Esim beni benden Kiskaniyor

Kültür şoku geçiriyor sanırım. İnşallah geçicidir, yoksa işin zor. Sen onu rahatlatmaya bak. Dışarı çıkar, arkadaşlarınla tanıştır. Senin olan herşeyin onun da olduğunu hissettir.

Merhabalar,

burada acaba Esi sürekli sizi sizden kiskanan ve sizi cekemiyen es varmidir?
Ben yeni evliyim, 5 ay oldu. Esim TR den Almanyaya geldi, bunun ezikligindenmi beni kiskaniyor bilmiyorum.
Ama bir yandan'da Insanin icinde Kiskanclik varsa vardir diyorum.

Birsey aldigimda: Senin var benim niye yok? Internetde bir yere kayit oluyorum, benide kayit et diyor.
Ben bir tane yeter, alisveris yaparsan sifreyi biliyorsun zaten.
Isyeri Maasima zam yapti diyorum, sevincimi paylasmak istiyorum - onun buna karsilik söyledigi, ooooh ben TR deyken onun kac katini kazaniyordum diyor !

Aileme gidiyorum, hepsi bir araya geliyor, sebebsiz nedenlerden dolayi tartisma yaratiyor, sonra ailemin yaninda surat asip, agzini bicak acmiyor.
Onun Ailesi bambaska, acaba Ailemidemi kiskaniyor.

Bunun gibi daha cok cocuksu kiskanclik ve cekememezlik tavirlara giriyor ve bu büyzden cok tartisiyoruz.
Birde cok sinirli ve nankör davranislarda bulunuyor.

Inanin bir cikmazdayim, aklim almiyor. Cok doluyum, hic yeni evli cift gibi degiliz. Icimden hic birsey gelmiyor, eve bile gitmek istemiyorum.
Bazan onu galiba cok simartdim, herseye ben kostum, yaptim, ettim bu yüzdenmidir Nankör ve Kiskanc olusu?
Üstüne üstlük, o bana diyor, sen benden üstün olmak istiyorsun, niye onunla yarisiyormusum ?

Bazan acaba verdigim karar dogrumuydi diye aklimdan geciyor..

Sizin Esinizde böyle Nankör ve Cekemiyenler'den mi?

eziklik ne demek ya siz bunu bu şekilde ona hissettiriosanız o da tabi üstün olmaya çalışır..bu işin ezikliğimi olur karşılıklı anlaşarak olur bunlar..bunu eziklik diye algılıosan eğer sen gelseymişin Türkiye ye.. daha 5 ay olmuş gurbetlik kolay değil erkek içinde kız içinde bunu yaşayan daha ii bilir..zamanla adapte olacaktır ailene ve ortamına

acaba ailemide mi kıskanıyor demişsinn ağzının bıçak açmaması ne alaka kıskançlıkla ??şu yazdıklarını okuyunca bende olan ilk izlenim sen onu çok aşağılıosun gibime geldi umarım yanılıyorumdur :19:

Valla banada yazıların garip geldi .türkiyeden almanya gelmesı ezıklıkmı??? Ozaman almanyada evlenceksın arkadaşım....sankı almanyada ne varsa hoş ... Her işi ben yazpıyorum yazmıssın adam gelmiş gurbete ki bırde erkek yani ?? Sen aılenden uzak türkıyede yaşada anlarsın adamı ozaman:20:

eşinize değerli olduğunu hissettirmelisiniz.
onu destekler ve yüceltirseniz belki bu kompleksinden kurtulur.

Merhabalar,

burada acaba Esi sürekli sizi sizden kiskanan ve sizi cekemiyen es varmidir?
Ben yeni evliyim, 5 ay oldu. Esim TR den Almanyaya geldi, bunun ezikligindenmi beni kiskaniyor bilmiyorum.
Ama bir yandan'da Insanin icinde Kiskanclik varsa vardir diyorum.

Birsey aldigimda: Senin var benim niye yok? Internetde bir yere kayit oluyorum, benide kayit et diyor.
Ben bir tane yeter, alisveris yaparsan sifreyi biliyorsun zaten.
Isyeri Maasima zam yapti diyorum, sevincimi paylasmak istiyorum - onun buna karsilik söyledigi, ooooh ben TR deyken onun kac katini kazaniyordum diyor !

Aileme gidiyorum, hepsi bir araya geliyor, sebebsiz nedenlerden dolayi tartisma yaratiyor, sonra ailemin yaninda surat asip, agzini bicak acmiyor.
Onun Ailesi bambaska, acaba Ailemidemi kiskaniyor.

Bunun gibi daha cok cocuksu kiskanclik ve cekememezlik tavirlara giriyor ve bu büyzden cok tartisiyoruz.
Birde cok sinirli ve nankör davranislarda bulunuyor.

Inanin bir cikmazdayim, aklim almiyor. Cok doluyum, hic yeni evli cift gibi degiliz. Icimden hic birsey gelmiyor, eve bile gitmek istemiyorum.
Bazan onu galiba cok simartdim, herseye ben kostum, yaptim, ettim bu yüzdenmidir Nankör ve Kiskanc olusu?
Üstüne üstlük, o bana diyor, sen benden üstün olmak istiyorsun, niye onunla yarisiyormusum ?

Bazan acaba verdigim karar dogrumuydi diye aklimdan geciyor..

Sizin Esinizde böyle Nankör ve Cekemiyenler'den mi?

Merhaba..yazınızda yorum yapmak istediğim tek bir nokta var oda,

Bu kısım..Ben eşimi sevgiliykende,sözlüykende,nişanlıykende evliykende
Hep üzerine titredim gözünün içine baktım..çünkü onu seviyorum..
Oda bna karşı hep böyle davrandı..

Ama o 11yıldır hiçbir zaman bundan faydalanmaya çalışmadı.
Asla şımardı ve sorumluluklarını unutmadı..(ki bu yılların bir kısmı neredeyse çocukluk dönemidir ergenlik bile değil)
Bende ona karşı aynı şekilde davrandım..

Söylemek istediğim sizin eşiniz kendi kişiliği yüzünden böyle davranıyordur
Yada farklı sebepleri vardır ama bu sebep ''kesinlikle onu çok şımartmanız'' olmaz diye düşünüyorum..

Bana kalırsa fazla takılmayın bu duruma zamanla düzelir diye düşünüyorum
Sonucta Farklı bir ülkeye geldi alışması zaman alır diye düşünüyorum
Ki birde evliliğe alışıcakk vs vs.. sorune etmeyin bence..

Valla ben 12 yıllık evlilikten sonra buraya geldim.eşinin gösterdiği tepkilerin aynısınıda ben eşime gösterdim.ben bu kadar yıllık evlilikte bile zorluklar yaşadım.eşin hem daha çok yeni,kültür farklılığı,evlilik sorumlulukları var.Kendini kanıtlamak istiyor olabilir.Nanakörlük değildir diye düşünüyorum.

"beni benden kıskanıyor" deyince ben de zannettim ki, eşin sana öyle düşkün ki seni hani şarkıdaki gibi "belini saran kemerden" falan kıskanıyor..:27:
Anlattığın durum bambaşka arkadaşım..
Eşin seni değil senin sahip olduklarını kıskanıyor, bir şekilde kompleks diyebiliriz sanırım.
Ama sen daha iyi bilirsin.

Back
X