• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim bana bosanirim dedi

semirra87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2020
553
183
53
biz yeni evliyiz yani aslinda cok yeni degil ama tayin islerinden dolayi ancak ev kurabildik esimin ailesinin oldugu sehirde oturacagiz gecen hafta esyalari yolladim ben ailemde sgaolsun yardumci oldu tasinma zor is esimde kendi oturudgu yerde bir ev tuttu eayalar gelmis ama aileden kimse yardim etmemis babasiyla anlasamiyormus ki ben bu kadar oldugu bilmiyordum ona tasinacagimiz soylememis babasida bir eve gelip bakiyim bile dememis anneside baska bir sehirde torununa bakiyor bekar teyzesi ve dedesi var. bende oyle olunca ailen niye yardimci olmadi tasinmada her ise sen yapiyorsun dedim bunu boraz kac kez tekrat ettim ima ettim bana direkt sen boyle yapip ben huzurumu bozarsan bosanirim dedi. sok oldum ailesine kufur etmedi sadece neden yardimci olmuyorlar dedim zaten temizlik falanda bi hepsini yaptiracagiz bunu dedim diye bu lafi soylemesi agrima gitti nisanlilik ve tanisma donemjnde uzak farkli sehirdeydik keske yanyana olsaydik ben hemen tanirdim uzuldum ne yapmaliyim.

ayni sehirde olsaydim daha iyi tanirdim buna veryansin ettim dugunde de zaten ailesi misafir gibi geldi sadece bir dugun masrafini karsilamadk hepsini benle esim yaptik bu sefeede tasinmada aynisi olunca ailen sana deger vermiyor mu dedim bu lafa mi alindi anlamadim ama benim ailem ve cevremde genelde aileler cocuklarina yardimci oluyor maddi yardimj gectim ama bu tasinmada bari destek olsalardi dedimyb

ailesi dugundede aynisi yapti misafie gibi hic bir ise karismadilar ilk kez boyle avrupai aile gordum bunuda soyledim kotu ben oldum. benim ailemde cevrede boyle bir aile hayatimd agormedim hic bir ise karismiyorlar yol gostermede yok ev bulurkende esim buldu digun masrafinida benle o yaptik. kinayi ben dugunude o yapti eve tasinacagiz bir esyamizida alacaklarini sanmam zaten maddi olarak umidi kestim bunu soyleyince esim bana sen hep birseyler bekliyorsun insanlardan boyle beklentin olursa muttsiz olursun negatifsin diyor bu bosanma lafinida bunlari dedim diye acti daha simdiden boyle olursa ben ileriyi dusunemiyorum moralim bozuldi

Evliliginiz hayırlı olsun öncelikle
Bir erkege özellikle ailesine duskun bir anakuzusuysa o kisi ailesinden en ufak bir soz yanlış anlasilmaya sebeb olur
Siz olması gerekeni soylemissiniz ama erkeklerin aslan kesildigi tek yersiz konu ailesidir
Oyuzden ailesi hakkinda söyleyeceğiniz hersey size geri donecektir
Ya surekli kavga etmeyi göze alin yada huzurunuz icin susun.

Ne oldugunu gayette ıyı bılıyorsunuz safa yatıyorsunuz suan esınızde bunu anlamıs bence hemde aıleden deger gormedıgı ıcın uzulmus sınırlenmıs. Benım aılem ve genelde aıleler cocuklara yardımcı oluyor boyle cok saf cok masumm bı soru acıklama olmus ama bukadarmı dunyadan bı habersınız allah askına en azından bdv de kv magdurları falan fılan bunu adama ısrarla soruyorsunuz bence bunla uzup ustunluk kurmaya calısmıssınız ama esınızı cok uzmus olabılırsınız. Gıcıklık yapar gıbı olmus bıraz

ailesi dugundede aynisi yapti misafie gibi hic bir ise karismadilar ilk kez boyle avrupai aile gordum bunuda soyledim kotu ben oldum. benim ailemde cevrede boyle bir aile hayatimd agormedim hic bir ise karismiyorlar yol gostermede yok ev bulurkende esim buldu digun masrafinida benle o yaptik. kinayi ben dugunude o yapti eve tasinacagiz bir esyamizida alacaklarini sanmam zaten maddi olarak umidi kestim bunu soyleyince esim bana sen hep birseyler bekliyorsun insanlardan boyle beklentin olursa muttsiz olursun negatifsin diyor bu bosanma lafinida bunlari dedim diye acti daha simdiden boyle olursa ben ileriyi dusunemiyorum moralim bozuldi
birsey yapmadiysa birseyde bekleme haklari olmaz size karismazlar daha ne
Bence gereksiz olay cikariyorsunuz
Enonmeli şey ailesinin karismamasi
İlgisiz erkek ailesi ilgili erkek aile olmasindan daha iyidir
İlgili olan herşeye burnunu sokar her ayrintiya mudahale eder.boşver uzak olsunlar.

bende oyle olunca ailen niye yardimci olmadi tasinmada her ise sen yapiyorsun dedim bunu boraz kac kez tekrat ettim ima ettim
ailen sana deger vermiyor mu dedim bu lafa mi alindi anlamadim

Bu lafları etmenizin sebebini anlayamadım.
Ben etmezdim çünkü.
Elime ne geçecek bunları söyleyince?
Sevdiğim adamı daha çok üzmekten başka?
Ailesi birden “aaaa biz senin aileniz, durun yardım edelim” mi diyecekler???
Ailesinin eşinize değer vermediğini görmüşsünüz zaten. Dile getirmekteki amacınız nedir?

44 yaşımın bana getirdiği olgunluk şu: Söyleyeceğin söz bir amaca hizmet etmiyorsa sus. Arkadaşın giydiği yakışmamış mı? Aaaa çok güzel bluz güle güle giy derim mesela. Yakışmış demem yakışmamış da demem. Sevmiş almış yakışmamış dememin bana ne faydası var.

Size tavsiyem: çocuk gibi davranmayın. O adam sizin hayat arkadaşınız. Ailesi ona değer vermiyorsa siz verin. Yüzüne vurmayın.

düşünsene eşinin ailesi çok ilgili olucak her şeyi yapıcaklar ama senin ailen kılını bile kıpırdaymıycak üstüne birde eşin gelicek ve sana diycekki senin ailen neden hiç bir şeye yardım etmiuorlar ne kadar ilgisizler vs.
zaten üzülmüş ve incinmiştir üstüne sen destek olucağına köstek olmuşsun.Kimse ailesine bir şey denilsin istemez.Bana göre sen hatalısın.Bir kere de değil bir kaç kez söylemişsin aynı şeyi

Bu lafları etmenizin sebebini anlayamadım.
Ben etmezdim çünkü.
Elime ne geçecek bunları söyleyince?
Sevdiğim adamı daha çok üzmekten başka?
Ailesi birden “aaaa biz senin aileniz, durun yardım edelim” mi diyecekler???
Ailesinin eşinize değer vermediğini görmüşsünüz zaten. Dile getirmekteki amacınız nedir?

44 yaşımın bana getirdiği olgunluk şu: Söyleyeceğin söz bir amaca hizmet etmiyorsa sus. Arkadaşın giydiği yakışmamış mı? Aaaa çok güzel bluz güle güle giy derim mesela. Yakışmış demem yakışmamış da demem. Sevmiş almış yakışmamış dememin bana ne faydası var.

Size tavsiyem: çocuk gibi davranmayın. O adam sizin hayat arkadaşınız. Ailesi ona değer vermiyorsa siz verin. Yüzüne vurmayın.
👏👏👏👏👏

Bakın ailesi sadece sözde olanlardan biriyim. Benim eşim bana ailem ile ilgili şaka dahi yapsa başka tarafa çekerim.

Yahu zaten eksikliğini hissediyoruz. Varlar ama yoklar. Birde kendi seçtiğimiz aile kalkıp bunu başımıza kalkacaksa tabi ki boşanırız.

Yersiz saçma sapan bir laf etmişsiniz. Kimse kimseye yardımcı olmak zorunda da değil ayrıca.

Ailenizin yardımcı olması eşiniz üzerinde üstünlük kuracağınız anlamına gelmez. Zaten ordan yaralı susun oturun işte ne gerek var suyu bulandırmaya.

Düğün aşamasında eşya alımında v.s aileler her şeye karıştığı için evlenmeden ayrılan bir çok insan var. Maddi destek vermişler ama Karışmamışlar işte ne güzel daha ne istiyorsunuz?
İnsanı üzen bir konuda bam teline dokunulursa, bu ister yeni evli olsun ister yıllardır evli olunsun nereden tutarsan tut dır dır olur. Böyle yaparsan çekemem demesi normal. Çünkü insan evlilikte huzur arar.

ayni sehirde olsaydim daha iyi tanirdim buna veryansin ettim dugunde de zaten ailesi misafir gibi geldi sadece bir dugun masrafini karsilamadk hepsini benle esim yaptik bu sefeede tasinmada aynisi olunca ailen sana deger vermiyor mu dedim bu lafa mi alindi anlamadim ama benim ailem ve cevremde genelde aileler cocuklarina yardimci oluyor maddi yardimj gectim ama bu tasinmada bari destek olsalardi dedimyb
Yani şu cümleyi benim eşim bana kursa allah biliyor ya ben ona yuttururdum. Çok düşüncesiz ve bencil birisiniz.

E güzel işte evliliğinize de karışmazlar. İkiniz de çalışan yetişkin insanlarsınız her şeyi kendiniz yapın kimse bir şey yapmazsa bir şey beklemez, bir şeye de karışmazlar, eşinizle kafanız rahat olur. Burda çok konu var eş ailesi nedeniyle biten evlilikler, yok sayılan kadınlar, eş ailesine hizmetçi edilen kadınlar vs.

Kırık cam teorisi yine çalışmış. Adamı yaralı yerinden vuruyorsun gitmeden. Bence de boşanın. Şimdiden laf sokarsan seninle ömür zor.
Gerçekten öyle. Adamın zaten aileden yana yüzü gülmemiş birde kendi seçtiği aileden de gülmeyecek.

Keşke önceden üç beş birşey anlatsaydı da tepkisini ölçüp ona göre evlenseydi. Ben adama üzüldüm.

Back
X