• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim bana bosanirim dedi

Eşinizin ailesiyle arasındaki ilişkiye dair hiç mi bi fikriniz yoktu gerçekten? Bana bu durum çok inandırıcı gelmedi. Hep mi havadan sudan konuştunuz yani evlenene kadar veya evlendikten sonra? Hiç eşinize karşı ilgisiz olduklarını anlayamayacağınız bir durum olmamış olamaz bence.

Bana biraz kendi aileniz yardım ettiği için ve onun ailesinin olduğu şehir olmasına rağmen onlardan kimse ilgilenmediği için eşinize sitem etmişsiniz, laf sokmuşsunuz gibi geldi. Eşiniz de durumun zaten farkındadır. Bunu tekrar tekrar uzatarak sorunca da sinirlenmiştir. Zaten içine doğduğu aileden yüzü gülmemiş bi de evliliğinde de kendini anlamayan birini buldu diye düşünmüş olabilir.

Eşiniz taşınma sürecinde yalnız kaldığı için zaten üzgündür.
Ne diye ailen sana değer vermiyor mu, niye yardım etmiyorlar diye soruyorsunuz tekrar tekrar?
Kendi aileniz yardımcı olmuş ya tabi, laf sokmaya fırsat olmuş size de.

Ne demişler istediğini söyleyen istemediğini işitir.

Ayni durumlari bende yasadim ev alirken dugun yaparken esimin ailesi daha dogrusu babasi dis kapinin dis mandaliydi.Sagolsun annesi yine elinden geldigince yardimci olmaya calisti.Esimin babasi biz ev bulmayla dugunle ugrasirken yazliga gitti 3 ay gelmedi.Bi zahmet dugune 2 gun kala geldi 1 tane bilezik takip kenara cekildi ki durumu cok cok iyi evin tadilat masraflarini benim rahmetli babam karsiladi kosturdu etti.Ben agzimi acip ailesi icin tek kelime etmedim.Esim hala ben kimin ne yaptigini asla unutmam der.Rahmetli babama kendi babasindan daha cok sever sayardi.Arada bisey oldu mu hafiften dokundurur gecerim.Bence sizde cok fazla konu etmeyin o da neyin ne oldugun farkindadir emin olun ailesiyle ilgili bu durumun mahcubiyetini yasiyordu .Benim esimde ilk zamanlar tek kelime ettirmiyordu simdi simdi ailesiyle ilgili dugun oncesi zoruna giden seyleri anlatmaya basladi.Ustune gitmeyin surekli basina kakmayin birakin bazi seylerin kendi farkina varsin

Bu lafları etmenizin sebebini anlayamadım.
Ben etmezdim çünkü.
Elime ne geçecek bunları söyleyince?
Sevdiğim adamı daha çok üzmekten başka?
Ailesi birden “aaaa biz senin aileniz, durun yardım edelim” mi diyecekler???
Ailesinin eşinize değer vermediğini görmüşsünüz zaten. Dile getirmekteki amacınız nedir?

44 yaşımın bana getirdiği olgunluk şu: Söyleyeceğin söz bir amaca hizmet etmiyorsa sus. Arkadaşın giydiği yakışmamış mı? Aaaa çok güzel bluz güle güle giy derim mesela. Yakışmış demem yakışmamış da demem. Sevmiş almış yakışmamış dememin bana ne faydası var.

Size tavsiyem: çocuk gibi davranmayın. O adam sizin hayat arkadaşınız. Ailesi ona değer vermiyorsa siz verin. Yüzüne vurmayın.
Evliliginiz hayırlı olsun öncelikle
Bir erkege özellikle ailesine duskun bir anakuzusuysa o kisi ailesinden en ufak bir soz yanlış anlasilmaya sebeb olur
Siz olması gerekeni soylemissiniz ama erkeklerin aslan kesildigi tek yersiz konu ailesidir
Oyuzden ailesi hakkinda söyleyeceğiniz hersey size geri donecektir
Ya surekli kavga etmeyi göze alin yada huzurunuz icin susun.
ben aslinda dogru olan birsey dedim demeki erkekler ailelerine cok duskunler. genelde hepsimi boyle

ben aslinda dogru olan birsey dedim demeki erkekler ailelerine cok duskunler. genelde hepsimi boyle
Bak örnek verdim.
Arkadaş bluz almış ama hiç yakışmamış.
Ben kalkıp ona doğruyu söyleyeceğim diye “hiç yakışmamış” dersem olmaz.
Her doğru söylenmez.

İlk olarak zaten yardım etmek zorunda değiller , yani herkesin her işine yardım beklemesi beni öldürüyor. Böyle beklentiye girerseniz her defasında hüsrana uğrarsınız. İkincisi adama da biliyor zate belliki canını sıkıyor bu durum ne de olsa ailesi o da ilgi göstersinler evi gelip görsünler vs istemiştir zaten. Siz de didikleyip durmuşsunuz. Hatırlatıp durarak canını sıkmışsınız. Hiç üzüldüğünü farketmediniz mi? Yapıcı olup destek olmalıydınız. O bahsini açmadıkça söylememeliydiniz bile. Ben sizi haksız buldum, adam da bi kaç kere susmuş patlamış. Ben de tepemde dırdır edilmesinden hoşlanmam bu dırdır etmektir. Huzur inşa etmeye çalışın biraz.:KK51:

Belki ailesi hassas noktasidir bunu surekli tekrralayacagini dusunmustur o yuzden soylemisdr olabilir ama sende bi kere söylemişsin ne diye israrla ustune gidersin ailesi ile arasi acikmis zaten zorlama o tarafı

biz yeni evliyiz yani aslinda cok yeni degil ama tayin islerinden dolayi ancak ev kurabildik esimin ailesinin oldugu sehirde oturacagiz gecen hafta esyalari yolladim ben ailemde sgaolsun yardumci oldu tasinma zor is esimde kendi oturudgu yerde bir ev tuttu eayalar gelmis ama aileden kimse yardim etmemis babasiyla anlasamiyormus ki ben bu kadar oldugu bilmiyordum ona tasinacagimiz soylememis babasida bir eve gelip bakiyim bile dememis anneside baska bir sehirde torununa bakiyor bekar teyzesi ve dedesi var. bende oyle olunca ailen niye yardimci olmadi tasinmada her ise sen yapiyorsun dedim bunu boraz kac kez tekrat ettim ima ettim bana direkt sen boyle yapip ben huzurumu bozarsan bosanirim dedi. sok oldum ailesine kufur etmedi sadece neden yardimci olmuyorlar dedim zaten temizlik falanda bi hepsini yaptiracagiz bunu dedim diye bu lafi soylemesi agrima gitti nisanlilik ve tanisma donemjnde uzak farkli sehirdeydik keske yanyana olsaydik ben hemen tanirdim uzuldum ne yapmaliyim.
Hatasını anlamasını sağlayın alın karşınıza konuşun. Biz evliyiz ,evlendik iyi gün kötü gün... Yani eğer karşılıklı biseyleri seninle konudamayacaksak öyle hemen bosanirim diyosan fazla da ilerlemeye gerek yok diyin

ben dediklerinizin dogru oldugunu da dusunmuyorum,
her ailenin dinamigi farkli,
yardim etmiyor olmalari esinize deger vermedikleri anlamina gelmez.

Ama sizin bu sekilde olumsuz yorumlari birden fazla kez yapiyor olusunuz huzur vermeyecek bir insan oldugunuzu gosterir mi ? bence gosterir.

Esiniz bosanirim diyerek bence tehdit etmemis, o da sizin gibi kendince dogru buldugu seyi soylemis. Sonucta insan evliliginde huzurlu olmayacaksa ne anlami var ki.

Öncelikle acilen kendinizi toparlamanız gerekiyor.
Ailesinin yaptıklarının farkında olmadığını mı düşünüyorsunuz? Adam bu konuda yaralı, siz bı kısa zamanda bu kadarını gördünüz , kimbilir çocukluğunda neler neler yaşadı? 😔

Elinizde tuzluk, yarasına tuz basıp basıp durmayın. 🤦‍♀️
Niye ailen şunu yapsın niye yapmadı diye diye söylüyorsunuz, adamı bir rahat bırakın yahu.
Ailesine zorla beni sevin mi diyecek?

En temel prensipler:
1) Ailesinden parasal/duygusal hiçbir beklentiniz olmasın. Artık ailesi sizsiniz.
2) Zorla yok anneni ara yok babandan para iste gibi isteklerde bulunmayın. İnanın eşinizin iyi bir nedeni vardır, her aile aynı değil.
3) Ailesi ile olur da görüşürseniz saygılı ve mesafeli durun.
4) Yarasını kaşımayın, olur da ileride size açılırsa merhametli olun, eşinize şevkatli davranın.

Eşinizindekinin aileye düşkünlükten ziyade bir ömür boyu aile sevgisini uğraşmasına ra alamamaktan kaynaklı bir yarası olduğunu düşünüyorum.

Tepkisi çok aşırı çünkü, bu meselenin belli ki geçmişi var.

Mezuniyetine gelmemiş olabilirler, sevgi göstermemiş olabilirler vs vs. Eşiniz şimdi bunları paylaşmaz, birkaç yılda bu bulmacanın eksik parçaları ortaya çıkar.

Şevkatle yaklaşın, gerisi gelir. 😊

Sizin eşiniz ailesine düşkün olduğu için boşanırım dememiş ki siz onu yumuşak karnından vurduğunuz için demiş... eşinizi seviyor değer veriyorsanız kırmayın kendinizden soğutmayın... tam tersine kimseye ihtiyacınız olmadığını bir birinizden güç alıp kendi ailenizi,huzurlu yuvanızı kurmak istediğinizi hissettirin

Erkekleri ailesine karşı doldurmayın.birak kendiniz iki yetiskinsiniz sen neden gitmedin madem esyalari yerlestirmeye.

Ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim.daha yeni evlendin hemen dırdır etmeyin ailen şöyle ailen böyle diye.

Ayrıca tanımadan evlenmek nedir ya ben anlamıyorum hem başka şehre evleniyorsunuz hem kimseyi tanımamışsınız daha.

Back
X