Eşim bekçi olursa çok mu zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gece çalışan adam sabaha karşı eve gelecek ve bütün gecedir ayakta olduğu için gündüzleri hep uyuyacaktır.

Siz sosyalleşmek isterken kendisi uyumak isteyecektir.

Sürekli anlayış göstermeniz gerekir.
Misafir çağırmak temizlik yapmak gibi şeyler hep aksar.

Çalışma sistemlerini bilmiyorum ama bir gün işten geldim diye uyur, öbür gün işe gideceğim diye uyur.
Uyur da uyur 🤷🏻‍♀️😁
Mune Mune ablaammm yardım açısından eşi gece çalışan Bortecineee Bortecineee yi taglemek istedim 🥹

Bizim arka sokakta bir kafe var. Kafe kapandiktan sonra masa sandalyeyi toplamiyorlar. Yaz geceleri hergun 5 6 tane bekçi orada oturuyor, video izleyip muhabbet ediyorlar. Yasadigim semtte bir tehlikesini goremedim.

Bir keresinde zemin katta cam kapi kirmali bir kavga oldu. Balkonda tas ustunde tas kalmadi. Komsularimiz müdahale etti 1 saat sürdü ne gelen oldu ne giden. Baska birgunde kari koca kavgasi oldu bekci kavganin hangi daireden ciktigini tespit edip polisi aradi. Ikinci olay bekçilerin oturdugu kafenin sokaginda gerceklestigi icin duyup geldiler sanirim.

Bildigim kadariyla maasi da iyi.

Eklentiler

• Screenshot_2022-08-29-17-17-35-41_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    Screenshot_2022-08-29-17-17-35-41_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    42 KB · Görüntüleme: 50
Hayır, yani biraz sıkıntılarından bahsedince kabullen gibisinden söyledi. Yani bilmiyorum işin o boyutuna giremeyeceğim ama kimse durduk yere geceleri çalışıp gündüzleri uyumak istemez bu kadar basite alınmamalı sonuçta gece polisin yetişemediği yere onlar gidiyormuş belki çoğu zaman boş geçiyor olabilir her an aksiyon olmadıkça ama bilemeyeceğim işi tam olarak bilmiyorum

Durduk yere değil tabii eşiniz gibi iyi bir mesleği işi olmayanlar en azından devlet garantisinde diye tercih ediyor. Gece ayakta kalmakta ne var ki 10 bin TL yatıyor her ay bir iş yapmadan.

Hanım silahlı saldırı demişte bu ülkede doktora silahla saldırılmış, öğretmen dövülmüş, anne öldürülmüş yani ölüm heryerde 🫣
Tabii ki zorluk tehlike hepimize var. Hayır yani görende dediğim gibi JASAT ekibinden sanacak 😂

Ben kendi ilimizde görüyordum bekçileri gayet keyifleri yerindeydi.
Bir de gençleri alıyorlar herhalde hep karizma çocuklardı.
Takıyorlar gözlükleri dolanıyorlar etrafta.
İşin riskine gelince her gün doktorlar öldürüldü bu memlekette.
Yaşamak risk bir kere.

Eşim bekçilikte son aşamaya geldi, bir aksilik olmazsa fizik sınavını büyük ihtimalle geçecek, son durumda mülakatı da geçebilirse olacak.
Ama ben çok panik bir insanım, eskiden eşimin polis, asker olmasını asla istemezdim. Şimdi bekçilikte gece çalışıyor ve birkaç kötü haber okudum bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor.
Hayırlısıysa olsun diyorum çünkü durumumuz ortada her an özelde işten çıkarılma korkusu var ve şuanki de stresli bir iş aslında ve asgari ücretin bir tık üstü alıyor.
Gece çalışma durumuna alışılabiliyor mu bilenler varsa, biz bebek düşünüyorduk bu aşamada nasıl olur, stresi vs. aklıma takılıyor şimdiden.
Bir de anneme bunları anlatınca falan biraz burun kıvırıyor napalım evlendin artık kader böyleymiş gibisinden ona da biraz canım sıkılıyor
Şöyle söyleyeyim polislerden daha rahat çalışma şartları. Bu haberlerde gördüğümüz bazı şeyler normal hayatta da başımıza gelebilecek şeyler tabi ama polis, asker, bekçi olunca daha çok böyle olaylarla karşı karşıya kalınabiliyor tabi. Sürekli başına bir iş gelirse diye negatif düşüncelere kapılma sakın.

İllere göre bekçilerin çalışma şartları değişiyor, eğer İstanbul'da bekçilik yapacaksa 2 gece çalışıp 1 gece evde olacak. Örneğin: Eşiniz perşembe günü saat 21.00 de göreve başlayacak, sabah 07.00 de eve gelecek. Geldiği gibi uyuyacak saat 15. 00-16.00 gibi kalkacak kahvaltı yapacak, işe gitmeden önce de yemeğini yiyecek. Cuma akşam 21.00 de tekrar göreve başlayacak. Cumartesi sabah 07.00 de görevden çıkacak eve gelecek. Cumartesi evde olacak, pazar günü 21.00 de tekrar göreve gidecek.
Bazı illerde 6 gün çalışıp 1 gün izin yapıyolar, bazı illerde sadece gündüzleri çalışıyorlar(doğu).

Haftada 2-3 gün izinli olacak. Gündüzleri uyuyacak, izinli günlerinde de geceleri geç yatacak yani saat 4-5 gibi. Bu duruma bünyeleri alışıyor. Hatta ilk evlendiğimde çocuk olana kadar ben eşim işten gelene kadar uyumuyordum. Eşimle yatıp eşimle kalkıyordum. Misafir gelecekse erken kalkardık. 😅
Gezme, sosyal aktivite olayları biraz da eşinin içindeki isteğe bağlı. Eşin gezmeyi vs seven biriyse izinli günleri erken kalkıp gezebilirsiniz. Eşinin çalıştığı günler de gezmek istiyorsan malesef yalnız gezmelisin. Doğum zamanı 10 gün izin veriyorlar ama eşim 1 ay kullanmıştı iznini. Geceleri iyi çalıştıkları zaman, yani icraat vs alırlarsa erken gelme durumları olabiliyor, acil hastanelik bir durumun olursa da izin alıp veya arkadaşlarının idare etmesiyle erken gelip tekrar göreve geri gidebiliyor. Toplamda 3 hafta yıllık izinleri var. İstersen hepsini 1 kere kullan istersen ara ara kullan. Bayram da izine ayrılmak en sıkıntılı konuları bazen çalışma arkadaşlarından biri çıkacaksa izne diğeri çıkamayabiliyor. İzin tarihlerini çalışma grubundakilere göre ayarlıyorlar genelde.

Benim eşim evde durmayı sevdiği ve İstanbul trafiğini sevmediği için biz az geziyoruz. Gezmeye genelde akşamları gidiyoruz. Her şey eşinde bitiyor. Birde yemek yiyecek ortamları yok, dışarıdan kendi ceplerinden yemek zorundalar, yanına yemek koyabilirsin.

Polisten daha iyi şartlarda çalışıyorlar valla. Gelsin çaylar gitsin kahveler. Bişey yaptıklarıda yok. Maaşlarıda iyi. Yani merak etmeyin cok rahat edersiniz. Her sokaga 5 tane bekçi düşecek nerdeyse:)
Her bekçi aynı değil. Ben eşimin nasıl çalıştığını biliyorum. Her meslekte işini hakkıyla yapan olduğu gibi hakkıyla yapmayanlar da var. Evet polislerden daha rahatlar ama gelsin çaylar gitsin kahveler de değil yani. Yemek yiyexek yerleri yok, dışarıdan her gün ceplerinden yemeliler, eğer dükkan sahibi para istemezse ödeme yapmıyorlar ama genelde herşeyi ceplerinden veriyorlar çay paralarını bile. Eşimin yanına sandviç, yemek koyuyorum bazen, bazen almadığı da oluyor. Almazsa aç kalıyor. Her sokağa 5 bekçi düşecek kadar bekçi de yok bu arada. Abartmışsınız. En fazla yarım saat bir yerde sabit durabilirler yarım saat dışında bir yerde beklemeleri yasak.

Teşekkürler canım...ben de basvurucam anasını satayım...maaş istemiyorum, silah ruhsatı versinler yeter
Ya yazılı sınav soruları bir ara gündem olmuştu. Aşağıdakilerin hangisi mutfakta kullanılan beyaz eşyadır diye agjkk cevap televizyondu o kadar zor şartlarla bekçi olunuyor sen düşün 🤔

Sen çalışıyorsan sıkıntı,ama evde kocanı bekleyeceksen sıkıntı degil. Çünkü gece çalışıyor, eğer sen de ise gidersen adamı görmeden günler geçireceksin.
Benim de bekçi arkadaşım var, bir gece gidiyorsa ikinci gece evde duruyor . Anca tipini beğenmediğine GBT soruyor, çay falan içiyor:) Hic de tehlikeli bir iş değil. Daha yeni kustepede düğünü dağıtmaya giden bir bekçi öldürüldü mesela. Ama bu mesleğin zorluğundan değil ki, o bölgede normal sokaktan da geçsen biri sana catip seni öldürebilir. Kavgasiyla, bıçağıyla meşhur bir bölge. Yani demek istediğim bizim ülkede yaşamak bile tehlikeli. İsin tehlikeli olduğunu düşünmeyin. Şoför olsa trafik kazası geçirebilir, sağlıkci olsa hasta yakını saldirabilir, inşaatta çalışsa iş kazalarında dünyada başı cekiyoruz. Benim arkadaşım aile politikalarda sosyolog memur, bir adam binayı basıp bıçakla tehdit etti kizi, yaptığı işlemden dolayı.
Düşün, masabası memur oldum saniyorsun, artık o şartları sağlamıyor diye yardımını kestigin insanlar seni tehdit ediyor, saldırıyor...
Yani ülkede yaşamak zaten risk. Bırak da adam devlete kapak atsin
Benim eşimde bekçi 2 gece çalışıyor 1 gece evde. En sıkıntılı konu izinleri, bayramlarda veya bazı özel durumlarda izinleri kapatılıyor. En zor zaman seçim zamanları oluyor. Seçim gibi zamanlarda her gün çalışıyorlar ve görmek çok zor oluyor. İzinleri kapatılıuor. Bayramda izine çıkması da zor oluyor. Çalıştığı bölgeye göre zorluğu değişiyor. Çok sıkıntılı ilçeler mahallelerse her an her şey olabilir. Mesela eğer bir parti mensubu birine gbt yaparlarsa işleri daha zor oluyor, sen kimsin de bana gbt yapıyorsun deyip olay çıkarıyorlar, bir kaç bekçi arkadaşı böyle bir olay sırasında binadan atılan sandalye vsler sebebi ile yaralanmıştı, trafik uygulama noktasında alkollü sürücünün çarpmasıuşa bir bekçinin bacağı kopmui ve vefat etmişti. Daha geçen bir düğünde bekçi uyarmaya gittikleri düğün sahipleri tarafından sırtına aldığı darbelerden dolayı öldü. Yani bu normal birinin de başına gelebilir ama bekçiler, polisler bu işin içinde olduğu için böyle şeylerle karşılaşmaları normal bir insandan daha fazla. Evet rahat olduğu yönler de çok. Ama asgari ücretle çalışmaktan daha iyidir.

Ya yazılı sınav soruları bir ara gündem olmuştu. Aşağıdakilerin hangisi mutfakta kullanılan beyaz eşyadır diye agjkk cevap televizyondu o kadar zor şartlarla bekçi olunuyor sen düşün 🤔
İlk alımda sınavlar biraz daha böyleydi ama şuan biraz daha zorlaştırdılar. yanlış doğruyu bile götürmüyodu şimdi götürüyor. Böyle komik gelebilecek bir iki soru var yine ama 100 soruda genelde bilgi sormuşlar. Tabi sınav bir üniversite ya da kpss derecesi kadar değil. lise ve üniversite mezunları başvurabiliyor. Yine barajı geçemeyen çok olmuş.

4 aşamalı ön sağlıkta en ufak şeyden bakıp eleyebiliyorlar, sonra yazılı sınavdan en yüksek alan 10 katı aday çağırılıyor, parkur var en sonda mülakat var

Hayır, yani biraz sıkıntılarından bahsedince kabullen gibisinden söyledi. Yani bilmiyorum işin o boyutuna giremeyeceğim ama kimse durduk yere geceleri çalışıp gündüzleri uyumak istemez bu kadar basite alınmamalı sonuçta gece polisin yetişemediği yere onlar gidiyormuş belki çoğu zaman boş geçiyor olabilir her an aksiyon olmadıkça ama bilemeyeceğim işi tam olarak bilmiyorum
üniversite kampüsünde yaşıyorum ben
kampüsün dışı da öğrenci mahallesi

burada sadece volta atıp kız kesiyorlar akşamları, ben başka birşey yaptıklarını (uygulama, kimlik sorma, müdahale vs) görmedim şu ana dek

bir olay olsa zaten polis geliyor.

ha öğrencilerin hepsi uyuz oluyor, en apolitik en tiki olanı bile, yani seviliyorlar mı toplumun okumuş etmiş kesmi tarafında hayır sevilmiyorlar...ama bu umurlarında mı hiç sanmıyorum. neticede biz aynı profildeki polisi de sevmiyoruz zaten.

bekçi olmak için malum yerin il başkanlığından kağıt gelmeden olmuyor diye biliyorum ben bu arada. gerekli ayarlamaları yapmadıysanız boşa heves etmeyin bence.

Silah taşıma ve kullanma yetkileri de varmış :KK14: ilkokul-ortaokul mezunu onbinlerce "adamın" beline silah , cebine maaş koyup hadi sokağa diyoruz yıllardır he mi? Ben bu konuyu niye okudum yaa... cehalet mutluluk arkadaşlar gerçekten ....şu anda anksiyetem tavan yaptı yine, bı duş alicam, siz devam edin...
ya zaten bekçilerde sıkıntılı olan bu

ilkokul mezunu adamları topladılar kahvehanelerden il-ilçe teşkilatlarından, verdiler silahı, sınavlar filan komediydi bir de üniformayı giyip silahı alınca uçtu bunlar bi gazla....

o ilk alım zamanlarında bekçinin kimlik sormak gibi bir yetkisi bile yoktu (sanırım geçenlerde daha yeni bir meslek tanımları yapıldı bazı yetkiler kanunen verildi ama daha yeni oldu bu)

neyse ama gazla çalışan bazı arkadaşlar kendini kasabanın şerifi sandı tabii

toplumun bekçi denince algısının bu kadar kötü olmasının sebebi bu şekilde alınmış olan bu gazlı arkadaşlar zaten...turizm bölgelerinin dibinde yaşıyorum. turisti geçtim halkı geçtim....polisin bekçilerden illallah ettiğini biliyorum :D başımıza bela ettiler bunları, yol bilmezler yordam bilmezler kabadayı gibiler, diye.

yoksa üniversiteli olup da devlette işim olsun başka bir iş bulamıyorum zaten pek bir iş de yapmıyorlar diye giren adamlar etliye sütlüye karışmıyor kenardan kenardan takılıp (biraz da kız kesip) maaşını alıyor geçiyor. helalı haramı beni aşar o konuda yorum yapmak istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X