• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim bana bosanirim dedi

herkesin bakis aciis farkli ben cevremde boyle gormedim acayip sasirdim demekki her insan bir olmuyor her insan yardimci da olmuyor Allah saglil ve para versinde kimseye muhtac olmayacaksin bu zamand akimseden hayir yok
Herkesin bakış açısı farklı ama size kaç kişi çağırmak veya yardım etmek zorunda değiller dedi hala aynı şeylere takılmaya devam ediyorsunuz. Hala yardımcı olmadıkları için sitem içindesiniz. Onlar da demek ki böyle insanlar böyle kabul etmek gerek diyemiyorsunuz. Aksine benden de bi şey istemezler diye karşılık bulma veya allah kimsenin eline düşürmesin tarzında triplerdesiniz. Eş sizin eşiniz beni ilgilendiren bi durum yok ama bu düşünce tarzıyla daha çok sorun yaşarsınız.

bari buzdolabi yokken yemege cagirsalardi sicakta hersey cuuryir biz yeni ev dosuyoruz yoruldum ama aliskim degilim yoruluyorum yemegide buzdolabi yok zor pluyor onada cagirmadi buyuk oglu ve geliniyle tatile gitto o ara.
Sayın konu sahibi cidden çok yorucusunuz. Ya kv başka şehirde niye gelsin yardım etmek zorunda mı ? Yaşlı başlı kadın gelip size yemek yapmak ev taşımaya temızlemeye mecbur mu ya içim şişti. Evlenmeyi biliyorsunuz ama yok yardım etmıyorlar şu bu bıdı bıdı bir taşınmayı bile iki yetişkin beceremiyor musunuz?Dolap takılı değil vs ne ya dışardan yemek söylemeyede mi üşeniyorsunuz. Kp taşındığından haberı bıle yok dumanla haber ver barı böyle boşa trıp atıyorsun. Bu arada sizin gibi çocuksu bir eşim olsa en hassas yerimden aileme durmadan laf söylese boşanırım ömür geçmez sizinle

Sayın konu sahibi cidden çok yorucusunuz. Ya kv başka şehirde niye gelsin yardım etmek zorunda mı ? Yaşlı başlı kadın gelip size yemek yapmak ev taşımaya temızlemeye mecbur mu ya içim şişti. Evlenmeyi biliyorsunuz ama yok yardım etmıyorlar şu bu bıdı bıdı bir taşınmayı bile iki yetişkin beceremiyor musunuz?Dolap takılı değil vs ne ya dışardan yemek söylemeyede mi üşeniyorsunuz. Kp taşındığından haberı bıle yok dumanla haber ver barı böyle boşa trıp atıyorsun. Bu arada sizin gibi çocuksu bir eşim olsa en hassas yerimden aileme durmadan laf söylese boşanırım ömür geçmez sizinle
baska sehirde degil kucuk bir sehirdeyiz biz ayni yerde oturuyoruz. baska sehir olsa niye istiyim.

Herkesin bakış açısı farklı ama size kaç kişi çağırmak veya yardım etmek zorunda değiller dedi hala aynı şeylere takılmaya devam ediyorsunuz. Hala yardımcı olmadıkları için sitem içindesiniz. Onlar da demek ki böyle insanlar böyle kabul etmek gerek diyemiyorsunuz. Aksine benden de bi şey istemezler diye karşılık bulma veya allah kimsenin eline düşürmesin tarzında triplerdesiniz. Eş sizin eşiniz beni ilgilendiren bi durum yok ama bu düşünce tarzıyla daha çok sorun yaşarsınız.
ben cevremde gormemistum sasirdim ilgimc geldi onceki oglu evlenmisti onun icin baska sehirde yardima gitti biz ayni yerdeydik etmedi bari birgun yemek cagrilmadi herkesi taniyorum boylece artik bu saaten sonrada beklemem tanidim demekki tarzlari bakis acilari oyleymis her insan cocuguna ozverili olamaz avrupai tarzdalarmis demekki ben onceden ayni sehirdr kalmadim tanismaya firsatim olmadi bilmiyordum. ayni memlketliyiz aslinda biizm oralilar boyle degil genelde daha sicak bunlarda avrupai tarza aliskinlar belliki

baska sehirde degil kucuk bir sehirdeyiz biz ayni yerde oturuyoruz. baska sehir olsa niye istiyim.
Siz başka şehirde kızının çocuğuna bakmaya gitti dediniz yani kadın niye gelsin. Aynı yerde de olsa niye gelsin gelme gibi bir zorunluluğu yok. O yaşta insanlar bir de gelip ev taşımaya mı yardım etsın siz genç halinizle bu tavırlardasınız o yaşta ki insanlara yazık değil mi? Kendi ailenizi bile yormuşsunuz. İki yetişkin insan evlenirken evlenmeyi biliyorsa aılelerden bir beklentiye girmemeli maddı öanevi sonuçta evlendirene kadar her turlu zorlukla büyütüyorlar nazını çekiyorlar birde evlendikten sonra rahat edeceklerı yaşta maddı olarak yardım mı etsınler ve ya size gelip esya temızlık yemek mı yapsınlar artık bır ayaklarını uzatıp rahatlamaları gerek kusura bakmayın

baska sehirde oglunun evini duzmeye gittini biliyorum onlarla mukayese etmek istemem ama yeni ev duzdum ben bidseyxe beklemedim evlenirkenxe bir maddi destek yardim olmadi zaten

baska sehirde oglunun evini duzmeye gittini biliyorum onlarla mukayese etmek istemem ama yeni ev duzdum ben bidseyxe beklemedim evlenirkenxe bir maddi destek yardim olmadi zaten
Avrupai tarzdalarmış ya ondan yardım etmeleri gerektiğini bilmiyorlardır evlenirken size. 😑

Avrupai tarzdalarmış ya ondan yardım etmeleri gerektiğini bilmiyorlardır evlenirken size. 😑
Hiç bu kadar Avrupai tarzda bir aile görmemiştim:halay:Konu sahibi papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor, içime fenalık geldi artık. Ayrıca her zaman ki gibi tepki aldıkça eklemeler yapılmaya başlandı. Konunun başında kayınvalide başka bir şehirde torun bakıyordu, şimdi aynı şehirde oldular. Yok efendim diğer oğlunun evini yerleştirmek için başka şehire gitmiş, düğün yaparken ve taşınırken maddi yardımları olmamış, kayınvalide diğer oğlu ve geliniyle tatile gitmiş :ukala: Heee bir de hiç bağışlanmayacak bir suçları da var ki taşınırken konu sahibi ve eşini yemeğe çağırmamışlar. Hadi diğerleri neyse de böyle bir suç zinhar affedilemez. Ama en çok “ hiç yönlendirmiyorlar” sözüne takıldım. Konu sahibi ne için yönlendirilme bekliyor acaba?? Evlenmeye gelince yeterince büyüksünüz ama iş sorumluluk almaya gelince birileri sizi yönlendirsin, düğün ve taşınma masraflarınızı karşılasın, herkes işini gücünü bırakıp sizin evinizi yerleştirsin veee en önemlisi taşınırken mükellef sofralar kurup sizi yemeğe çağırsın. Yooookk konu sahibi bu eş ailesi sizin o ince, hassas duygularınızdan anlamaz. Keşke sürekli tekrarlayıp durduğunuz çocuklarına heppp yardım eden o güzide çevrenizden bir eş seçseydiniz.

Bizde düğünü eşim yaptı herşeyi eşim yaptı eve bir terlik almadı kayınvalidemler. Sadece takılarını ve salon parasını verdiler ama mobilyası beyazeşyası ceyizi herşeyi eşim yaptı. Yapan aile iyidir ama yapmıyorsada bıçak dayanmaz boğazına. Eşiniz yapmış işte daha ne kurcalıyorsunuz.

Düğün neyse de taşınmanıza kimse yardım etmek zorunda değil. Sürekli insanlardan beklenti içindesiniz. Yapılmadığı içinde eşinize üstünlük taslamışsınız. Üzgünüm ama eşinizi haklı buldum.

Hiç bu kadar Avrupai tarzda bir aile görmemiştim:halay:Konu sahibi papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor, içime fenalık geldi artık. Ayrıca her zaman ki gibi tepki aldıkça eklemeler yapılmaya başlandı. Konunun başında kayınvalide başka bir şehirde torun bakıyordu, şimdi aynı şehirde oldular. Yok efendim diğer oğlunun evini yerleştirmek için başka şehire gitmiş, düğün yaparken ve taşınırken maddi yardımları olmamış, kayınvalide diğer oğlu ve geliniyle tatile gitmiş :ukala: Heee bir de hiç bağışlanmayacak bir suçları da var ki taşınırken konu sahibi ve eşini yemeğe çağırmamışlar. Hadi diğerleri neyse de böyle bir suç zinhar affedilemez. Ama en çok “ hiç yönlendirmiyorlar” sözüne takıldım. Konu sahibi ne için yönlendirilme bekliyor acaba?? Evlenmeye gelince yeterince büyüksünüz ama iş sorumluluk almaya gelince birileri sizi yönlendirsin, düğün ve taşınma masraflarınızı karşılasın, herkes işini gücünü bırakıp sizin evinizi yerleştirsin veee en önemlisi taşınırken mükellef sofralar kurup sizi yemeğe çağırsın. Yooookk konu sahibi bu eş ailesi sizin o ince, hassas duygularınızdan anlamaz. Keşke sürekli tekrarlayıp durduğunuz çocuklarına heppp yardım eden o güzide çevrenizden bir eş seçseydiniz.
hanfendi neden benim derdine bu kaadar kafa yordun salla gitsin yaa bende suc ki size yazdim artik tinlamiyorum. sen yazmaya devam ett cok yorma kafani ama 😀

Eşinizin ailesi aynı apartmanda karşı komşunuz bile olsa bir şey beklemeyin, size tuhaf geliyor, ailenizden böyle görmediniz ama onlar sizin anne babanız değil, bambaşka bir kültürle yetişmiş insanlar.
Valla bakın ben 26 yıllık evliliğim boyunca abartısız 9-10 defa ev değiştirdim, hepsinde eşim ve bendik, bir de küçük kızımız vardı, ailemle aynı yerde oturuyordum ama bir defa yardıma çağırmışlığım yoktur, yemek de beklemem, eşim yemek siparişi verirdi oturur yerdik.
Buzdolabı yok diye yemeğe çağırmak zorunda değiller, dışarıda yersiniz, dışarıda yemiyorsanız eve sipariş edersiniz mis gibi yer doyarsınız.
Kayınvalideniz tatile gitmişse ne güzel yapmış işte, evinize gelip alacağınız eşyaya kadar karışsa, eşinizle aranıza girse, onu oraya koyma bunu buraya koyma diye size direktifler verse daha mı iyi? Siz ideal kayınvalideye sahipsiniz ama farkında değilsiniz.
Kadın bu yaşına kadar çoluk çocuk büyütmekten gezmeye vakit bulamamıştır şimdi de geziyor, sağlığı yerinde olsun da gezsin, tatile gitmek yerine her gün sabahın köründe kapınıza dikilseydi, haftasonları bize geleceksiniz, haftada en az 4 kere beni arayacaksın diye şartlar koysaydı, 7/24 oğlunu arayıp size rahat yüzü göstermeseydi, şu an bınları yazmak yerine ne yapsam da tayini yeniden eski yerime aldırsam diye kara kara düşünüyor olurdunuz.

Siz en iyisi açın BDV'yi, kayınvalideli konuları okuyun:))

biz yeni evliyiz yani aslinda cok yeni degil ama tayin islerinden dolayi ancak ev kurabildik esimin ailesinin oldugu sehirde oturacagiz gecen hafta esyalari yolladim ben ailemde sgaolsun yardumci oldu tasinma zor is esimde kendi oturudgu yerde bir ev tuttu eayalar gelmis ama aileden kimse yardim etmemis babasiyla anlasamiyormus ki ben bu kadar oldugu bilmiyordum ona tasinacagimiz soylememis babasida bir eve gelip bakiyim bile dememis anneside baska bir sehirde torununa bakiyor bekar teyzesi ve dedesi var. bende oyle olunca ailen niye yardimci olmadi tasinmada her ise sen yapiyorsun dedim bunu boraz kac kez tekrat ettim ima ettim bana direkt sen boyle yapip ben huzurumu bozarsan bosanirim dedi. sok oldum ailesine kufur etmedi sadece neden yardimci olmuyorlar dedim zaten temizlik falanda bi hepsini yaptiracagiz bunu dedim diye bu lafi soylemesi agrima gitti nisanlilik ve tanisma donemjnde uzak farkli sehirdeydik keske yanyana olsaydik ben hemen tanirdim uzuldum ne yapmaliyim.
Ben ve eşim ilgisiz aile çocuklarıyız. Olmayınca olmuyor insanın bi uzvu eksikmiş gibi geliyor ailesi yokmuş gibi olunca. Biri de bunu eleştirse çok üzülürdüm. Ben seni çok düşüncesiz konuşan biri olarak gördüm. Ailesinin yapmadığı şeylerden eşine hesap sorar gibi konuşman yanlış.

Demogoji yapmayın konunuzuda çarpıtmayın. Haksızsanız haldızsınızdır
Allah saglik ve para versin insan her isini kendisi yapacak bu zamanda kimseden fayda yok bunu anladim burada beni hep ezmisler kadinlarimizda kadini eziyor disliyor kadinlarin neden bu kadar oldurulmesine sasirmiyorim artik kadinlarimizda birbirine destek olacagina kostek oluyor bosuna actim bu konuyuda.

biz yeni evliyiz yani aslinda cok yeni degil ama tayin islerinden dolayi ancak ev kurabildik esimin ailesinin oldugu sehirde oturacagiz gecen hafta esyalari yolladim ben ailemde sgaolsun yardumci oldu tasinma zor is esimde kendi oturudgu yerde bir ev tuttu eayalar gelmis ama aileden kimse yardim etmemis babasiyla anlasamiyormus ki ben bu kadar oldugu bilmiyordum ona tasinacagimiz soylememis babasida bir eve gelip bakiyim bile dememis anneside baska bir sehirde torununa bakiyor bekar teyzesi ve dedesi var. bende oyle olunca ailen niye yardimci olmadi tasinmada her ise sen yapiyorsun dedim bunu boraz kac kez tekrat ettim ima ettim bana direkt sen boyle yapip ben huzurumu bozarsan bosanirim dedi. sok oldum ailesine kufur etmedi sadece neden yardimci olmuyorlar dedim zaten temizlik falanda bi hepsini yaptiracagiz bunu dedim diye bu lafi soylemesi agrima gitti nisanlilik ve tanisma donemjnde uzak farkli sehirdeydik keske yanyana olsaydik ben hemen tanirdim uzuldum ne yapmaliyim.
Ailesini eleştirme sorma farklı aile yapınız varmış hiç uğraşma sorma da ailesini istedgin gibi yap herşeyi karismasinlar sen de ona göre mesafeli olursun inan karismalarindan iyidir ellerini bı şeye surmuyolarsa anne babalık yapmiuolarsa sen de o kadarlık gelinlik yap uzulmeye değmez herkesi senin gibi ailen gibi sanma.

Kendileride beklenti içine girip karışmayacaksa ne ala derim uzak olmaları iyidir katılıyorum arkadaşlara evet mecburda değiller . Benim eski eşimin aileside ölsek bile gelip söyle bir bakmayacak tarzdaydı. Ama olay kendilerine dönünce gel bizi şuraya götür gel bizi şuradan al. Evde x bitmiş al getir derken derken artık eski eşim kendi evinin eksiklerini tamamen bana yıkar oldu. Kendi evimizi ben idare ederken o ailesini idare etmeye devam etti. Ben birşey istesem kendin yap kendin git modundaydi. Ailesine ışık hızı ile koşardı. Ben enayi yerine konulmayi hazmedemediğim için patladım. Bu durum varsa dikkat et derim. Ama beklenti içine de girmiyor iseler sorun yapma yada eşin benimkinde olduğu gibi kendini kullandirtmiyor ise konuşma hiç.

sizin dedikleriniz çok kırıcı yani evlenecek kadar sevdiğim birine laf sokamazdım herhalde ama eşinizin böyle yaparsan boşanırım gibi tehdit edermiş gibi konuşması da bir o kadar kırıcı. yeni evlisiniz ve aileleriniz size yardım etmek zorunda değil. hatta size 5 tl bile vermek zorunda değil. özür dilerim ama baya geri kafalısınız. keşke "geleneklerinize" uygun bir eşle birlikte olsaydınız.

Babasıyla arasının bozuk olduğunu öğrenmişsin niye on kere aynı şeyi soruyorsun ki.Her seferinde farklı mı cevap bekliyorsun.Araları iyi değilmiş işte.

Back
X