• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim bana bosanirim dedi

Öyle her şeyde boşanma lafını kullanan insanları sevmiyorum.Ben olsam bir daha boşanma lafını kullanırsan ben senden boşanırım derdim

O sanki farkında değil mi sanıyorsunuz?
Böyle telaşlı zamanlarda insan arkasında ailesini destek bilmek ister.
Ama onun güvenebileceği bir ailesi yok.
Her koşulda tırnağı varsa kendi başını kaşıyacak.
Siz de bu acı gerçekleri vurgulayarak hem canını acıtmış hem de utandırmışsınız.
Doğru demiş.
Şu ölümlü dünyada her yanımız huzursuzlukken, beni huzursuz eden insandan boşanırım demiş.
Hangi kısım haksız?

ben aslinda dogru olan birsey dedim demeki erkekler ailelerine cok duskunler. genelde hepsimi boyle
Siz ailenize düşkün değil misiniz? Erkekler ailesine düşkün olunca neden zorunuza gidiyor? Sizin de erkek evladınız olabilir, uykusuz geceler geçirip zar zor büyüttüğünüz evladınız evlenip sizi silse hoşunuza gider miydi?

Siz ailenize düşkün değil misiniz? Erkekler ailesine düşkün olunca neden zorunuza gidiyor? Sizin de erkek evladınız olabilir, uykusuz geceler geçirip zar zor büyüttüğünüz evladınız evlenip sizi silse hoşunuza gider miydi?
Silmekten kastınız nedir ? Normal bir iliskiye kimse karışmaz ama Her hafta bize oturmaya gel diye darlayacaksanız,geline laf sokacaksınız,gel benim evimi temizle diyecekseniz,her akşam arayıp saatlerce konuşmak isteyecekseniz.Zar zor büyüttüğünüz evladınızı evlendirmeyin,sizinle kalsın

Diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum.
Taşınmaya yardım etmemeleri ilgisiz oldukları anlamına gelmez. Hepsinin işi varmış, kayınvalideniz başka şehirde torun bakıyormuş, eşiniz babasına taşınacağını söylememiş bile. Torunun yanından koştur koştur size gelmesini mi istediniz? Neden yapsın böyle bir şey, iki kişi taşınamıyor musunuz taşınmak ağır iş mi anlamıyorum ki?
Ayrıyeten ben şu an taşınacak olsam hiç kimseye neden yardım etmediler demem, beklemem de kimseden.
Neden bu kadar beklenti içindesiniz, hem de kendi ailenizden bile değil, eşinizin ailesinden?

Silmekten kastınız nedir ? Normal bir iliskiye kimse karışmaz ama Her hafta bize oturmaya gel diye darlayacaksanız,geline laf sokacaksınız,gel benim evimi temizle diyecekseniz,her akşam arayıp saatlerce konuşmak isteyecekseniz.Zar zor büyüttüğünüz evladınızı evlendirmeyin,sizinle kalsın
Bunları yapacağımı kim söyledi ??? Bunları kız annesi de erkek annesi de yapmamalı. Evlenince insanlar birey oluyor aileler çok karışmamalı. Erkekten beklenen hareket gibi kadın da evlenince BİREY olduğunu göstermeli ve ailesini her şeye karıştırmamalı. Bu kadınların “ kocam ailesinden uzak olsun ama ben ana kuzusu olayım, annem babam her şeye karışsın ama kocam ailesine mesafeli olsun.” düşünceleri bana komik geliyor. Bir de şey var “kız evlat ömür boyu seninle erkek evlat evlenince artık senden tamamen uzak” Türk toplumunun Avrupa yakası dizisindeki kolunda bileziklerle gezen Makbule tiplemesini anımsatan, evlenince kaynana gelin görümce terimleriyle baya haşır neşir olup kafa patlatan, her cümlesi kaynımgillller, kaynanamm gibi buram buram avam kokan bazı kesimlerinin sözleri😂

Konu sahibinin çok üstüne gidilmiş. Kız birşey dememişki??? Belki ilgili bir eş ailesi hayal ediyordu. Böyle olunca şok oldu. Kaldı ki ne bencilliği anlamadım? Alt tarafı kocasına sormuş bence de en doğal hakkı. İlla gelecekler yardım edecekler dememişki? Ne acı deşmesi... Tövbe estağfurullah. Boşanırm diceğne kusura bakma benim ailem böyle herseyi kendimiz yapıcaz beklenti içine girmicez, sende bu konuyu açmazsan iyi olur der konu kapanır. Ne dmeek boşanırım??? Saçmalığa bak. Ailesine değer verdiği içinmi boşanıyor yoksa kadın iki laf etti diyemi boşanıyor. Yorum yapanlar Fazla duyar kasmışsınız. Ben konu sahibini savunuyorum. Önceden yardım etmeyenler sonradan tepelerine çıkar. Ota çöpe burnunu sokarlar. Baştan tavrını koy

Bunları yapacağımı kim söyledi ??? Bunları kız annesi de erkek annesi de yapmamalı. Evlenince insanlar birey oluyor aileler çok karışmamalı. Erkekten beklenen hareket gibi kadın da evlenince BİREY olduğunu göstermeli ve ailesini her şeye karıştırmamalı. Bu kadınların “ kocam ailesinden uzak olsun ama ben ana kuzusu olayım, annem babam her şeye karışsın ama kocam ailesine mesafeli olsun.” düşünceleri bana komik geliyor. Bir de şey var “kız evlat ömür boyu seninle erkek evlat evlenince artık senden tamamen uzak” Türk toplumunun Avrupa yakası dizisindeki kolunda bileziklerle gezen Makbule tiplemesini anımsatan, evlenince kaynana gelin görümce terimleriyle baya haşır neşir olup kafa patlatan, her cümlesi kaynımgillller, kaynanamm gibi buram buram avam kokan bazı kesimlerinin sözleri😂
"Uykusuz geceler geçirip,zar zor büyüttüğüm evladım" ,"Evlenince seni silse hoşuna gider mi " gibi sözleri görünce şüpheye düştüm.Umarım dediğiniz gibi kayınvalide olursunuz

iki tarafta hatalı bana göre siz bir kere sorup geçeceğiniz şeyi defalarca sorarak oda hemen önyargılı davranarak hatalı. evlilik boyunca anan şöyle baban niye böyle yapmadı kurcalayıp duracaksanız bir yerde haklı o yuvada huzur olmaz.

"Uykusuz geceler geçirip,zar zor büyüttüğüm evladım" ,"Evlenince seni silse hoşuna gider mi " gibi sözleri görünce şüpheye düştüm.Umarım dediğiniz gibi kayınvalide olursunuz
Annem ve kayınvalidem aynen dediğim gibi asil insanlar. Ailemden de böyle gördüm şüpheniz olmasın!
Uykusuz gecelere gelince yukarıda bahsettiğim düşünce yapısındaki kişilerin daha iyi anlaması ve empati yapması için yazılmış bir şey. Hani bir çocuk kolay büyümüyor ve kimse ailesinden uzaklaşmamalı anlatabildim umarım.Kız erkek farketmez sizin anneniz de Emin’im sizi öyle büyüttü. Bunu erkek anneleri yazınca tuhafınıza gitmesi tuhaf.

Evlenince kimse ailesini silmemeli.
Aileler de yeni bir yuva kurulduğunun farkında olmalı.
Karşılıklı saygı olursa ilişkiler aslına uygun ilerler.

Nasıl ki arkadaşlarımıza yok evinize gitmeyin hep bende yemek yiyin, evinize istediğim eşyaları alın, anahtarla siz uyurken yatak odasına gireyim falan diyemiyorsak, devamlı eşlerini kötülemiyorsak çocuklarımıza da aynı saygıyı göstermeliyiz.

Aynı şekilde çocuklar da evlendiğinde ailesini unutmayacak, bir arayıp soracak. Eşi izin vermiyor diye baba evinin yolunu unutmayacak, anne babasına hakaret edildiğinde susup kabullenmeyecek.

“Saygı” anahtar.

adam zaten oralarda yalnız cebelleşip yorulmuş üzülmüştür haliyle
bayılırız laf sokuşturmaya sizde yarasına tuz basmışsınız
oda size kaba tabirle özür dilerim tam bel altı vurmuş
bence bir daha böyle bişey demeyin!!

Yukarıda verdiğim örnekler ve daha ilginç olanları BDV de yaşandı yaşanıyor.
Oğlumun/kızımın bir yastıkta bir ömür uyumak için seçtiği insan, torunlarımın (varsa) annesi gözüyle bakılırsa temizlikçiye kim para verecek 9 aylık hamile gelinim cam silsin anlayışından kurtulabiliriz.
(Evet bu da yaşandı)

ailen niye yardimci olmadi tasinmada her ise sen yapiyorsun dedim bunu boraz kac kez tekrat ettim ima ettim
bu sefeede tasinmada aynisi olunca ailen sana deger vermiyor mu dedim
zaten maddi olarak umidi kestim bunu soyleyince esim bana sen hep birseyler bekliyorsun insanlardan boyle beklentin olursa muttsiz olursun negatifsin diyor

her ailenin aile içi dinamiği farklıdır kendi ailenizle kıyaslayıp ailen sana değer vermiyor mu demeniz anlamsız olmuş.
zaten herşeyi kendiniz yapmışsınız evlilik sürecinde bu demektir ki eşinizin ailesinin maddi manevi çok müdahil olmadığını gördünüz ve bildiniz. Bunun üzerine hala taşınmada eşinize yardım etmelerini beklemeniz de anlamsız.
Eşinizin 'sen hep birseyler bekliyorsun insanlardan boyle beklentin olursa muttsiz olursun negatifsin diyor' demesinde haklılık payı var gördüğüm kadarıyla. Beklentiye girmişsiniz maddi manevi

Evlenince kimse ailesini silmemeli.
Aileler de yeni bir yuva kurulduğunun farkında olmalı.
Karşılıklı saygı olursa ilişkiler aslına uygun ilerler.

Nasıl ki arkadaşlarımıza yok evinize gitmeyin hep bende yemek yiyin, evinize istediğim eşyaları alın, anahtarla siz uyurken yatak odasına gireyim falan diyemiyorsak, devamlı eşlerini kötülemiyorsak çocuklarımıza da aynı saygıyı göstermeliyiz.

Aynı şekilde çocuklar da evlendiğinde ailesini unutmayacak, bir arayıp soracak. Eşi izin vermiyor diye baba evinin yolunu unutmayacak, anne babasına hakaret edildiğinde susup kabullenmeyecek.

“Saygı” anahtar.
Aradığım yorum, duygularıma tercüman olmuşsunuz.

daha bismillah deseydin. şu lafı ağzına sakız eden insanlara sinir oluyorum. sular durulup yerleşince güzelce söyleyin bence bu lafı ikimizde kullanmayalım diye.

ailesi dugundede aynisi yapti misafie gibi hic bir ise karismadilar ilk kez boyle avrupai aile gordum bunuda soyledim kotu ben oldum. benim ailemde cevrede boyle bir aile hayatimd agormedim hic bir ise karismiyorlar yol gostermede yok ev bulurkende esim buldu digun masrafinida benle o yaptik. kinayi ben dugunude o yapti eve tasinacagiz bir esyamizida alacaklarini sanmam zaten maddi olarak umidi kestim bunu soyleyince esim bana sen hep birseyler bekliyorsun insanlardan boyle beklentin olursa muttsiz olursun negatifsin diyor bu bosanma lafinida bunlari dedim diye acti daha simdiden boyle olursa ben ileriyi dusunemiyorum moralim bozuldi
Bence negatif olan siz değilsiniz eşiniz. Eşinize kırıldığınizi açık açık söyleyin bence. Yine böyle sizi kiracak sözler söylerse evliliğinizin zarar göreceğini söyleyin. Anlamıyorsa da yapılacak hiç bir şey yok ya seviyorum deyip katlanacak ya da boşanacaksınız. Ama önce mutlaka konuşun. Moral bozuk olarak susmak yok. Belki sizi kırdiginin farkında bile değildir.

Bu lafları etmenizin sebebini anlayamadım.
Ben etmezdim çünkü.
Elime ne geçecek bunları söyleyince?
Sevdiğim adamı daha çok üzmekten başka?
Ailesi birden “aaaa biz senin aileniz, durun yardım edelim” mi diyecekler???
Ailesinin eşinize değer vermediğini görmüşsünüz zaten. Dile getirmekteki amacınız nedir?

44 yaşımın bana getirdiği olgunluk şu: Söyleyeceğin söz bir amaca hizmet etmiyorsa sus. Arkadaşın giydiği yakışmamış mı? Aaaa çok güzel bluz güle güle giy derim mesela. Yakışmış demem yakışmamış da demem. Sevmiş almış yakışmamış dememin bana ne faydası var.

Size tavsiyem: çocuk gibi davranmayın. O adam sizin hayat arkadaşınız. Ailesi ona değer vermiyorsa siz verin. Yüzüne vurmayın.
Aldım, muska yapıp boynuma astım.

Back
X