Eşim bekçi olursa çok mu zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
üniversite kampüsünde yaşıyorum ben
kampüsün dışı da öğrenci mahallesi

burada sadece volta atıp kız kesiyorlar akşamları, ben başka birşey yaptıklarını (uygulama, kimlik sorma, müdahale vs) görmedim şu ana dek

bir olay olsa zaten polis geliyor.

ha öğrencilerin hepsi uyuz oluyor, en apolitik en tiki olanı bile, yani seviliyorlar mı toplumun okumuş etmiş kesmi tarafında hayır sevilmiyorlar...ama bu umurlarında mı hiç sanmıyorum. neticede biz aynı profildeki polisi de sevmiyoruz zaten.

bekçi olmak için malum yerin il başkanlığından kağıt gelmeden olmuyor diye biliyorum ben bu arada. gerekli ayarlamaları yapmadıysanız boşa heves etmeyin bence.

Olabilir belki anlattığınız yere göre böyledir ama bekçilik illa olay çıksın da birşeyler yapsınlar diye değil de diğer amaç şu olabilir suç oranlarını düşürmek, orada denetleyen birilerinin varlığının olması.

Yazılı sınavda çok fazla kişi elendiği için ümitlendik, salonda parkura da fazla çalışan yokmuş eşim parkuru geçerse bir ihtimal olabilir diye düşünüyoruz .

Eşim bekçi olabilmek için en baştan beri çalışıyor ilk başta kilo verdi sağlık koşullarını karşılamak için, yazılı sınav geçti , şimdi parkura çalışıyor. Olmasını istiyor çünkü özelde şartları çok zor ve bu da memurluk için son şansı gibi bir şey. Yeni bir iş fırsatı olduğu için bize göre güzel bir şey ama haksız yere birilerinin hakkı yenerek girilecekse bilemiyorum o da her yerde karşımıza çıkabiliyor

ya zaten bekçilerde sıkıntılı olan bu

ilkokul mezunu adamları topladılar kahvehanelerden il-ilçe teşkilatlarından, verdiler silahı, sınavlar filan komediydi bir de üniformayı giyip silahı alınca uçtu bunlar bi gazla....

o ilk alım zamanlarında bekçinin kimlik sormak gibi bir yetkisi bile yoktu (sanırım geçenlerde daha yeni bir meslek tanımları yapıldı bazı yetkiler kanunen verildi ama daha yeni oldu bu)

neyse ama gazla çalışan bazı arkadaşlar kendini kasabanın şerifi sandı tabii

toplumun bekçi denince algısının bu kadar kötü olmasının sebebi bu şekilde alınmış olan bu gazlı arkadaşlar zaten...turizm bölgelerinin dibinde yaşıyorum. turisti geçtim halkı geçtim....polisin bekçilerden illallah ettiğini biliyorum :KK70: başımıza bela ettiler bunları, yol bilmezler yordam bilmezler kabadayı gibiler, diye.

yoksa üniversiteli olup da devlette işim olsun başka bir iş bulamıyorum zaten pek bir iş de yapmıyorlar diye giren adamlar etliye sütlüye karışmıyor kenardan kenardan takılıp (biraz da kız kesip) maaşını alıyor geçiyor. helalı haramı beni aşar o konuda yorum yapmak istemiyorum.
Yalnız lise ve üniversite mezunu başvurabiliyor. İlkokul almıyorlar . Sınavı da zorlaştırdılar ilk zamanki gibi değil

burada sadece volta atıp kız kesiyorlar akşamları, ben başka birşey yaptıklarını (uygulama, kimlik sorma, müdahale vs) görmedim şu ana dek

ha öğrencilerin hepsi uyuz oluyor, en apolitik en tiki olanı bile, yani seviliyorlar mı toplumun okumuş etmiş kesmi tarafında hayır sevilmiyorlar...ama bu umurlarında mı hiç sanmıyorum. neticede biz aynı profildeki polisi de sevmiyoruz zaten.

bekçi olmak için malum yerin il başkanlığından kağıt gelmeden olmuyor diye biliyorum ben bu arada. gerekli ayarlamaları yapmadıysanız boşa heves etmeyin bence.
Alakası yok. Eşim bekçi ve il başkanlığı kağıdı vs saçmalık öyle bir olay yok. Malum partiyle alakası bile yok eşimin ve sevmez de. Bekçi olamayan kişilerin uydurması bunlar. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Kuzenimde aynı sınava eşimşe birlikte girdi. Hatta malum partiui destekliyprdu kuzenim. Boyu vs de uygundu ama kuzenimi almadılar. O da birileri gibi eşime torpille girdi diye iftira attı, hatta eşime f.töcü iftirası bile attı alakası yokken. İşte her söylenilene inanmayın. Hee torpille giren yok mudur vardır ama bütün bekçiler torpille giriyor vs diyemezsiniz, giren varsa 100 kişiden 5 kişisi torpildir anca.

ya zaten bekçilerde sıkıntılı olan bu

ilkokul mezunu adamları topladılar kahvehanelerden il-ilçe teşkilatlarından, verdiler silahı, sınavlar filan komediydi bir de üniformayı giyip silahı alınca uçtu bunlar bi gazla....

o ilk alım zamanlarında bekçinin kimlik sormak gibi bir yetkisi bile yoktu (sanırım geçenlerde daha yeni bir meslek tanımları yapıldı bazı yetkiler kanunen verildi ama daha yeni oldu bu)

neyse ama gazla çalışan bazı arkadaşlar kendini kasabanın şerifi sandı tabii

toplumun bekçi denince algısının bu kadar kötü olmasının sebebi bu şekilde alınmış olan bu gazlı arkadaşlar zaten...turizm bölgelerinin dibinde yaşıyorum. turisti geçtim halkı geçtim....polisin bekçilerden illallah ettiğini biliyorum :KK70: başımıza bela ettiler bunları, yol bilmezler yordam bilmezler kabadayı gibiler, diye.

yoksa üniversiteli olup da devlette işim olsun başka bir iş bulamıyorum zaten pek bir iş de yapmıyorlar diye giren adamlar etliye sütlüye karışmıyor kenardan kenardan takılıp (biraz da kız kesip) maaşını alıyor geçiyor. helalı haramı beni aşar o konuda yorum yapmak istemiyorum.
Sağdan soldan duyma laflarla ve üçbeş kanı bozuk olanların tavırlarıyla bütün bekçileri bir tutamazsınız. Hakkıyla çalışanı da var. İşte bekçi ne yapsın o zaman kimseye gbt yapmayacaksa, çalışmayacaksa, sizin gibilerin ve sizin gibi düşünenler oldukça tabi kimseye karışmaz boş boi dolaşırlar. Gbt yapsalar suç, kontrol etseler suç bilmeyene göre. Öyle bir yetkileri de vardı. Emniyet onlara bu yetkiyi veriyordu. Verdikten sonra kimsenin laf etmeye de hakkı yok. Demekli polisler yetmiyor ki bekçileri getirdiler.

Merhaba bence siz calismiyorsaniz sıkıntı olmaz ama calisiyorsaniz siz eve geleceksiniz eşiniz ise gitmis olacak biraz zor olabilir bu anlamda. Onun dışında cok riskli olduğunu düşünmüyorum bekciligin, hayırlısı olsun hakkınızda

Ne kadar kolay geliyor size dışardan bakınca sizin için ne kadar alaycı meslek olarak görüyorsunuz ..
Babam asker di abim asker 7 sülalem asker polis ve eşim de polis çok gurur verici bir duygu siz bilemezsiniz tabii bekçi ve polis diye mesleklerini asaglayamazsiniz emin olun duygular karşılıklıdır onlarda sizin gibi tipleri sevmiyorlar

Ne kadar kolay geliyor size dışardan bakınca sizin için ne kadar alaycı meslek olarak görüyorsunuz ..
Babam asker di abim asker 7 sülalem asker polis ve eşim de polis çok gurur verici bir duygu siz bilemezsiniz tabii bekçi ve polis diye mesleklerini asaglayamazsiniz emin olun duygular karşılıklıdır onlarda sizin gibi tipleri sevmiyorlar
Ne tarz insanları sevmiyorlar? Okumuş, hakkını savunanları mı?

İşsizlik çok zor
Eşim bekçilikte son aşamaya geldi, bir aksilik olmazsa fizik sınavını büyük ihtimalle geçecek, son durumda mülakatı da geçebilirse olacak.
Ama ben çok panik bir insanım, eskiden eşimin polis, asker olmasını asla istemezdim. Şimdi bekçilikte gece çalışıyor ve birkaç kötü haber okudum bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor.
Hayırlısıysa olsun diyorum çünkü durumumuz ortada her an özelde işten çıkarılma korkusu var ve şuanki de stresli bir iş aslında ve asgari ücretin bir tık üstü alıyor.
Gece çalışma durumuna alışılabiliyor mu bilenler varsa, biz bebek düşünüyorduk bu aşamada nasıl olur, stresi vs. aklıma takılıyor şimdiden.
Bir de anneme bunları anlatınca falan biraz burun kıvırıyor napalım evlendin artık kader böyleymiş gibisinden ona da biraz canım sıkılıyor

Bu ülkede yalnızca okuyan siz değilsiniz
Hiç boşa kendinizi yormayın. Anlatamazsınız, islerine gelmeyenler anlamazlar. Bu ülkenin askerini polisini bekcisini küçümsemek hic kimsenin haddi değil, ama iste nefretleri öyle büyük ki bazılarının kendilerini tutamiyorlar. İlla dökülecek ağızlarından nefret sözleri. Sevmiyorlarmis. Ay nolur sevsinler, onlarin sevgisi olmasa ne yapariz. Şaka gibi gerçekten

Hiç boşa kendinizi yormayın. Anlatamazsınız, islerine gelmeyenler anlamazlar. Bu ülkenin askerini polisini bekcisini küçümsemek hic kimsenin haddi değil, ama iste nefretleri öyle büyük ki bazılarının kendilerini tutamiyorlar. İlla dökülecek ağızlarından nefret sözleri. Sevmiyorlarmis. Ay nolur sevsinler, onlarin sevgisi olmasa ne yapariz. Şaka gibi gerçekten
Aynen öyle okumuş olman bu ülkenin askerine, polisine, bekcisine hakaret etmeleri, kucumsemeleri hakkıni vermiyor sanki ülke de tek okuyan kendileri

Genelde grup halde geziyorlar zaten bölge bölge bakıyorlar. Kimi bölgede polis esliginde calısıyorlar yani aynı yerde olmasalar da birbirlerine yakın calısıyorlar sanırım basları da polis oluyor amir olarak.öyle bir zorlugu yok ya Neredesiniz nasıl bir yerde görev yapacak genelde kendi memleketlerşnde oluyorlar diye biliyorm

Aynen öyle okumuş olman bu ülkenin askerine, polisine, bekcisine hakaret etmeleri, kucumsemeleri hakkıni vermiyor sanki ülke de tek okuyan kendileri
Bu tarz yorumlar gördüğümde gercekten hayret ediyorum. Kendim yüksek lisans mezunuyum, esimde aynı sekilde. Ben kendi bölümümden atandım, eşimin hayali polis olmaktı ve polis oldu.
Cevresindeki mesai arkadaşları da aynı şekilde, hemen hemen hepsi üniversite mezunu. Öyle şu meslek grubu cahildir, eğitimsizdir demekle olmuyor yani. Kedi ciğer meselesi bence tamamen. Ayrıca üniversite okunmamış olsa ne olur, üni mezunu olmak beni kimseden üstün yapmıyor. Bu düşünceyi de anlayamıyorum. Nefret etmelerini de anlayamıyorum. Bekçi deyip dalga geçilen insanlar gece yarılarına kadar karda kışta dışarda çalışıyorlar, doğuda en izbe yerlerde riskli yerlerde kimlik kontrolü yapıyorlar. Allah korusun başlarına bisey gelse böyle yorumlar yapan insanlar utanmayacak mi. Dışardan görüldüğü gibi değil hiçbir şey

Benim eşimde polis o ve birlikte calıstıgı cogu arkafası güzel üniversitelerden ve güzel bölümlerden mezun insanlar ama kimisi mecburiyetten degil sevdigi için yapıyor bu işi. Benim eşim mesela turizm işletme okumus ondan önce yurtdısnda yasamıs aileside cok egitimli ailesinin yarısı iyi yerlerde ama eşim sırf cocukluk hayaliymşş diye polis olmus hatta arazi hayatı dag hayatı seviyor diye pohe gecmiş.böyle bazen araziye gidiyorlar cadır kurup gunlerce dagda yatıyorlar bıraksan eve gelmeyecek bayılıyor.istese Antalya'da cok güzel iş imkanı vardı ama yapmadı. Yani kimisi güzel meslegi olsa bile severek istiyor bu polislik askerlik işini cogu kişi mecburiyet son care polis olmus diye dusunuyor ama oyle olmayan cok. Ben birde esimin iş yerinden birkac kızla tanıştım onlarda ph biri edebyşat ogretmenligini bırakıp pols olmus biri hemsirelgi bırakmıs biri ziraattı sanırım muhendsligi bırakmış. Ama coguda egitimsiz yıgılısık yani gecen cocuk parkında kamelyada alkol alan bir grup ögrenci vardı bende tek basınaydım korktum aradım polisi hemen geldiler ama tabi ben korkudan cocuklarnordayken arayamadım dedim şimdi ifade alırlar falan cocuklar anlarnbenim şikayet ettigimi peşime duserler diye 😆🤦🏼‍♀️ tam onlar kalkacakken aradım polis geldi onlar gitmişti dedim az önce burdalardı ama sımdı gittiler korktum aramaya dedm adam bana sizin ev hangisi, siz buryaa yeni mi tayin oldunuz cocuk sizin mi falan oturup sohbet muhabbet edecek

Bu tarz yorumlar gördüğümde gercekten hayret ediyorum. Kendim yüksek lisans mezunuyum, esimde aynı sekilde. Ben kendi bölümümden atandım, eşimin hayali polis olmaktı ve polis oldu.
Cevresindeki mesai arkadaşları da aynı şekilde, hemen hemen hepsi üniversite mezunu. Öyle şu meslek grubu cahildir, eğitimsizdir demekle olmuyor yani. Kedi ciğer meselesi bence tamamen. Ayrıca üniversite okunmamış olsa ne olur, üni mezunu olmak beni kimseden üstün yapmıyor. Bu düşünceyi de anlayamıyorum. Nefret etmelerini de anlayamıyorum. Bekçi deyip dalga geçilen insanlar gece yarılarına kadar karda kışta dışarda çalışıyorlar, doğuda en izbe yerlerde riskli yerlerde kimlik kontrolü yapıyorlar. Allah korusun başlarına bisey gelse böyle yorumlar yapan insanlar utanmayacak mi. Dışardan görüldüğü gibi değil hiçbir şey
Maalesef her üni bitiren karşısındakini böyle küçümseyerekmi bakıyor bende üni mezunuyum eşimde üni mezunu polisligi seçti arkadaş cevremizde de aynı geneli üni mezunu bu kibir bu empati yoksunluğu nedir böyle kucinsedikleri, asagladiklari olmazsa sokakta raha rahat geze bileceklermi acaba keşke onların ne zor şartlarda görev yaptıklarını anlayacak kadar bilinçli olsalardı biz doğudan yeni batıya geldik atanmaları sarka çıkınca gitmeden istifa ediyorlar ama asker ,polis, bekçi seve seve gidiyor valla kendileride hiç sempatik değiller

Benim eşimde polis o ve birlikte calıstıgı cogu arkafası güzel üniversitelerden ve güzel bölümlerden mezun insanlar ama kimisi mecburiyetten degil sevdigi için yapıyor bu işi. Benim eşim mesela turizm işletme okumus ondan önce yurtdısnda yasamıs aileside cok egitimli ailesinin yarısı iyi yerlerde ama eşim sırf cocukluk hayaliymşş diye polis olmus hatta arazi hayatı dag hayatı seviyor diye pohe gecmiş.böyle bazen araziye gidiyorlar cadır kurup gunlerce dagda yatıyorlar bıraksan eve gelmeyecek bayılıyor.istese Antalya'da cok güzel iş imkanı vardı ama yapmadı. Yani kimisi güzel meslegi olsa bile severek istiyor bu polislik askerlik işini cogu kişi mecburiyet son care polis olmus diye dusunuyor ama oyle olmayan cok. Ben birde esimin iş yerinden birkac kızla tanıştım onlarda ph biri edebyşat ogretmenligini bırakıp pols olmus biri hemsirelgi bırakmıs biri ziraattı sanırım muhendsligi bırakmış. Ama coguda egitimsiz yıgılısık yani gecen cocuk parkında kamelyada alkol alan bir grup ögrenci vardı bende tek basınaydım korktum aradım polisi hemen geldiler ama tabi ben korkudan cocuklarnordayken arayamadım dedim şimdi ifade alırlar falan cocuklar anlarnbenim şikayet ettigimi peşime duserler diye 😆🤦🏼‍♀️ tam onlar kalkacakken aradım polis geldi onlar gitmişti dedim az önce burdalardı ama sımdı gittiler korktum aramaya dedm adam bana sizin ev hangisi, siz buryaa yeni mi tayin oldunuz cocuk sizin mi falan oturup sohbet muhabbet edecek
Her meslek grubunda iyisi de var kötüsü de var bunu genelleme yaparak direk polis, bekçi sevmiyorum bilmem ne diye insanların meslekleri ile alay edip aşağılamaya hakki yok üni okumasi bu hakkı ona vermiyor benim eşimde pöh sürekli arazi ve dış görevlere gidiyor geneli üni mezunu şuan

Her meslegi yapan insanların iyisi ve kötüsü vardır buna sözüm yok, benim tepkim herkesi bir tutup mesleği kucumseyenlere

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X