Eşim başimi acmami istiyor...

kizimicin

Guru
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2011
113
5
318
Ankara
Herkese merhaba
Esimle 7 yil flort ederek evlendik 3 yasinda bir kizim var
Tanistigimizdan beri kapaliyim ama esim suan beni bu sekilde begenmedigini
Bazi ortamlarda benim olamayacami soyluyor
Kendime guvenen biriyim kapalida herseyi yapabiliyorum hayatimda bir engel taskil etmiyor
Esim o kadar baski yapti ki artik bazi ortamlarda basimi actim
Ogretmenim ,esimde bunu kullaniyor zaten okulda aciyosun diye
Son tartismamizda tatile gideceksek hasemayla gelme ben oyle birisini yanimda istemiyorum daha cok dikkat cekiyor dedi
Kabullenemiyorum ama cok eziyo beni sabrim kalmadi

Birdenbire mi değişti eşiniz?
7 yıldır aklı nerdeymiş?
Böyle bir konuda size baskı yapamaz.

dikkat çeken nedir?:26: eşin ne yapıyor ki dikkat çekiyorsun?
eşin sanırım başkalarının eşlerine özenıyor
bu çok yanlış bişi. seni böyle kabullendı, şimdi sorun nedir?

Son düzenleme:
,dinde zorlama yoktur
ALLAH için kapanırsın kapanacaksanda ya da kapalı bir eşe nasıl eşi açıl der,hem seni böyle sevmiş böyle kabulllenmiş madem açık birini alaydı eş olarak
RABBİM yar ve yardımcın olsun canım Amin
başka ne denir bilemedim

Son düzenleme:
Zor bir durum, sonuçta kaç yıl geçmiş aradan sizi beğendiğinde kapalıymışsınız zaten, neden baskı yapıyor ki şimdi... Sonuçta bu saçını kes, sarıya boyat tarzında bir şey değil ki, yaşam tarzı Umarım en yakın zamanda bir çözüm yolu bulursunuz diyeceğim ama bu nasıl olacak hiç bir fikrim yok üzgünüm

ben sorunun çok daha büyük olduğunu düşünüyorum. çünkü sizi öyle sevip evlenmiş. şimdi değiştirmeye çalışıyorsa başka biriyle kıyaslıyor olabilir. yarın sacını sarıya boya,dar giy vs vs derse sasırmayın

Allahin rizasi eslerimizin rizasindan once gelir.

Aman diyim dikkat edin... Esinizin gozunu kim boyle perdelemisse siz o perdeyi acmayi basarirsiniz insaAllah.

şeytan sıze esınızın agzıyl konusuyor dıyorum baska da bırsey dıyemıyorum..aldanmayın...

eşini değiştiren ne oldu acaba ?

sen ne istiyorsan onu yap

inancın için tesettüre girdiysen inancın içinde çıkma.

Bence kurandan ayetler okuyarak yada sohbetler dinleterek bu yaptığının ne kadar yanlış olduğunu eşine göster...Kapalı birine açıl açık birine kapan diye baskı yapmak çok saçma..Bu Allah rızası için yapılan bir şey insanların karışması ne haddine...Dinleme bence ama ikna ederek yap bunu...

Bir ayette Allah Teâlâ şöyle buyurur:

“Eğer kadın, kocasının başkasına yönelmesinden veya yüz çevirmesinden korkarsa karşılıklı uzlaşmalarında bir günah yoktur. Uzlaşmak hayırlıdır. Nefisler ise kıskançlığa hazırdır. Eğer iyi davranır ve korunursanız bilin ki, Allah yaptığınız şeylerin iç yüzünü bilir.

Çok kararlı olsanız bile kadınlar arasında adil davranmaya güç yetiremezsiniz. Öyleyse bir tarafa büsbütün meyledip diğerini ortada bırakmayın. Eğer uzlaşır ve çekinirseniz bilin ki Allah bağışlar ve ikramda bulunur.

Eşler boşanacak olurlarsa, Allah her birine bir imkân vererek onu diğerine muhtaç olmaktan kurtarır. Allah’ın imkânları geniştir ve yerinde karar verir.” (Nisa 4/128-130)

İkna etmek biraz zor yani esim bana bazi konularda yalan soylemis
Alkol aliyomus ama kesinlikle kullanmadigini soyledi evlenmeden
Cocuk olana kadar sakladi ben tepki gosterince de sen yobazsin sen malsin falan
Zaten sen tepki verirsin diye soylemedim falan dedi
Beni en cok uzen ise dun arkadaslariyle asker ugurlamaya gitti baya bir alkol almis ramazanda
Zaten oruc tutmuyo (

İçki içmeye karşı olduğun için sana mal dedi öyle mi? hımmm bir düşünelim bakalım kim mal.

allah yardımcınız olsun. eşi yada ailesi istedi diye kapanan insanlarada üzülürüm yada açıl dediler diye açılmak zorunda kalan kişyede. bu insanıntamamen kendi içinden gelerek karar vermesi gereken bişey.
ama bunca yıldır öğretmen olmanıza rağmen kapalısınız eşinizde eğer dinle islamiyete inanan bir insansa sizin şu saaten sonra onun söylemesiyle açılmanızın onu ve sizi nasıl bir günaha sokacağını tatlı dille anlatın. okulda çılmanızın gerekçesi var. keşke buda gerekmese kendim şahsen açığım ama başörtüsünün devlet dairelerinde serbest olması taraftarıyım. bakın çünkü bir insanın eşi bile bu durumu nasıl suistismal ediyo.

ne denirki bu duruma allah eşinize hidayet versin. sizede sabır dayanma gücü.

Çok üzücü bir durum
Bence öğretmenseniz konuşarak halledebilirsiniz bunu. Dini inancınız gereği türbanlı olduğunuzu, başınızı açtığınızda mutlu olmayacagınızı, sizi böyle kabul ettiğini, şimdi ne değiştiyini anlatın ona.

Kendinizden kesinlikle ödün vermeyin bence, kapalı olarak duruşunuzu koruyun. Bunu evde söz konusu bile ettirmeyin. Yaptığı çok büyük saygısızlık.

Siz sonucta allahin rizasi icin kapanmissiniz allahin rizasiylada devam edin.......
esiniz alkol aliyor bu bahaneylede bas ortusune sariyor.....
siz onun gibi olacaginiza onun Allah rizasi icin birseyler yapmasina gayret edin.....

kendinizden kisiliginizden odun vermeyin.....

Canim bende ogretmenim ve kapaliyim artik kamuda serbest kimse karsmiyor.. esinizin bu tavri cok zor sizi boyle kabul ettiyse simdi degistremez.. siz tavrinizi kyodunuz mu peki o zaman nasil davrandi, ikna edin bece allah yardimciniz olsun bende bu konuda cok korkuyorum.. nisanlimin ailesi pekmdikkat etmiyo annesi kapal ama dizde etek gelenkesel kapali kiz kardesi teyzesi yengesi hep acik kiz kardesi ickiki ortmlara da girio bildıim kadariyla nisanlim hep kapali biriy.e olmak sitediini dile getirdi bana ama ailesi bnm kapali olduumu ogrendiklerinde sasrmislar bana da annesi dedi.. nisanlim kiskanc bi yapida cok makyaj yapmami de istemez ama bazen benm de aklima grlmio degil.. tatillerde yazlklara akdin erkek karsiskk denzlere fitmeyiz dedim basta kabul etti ama sonra degisir mi die korku var ici de.. allah onlarin icine kendi sevgisini versin hep ole due ediyorum .. okuyunca bende tedirgin oldum buyuk konusmayayim ama bu konuda taviz vermem gibi gelio allh yasatmaz insallah..

Bu sadece ve sadece sizin verebileceğiniz bir karar..Asla eşin istiyor diye böyle bişey yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…