Eşim bebek mevlüdü istemiyor

Benimki de ilk doğdugunda istemedi. Yaşadığımız ilde kimsemiz yok, annem kayınvalidem gelmişken yapalım dedim ama eşim istemeyince vazgeçtim. Komşularım gelmek istiyorlardı, o bu derken anca çocuk 5 aylık olunca kabul edebildim. Geldiler, oturduk bir de yasin okuduk oldu bitti. Hediyesini vermek isteyen her türlü veriyor, bir fırsat bulup. Bence bu kadar ince düşünmeye gerek yok hediye konusunda.
Ben hastalık vs açısından eşime karşı durmadım. Mevlüt için eşimle aramı bozmam. Allah korusun çocuk hasta falan olur çenesinden kurtulamam diye düşündüm 😅
Evet aramızın bozulmasını istemem tabiki

Sezaryen oldu mecburen ama o zorlamadı romatizmam vardı. Gebelik kötü geçti. Lohusalıkta da ağrılarım arttı. Gece emzirmeye kalkamıyordum. Eşim alıp mememe getiriyordu falan bok gibiydi. Bir de beybi kolik çıktı üstüne. Sonra alerji çıktı diyete başladım. Zeytin ekmekle beslendim saçma sapan.
O alerji durumu çok kötüdür, iyi sabretmişsin. Romatizman için Allah şifa versin sana en kısa zamanda

Şimdi yeni baba olduğu için hassastır. Biraz süre geçince yaparsın o zaman. Diş buğdayı var, 6 ay kınası var, doğum günü var. Olur yani 😁
Bu 2. Çocuğu, fikirleri hiç değişmedi, bundan sonra da değişeceğini sanmıyorum :) kız ben de yeni anne oldum ben napayımmm :)

ooo daha muhafazakar mahallede bunun asker uğurlaması var hacı uğurlaması/karşılaması var
ev alınca ev hayırlaması var
çeyiz sermesi var
çocuğu işe girince de genelde adak kesilip dağıtılır yemek filan verilir bizde
hiç gitmediğine 2-3 senede bir gidecek bir sebep oluyor kendisi ölmese teyzesi halası ölüyor başsağlığına gidiyoruz

muhafazakar olmayan mahallede de bekarlığa vedası, baby shower'ı var, fark etmiyor yani var da var.

hoş ben bahane olmayınca gidemiyorum yani severim gelmeyi gitmeyi sadece gösterişe ve bir tür yarışa, ne biliyim dedikodu bahanesine dönüşünce ona canım sıkılıyor.
yoksa yük haline gelmedikçe güzel şeyler bunlar.
Bunların hepsine gitmeye ayrı bir insan lazım 😂 düğünde halaybaşı,ölüde helva kavurucu. Valla bana zor geliyor artık.

Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece
İnşallah ikna edersiniz eşinizi ..
Bnde çok istiyorum 12 yıl sonra Allah nasip ederse yavruma kavuşacağım ..3 aylık..ama 40 da.mevlit yapmak istiyorum..benim ailem burda değil eşimin de tarafından kimseyi cagirmiyacsgim anne si yaşlı ve köyde ..geri kalan ailesi de bulunduğum ilçe de değil..
O yüzden sadece bulundugum ilçe de arkadaşlarımı dostlarımı komsularimi çağırıp yapmayı düşünüyorum..sizin eviniz nasıl bilmiyorum ama boyutuna göre insanları cagirarip yapabilirsiniz ..bebek kucaktan kucağa gezecek falan denilmiş ona karşıyım ..sadece yemek ve ikramliklar hazırlayıp küçük boyutta Yasin bastiracam tesbihle birlikte dağıtırım ..ve gelen arkadaşlardan kurandan okunması gereken süreleri okuyup bitiririm inşallah .. Allah'ım inşallah nasip eder .sizlerde inşallah eşinizi ikna edersiniz

peki siz neden yapmak istiyorsunuz?
isteme nedeniniz ne yani?

eleştirmek için değil merak ettiğim için soruyorum

benim ailemde mevlüt diye bir gelenek yok - bebek için yok en azından.

ölümlerde var. ona da genelde bayramların son günü ya da yaz tatili filan gibi zamanlarda yapıyorlar
illa sene-i devriyesinde filan değil. millet zaten bir aradayken gelmesi kolay olur diye öyle zamanlarda yapar kuran okunur (mevlüt okunmaz esasen, kuran, aşr'lar filan okunur ama adı mevlüt olmuş işte, aslında amaç ölünün ardından hayır) yemek verirler. daha önemlisi insanlar birbirini görmüş olur. kalabalığız çünkü.

amaç bebeğiniz için şükür, sadaka olsa zaten akika kesmiş dağıtmışsınız diye anladım - ki ihtiyacı olmayan kişilerdir etrafınıdakiler, zaten sadakalık durumları yoktur muhtemelen.
amaç kuran okumaksa kuranı kendiniz okuyabilirsiniz, böyle cemiyetlerde gösteriş yemek patırtı gürültü oluyor pek kuranlık bir ortam kalmıyor
bir araya gelmekse kış günü şehir dışındaki aileyi getirmek ne kadar mantıklı
amaç ne yani?

Amaç sosyal medya maalesef.
Bu ne gribi belli olmayan herkesin hasta olduğu zamanda çok büyük cesaret. Sosyal medyada 2 foto paylaşmak için aldığınız riske inanın değmez.

Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce kızımı kucağıma aldım. Bebek mevlüdü yapmak istiyorum ama eşim mevlüde gelenlerden zorla hediye istiyor gibi olcaz düşüncesiyle mevlüdü istemiyor. Oğluma da yapamamıştım pandemi nedeniyle. Ben mevlütleri çok severim, içimde kalacak, çok üzülüyorum. Eşimi ikna etmek için ne yapmalıyım? Ya da vazgeçip boşvermeli miyim? Kaynanam da istemiyor, kendi annem babam da pek hevesli olduğu söylenemez, beni destekleyen bir iki kişi var sadece
Eşiniz de bir yönden haklı.

Ben yazın doğum yaptığım halde bebeğimi hiç riske atmak istemedim ve mevlüt yapmadım.Aşıları olmayan bağışıklığı olmayan kücücük bebeği o kadar insan içine sokmak bana mantıklı gelmiyor ne gerek var yani değer mi.Aile içinde duasını okuduk biz ve kurban kestik.Bu yeterli bence mevlütlerde amacından cıkıyor zaten duayı dınleyen oluyor dınlemeyen oluyor kalabalıkta bi hengame oluyor anca

Altın takılacaksa yapardım aksi için hayatta yapmam 😅

Back
X