• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİM, BEN VE KAYBOLAN DENGE...

Merhaba Hanımlar,
Çok uzatmadan anlatacağım. Eşimle 10 yıllık evliliğimiz var. Eşim duygusal bir erkek. Beni en çok zorlayan, küsmesi. Pasif agresif bir yapısı var. İletişime kapalıdır. Bu ailede ben erilim o ise dişil ve bu, giderek dozunu daha da arttıran bir yere doğru gidiyor. Dengenin bozulduğunu düşünüyorum. Değişime kendimden başlamak istedim ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. En fazla bi tane topuklu ayakkabı alabildim kendime 😅 düşünün işte o kadar vahimim. 36 yaşından sonra sizce değişebilir miyim?
30'lu yaşlar uyanmaya başladığımız, kendimizi bulduğumuz ve ben ne istiyorum sorusunu sormaya başladığımız yaşlar.
Evliliğin içinde çoğumuz daha güçlü olan taraf, daha toparlayıcı, idare eden oluyoruz. Sonra bir bakıyoruz, yorulmuşuz. Topuklu ayakkabı gayet güzel bir başlangıç bu arada. Küçümseme. 😌
Bundan sonraki aşamada bence eşinin her küslüğünü çözmeye çalışma. Onun duygusunu taşıma.
İletişime kapandığında peşinden gitme.
Hayır demeyi öğren. Açıklama yapmadan.
Onu üzmemek için kendinden vazgeçme refleksini yavaş yavaş bırak.
Eşin bu değişimi illaki farkedecek ve başta rahatsız olacaktır. Çünkü düzeni bozuluyor. Ama unutma ki sen değiştikçe ilişki daha sağlıklı bir forma evrilir ve sen artık kendini ezmeden yaşarsın. Bu değişimi kendi içinde çıktığın bir yolculuk olarak düşün. Keyifli yolculuklar dilerim 🌸

Aman yıllar sonra topuklu giyip ayagınızı agrıtacagınıza koyun kapının önüne ya değişir ya gider
Kötü bi insan değil ki sadece
30'lu yaşlar uyanmaya başladığımız, kendimizi bulduğumuz ve ben ne istiyorum sorusunu sormaya başladığımız yaşlar.
Evliliğin içinde çoğumuz daha güçlü olan taraf, daha toparlayıcı, idare eden oluyoruz. Sonra bir bakıyoruz, yorulmuşuz. Topuklu ayakkabı gayet güzel bir başlangıç bu arada. Küçümseme. 😌
Bundan sonraki aşamada bence eşinin her küslüğünü çözmeye çalışma. Onun duygusunu taşıma.
İletişime kapandığında peşinden gitme.
Hayır demeyi öğren. Açıklama yapmadan.
Onu üzmemek için kendinden vazgeçme refleksini yavaş yavaş bırak.
Eşin bu değişimi illaki farkedecek ve başta rahatsız olacaktır. Çünkü düzeni bozuluyor. Ama unutma ki sen değiştikçe ilişki daha sağlıklı bir forma evrilir ve sen artık kendini ezmeden yaşarsın. Bu değişimi kendi içinde çıktığın bir yolculuk olarak düşün. Keyifli yolculuklar dilerim 🌸
Çok teşekkür ederim, ne hoş bir uslup ve bakış açısı. Yaş ile ilgili tespitinize kesinlikle katılıyorum, tavsiyelerinizi de dikkate alacağım. 💐

Merhaba Hanımlar,
Çok uzatmadan anlatacağım. Eşimle 10 yıllık evliliğimiz var. Eşim duygusal bir erkek. Beni en çok zorlayan, küsmesi. Pasif agresif bir yapısı var. İletişime kapalıdır. Bu ailede ben erilim o ise dişil ve bu, giderek dozunu daha da arttıran bir yere doğru gidiyor. Dengenin bozulduğunu düşünüyorum. Değişime kendimden başlamak istedim ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. En fazla bi tane topuklu ayakkabı alabildim kendime 😅 düşünün işte o kadar vahimim. 36 yaşından sonra sizce değişebilir miyim?
Bu kocanızdan ayrı sizin mizacınız. Başka bir adamla da evli olsaydınız muhtemelen dominant ve eril enerjisi yüksek olacaktınız. Dişil enerji falan yapayım da olsın diye olmuyor. Yani biraz değişebilirsiniz tabi ama komple değişmek bence mümkün değil. İlkokul çocuklarına bak oradan bile belli bazı kızlar futbol hastası erkeklerle takılır bazısı saçı bozulmasın ,eteği bozulmasın diye hareket etmez 😃

Peki, bunu nasıl yapabilirim? Ben elimde olmadan bu mizaca bürünmüşüm. İçimdeki kadını nasıl bulacağımı bilmiyorum.
Bunun senin kadinliginla ne ilgisi var. Eşin adam degil. Insan olan derdini karşısındakine düzgünce anlatir. Seni insan yerine koymuyor. Böyle gelmiş böyle gider, hep sen mi alttan aldin bugüne kadar? Kustukce barışmaya mi uğraştın?

eşiniz yengeç burcu değil mi?
bende de var da bir tane :)
küstüğünde aldırmamayla başlayacaksınız işe

ben ilk evlendiğimiz yıllarda bunu yaşadım. ilk başta uzun uzun anlatıyordum, barışsın diye peşindeydim. bir süre sonra sıkıldım. o bir gün küsüyorsa ben uzattım. küstüğünde resmen yok saydım. baktı benden tık yok, kendi hayatıma bakıyorum. bıraktı bir süre sonra. şu anda o benden şikayet eder, suratını astı daha 1 ay düzeltmez diye :) deli deliyi görünce çomağını saklarmış

Bunun erillikle ne alakası var ki ben küsmüyorum derdimi anlatarak sorunları çözüyorum diye niye erilim mesela ? Ya da topuklu ayakkabı giyemiyorum diye eril olduğumu kabul etmem.
Sorunun topu eşinizde.

değişmez
prenses erkekler de günümüzde moda oldu

Back
X