• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim başimi acmami istiyor...

İnsanlar niye boyle ki elde etmek icin herseyi yapip sizi oldugunuz gibi kabul edip niye sonra kendi isteklerine gore degstrmeye calisirlar ki.. oyle biriyle yapmayacaksa kendi dusunce yapisina uygun birini niye bulmuo..

bence buradaki ilk sorunun şu olması gerekir : eşin müslüman mı değil mi?

eğer müslüman değilse ve sen de inançlı bir müslümansan ya bunu kabulleneceksin -tabi onun da senin her hareketini kabullenmesi şartıyla-ya da ayrılacaksınız çünkü ideoloji farkı ciddi bir durumdur ve evliliklerde çok sıkıntı yaratır, çocuk yetiştirmekten tut sosyal hayata kadar. ayrıca eğer siz dindar bir müslümansanız inançlı olmayan bir erkekle evliliğinizin sıhhati konusunda da düşünmenizi tavsiye ederim çünkü müslüman kadınlara gayrimüslim erkeklerle evlilik yapmak yasaklanmıştır.

eğer müslümansa ona bunları allah'ın emirleri olarak uyguladığını ve eğer O'nun emri dışında bir hayat sürersen mutlu olamayacağını ve ebedi hayatta huzura erişemeyeceğini anlatabilirsin. dahası eğer eşiniz müslümansa alkol almasının da ciddi bir sorun olduğunu anlatabilirsiniz. bunları söylerken "ben ebedi hayatımızda da mutlu bir aile olabilmeyi arzuluyorum, allah katına çıktığımızda yüzümüzü yere eğmeyelim kısa bir ömür zevkleri için ahiret hayatımızı yakmayalım" gibi cümlelerle yaklaşabilirsiniz ve onu kitap okumaya ve sohbetlere yönlendirebilirsiniz.

siz uzun süre bu şekilde denedikten sonra yine de eşiniz bundan vazgeçmiyorsa ne yazık ki yol yakınken ayrılmanızı ve daha da mutsuz olmamanızı tavsiye edebilirim, dindar bir aileden geliyorsanız bunu ailenizle paylaşırsanız size destek çıkacaklardır diye tahmin ediyorum. öğretmenseniz geliriniz de kendinize ve çocuğunuza iyi kötü yetecektir.

Konuya müslümanlık, gayrimüslimlik vb katmadan, direk yorum yapınız lütfen.

--------
Sevgili kizimicin,
istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın...

Allah rızası için örtünen bir insan, nasıl Allahın bir kulunun dünyevi prestiji için açılabilir ki?
tavrınızı net bir şekilde belirtin, belirtin ki aklı başına gelsin.

Sizi böyle tanımış, böyle sevmiş, böyle evlenmiş, dolayısıyla kesinlikle bence böyle bir şeyi kabul etmeyin. Belli ki siz kapanmanın dinde ki hükmünü bilerek bunu yapmış bir kadınsınız, yani Allah'ın koyduğu kurallar her şeyden önce gelir. Çünkü bizler bu hayata Allah'a kulluk yapmak üzere gönderildik ve her birimiz bir imtihan dünyasında yaşıyoruz, e haliyle de amacımız eşimizin gönlünü hoş etmekten ziyade Allah'a lâyık kul olabilmek. Şunu da diyebilirsiniz hani eşimizi saymayacak mıyız diye, ben bu konu üzerinden gittim yoksa Allah'ın rızası dahilinde ki bir evliliğin nasıl olması gerektiğini ve kocaya saygının çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz ama burda durum çok başka. Burda bir farzı sırf eşimiz yıllar sonra istedi, paşa gönlü sizi öyle görmek istedi yok utandı vs diye terketmekten bahsettiğiniz için bunu dedim.

Sanki biraz da burda irdelemeniz gereken bu ani değişimin sebebi. Yani 7 yıllık bir flört ve evlilikten bahsediyoruz, ne oldu da birden karar değiştirdi? Ne oldu da utanır oldu? Ne oldu da sizi yanında ortamlara götüremez oldu? Buna da yoğunlaşmanızda fayda var bence.

Herkese merhaba
Esimle 7 yil flort ederek evlendik 3 yasinda bir kizim var
Tanistigimizdan beri kapaliyim ama esim suan beni bu sekilde begenmedigini
Bazi ortamlarda benim olamayacami soyluyor
Kendime guvenen biriyim kapalida herseyi yapabiliyorum hayatimda bir engel taskil etmiyor
Esim o kadar baski yapti ki artik bazi ortamlarda basimi actim
Ogretmenim ,esimde bunu kullaniyor zaten okulda aciyosun diye
Son tartismamizda tatile gideceksek hasemayla gelme ben oyle birisini yanimda istemiyorum daha cok dikkat cekiyor dedi
Kabullenemiyorum ama cok eziyo beni sabrim kalmadi

7 yıl sonra eşinizin fikrini değiştiren sebep nedir acaba?? :44:

durumunuz çok zor, ilişkiniz çıkmazda gözüküyor. hani derler ya ayrı dünyaların insanı diye. bazı insanlar önce tanır sonra sever, bazılarıysa önce sever sonra tanır. önce sevenler tanıdıklarında bazen olmayacağını anlarlar bazense sevgiler için ayrı dünya görüşüne rağmen mutlu olabilirler. eşinizin başta sevgisi ağır basmış. görüşlerinizin farklılığını gizlemiş bastırmış. şimdi ise sevgisi yerine başka şeyler ağır basıyor. çıkmaz yol gibi... çok üzücü. sevgi bitince başka şeyler göze batıyordur belki.

Ve siz de başınızı açtınız?

Siz kişiliğinizden ödün vermeye başlamışsınız bile.

Başınızı açmaktansa hiç sokağa çıkmamayı yeğlemeliydiniz...

seni öyle tanıdı, öyle evlendi.. tek kelime etmeye hakkı yok.. madem öyle açık birisini bulsaymış.. sizde lütfen taviz vermeyin bu konuda.. allahın rızası mı önemli, onun isteği mi..

hani bazi yerlerde acmissin ya basini, vermissin esine mesaji... biraz daha zorlarsan istedigin olur diye.

taviz taviz dogurur. neden esin senin icin icmeyi birakmiyor hadi onu gectim bari ramazanda karim uzulur demiyor da, sen niye onun icin acilasin?

esin madem istemiyordu niye almis seni. benim de benzer bir durumum var. baska yonlerden esim evlenmeden once kabul ettigi karakterimi evlilik sonrasi surekli degistirmeye calisti. cok taviz verdim. artik daha fazla tahammul edemedigimden bosaniyorum. sana bosan demiyorum ama esine kendi karakterini degistirecek kadar onem verme. yarin bir gun baska konudan ayri dusersiniz, bu adam icin ben nelerden taviz verdim dersin.

başı açık alırlar kapamaya zorlarlar,kapalı alırlar açmaya uğraşırlar.
bu erkekler neden kendi kafalarına uygun biriyle olmazlar. ben bunu ilerde değiştiririm mantığıyla giderler anlamam..kadının kişiliğine hakarettten öteye gitmiyor bu kafa yapıları..

İkna etmek biraz zor yani esim bana bazi konularda yalan soylemis
Alkol aliyomus ama kesinlikle kullanmadigini soyledi evlenmeden
Cocuk olana kadar sakladi ben tepki gosterince de sen yobazsin sen malsin falan
Zaten sen tepki verirsin diye soylemedim falan dedi
Beni en cok uzen ise dun arkadaslariyle asker ugurlamaya gitti baya bir alkol almis ramazanda
Zaten oruc tutmuyo :((
oo.siz kapalı bir bayansınız ve eşiniz bu yapıda.. ve hakaretler diz boyu. bu evliliğin bu kadar sene gitmesi bile mucize..

Allah rızası için kapanmışsam bırak eşimi feriştahı gelse başımı açtıramaz benim.bu bir oyun değil ki o ortamda aç bu ortamda kapat..siz zaten ilk tavizleri başınızı açarak vermişsiniz o da şimdi daha fazlasını talep ediyor.

ayrıca sizi kapalıyken gördü beğendi 7 yılı öyle geçirdi şimdi durduk yere ne olmuş da açılmanıza karar vermiş..bence ortada çok daha başka sorunlar var..eğer bir adam eşini artık beğenmediğini söylüyor,bazı yelerde yanında götürmek istemediğini belli eden davranışlarda bulunuyorsa sonu pek iyi değildir bunun..sorun açık-kapalı olayı değil bence..

kadesa gibi düşünüyorum 7 yıldır seni böyle kabullenen bir adam birdenbire neden değişti:19: bu işin içinden başka kadın durumu çıkmaz umarım.eşini karşına alıp konuş canım beni böyle gördün beğendin aldın 7 yıldır sorun yoktu da şimdi ne oldu de ve asla taviz verme:19:kapalılık çocuk oyuncağı değil ki sen Allah rızası için kapandın eşinde seni böyle kabullenmeli

Sorun buysa,tek sorun bu değildir.

Eşinin talebini yerine getirsen de herşeyin yoluna gireceğini sanmıyorum.
Bu anlaşmazlık,gerisinde birçok uyumsuzluğu taşıyor.
Sen de belirtmişsin,alkol kullanıyormuş,oruç tutmuyormuş mesela.
İnanış,hayata bakış ve görüş olarak anlaşan bir çift değilsiniz.
Anlaşmanın haricinde,birbirinizin tercihlerini kabullenemiyorsunuz.

Ayrıca eşin istedi diye açılmanı doğru bulmuyorum.
Aynen eşi istedi diye kapanmayı doğru bulmadığım gibi...

Evliliğinizi bu sorun üzerinden değil,bütün olarak değerlendirmeni öneririm.

İkna etmek biraz zor yani esim bana bazi konularda yalan soylemis
Alkol aliyomus ama kesinlikle kullanmadigini soyledi evlenmeden
Cocuk olana kadar sakladi ben tepki gosterince de sen yobazsin sen malsin falan
Zaten sen tepki verirsin diye soylemedim falan dedi
Beni en cok uzen ise dun arkadaslariyle asker ugurlamaya gitti baya bir alkol almis ramazanda
Zaten oruc tutmuyo :((

ALLAH islah etsin sizinde yardımcınız olsun.gerçekten içinden çıkılması zor bir durum.siz doğru bildiğiniz ALLAHIN yolundan şaşmayın gerisini ALLAHA bırakın o herşeyin hayırlısını verir.

Herkese merhaba
Esimle 7 yil flort ederek evlendik 3 yasinda bir kizim var
Tanistigimizdan beri kapaliyim ama esim suan beni bu sekilde begenmedigini
Bazi ortamlarda benim olamayacami soyluyor
Kendime guvenen biriyim kapalida herseyi yapabiliyorum hayatimda bir engel taskil etmiyor
Esim o kadar baski yapti ki artik bazi ortamlarda basimi actim
Ogretmenim ,esimde bunu kullaniyor zaten okulda aciyosun diye
Son tartismamizda tatile gideceksek hasemayla gelme ben oyle birisini yanimda istemiyorum daha cok dikkat cekiyor dedi
Kabullenemiyorum ama cok eziyo beni sabrim kalmadi

7 yil sonra ne degisti demeyecegim cunku bazi insanlar degisir. :ssz: Ne yonde degistigini ve bunu istemesinin altinda yatan asil neden nedir onu da ancak siz bulabilirsiniz.

canim Allah yardimcin olsun zor bir durum
ama en dogru karari sen verirsin
esinle zit dusuncelerde oldugunuz ortada
sen onu ikna etmeye calissan edemezsin
bende olsam kendimden taviz vermezdim
sen bunu inancindan dolayi takiyorsan yine devam et derim

eşinizin yaptığının ne kadar büyük bir saçmalık olduğu şöyle dursun, bir çok arkadaşın da söylediği gibi bence tek sorun bu değil. sizi olduğunuz gibi kabullenememiş ve siz başını açsanız bile bu durum değişmeyecek sanırım.

eşinin lafına bakarak bu kadar önemli bir konuda taviz veren bir kadına bir erkek neden saygı duysun. çok yakınımda biri bunu yaşadı, ve bazı ortamlarda başını açmak zorunda kaldı. hatta kendisine çok ters olmasına rağmen içkili ortamlara girdi. ama bir şey değişmedi. adamın saygısı çoğalmadığı gibi tamamen kayboldu. kadın pişmanlığıyla kaldı.

eşiniz sizi olduğunuz gibi kabul etmediği müddetçe bu sorunlar devam eder. bu gün baş açma yarın başka bir şekilde karşınıza gelir.

Back
X