• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim babama gitmeme karışıyor

Söz konusu esinizin babası olsaydı
sizin yorulmanızı önemsemezdi
hatta zorla size yaptırırdı zorla gönderirdi her hafta her hafta
sanki her gün mü gidiyorsunuz ki abartıp size karışıyor
haftada bir gün bence gidin aile bağları önemli

eşin saçmalamış galiba biraz.
o işteyken gidip gelmenin ne sıkıntısı olabilir ki?
aynı şehir içindesiniz bi de.
ben 2-3 haftada bir 5 saatlik yol gidiyorum ve kalıyorum bi gece.
ona rağmen eşim gitme falan demez.

ben gidince temizlik yapıyorum
yemek o günlük yapıyorum çünkü babam ve erkek kardeşim yemeği sürekli dışarıdan yiyorlar, arada halama gidiyorlar. benim yaptığım yemekleri yemedikleri için yemek yapmayı bıraktım.

bence haftada bir kere size geldiklerinde evinde yaptığın yemekleri de onlara ver götürsünler.

Benim eşim evliliğin ilk yıllarında kıskançtırçoğu yere giderken söylerdim şuraya gideceğim diye.Ama eşime dedim ki;sana saygım var ama iki yere giderken sana sorma gereği bile duymam.Birincisi dr gitmem.Tedavilik durumum varsa seni dinlemem giderim.İkincisi aileme gitmek için göndermesen de giderim.Aile bu,başka yere göndermese tamam diyebilirsin ama kocanın üzerinde 10 emeği varsa ailenin 1000 emeği var.Eşine Onlar orada açken ben razı olamam,kayıtsız kalamam.O yüzden beni bırakacaksan bırak de,razı olur herhalde.

Yemek ve yorulma kısmı hikaye bence
Her şeyden önce gidip sadece otursanız bile ailenize gitmeye hakkınız var.
Eşiniz sizi kısıtlamaya çalışıyor gibi geldi, yemek işi de bahanesi olmuş.

Eşinize deyin bakalım, gidince elimi hiç bir şeye sürmüyorum, sadece özlem giderip konuşup dönüyorum diye.

O zaman ne bahane bulacak acaba

ben giderdim anne baba çünkü anneniz babanız ne diyor bu duruma gelin mi diyor yoksa siz mi gidiosunuz?

Sizin yerinizde olsam haftada bir gitmeye devam ederdim. Çok sık gitmiyormuşsunuz zaten evlat olarak haftada bir gidip en azından hatırını sorup bir iki tencere yemek yapmanız gerekir tabii. Siz doğru olanı yapıyorsunuz, eşiniz hatalı düşünüyor. Ayrıca sizin yerinizde olsam bu konuda eşime tavrımı net bir şekilde ifade ederdim. Eşinizin buna karışmaya hakkı yok kendi ailesi olsaydı söz konusu olan size rahatlıkla yoruluyorsam ben yoruluyorum sana ne? gibi bir cevabı yaratlıkla verebilirdi. Erkekler genellikle böyledir söz konusu kendi ailesiyse sizin yorulduğunuzu görmezler ama sizin ailenizse yorulmanı istemiyorum bahanesinin arkasına sığınırlar. Keşke babam yaşasaydı da gidip görebilseydim. Benimde bir annem ve bir de ağabeyim var, sık sık ziyaretlerine gidiyorum annem gelir bizde kalır arada. Eşimden bunun için izin almam sadece anneme gidicem yarın derim genelde o da akşam oraya gelir oturur birlikte eve döneriz.

Eşinizin tutumu bana çok yanlış geldi. Bence demeli ki madem uzak tek gitme haftada bir izin günümde ben seni bi iki saat goturim yemekleri yap demesi gerek. Ki bence bu bile yanlış. Canın ne zaman isterse o zaman gidersin haftada bir gibi bi plan bile yanlış.

ben olsam giderdim adam nasıl yapsın ... aynı şey eşinizin babasına olsa ona da yapar insan nedir yani haftada birgününü babasına ayırmaz mı ?

eşin aynı durumda olsaydı ne yapardı acaba?

ben eşini acımasız buldum bu konuda.sen zaten isteyerek yapıyorsun bütün bunları onun karışmaya hakkı yok.

kardeşin öğrenciymiş,lütfen gitmeye devam et.onların sana ihtiyacı var.

Normalde zaten mesafeye göre haftada 1 gidilirken sizin anneniz yok, üstelik
Bir dönem eşimin babası burda yanlız yaşadı kv şehir disindaydi. Iki üç çeşit yemek kek börek yapıp götürdüm her hafta. Ustelikte o zaman çok yoğun bir tempoda çalışıyordum. Aksam esim dortte beste evde olurken ben sekizde geliyordum eve. O zaman benim yoruldugumu düşünen kim vardı. Evet her türlü ikisi de zor geliyor ama insanlar hep bencil olmuşlar arkadaşım. Eşim o zaman da dusunseydi beni de babasina yemek yapmami istemeseydi keşke. O adamdan nefret ettiğim halde hizmetine kosturdum bir de. Tek laf etmedim.

Söyle o zaman, babanada yapıyordum hemde çok yoğun bir tempo da çalışırken hiç beni bu kadar düşünmemiştin diyin. Hafta da 1 çok normal geçrekten, o fazla ise ben 2 günde 1 babama gittiğim için eşim ölsün. Eşime de diyorum kendini babamın yerine koy diye, Allah korusun diyor. O da farkında, kaldı ki k.validem bıraksan oğullarından çıkmaz. Hepsi dibinde olacak, k.pederim pek umrunda değil. Şimdiden kardeşim de evlendiğinde ne yapacaklar diye kara kara düşünüyorum.. :KK14:

O zaman da yorulmani istemiyorum diyor. Eşimden ziyade benim vicdanım önemli olan. Neyi nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Çok bocalıyorum. Ayrıca eşimin beni desteklemesini beklerdim. Evet ben de isterim ki kendileri yapsınlar ama yapmıyorlar ben ne yapabilirim ki.

Yok hayır bence ATAnız yani babanız ve kardeşinize destek vermelisiniz.Haftada 2 kere yemek yapabilirsiniz,Eviniz uzak ise gittiğiniz zaman 2 çeşit yapın 1 hafta yesinler arada küçük temizlik felan yapın.
Durumları yoksa temizlikçi tutabilirsiniz,varsa kendilerinin çağırmasını talep edebilirsin ayda 1 kere ,
Olması gereken ihtiyaçları için bunu 2 bekar bilmesi gerekiyor onlara temizlik için neler yapacaklarını söyleyin yardımcı olun tuvalet ,banyo gibi .şuan en büyük destekçisi kızları yanlarında tabikide olun.

Günaydın arkadaşlar. Benim annem hayatta değil. Babam ve erkek kardeşim birlikte yaşıyorlar. Haftada birgün gidip yemek yapıyorum. Dogrusu bu mu ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Hatta bugün de gidecektim ama eşim gitmeni istemiyorum bu soğukta yakın bi yer değil diye çıkışti. Kaç zaman oldu kendileri yapamazlar mi dedi. Isteseler yapabilirler ama yapmıyorlar. Ben neyi ne sıklıkla yapmaliyim halen bilemiyorum. Hatta bazen gittiğimde pazar alışverişi yapılmamış oluyor ne yapacagimi şaşırıyorum. Bazen de kendi evimden yapıp götürüyorum. Bunları yaparken babaları da incitmek istemiyorum. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım. Bana bi akıl fikir verirseniz çok sevinirim.
Eşin bu konuda sana karışmaz. Ama kendi anası olsa babasını eve alır. Erkeklerin öyle bir iç güdüsü var maalesef.
O yüzden eşinin seni sindirmesine izin verme.
Babanın yeri asla olmaz ama kocanın yeri dolar emin ol bundan.
Bu yargı benim eşimi sevmediğimi göstermez ama vefat eden babam hayatta olsaydı keşke de her gün yanında olsaydım diyorum. Gerekirse her gün git, onları al gelsinler size. Haftada bir bile gitmenin kararsızlığını yaşıyorsan seneye 15 günde bir gidersin, sonra ayda bir, bebek olur 6 ayda bir olur..

babaya hizmet edilir. eşiniz buna müdahale etmemeli. haftada bir kere, iki kere gitmenizin, eşinize sen de akşama gel gibi bir zorlama yoksa ne sakıncası olabilir. eşinize zararı nedir yani? caba dedim, pazarlık bile düzmemişler, ay çok yoruldum, çok dağıtmışlar vs gibi şikayetleriniz oldu mu?

Evinde yemek yap. İmkan varsa babanlar gelip aldın. Siz eşinle götürüp bırakın, dönün.

Erkekler bu duygusallıktan pek anlamazlar. Erkekse kendi ayaklarının üstünde dursunlar diye düşünür. Birde babanız için dışardan yemek söylemek daha kolay olabilir. Bulaşık temizlik fln

Eşine aldırma git babanın yemeğini hazırla. Eşine "beni düşünüyorsun madem babamla birlikte yaşayalım daha büyük evde" de tepkisi ne olacak :KK53:.

K. Valide yanlız yaşadı mı hemen eve alınmak istenir. Ki yaşını başını almış, o ana kadar ev işiyle alakası olmayan baba, yanlız kalır.

pazar alışverişlerini bile yapmıyorlar diye eşinizede söylemişseniz tabiki izin vermez,yakındığınızı düşünür.Bir arkadaşım her gün gider yemeğini temizliğini yapardı keşke imkanlar el verse hergün gidebilseniz anne baba kardeş bundan ötesi yok bu dünyada

Günaydın arkadaşlar. Benim annem hayatta değil. Babam ve erkek kardeşim birlikte yaşıyorlar. Haftada birgün gidip yemek yapıyorum. Dogrusu bu mu ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Hatta bugün de gidecektim ama eşim gitmeni istemiyorum bu soğukta yakın bi yer değil diye çıkışti. Kaç zaman oldu kendileri yapamazlar mi dedi. Isteseler yapabilirler ama yapmıyorlar. Ben neyi ne sıklıkla yapmaliyim halen bilemiyorum. Hatta bazen gittiğimde pazar alışverişi yapılmamış oluyor ne yapacagimi şaşırıyorum. Bazen de kendi evimden yapıp götürüyorum. Bunları yaparken babaları da incitmek istemiyorum. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım. Bana bi akıl fikir verirseniz çok sevinirim.

babam kardeş bunlar candır benim için ve onları görmemi onlara yemek yapmamı ALLAH ımdan başka kimse engel olamaz..
bide anne yoksa sana daha cok ihtiyacları var sakın onları yalnız bırakma onların sana her zamanınkınden daha cok ıhtıyacları var unutma:
not: annem hasta ve ben yenı evlıyım hafta nın 2 gunu iş cıkısı annemlere gidip onlarda kalıyorum elimden geldiği kadar babama anneme abilerime deestek olmaya çalısıyorum..
ALLAH razı olsun eşim hiç bır zaman gıtme kalma demıyor cunku onlarda benım ailem canım nefesimm

O zaman da yorulmani istemiyorum diyor. Eşimden ziyade benim vicdanım önemli olan. Neyi nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Çok bocalıyorum. Ayrıca eşimin beni desteklemesini beklerdim. Evet ben de isterim ki kendileri yapsınlar ama yapmıyorlar ben ne yapabilirim ki.

Sen nasıl yapmak istiyorsan öyle yap. Eğer yemek yapmak istiyosan yap. Haftada bir çok değil. Ama eşim haklı diyosan yapma. Babana güzel dille izah et. Her zaman ben olmayabilirim yavaş yavaş öğrenin. Yarın öbür gün çocuğum falan olursa kışın soğukta yazın sıcakta gelemem falan de.

ne yapıyorsanız babanızın kardeşinizin hayrına
babalık hakkına
ne kadar yapsalarda erkek adam bir yere kadar yapabiliyor
ayrıca eşinize" ben Allah rızası için gidiyorum erkekler ne kadar yapabilir bunca yıl emeklerı var deyin..." eşinize kv.niz ya da kp.niz birşey demiş de olabilir çünkü

Back
X