorumluluktan korkuyor

Valla arkadaşlar belki kızacaksınız ama benim esimde erken diyordu olmaz diyordu hazır değilsin diyordu.

Şimdi ne oldu.

Oğlum da oğlum diyor başka birsey demiyor. Çünkü yasamadikca o duyguyu tatmadikca zaten anne baba olmaya hazır olunmuyor.

Yani tek korkusu iyi baba olamamaksa ona kendi ailelerinizden örnek verebilirsin. Çünkü herkes 4 luk insan olamaz ki.

Bence sadece biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacı var.

Sen vazgeçme. Ama çok da bunaltma adamı.

Bizim ki hala oğlu olacağına inanmıyor. Doğurmadan inanmam diyor. Kafayı yedirtecek bana :)

Merak etme yıllarca erteleyemez zaten. Ama sabırlı ol.

Babalık hafıfe alınamayacak bir rol olduğuna göre erkeklerin de çocuk fikrine son derece hazır olması lazım çocuk için. Sorun yokken sorun üretiyorsun, neyinden korkuyorsun vs tavrı yerine adamın hazır olmasını bekleyin bence.

Bu tespiti ilk kez duydum mu diyeyim gördüm mü bilemedim :) Eşiniz aklı başında ,ne istediğini ve ne istemediğini bilen bir adam, bana göre bir erkekte olması gereken en önemli özelliklerden biri.Bir gün çocuğu olduğunda eminim çok iyi bir baba olacaktır.Üstüne gitmeyin derim başbaşa olduğunuz günlerin tadını çıkarın.Gezin, tozun,eğlenin..Hayatın tadını çıkarın.

Cok teşekkür ederim.

Korkmakta haklı yapacak bi şeyiniz yok. Hazır olmasını bekleyeceksiniz mecburen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…