• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim başimi acmami istiyor...

ilk başta şunu söyliyeyim ben türkiye'de yaşayan kadınların değil, başörtülü kadınların (yani kadınların içinde yüzde 65'lik kısma tekabül eden kadınların) yüzde 80'i tesettürlüdür dedim ve orada hesabımı da açıkça anlattım, lütfen tekrar okuyun belli ki yanlış anlamışsınız. ayrıca ben insanların size "maalesef başınız açık" dediğini söylemedim, "ya böyle söyleselerdi kötü hissetmez miydiniz?" şeklinde bir soru yönelttim, bu soruyu sorma amacım da sizin tesettürlü insanlara söylediğiniz "maalesef" kelimesiydi, amacım da size empati yaptırabilmekti. tabi ki benim gibi düşünmek ve inandığıma inanmak zorunda değilsiniz ama saygı duymak ve "maalesef" gibi sözlerle insanları incitmemek durumundasınız.

konuyu dağıttığımız için de konu sahibinden ve takipçilerden ayrıca özür dilerim.

"Sizin sandiginizin aksine" anlaminda "Analarimiz, ninelerimizin taktigi basortusu ile buradaki bahsedilen basortusu ayni degil malesef.." demisim, bunda alinacak birsey yok. Cunki her basortusu takan din eksenine oturmus bir hayat tarzi yasamiyor. Ayrica ben sizin hesabiniza gore de cevremde %50 tesettur gormuyorum. Turkiye'nin bir cok sehir ve kasabasinda da bulundum. Tamam, tesetturlu bayan sayisi gittikce cogaliyor ancak daha o kadar olmadi, kadinlarin cogu hala kendilerini kisitlamadan ozgurce giyiniyorlar sokakta. (simdi siz buna da kizacaksiniz kesin, ama gercek bu).

çok üzücü bir durum aslında ama eşiniz için üzüldüm.çünkü büyük bir günahın pençelerinde
allah doğru yola çevirsin ne diyelim.umarım aklı başına gelir.sakın dinlemeyin onu..

Arkadasim ben ateistim ama kesinlikle esinizi hakli bulmuyorum. Bu sizin isteginiz, sizin hayatiniz, sizin seciminiz, sizin tarziniz, sizin yasaminiz. Ister kapanir ister acilirsiniz. Sizi boyle kabul etmiyorsa basinizi acan taraf siz degil, giden taraf o olmali.

"Sizin sandiginizin aksine" anlaminda "Analarimiz, ninelerimizin taktigi basortusu ile buradaki bahsedilen basortusu ayni degil malesef.." demisim, bunda alinacak birsey yok. Cunki her basortusu takan din eksenine oturmus bir hayat tarzi yasamiyor. Ayrica ben sizin hesabiniza gore de cevremde %50 tesettur gormuyorum. Turkiye'nin bir cok sehir ve kasabasinda da bulundum. Tamam, tesetturlu bayan sayisi gittikce cogaliyor ancak daha o kadar olmadi, kadinlarin cogu hala kendilerini kisitlamadan ozgurce giyiniyorlar sokakta. (simdi siz buna da kizacaksiniz kesin, ama gercek bu).

çevrenizde görmemiş olduğunuz bilimsel bir çalışmanın sonucunu değiştirmez. ben istatistiklere inanırım. son yazdığınız cümleye de evet kızıyorum çünkü sizin bakış açınıza göre özgürlük olan şey başkasının bakış açısına göre mahkumiyet olabilir. sonunda yazmışsınız ya "gerçek bu" diye, işte o sizin gerçeğiniz aslında, herkesin gerçeği farklıdır ve değişkendir. tartışmamızın başından beri ifade etmeye çalıştığım şey, kendi gerçeklerinizi mutlak gerçek olarak görüp yorum yapmanızın hoş olmadığı.

Son düzenleme:
çevrenizde görmemiş olduğunuz bilimsel bir çalışmanın sonucunu değiştirmez. ben istatistiklere inanırım. son yazdığınız cümleye de evet kızıyorum çünkü sizin bakış açınıza göre özgürlük olan şey başkasının bakış açısına göre mahkumiyet olabilir. sonunda yazmışsınız ya "gerçek bu" diye, işte o sizin gerçeğiniz aslında, herkesin gerçeği farklıdır ve değişkendir. tartışmamızın başından beri ifade etmeye çalıştığım şey, kendi gerçeklerinizi mutlak gerçek olarak görüp yorum yapmanızın hoş olmadığı.

boşuna nefesini tüketme arkadaşım saraylım hanım kuranı mantığıyla yorumlar.
din konusunda pek muhalefet.onun için ağdacıya avret yeri açmak günah değildir.
ama sokaktan geçene pencereden gösterirse avretini işte bu günahtır.
onun çevresinin % 5 i kapalıysa bu Türkiye nin % 5 i demektir.
kuran i kerim apaçıktır ,böyle buyrulmuştur.herkes kendi mantığıyla yorumlayamaz.
saraylım hanıma kızmayın lütfen bellii ki öyle empoze etmişler.
Allah hidayet versin.hayır Allah a kitabına inanmıyorum dese saygı duyucam ama
bunu da söylemiyor.insanlar kuran ı tasvir edebilmek için ömrünü heba ediyor.
siz akıl mantık diyorsunuz.vallahi size akıl sır erdiremedim.

Son zamanlarda kocalar eşlerinin, başka erkekler tarafından beğenilmesinden zevk alır oldu. İşte yanımda güzel bir kadın var herkes bakıyor ama ona ben sahibim gibi psikoloji içerinde. Çok görüyorum çevremde. Eşiniz belki bu düşüncede değil ama arkadaşlarının açık bayanlarına çok özenir olmuş belli. Sizinde açılmanızı saçınızı boyamanızı birşekilde dikkat çekici bir bayan olmanızı istiyor.

İki erkeğin konuşmasına şahit olmuştım erkekler bekar ama alt metin anlamlı. Şöyle bu ikisi başka arkadaşlarını konuşuyorlar. Diğer arkadaş sevgili bulmuş kız esmermiş. Bu ikisinden biri diyor ki oplum gitmiş esmer bulmuş. Taş gibi sarışınlar varken. Şimdi esmeri koluna takacan nasıl gezdirecen. Diycekler kim bu mal böyle. Başka çocuklar yanındaki esmere kim bu mal, bu malı nerden bulmuş diyceklermiş. babababa.

Sizi böyle gördü böyle sevdi asla sizi açmaaya hakkı yok. Ben açık bayanım ama eşinize çok kızdım. Başkalarından takdir toplayacak, sizin üzerinizden övgü alacak diye sizi günaha sokamaz, eğer açınmak istemiyorsanız yapmayın. Benim babam da yıllarca annemi açmaya çalıştı. Git saçını sarı yaptır, meç yaptır dedi ama annem direndi. Ben Allah'ın emri gereği kapalıyım, sen istedin diye asla açılmam dedi. Babam da annemin inancını ve kararlılığını görünce vazgeçti..

Son düzenleme:
boşuna nefesini tüketme arkadaşım saraylım hanım kuranı mantığıyla yorumlar.
din konusunda pek muhalefet.onun için ağdacıya avret yeri açmak günah değildir.
ama sokaktan geçene pencereden gösterirse avretini işte bu günahtır.
onun çevresinin % 5 i kapalıysa bu Türkiye nin % 5 i demektir.
kuran i kerim apaçıktır ,böyle buyrulmuştur.herkes kendi mantığıyla yorumlayamaz.
saraylım hanıma kızmayın lütfen bellii ki öyle empoze etmişler.
Allah hidayet versin.hayır Allah a kitabına inanmıyorum dese saygı duyucam ama
bunu da söylemiyor.insanlar kuran ı tasvir edebilmek için ömrünü heba ediyor.
siz akıl mantık diyorsunuz.vallahi size akıl sır erdiremedim.

açıkçası şu yazdıklarınızı anlamlandıramadım, burada inanç konuşmadık hiç, sadece saraylım'ın başka hayatlara karşı olan tavrını eleştirdim. kaldı ki insanlar istediği şekilde ibadet eder ya da etmez, isterse kendi mantığıyla yorumlar isterse bu işin hakkını vermiş profesörlere inanır, bu kişinin tercih edeceği ve sonuçlarına katlanacağı bir süreç. bence şu yorumları yapmakla iyi bir şey yapmıyorsunuz, eğer amacınız insanların daha çok inanması ise şu yaptığınız yorumlarla bir gönül kırabileceğinizi ve onun hakkına girebileceğinizi de unutmayın derim.

Merhaba, önceki actigin konulara baktim da pek ic acici degil kizimicin. 6 yilik evliyim, 6yillikta flört yaptim demissin. Esim beni aldatiyor demissin. Esim cok mükemmel hafizaya sahip ben güclü hafizaya sahip degilim demissin.( esin bu konuda seni begenmiyor ) diye izlenim biraktin . Aramizda hep sogukluk var demissin. Zaten sen herseyi biliyordun ve anlatiyordun, bu esim basimi acmak istiyorda nerden cikti ? Zaten diger konularda hep esinden sikayet olmussun. Herseyi biliyorsun vede bosanamam diye yaziyorsun,esinseni zaten begenmiyor gibi seyler paylasiyorsun. hep akil ariyorsun sürekli... amacin nedir anlayamadim ki ? Kimsin nesin burda bas ortusu konusu acarak milleti birbirine mi dusurmek istiyorsun ?polemik yaratmanin yeri degildir burasi. problemin varsa dogrulari anlat carpitma lütfen, acikca istedigin ne onu yaz fikir alis verisi yapin.

Bu tamamen dini bir karar...Ben sonradan kapandım 4 senelik evliydim ve birden kapandım.Eşim evet henüz alışamadım dedi ilk başlarda ama şu an aramızda konusu bile geçmiyor...Şu an diyelim bana ya alışamadım açıl dese :19::19::19: Yok yani kusura bakma derim...Çünkü ben ALLAH rızası için kapandım...Kulun rızasını almak için açılmam da en büyük saçmalık olur...Bu karar saçını boya veya kes gibi bi şey değil....

Kİ EN ÖNEMLİ OLAYDA ŞU...AHİRETTE BENİ EŞİM DEĞİL ANNEM BABAM BİLE KURTARAMAYACAK...HERKES KENDİ AMELLERİNİN DEDİNE DÜŞECEK...O YÜZDEN DE KARAR VERMEK ÇOK KOLAY ASLINDA...

Bence bu konuyu açtığı an susun tvrım belli deyin.Nereye kdar giderse...

Son düzenleme:
ben sorunun çok daha büyük olduğunu düşünüyorum. çünkü sizi öyle sevip evlenmiş. şimdi değiştirmeye çalışıyorsa başka biriyle kıyaslıyor olabilir. yarın sacını sarıya boya,dar giy vs vs derse sasırmayın

aynen benim de aklıma bu ihtimal geldi. komşumuzun başına yakın zamanda bu durum geldi o açıktı üstelik. adam son zamanlarda gezmiyosun tozmuyosun geceleri dışarda takılmıyosun araba kullanmayı öğrenmiyosun gibi bir sürü bahane üretti boşandılar. meğer hayatnda başka biri varmş. Allah yardımcın olsn ve çok dikkatli ol

Müslüman bir şeyi canı istediği için değil, Allah istediği için yapar. Kulluk budur. Bir insanı kâfir olmaya götüren şey de Ahireti inkâr etmesi değil, dünyayı Ahirete tercih etmesidir. Allah Teala şöyle buyurur:

“… Kâfirlerin çetin bir azaptan çekecekleri var. Onlar, yaşadıkları anı (dünyayı) ilerisinden (Ahiretten) çok seven, Allah’ın yolunu çarpıtmaya çalışarak ondan uzaklaşan kimselerdir. Onlar derin bir sapkınlık içindedirler.” (İbrahim, 14/1-2)

Ben açık bir bayan olarak eşinin yaptığını doğru bulmadım.
Seni öyle sevmiş öyle beğenmiş.Öyle de kabul etmeli

Ama şu durumdan anlaşılıyor ki hayata artık farklı pencerelerden bakıyorsunuz.
Evliliğinizin temelini sarsacak düşünceler bunlar...

Artık erkekler nedense dikkat cekici bayanlarla birlikte olmak istiyorlar.
Bir arkadaşıma kocası topuklu ayakkabı giy,güneş gözlüğü tak,zayıfla sana ne istersen alırım diyormuş.
Önceden böyle şeyler mi vardı yaa. Nerelerden nerelere geldik

Son düzenleme:
Merhaba herkese esime rest çekmiş anneme bayrama gelmiştim eşimde vakit kaybetmeyip bekar arkadaşıyla yine tatile gitmiş
Benim konularımı bilenler bunu onceden yaptığınızda biliyor
Bardağı taşıran son damla oldu boşanıyorum dua edinnn lutfen

Merhaba herkese esime rest çekmiş anneme bayrama gelmiştim eşimde vakit kaybetmeyip bekar arkadaşıyla yine tatile gitmiş
Benim konularımı bilenler bunu onceden yaptığınızda biliyor
Bardağı taşıran son damla oldu boşanıyorum dua edinnn lutfen

Allah yardimcin olsun. esinin hic unrunda degil gibi simdi ama cok vuracak kafasini cookk

Hiç kimse kocası için örtünmesin; kocası için de örtüsünden vazgeçmesin bana kalırsa.

Bu gerçekten onur kırıcı. sen kendini nasıl mutlu hissedeceksen; için nasıl rahat edecekse öyle giyinmelisin.

Karısının örtünmesini isteyen adamların da, açılmasını isteyen adamlarında büyük çoğunluğunun amacının, kendilerini de karılarıyla birlikte çevrelerine kabul ettirmek olduğunu görüyorum ne yazık ki.

Hiçbir kadın kocasının yanında taşıyıp ona buna göstereceği bir aksesuar değil.

feminist yaptınız uleyn beni.

eski konularına baktım da
çekilmez bir adam seninkisi
gene iyi sabretmişsin
bir de baş örtüsü meselesi çıkarmış
tavuk gibi yumurtluyor seninki

allah yar ve yardımcın olsun

seni takmadan tatile gittiyse o is bitmistir zaten
allah yardım eder örtünü sakın kimse için çıkarma
allah yanında olsun canım

Esim tatilden bende annemden dondüm esim bana msj attı dönmeyi düşünmüyor musun diye bende" N oldu " diye cevap yazdim sordum öylesine dedi
aksam eve gelince esim bisey olmamis gibi konuşuyor sirnasiyor .bende hiçbirşeyi olmamis gibi mı davranasın dedim vay efendim ne varmis tatile gittiyse bisey yapmamış sadece icmiş çok canini sıkmış im. Bosanmaya kesinlikle razi degildi evliligimizin hic sorunu yokmus.Sonra annem babam tel aradi konuştular herseyi ailem çok sertti .esim teli kapattıktan sonra gözleri doldu nerdeyse ağlayacaktı.bana evrakları hazirlayalim bosanalim dedi .ama cocuğu size vermem sizin ruh saglıgınız iyi degil cocuğu kendinize benzeterseniz basını kapatırsınız onunda :)) diyo hic oyle baskıcı bı ailem yoktur.annesini çağircakmis o bakacakmis cocuguma .
Asla vermem cocugumu diyince ozaman bende bosanmam diyo kolaysa bosan diyo.

Esim tatilden bende annemden dondüm esim bana msj attı dönmeyi düşünmüyor musun diye bende" N oldu " diye cevap yazdim sordum öylesine dedi
aksam eve gelince esim bisey olmamis gibi konuşuyor sirnasiyor .bende hiçbirşeyi olmamis gibi mı davranasın dedim vay efendim ne varmis tatile gittiyse bisey yapmamış sadece icmiş çok canini sıkmış im. Bosanmaya kesinlikle razi degildi evliligimizin hic sorunu yokmus.Sonra annem babam tel aradi konuştular herseyi ailem çok sertti .esim teli kapattıktan sonra gözleri doldu nerdeyse ağlayacaktı.bana evrakları hazirlayalim bosanalim dedi .ama cocuğu size vermem sizin ruh saglıgınız iyi degil cocuğu kendinize benzeterseniz basını kapatırsınız onunda :)) diyo hic oyle baskıcı bı ailem yoktur.annesini çağircakmis o bakacakmis cocuguma .
Asla vermem cocugumu diyince ozaman bende bosanmam diyo kolaysa bosan diyo.

Aslında baskıcı olan kendisi. Eğer olurda boşanırsanız boşanma sebebinize bakarak çocuğu ona vereceklerini hiç sanmıyorum. Kaç yaşındaydı kızınız? Evlenmeden önce de böyle miydi?

Back
X