Esim: "Ben hamalmiyim"

Oyle dedim zaten. Ben hizmetcimiyim isten sonra gelip is guc goruyorum benden yemek istese benim hosuma gider onun hamal dusunmesi cok zoruma gitti. Bide icinde kalmis resmen
ee bunu demişsiniz madem gerekli cevap verilmiş bence. Bir de gidip kara kara aa adam hamal mıyım dedi bana diye düşünmeniz bana çok saçma geldi. Bırakın o düşünsün.

Ben de o isi bu isi yapiyorum diye terslesmeye gitmeyin sakin,tartismanin uzamasinin kimseye faydasi yok.

Bu kadar zorlandigini bilmiuyordum bundan sonra paylasiriz posetleri vs derseniz bence onun hosuna gidecek ve yKlasimdan dolayi tasitmayacaktir bile.

Tatli dilli olmaktan yanayim erkeklerin hosuna gidiyor

Kadınların erkek görünce ellerindeki posetleri pat diye vermeleri dunyanin en saçma şeyi. Çocuk değiliz.
Ağır olur taşıyamazsın falan verirsin de böyle sürekli elindekileri ona veriyorsan bu konuda haklı.

Eşim oglum bendeyken tüm malzemeleri taşır bende sırt cantami ve oglumu alirim oglum ondaysa ben alırım eger baş başa gittiysek hafifleri bana verir ne hepsini erkek tasirken hamal nede hepsini kadin tasirken erkek centilmen degil demek degildir hayat müşterektir .

erkek arkadasimla cok tartisiriz, hepsini yuklenir, en küçük poseti bile vermez, semsiyeyi bari ver derim, önüne bak der..tasidiklari genelde benim mutfak, kiyafet alışverişim olur..ama bana hamal mıyım deseydi onun için bu kadar vicdan yapmazdim..eski toprak erkekler de böyle miydi acaba..Kadın bu ya, narindir, bedenen güçsüzdür..

Bence üzmeyin birbirinizi böyle şeyler için, belliki birbirinizi yanlış anlamışsınız, bir dahaki sefere sizde taşırsınız eşiniz böyle düşünmez

selam kizlar. Bugun esimle disardaydik konusuyoduk bi adam koca bisey sirtlanmis gidiyodu yaninda bi kadin. Bende dedim sen olsan al sen tasi dersin diye. Espiri yaptim cunku elimdekileri almakta zorlanir kendisi ben derim erkeksin hani kibarlik yap tasi poset vs olsun. Bana diyoki e sen hicbisey almiyosun eline eve girerken yada disarda herseyi bana tasittiriyosun ben hamalmiyim. Dedim anaa icinde bukadar kaldigini bilmiyodum. Kaliyo icimde dedi. Herseyi bana tasittiriyon hamalmisim gibi sende al eline biseyler dedi. Cok zoruma gitti. Oyle dusunmesi. Ona hamal gozuyle bakiyomusum. Ben kendiligimden istiyosam zaten tasirim ama sen deyince hamal gibi oluyom tarzi bisey dedi. Ben hic oyle dusunmedim yardimcida olmak isterim agir seyler tasidigimiz zaman onun disinda bikac posetten nolur diye dusunmedim ama cok fena zoruma gitti
Ailesi bisey istedigi zaman hamal olmuyoda kendi evine bisey tasiyinca mi hamal oluyo diye dusunmeden gecemedim
iste o yüzden acımıcaksın ailesine hamal da olur hersey sana gelince söyler bundan sonra eline canta bile alma akıllan isteee

Adama eşyaları taşımak göreviymiş gibi davranmayın eğer öyle yapıyorsanız. "Erkek değil misin zaten yapacaksın" gibi bir tutum içindeyseniz rahatsız oluyor olabilir.

Ay hiç takılma bence buna.
Eşin iyi biriyse, seni seviyosa sıkıntı yapma.
Bizimki bana vermezdi kendi taşırdı. Israr ederdim ver diye asla vermezdi.
Noldu sonra hiç.
Önemli olan poşet taşımada erkeklik yapması değil, bunu genel olarak başarabilmesi işte.
Kimisi poşetleri taşır ama eşini taşıyamaz!

Ne bu arkadaş? Bu erkekler iyice suyunu çıkarıyor bazen bişeylerin. Ne var ağır birkaç şey taşısa? Ne işe yarıyor ki? Evin bütün yükü kadına kalsın, beyefendiler iki poşet taşımaya üşensin, surat yapsın, bu ne ya? Bizim evde de bi dayı var, pazar torbalarını ya da bazen ağır poşetleri merdivenlerden eve çıkar diyoruz herifin suratı asılıyor. Geçen gün 7 kilo karpuz 4 kilo kavun için yardım istedik (pazar yerinden apartmanın girişine kadar taşımışız) içinden bize küfretti resmen. Bi ara da ben şehir dışında okurken bazen eve geldiğimde valizimi taşıttırıyordum yine sadece merdivenlerden çıkaracak... Ona da surat yapardı. Valizi elime alsam altında ezileceğim haberi yok. Zaten dolmuşa bindirip indirirken zorlanmışım... Yani bu erkekler neden saçma sapan şekilde düşünüp abuk sabuk şeylere surat yapar anlamış değilim. Bırak taşısın ya, işi ne. Her gün mü taşıtıyorsun? Saat başı mı taşıtıyorsun? Sen de taşırsın ama ağırını o taşısın ne var bunda... Şu dünyada kadınlarla erkeklerin paylaştığı asıl yükü düşünürsek kadının yükü terazide daima daha ağırdır.

Back
X