• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni dovdu

Beğenmedim basıp fikir bile beyan etmeyip, kinayeli tavsiyelerde bulunmayı bıraksak mı acaba?

Aklımızın alamayacağı kadar cahil ve kendini çaresiz sanan kadınlar var. Hayatı boyunca şu değil şu olsun diyecek kadar bile kendi başına bir karar almamış fikri sorulmamış kadınlar var. Bu bir süre sonra korkaklık yaratıyor, kişi siniyor durumunu kabul ediyor, değiştirecek gücü kendinde bulamıyor. Hatta daha beteri normal olanı bu sanıyor. Bundan kurtulmaya çalışıp geri dönen çok insan gördüm.

Beni eşim dövse polisi ararım, karşımdaki aramıyorsa neden diye düşünürüm .

Selamun Aleykum. 8 yillik evliyim. 2cocuk var. Esim beni bir hafta once dovdu. Basima basima yumruk atdi. Iteledi vurdu, bagirdi. Cocugun cisini tokmedim deye. Cisine havlu dusdu, onun ustunde. Yurt disinda yasiyoruz. Cocugum okula gidecek. Bosanmak kimi bir seceneyim yok.
Esim hic benimle konusmuyor, beni yok sayiyor. Cok agrima gidiyor. Cocuklar olmasaydi giderdim. Amma boyle gidecek yerim yok.
Derdimi anlatacak hic kimsem yok. Her gun agliyorum. Onunla nasil bas edecem bilmiyorum. Konussammi? Neden benimle konusmuyor soruyummu?
Hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Avrupa ülkesi ise şiddet durumunda çok ağır ceza veriyorlar diye biliyorum.Bir arkadaşım ülke vermeyeyim anlaşamadığı için boşandı ve kira desteği, çocuk bakım desteği gibi bir çok yardım alıyor.Bizdeki gibi değil,bekar anne çocuğunu devletin desteği ile büyütüyor.
Bulunduğunuz ülke açısından hukuki haklarınız nedir öğrenin.
Ama boşanamam derseniz buradaki hiçbir kadın size yardımcı olamaz.Ne diyebilirler ..

Yok onu da bilmiyor
Dese ki şu şu oldu değişti
O da yok
Adam dövdü ama sebebi yok
Şiddetin bahanesi olmaz ama kadın bunu bile sorgulamıyor adamın konuşmamasını dert ediyor şaka gibi
Boşanma durumum yok demiş neden onu da demiyor.

Selamun Aleykum. 8 yillik evliyim. 2cocuk var. Esim beni bir hafta once dovdu. Basima basima yumruk atdi. Iteledi vurdu, bagirdi. Cocugun cisini tokmedim deye. Cisine havlu dusdu, onun ustunde. Yurt disinda yasiyoruz. Cocugum okula gidecek. Bosanmak kimi bir seceneyim yok.
Esim hic benimle konusmuyor, beni yok sayiyor. Cok agrima gidiyor. Cocuklar olmasaydi giderdim. Amma boyle gidecek yerim yok.
Derdimi anlatacak hic kimsem yok. Her gun agliyorum. Onunla nasil bas edecem bilmiyorum. Konussammi? Neden benimle konusmuyor soruyummu?

Şiddet görmenizden daha üzücü olan bu duruma boyun eğmeniz. Hiç kimsenin şiddet uygulamak için geçerli bir sebebi olamaz! Bu ilk şiddet olayı mı bilmiyorum (maalesef sanmıyorum da) ama şiddet başladıysa devamı gelir. Yurtdışındaymışsınız, sanırım kendinizi yalnız hissediyorsunuz. Ama o evde çocuk büyüttüğünüz sürece, çocuklarınız da şiddeti normalize edecek. Biri, sinirlendiğinde başka birine zarar verebilir diye düşünecek. Ya kendi şiddet uygulayacak ya da kendisine uygulandığında normal kabul edecek. Belki ileride sizin yaşadıklarınızı yaşayacak ya da yaşatacak! Çocuklar olmasaydı giderdim demişsiniz ya, asıl çocuklar olduğu için, onlara örnek olmak için gitmelisiniz.

He sor🙄Uzak dur adamdan bari madem boşanamiyorsun

Ilk defa oldu boyle bir olay.cocuklara cok bagli. Evine duskun biri. Hep iyi anlasdik. Basima gelmez diyordum hep. Kardesine, O zaten beni aff etmez ki demis. Benim destek alacaq ailem yok. Cocugum okula basliyacak. Duzeni bozmak istemiyirum. Anliyorum siddet baslayan yerde huzur, sevgi kalmaz.

Beğenmedim basıp fikir bile beyan etmeyip, kinayeli tavsiyelerde bulunmayı bıraksak mı acaba?

Aklımızın alamayacağı kadar cahil ve kendini çaresiz sanan kadınlar var. Hayatı boyunca şu değil şu olsun diyecek kadar bile kendi başına bir karar almamış fikri sorulmamış kadınlar var. Bu bir süre sonra korkaklık yaratıyor, kişi siniyor durumunu kabul ediyor, değiştirecek gücü kendinde bulamıyor. Hatta daha beteri normal olanı bu sanıyor. Bundan kurtulmaya çalışıp geri dönen çok insan gördüm.

Iste bizler bu kadinlar icin hiçbir sey yapamayiz.

Bu sinmisligin, pasifligin, cahilligin zincirini o ailedeki yeni nesillerin kirmasi lazim, ama onlarida bunlar yetistiriyor iste o kadar zor ki döngüyü kirmak!

Back
X