- 15 Şubat 2013
- 25.702
- En iyi cevaplar
- 1
- 98.711
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Alien in uzakta olmasi. Istediyinde cikib gidemiyorsun. Maddi ozgurluyun olmamasi, zamanla insanin ozune olan guveni gidiyorBu Rusya'da yaşayan azerilere ne oluyor ya, bizim turklerde de şerefsiz, döven koca var ama en azından kadınlar boşanamasa da bosanacam diyorlar, bu Rusya'ya gelin giden azeriler 'asla bosanamam,laf olur söz olur' kafasında.
Yaşadığınız ülkede adamlar 60 sene önce uzaya insan gönderdi, traktör suruculeri bile kadin. Ama siz caresizsiniz, dayak yiyip aglamaktan başka imkanınız yok. Evet
Tamam da ne olduda vurdu sana?Bilmiyorum, neden bu kadar korkuyorum, onuda bilmiyorum. Bana kardesi hakaret etdi deye nisan atdim Ben. Gurursuz ezik biri deyilim. Evili, ortada 2 cocuk varken O kadar kolay olmuyor. Evet mumkunsuz deyil. Amma kolay da deyil
Alien in uzakta olmasi. Istediyinde cikib gidemiyorsun. Maddi ozgurluyun olmamasi, zamanla insanin ozune olan guveni gidiyor
3 yıl Azerbaycan da yaşadım, bizim gibi değiller,dayak da yeseler erkeğin herşeye hakkı var kafasi biraz. kumalik normalleşmis. Kadınlar hem evde hem sokakta her işi yapıyolar. Bı de kayinvaldeyle yaşayıp koca sulalesine full hizmet ediyorlar.kadinlar erkek naparsa yapsin bosanmiyor maalesef. Garip bı toplum baskısı var kadınlara. Sokakta çok farklı bı imajları var. Evlerin içinde hayatlar farklı.
Sinirliydi her halde. Cocugun tualetine havlu dusmusdu. Bagirdi bunu neden atmadin filan. Bana bagirma dedim, ustume geldi . Ben de karsilik verdim. Tekme tokat atdim. Ben 50kg O 100 kg. Elbetdeki gucum catmadi, iteledi basima yumruk atdiTamam da ne olduda vurdu sana?
3 yıl Azerbaycan da yaşadım, bizim gibi değiller,dayak da yeseler erkeğin herşeye hakkı var kafasi biraz. kumalik normalleşmis. Kadınlar hem evde hem sokakta her işi yapıyolar. Bı de kayinvaldeyle yaşayıp koca sulalesine full hizmet ediyorlar.kadinlar erkek naparsa yapsin bosanmiyor maalesef. Garip bı toplum baskısı var kadınlara. Sokakta çok farklı bı imajları var. Evlerin içinde hayatlar farklı.
Sinirliydi her halde. Cocugun tualetine havlu dusmusdu. Bagirdi bunu neden atmadin filan. Bana bagirma dedim, ustume geldi . Ben de karsilik verdim. Tekme tokat atdim. Ben 50kg O 100 kg. Elbetdeki gucum catmadi, iteledi basima yumrukO anda dusunemedim.cocuklara belli etmek istemedim. Simdi istiyorum aileme deyim. Cocuk okula baslayacaq, onu takdim kafamaMevzunuz bu olsaydi keşke çok basit olurdu.
Benim ailemde uzakta, eger hiç param olmasaydi ve boyle seyler yasiyor olsaydim bir telefona bakardi biletimi vs alip para da yollarlardi mesela, telefon elinizde buraya yazdiginzia gore.![]()
Tamam da ne olduda vurdu sana?
Kızının arkasında duracak aile dediğiniz gibi yapar, evet. Konu sahibinin öyle bir ailesi olduğunu sanmıyorum.Mevzunuz bu olsaydi keşke çok basit olurdu.
Benim ailemde uzakta, eger hiç param olmasaydi ve boyle seyler yasiyor olsaydim bir telefona bakardi biletimi vs alip para da yollarlardi mesela, telefon elinizde buraya yazdiginzia gore.![]()
Amin. Bir gun Ben de cesaretimi toplaya bilirim InsallahNeden boşanamıyorsun? F tipi cezaevinde mi tutuyor seni? Öyle yapması lazım değil mi canının kıymetini anlaman için...Açıp kapıyı gitmek varken her dayağın dozajı artıp artık buna alıstı deyıp canına mı kast etmesi gerekıyor...Çocuklarının ne günahı var canları annelerını bu halde görüyorlar..
Çalıştım,didindim evet herseyınıze yetemedım ama karsınızda dayak yemedım demek varken bu ortamda büyüyen çocuklarınıza iyilik mi yapıyorsunuz? Ya da dövüyor ama eve ekmek getiriyor,eve bakıyor boşanamam onca masrafın altından kalkamam mı dıyorsunuz?
Annemin dayak yemesini görmektense,bir odalı evde ımkanlar kadar eğitim almayı,imkanlar kadar yasamayı göze alırdım ben..
Siz olsanız ne yapardınız? Annenizi babanız böyle sebeblerle döverken anneniz hala sizin için böyle yaşamalı diye mi düşünürdünüz?
Bulundugunuz ulkenın yardım kuruluslarını arastırın..Sorusturun..Türkiye'de kadın sığınma evleri varken,orda da yardımlar vardır dıye düşünüyorum..
Kocanız konuşacak,anlaşacak olayları kapatmış bence...İnşallah bu durumdan kurtulursunuz..
Usaqlarin biraz büyüyünce işe gir, Rus dilinde danisirsan ?Amin. Bir gun Ben de cesaretimi toplaya bilirim Insallah
Kızının arkasında duracak aile dediğiniz gibi yapar, evet. Konu sahibinin öyle bir ailesi olduğunu sanmıyorum.
Ha ne arkasında ailesi olan, damat kişisinden dayak bile yese kızını kurtarmaya çalışan bir babası olanların dahi iş gerçekten ayrılmaya gelince kocişim de kocişim dediğini de gördük o ayrı.
2 cocukla, 2defa ucaq deyisdirib nasil gideyim? Yol mastafi dunyanin parasi ediyor. Onun izni olmadan cocuklari ulkeden cikaramam. Sana konsu sehire gitmek deyil bu. 4yildir gitmiyoruz. O kadar kolay olsaydi inan bir saniye durmazdimUzaklik ve istediginde gidememek demiş ya. Uzaktayken kizini almayan aile yakindayken de arkasinda durmaz ki bu durumda yakinlik uzaklik bir şey degistirmiyor.
O da doğru bazilarina ailesi gel diyorlar da noluyor 50 kere gelip 50 kere geri dönüp oyuncak ediyor boşanmiyor da. Nebileyim.![]()
Sen hardasan?2 cocukla, 2defa ucaq deyisdirib nasil gideyim? Yol mastafi dunyanin parasi ediyor. Onun izni olmadan cocuklari ulkeden cikaramam. Sana konsu sehire gitmek deyil bu. 4yildir gitmiyoruz. O kadar kolay olsaydi inan bir saniye durmazdim
Danisiram. Oyle yapicam. Su an olmasada irelide bosana bilirimUsaqlarin biraz büyüyünce işe gir, Rus dilinde danisirsan ?
İnşallah bacimDanisiram. Oyle yapicam. Su an olmasada irelide bosana bilirim
Bir de yurtdışında yaşıyorsun yahu gidip şikayet etsen 5 dakikalarını almaz adamların gelip o hayvanı ordan atmaları ve size gerekli yardımların yapılması..Selamun Aleykum. 8 yillik evliyim. 2cocuk var. Esim beni bir hafta once dovdu. Basima basima yumruk atdi. Iteledi vurdu, bagirdi. Cocugun cisini tokmedim deye. Cisine havlu dusdu, onun ustunde. Yurt disinda yasiyoruz. Cocugum okula gidecek. Bosanmak kimi bir seceneyim yok.
Esim hic benimle konusmuyor, beni yok sayiyor. Cok agrima gidiyor. Cocuklar olmasaydi giderdim. Amma boyle gidecek yerim yok.
Derdimi anlatacak hic kimsem yok. Her gun agliyorum. Onunla nasil bas edecem bilmiyorum. Konussammi? Neden benimle konusmuyor soruyummu?
2 cocukla, 2defa ucaq deyisdirib nasil gideyim? Yol mastafi dunyanin parasi ediyor. Onun izni olmadan cocuklari ulkeden cikaramam. Sana konsu sehire gitmek deyil bu. 4yildir gitmiyoruz. O kadar kolay olsaydi inan bir saniye durmazdim
Sen hardasa
Sen hardasan?
Bu gune kadar vurmadi. Evet sikayet ede bilirim. Cocuklar anlamasinlar, duymasinlar derdindeydim. Simdi anliyorum deymezmis. Annelerine siddet uygulayan baba. Onu cok sevdim, gozumde boyutdum.Komsu sehire gitmekten bahsetmiyordum benim de ailem farkli bir ulkede ama cocugum yok tabi.
Ama kafana yumrukla vuran adami bir şikayet etseydin en azindan bir adim atmis olursun? Bu iki cocuk olana kadar bu adamin size elini surmedigine inanamiyorum pek nedense.
Azerilerin aile yapilari boyle. Bosanip giden kadini aileleri genellikle kabul etmez. Dovse de aldatsa da kadin cekmek zorundadir. Kiz cocugu evlendiginde artik el gibi olur, aileye geri donemez maalesef.Bu Rusya'da yaşayan azerilere ne oluyor ya, bizim turklerde de şerefsiz, döven koca var ama en azından kadınlar boşanamasa da bosanacam diyorlar, bu Rusya'ya gelin giden azeriler 'asla bosanamam,laf olur söz olur' kafasında.
Yaşadığınız ülkede adamlar 60 sene önce uzaya insan gönderdi, traktör suruculeri bile kadin. Ama siz caresizsiniz, dayak yiyip aglamaktan başka imkanınız yok. Evet
O anin sokundan akil edemedim. Amma yapmsliydimBir de yurtdışında yaşıyorsun yahu gidip şikayet etsen 5 dakikalarını almaz adamların gelip o hayvanı ordan atmaları ve size gerekli yardımların yapılması..