• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim bana dinsizsin dedi!

eskidenolsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
149
0
46
Ankara
Geçen gün eşimden soğuduğumu anlatan bir konu açmıştım. Hala da soğuğum. Geçenlerde öyle sohbet ederken dinle ilgili bi paradoks okumuştum onu sormuştum kendisine. Bu soruya sen nasıl cevap verirdin demiştim. Hatta eklemiştim beni yanlış anlama bir yerde denk geldi kafama takıldı ben de araştırdım cevap aradım da demiştim. Ama dün kavga esnasında bana " sen dinsizsin zaten, evlenmeden önce benden sakladın bunu diğerlerini sakladığın gibi " dedi. Diğerleri dediği şey de çocuk istemeyişim miş! Ben çocuğum olsun istiyorum tabiki ama evliliğim bir düzene binmeden huzursuz ortama kavlgaların arasına çocuk getirmek istemiyorum. Bunu da kendine açık açık söyledim. Ben müneccimmiyim nerden bilecektim evlenmeden önce böyle sorunlar yaşayıp çocuk konusunda çekinip erteleyeceğimi. Yok ama ben onu kandırmışım adam olan çocuk doğurmayacaksa evlenmeden önce söylermiş! Daha bir sürü şey. Zaten soğumuştum kendisinden bunlar daha beter soğuttu. Bunu hep yapar ne zaman yakın bulup bir derdimi paylaşsam, ailemle olsun işimle ilgili olsun o an bir dost gibi dinler yorum yapar ama bir kavgada hemen çirkefleşip ortaya döker yüzüme vurur. Bu huyu kendisine bir erkek olarak saygı duymamı engelliyor. Erkek dediğin mert olmaz mı! Böyle çirkefleşir mi!

off canım ya herkes kendine baksın .takılma böle şeylere .sinirlenmiş ne diyeceğini bilememi bunu demiş .boşverrr

Geçen gün eşimden soğuduğumu anlatan bir konu açmıştım. Hala da soğuğum. Geçenlerde öyle sohbet ederken dinle ilgili bi paradoks okumuştum onu sormuştum kendisine. Bu soruya sen nasıl cevap verirdin demiştim. Hatta eklemiştim beni yanlış anlama bir yerde denk geldi kafama takıldı ben de araştırdım cevap aradım da demiştim. Ama dün kavga esnasında bana " sen dinsizsin zaten, evlenmeden önce benden sakladın bunu diğerlerini sakladığın gibi " dedi. Diğerleri dediği şey de çocuk istemeyişim miş! Ben çocuğum olsun istiyorum tabiki ama evliliğim bir düzene binmeden huzursuz ortama kavlgaların arasına çocuk getirmek istemiyorum. Bunu da kendine açık açık söyledim. Ben müneccimmiyim nerden bilecektim evlenmeden önce böyle sorunlar yaşayıp çocuk konusunda çekinip erteleyeceğimi. Yok ama ben onu kandırmışım adam olan çocuk doğurmayacaksa evlenmeden önce söylermiş! Daha bir sürü şey. Zaten soğumuştum kendisinden bunlar daha beter soğuttu. Bunu hep yapar ne zaman yakın bulup bir derdimi paylaşsam, ailemle olsun işimle ilgili olsun o an bir dost gibi dinler yorum yapar ama bir kavgada hemen çirkefleşip ortaya döker yüzüme vurur. Bu huyu kendisine bir erkek olarak saygı duymamı engelliyor. Erkek dediğin mert olmaz mı! Böyle çirkefleşir mi!

Oturup adam akıllı konuşun derim.
Birbirinizden beklentilerinizi,hayata dair umutlarınızı,planlarınızı,birbirinize olan aşkınızı,saygınızı.
Ortak paydada buluşamıyorsanız daha fazla uzatmayın,yazık etmeyin kendinize de ona da.
Yürütemiyorsanız uzatmanın anlamı yok.

Actigin eski konulara bi goz attim.
Su demis, bu demis degil sizin sorunuz be canim.
Ikinizde iyice kopmussunuz birbirinizden.
Ayrilik olmus, tekrar barismissiniz vs. Yinede sorunlari asamamissiniz ki.
Bence son bi kez konussun, kararlar verin.
Sorunlara gogus gelebiliyorsaniz ne mutlu size, ama yok olmuyorsa, zorla guzellik olmaz.

Artık kendinizi özgür bırakma vaktinizin gemlip geçtiğini farketmediniz mi?
Eşinizden ne bekliyorsunuz hâlâ?
Kendinize bir iyilik yapın. Ve artık boşuna sürdürmeyin bu evliliği...

hatırlıyorum sizi boşanma seviyesine gelip evlerinizi ayırmıştınız hatta bebek bile aldırdınız değilmi?evliliğiniz gördüğünüz üzre toparlanamıyor yazık etmeyin bitirin artık..düzeleceği yok gibi gözüküyor..

ailenle olsun ,işinle olsun sır verme, sadece gereksiz önemli olmayan şeyleri söyle, mesela en yakın arkadaşınla ilgili bişey yaşadıysan bile dertleşme

birde çocuk için muhtemel bir tarih belirleyin bence, hem eşinizinde gönlünü yapmış olursunuz, sabırla bekler o tarihi..evlilik hiç bir zaman tam olarak oturmazki, zamanla bazı şeyler rayına oturur sadece

herkes önce kendı kapısının önünü süpürecek sonra baskasının şeylerıne laf edecek....bebek istmeden önce silkelensın bi kendıne gelsın bence

Bence de esinin sana karsi soyledikleri seyler cok cirkin. Erkek dedigin ucuz mahallle kadinlari gibi tartisma aninda senin zaaflarini kullanmaz. Es bu ya kocan. Evlilik dedigin sey birlesmek, butunlesmektir. Tartisma aninda senin dertlestigin konulari yuzune carpmak degil.

Buyuk konusmayayim ama benim esim bu tarz bir insan olsaydi, coktaaan koparmistim ipleri. Herkes haddini bilmeli.

Bir arkadaş bahsetti diye eski konularınıza baktım.
Sizin tek sorununuz bu değilmiş ve epey zor bir ilişkiniz varmış.
Bütün bu sorunlara rağmen hala güvenipte nasıl ona dertlerinizi
anlatıyorsunuz anlamadım.Hem sizin dertleriniz niye kavgada
yüzünüze vuruluyor ki.Nasıl dertler ki bunlar kavgada canınızı acıtmak için
kullanılıyor.Hani tek sorun bu olsa diyeceğim ki paylaşmayın onunla hiçbirşey,
tavır koyun anlasın ama sizin bundan önce çözmeniz gereken gerçekten daha
önemli problemleriniz var.Allah yardımcınız olsun.

Maalesef bazen eşlerimiz en yakınımız deyip bütün zayıflıklarımızı onlara gösteriyoruz.. onlar da kavga gürültü anlarında hemmen bize koz olarak kullanabiliyorlar sizi çok iyi anladım.. Herzaman herşeyi paylaşmamak lazım diycem ama insan eşiyle konuşmazsa kiminle konuşucak kimi kendine en yakın görücekki allah aşkına offffff:41:

bu erkek ırkına herşey anlatılmaz zaten canım....
böyle böyle güven de biter soğuklukta girer sen haklısın...

yaşam felsefesi bakımından sen eşinden çok daha üst seviyedesin maalesef eşin senden daha geri düşünen bağnaz bir adam...evlenmeden anlamadın mı bunları?

hayır yani evlenmeden ne konuşulur şu adamlarla sadece ay kaşın gözün ne güzel ne hoşsun muhabbeti mi yapılıyor bu adamlarla ben anlamadım ki? dünya görüşü ne?

hayatta nasıl yaşamak ister neleri sever politik görüşü dini inancı nedir ana babasına saygısı nasıldır...çocuk ister mi istemez mi?

bunlara bakmadan mı alıyorsunuz birbirinizi de şimdi sorun oluyor?

evlenmeden beraber en azından 1 sene yaşamanın çok doğru olduğuna inaniyorum ben artık deneme süresi istiyorum bütün kadınlar adına..

Back
X