- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.359
- 498
ilk başta şunu söyliyeyim ben türkiye'de yaşayan kadınların değil, başörtülü kadınların (yani kadınların içinde yüzde 65'lik kısma tekabül eden kadınların) yüzde 80'i tesettürlüdür dedim ve orada hesabımı da açıkça anlattım, lütfen tekrar okuyun belli ki yanlış anlamışsınız. ayrıca ben insanların size "maalesef başınız açık" dediğini söylemedim, "ya böyle söyleselerdi kötü hissetmez miydiniz?" şeklinde bir soru yönelttim, bu soruyu sorma amacım da sizin tesettürlü insanlara söylediğiniz "maalesef" kelimesiydi, amacım da size empati yaptırabilmekti. tabi ki benim gibi düşünmek ve inandığıma inanmak zorunda değilsiniz ama saygı duymak ve "maalesef" gibi sözlerle insanları incitmemek durumundasınız.
konuyu dağıttığımız için de konu sahibinden ve takipçilerden ayrıca özür dilerim.
"Sizin sandiginizin aksine" anlaminda "Analarimiz, ninelerimizin taktigi basortusu ile buradaki bahsedilen basortusu ayni degil malesef.." demisim, bunda alinacak birsey yok. Cunki her basortusu takan din eksenine oturmus bir hayat tarzi yasamiyor. Ayrica ben sizin hesabiniza gore de cevremde %50 tesettur gormuyorum. Turkiye'nin bir cok sehir ve kasabasinda da bulundum. Tamam, tesetturlu bayan sayisi gittikce cogaliyor ancak daha o kadar olmadi, kadinlarin cogu hala kendilerini kisitlamadan ozgurce giyiniyorlar sokakta. (simdi siz buna da kizacaksiniz kesin, ama gercek bu).