"annesiyle birbirilerine anne-oguldan cok anne-kiz denebilecek kadar gereksiz duskunlukleri"
bir annenin oğluna yada oğulun annesine düşkünlüğünün gereklilik derecesine siz mi karar veriyorsunuz? size tavsiyem, anne ile oğulun ilişkisini kurcalayıp "gereksizlik"le itham edeceğinize, eşinizle kendi aranızdaki ilişkiyi düzeltmeye çalışın. anne-oğul ilişkisi ile karı-koca ilişkisi ayrıdır. birine çamur atarak diğerini düzeltemezsiniz.
not: ben de oğlan annesiyim ve gelinim, oğlumla aramdaki düşkülüğe "gereksiz" dese, "buna sen mi karar veriyorsun" derdim."sen gidince aramız düzeliyor" derse de "ben iyi bir anne olduğum için oğlum bana düşkün. sen de iyi bir eş ol, sana düşkün olsun. karı-kocaq ilişkinizin bozukluğuna, ana-oğulun düşkünlüğünü bahane etme" derdim
Siz yasananlari biliyor musunuz da kesin konusuyorsunuz? Kendinizle kiyaslamaniz dogru degil, her aile farklidir. Ben onyargili biri degilimdir, bir seyi soyluyorsam eminim demektir...
ben o yazan arkadaşın yazısını okurken (alttaki not kısmını görmeden önce ) kesin oğlan annesidir dedim valla..
canım ben anlıyorum seni. zaman zaman bende öyle hissediyorum. annesi yüzünden değil ama eşimin bir arkadaşı var, o yokken tam bir çiftiz, onun olduğu ortamda sanki eşimle onun ilişkisi varda biz eşlerde bu ilişkiyi perdelemek için varız gibi.
ikisi konuşurlar, ikisi birbirlerini rahat ettirmeye çalışırlar, ikisi sırdaştırlar vs. tabi benimkinin başka yönleride var, bu arkadası biraz para yemenin verdiği yalakalığıda yapıyor bizimkide kanıyor ama ben bile hala yakalamadım o yakınlığı..
hani etraf kalabalıktır ama eşin ve sen o kalabalığın içinde çiftsinizdir, bu söylenecek birşey değil hissettirilecek birşeydir ama bizdede henüz yok.
senin dediğin gibi bende eşimle evlendiğim için pişman değilim, benim eksiğimi bırakmaz, yapılması gereken bütün kocalık eşlik görevlerini yapar. sevgisinide biliyorum ama bende mi sorun var hissedemiyorum birşeyler eksik gibi geliyor onu bilmiyorum.
gecen gün annem geldi, çocuk senin gözünün içine bakıyor memnun etmek için diyor. ben neden anlamıyorum bunu bilmiyorum..
tabiki her anne oğluna evlatta annesine bağlıdır kimse annesinden geçemez! Fakat siz evlisiniz bir oldunuz ve her konuda birbirinize destek olmanız gerekır evledikten sonra bence anne baba kardeşler ikinci planda kalıyor dıye düşünüyorum mesela işiyle ilgili bir sorun olsa eşim ilk önce gelir bana anlatır . eğer cok büyük büyüklerden destek alınmayacak bir konu ise ailesine açmaz bile. anlattığınıza göre eşiniz size değer verıyo. bunu eşinizle güzel bi şekilde kırıcı olmadan konusun anlatın.bence eşinizın hala bilinç altında anne baba büyüklerim yani her konu sıkıntı onlara anlatılıyor! tarzında yatıyor olabilir.umarım sıkıntınızı tez zamanda eşiniz anlar.. hayırlı aksmlar.. :)
Bence artık konuşacağınız bir konunuz var.Eşinizle konuşun bu durumu.Anlattığınız kadarı ile anlayışlı bır insan.Düzeltebilirsiniz.
Ve size tavsiyem kendinize de vakit ayırın.Birşeylerle uğraşın ki anlatacak şeyleriniz olsun.
Tesekkur ederim, benim.oyle cok ki anlatacak seyim, yuksek lisans yapiyorum, kariyer amacliyorum, hamileyim ama ev islerini gayet normal yetistiriyorum, sakaciyim, insan iliskilerinde iyiyim. Bir tek esimle iletisim kuramamanin sebebini bulamiyorum iste.
:) biz aynı kaderi mi yaşıyoruz nedir.. benim etrafımda hep söylenen şey şudur ; girdiği ortamı renklendirirsin diye.. hiç tanımadığım insanlar birkaç buluşmadan sonra sırlarını açabilirler, güvenirler bende hiç boşa çıkarmam. dert dinlerim, eğlendiririm, fedakarlık yaparım karşımdaki mutlu olsun diye.. iş çevremdeki insanlar hep eşimi çok şanslı görürler. bende bu durumdan hiç kimseye bahsetmem annem ve kardeşim dışında. malum iş çevrende bir duyulsa eşiyle mutsuz diye, kapıda kuyruk olur evli ama mutsuz adamlar.
ben bu evli mutsuz ve aldatan erkeklerden iş çevresinde o kadar çok görüp tiksindim ki, en azından güveniyorum diyorum. hiç bir şeyimi eksik etmiyor diyorum.
ama o arkadaşının önüne geçemiyorum.
mesela dün akşam aramızda şöyle bir konuşma geçti. benim teyzem makinada elini kesmişti çalışırken. telefonda fln konuştuk hergün ama gün fotoğrafını göndermiş kızı, çok kötü oldum ben. eşimde yanımdaydı, pazar günü bir iki saatliğine gitsek mi dedim. bilmiyorum bakarız fln dedi ama muhtemelen götürmeyecek. herhangi bir işi de yok, sadece zor gelecek biliyorum. gidelim dediğim yerde 1-1,5 saat yol düren bi yer, o açıdan anlrım istememesini ama onu haksız çıkaran yanlar var.
sonuçta ben onun tarafıyla ilgili her çağırılan yere gittim, yorgun oldum, moralsiz oldum hiç belli etmeden gittim hep.. ( bunu söylesem sen herşeyi karşılık bekleyerek mi yapıyosun yapma o zaman der biliyorum. halbuki evlilik karşılıklı fedakarlıktan başka bişey değil bence. )
birde şu bi türlü önüne geçemediğim arkadasının ablası kaza geçirmişti iki sene önce. kadında yine 1 saatlik yolsa oturuyor nerdeyse. o arkadaşınında arabası yok tabi bizim amele gidecek ama o amelelik gibi görmüyor o kadar içten ve istekli gidiyor ki.. o çocuğun başka bi ablası daha var. hemen arıyorlar bu akşam gidelim götürür müsün diye. gerçek kardeşlerinin bile sonradan haberi oluyo durumdan.
ama bizimki ikiletmeden hemen yapıyor söylediklerini.. bilemiyorum eğer yok gidemem fln derse çok kırılırım.
burada konu zaten teyzem de değil. konu benimle alakalı bi durumu ciddiye almamış olması.
bende senin konunu işgal ettim ama kusura bakma, aynı kafadan birini görünce yazmak istedim..
Ne isgal etmesi ya, paylasiyorsun ne guzel... Peki bu arkadas erkek her halde dimi? Esinle hic konustun mu bunun dogru olmadigini, en cok sana zaman ayirmasi gerektigini?
zaman zaman konuştum, bu sefer sen benim karımsın nerde olduğunu ben mi söylicem sana diyor. sen başkalarıyla kendini neden kıyaslıyosun diyor. bende normalde onların önünde olsam kıyaslamam ama önceliğin olmadığım için kıyaslıyorum diyorum.
en son geçen pazar günü tartıştık. her akşam kahveye gitmesi yüzünden. ben bu duruma artık takmış durumdayım. evlendiğimizden beri bir akşam evde oturmadı. gitme dedim yalvardım yine gitti. ordan açıldı mevzu. benim moralim düzelsin diye bile bir akşam feragat edemedin ordan dedim, saatlerce ağladım. ertesi gün gözümün içine baka baka yine gitti.
sonra yarın seninle oturcam dedi, yarım saatliğine o arkadaşına gitti eve gelecekti. bende güzel meyve salatası hazırladım, cipsler koydum bekliyorum. 1 saat 1,5-2 derken normalde geldiği saatten bile geç geldi.
tabi bende surat bir karış, gözlerim ağlamaktan şiş. gittim yattım en nefret ettiğim şeyde kızdığım şeyi tekrar yapacağını bile bile gönlümü almaya calışması. yılıştı sırnaştı üstümden gitsin diye affetmiş gibi yaptım.
ondan bi öncede, 2 yaşında yeğeni var. onun d.gününe gidecektik. ben annemdeydim oradan geldim. buda orda buluşuruz dedi. herkes soruyor pasta kesilecek, konuştum geliyordu gelecekti derken ortada yok. tam eve gidiyorduk kapıda karışılaştık. ancak gelebilmiş.. yine arkadaslarıylaydı. bende insanların bana baktıklarında düşündüklerini hissediyorum artık. kocasının sallamadığı evlenmiş olmak için evlendiği biri gibi görüyorum kendimi. bana soruyorlar ne zmn gelecek diye, ben bilmiyorum ki ne zmn gelecek. gelmeyecekse bile gemiyorum desin ben bileyim ondan haberim olsun ama yok.. bunu anlattım sallamıyosun beni dedim. çok bozuldu beyefendi, sevgisinden nasıl şüphe edermişim fln fln...
benim bu kadar göz önünde beğenilen biri olup onun nasıl bu kadar sallamadığını ben anlamıyorum, dahada ötesi bunu etrafın fark edip aralarında konuşuyor olma ihtimalleri kafamda kuvvetlendikçe dahada büyük bir öfkeye kapılıyorum.
arkadaşı erkek bu arada. kız olsa zaten çoktan kapanmıştı mevzu.
Anliyorum, ne desem ki? acaba ozlemiyormus, takmiyormus gibi yapmayi deneseniz? Belki kendini fazla degerli hiss edip simariyordur. Onun.size dabrandigi gibi siz de ona davranin, belki anlar ne hissettiginizi
davrandım canım :)) aldım elime bi kitap o eve geldi ben okudum. sonra elimden kitabı aldı o okudu ben dinledimyalnızken çokta bi sorunumuz yokta insan içinde böyleyiz işte. birde kahvesine karışmıcaksın işte. amaann bilmiyorum ya. varsa bize başka biri akıl versin :)[/QUOTe
:)) Duzelir umarim, zaman lazim belki de. Uzme kendini.
"Hani etraf kalabaliktir, ama siz ve esiniz ciftsinizdir." O kadar dogru ifade ettiniz ki iste aynen bizde de bu yok. Tipki bana da annemler sorup duruyo neyin eksik ki diye, ben de bu yuzden sorunu kendimde ariyorum artik.
:) biz aynı kaderi mi yaşıyoruz nedir.. benim etrafımda hep söylenen şey şudur ; girdiği ortamı renklendirirsin diye.. hiç tanımadığım insanlar birkaç buluşmadan sonra sırlarını açabilirler, güvenirler bende hiç boşa çıkarmam. dert dinlerim, eğlendiririm, fedakarlık yaparım karşımdaki mutlu olsun diye.. iş çevremdeki insanlar hep eşimi çok şanslı görürler. bende bu durumdan hiç kimseye bahsetmem annem ve kardeşim dışında. malum iş çevrende bir duyulsa eşiyle mutsuz diye, kapıda kuyruk olur evli ama mutsuz adamlar.
ben bu evli mutsuz ve aldatan erkeklerden iş çevresinde o kadar çok görüp tiksindim ki, en azından güveniyorum diyorum. hiç bir şeyimi eksik etmiyor diyorum.
ama o arkadaşının önüne geçemiyorum.
mesela dün akşam aramızda şöyle bir konuşma geçti. benim teyzem makinada elini kesmişti çalışırken. telefonda fln konuştuk hergün ama gün fotoğrafını göndermiş kızı, çok kötü oldum ben. eşimde yanımdaydı, pazar günü bir iki saatliğine gitsek mi dedim. bilmiyorum bakarız fln dedi ama muhtemelen götürmeyecek. herhangi bir işi de yok, sadece zor gelecek biliyorum. gidelim dediğim yerde 1-1,5 saat yol düren bi yer, o açıdan anlrım istememesini ama onu haksız çıkaran yanlar var.
sonuçta ben onun tarafıyla ilgili her çağırılan yere gittim, yorgun oldum, moralsiz oldum hiç belli etmeden gittim hep.. ( bunu söylesem sen herşeyi karşılık bekleyerek mi yapıyosun yapma o zaman der biliyorum. halbuki evlilik karşılıklı fedakarlıktan başka bişey değil bence. )
birde şu bi türlü önüne geçemediğim arkadasının ablası kaza geçirmişti iki sene önce. kadında yine 1 saatlik yolsa oturuyor nerdeyse. o arkadaşınında arabası yok tabi bizim amele gidecek ama o amelelik gibi görmüyor o kadar içten ve istekli gidiyor ki.. o çocuğun başka bi ablası daha var. hemen arıyorlar bu akşam gidelim götürür müsün diye. gerçek kardeşlerinin bile sonradan haberi oluyo durumdan.
ama bizimki ikiletmeden hemen yapıyor söylediklerini.. bilemiyorum eğer yok gidemem fln derse çok kırılırım.
burada konu zaten teyzem de değil. konu benimle alakalı bi durumu ciddiye almamış olması.
bende senin konunu işgal ettim ama kusura bakma, aynı kafadan birini görünce yazmak istedim..
Merhaba arkadaslar, actigim konulardan hep ayni seyi yazdim, cunku Allah var, hakkini yiyemem, esim "iyi ki evlenmisim" dediyim insan. Ama kucuk kucuk oyle sinir bozan durumlar var ki napacagimi bilemiyorum. Esimin sevmedigim.ozelliklerinin yuzde 70i annesiyle birbirilerine anne-oguldan cok anne-kiz denebilecek kadar gereksiz duskunlukleri. Cunku kayinvalidem ne zaman bi kac gun biyerlere filan gitse esimle ideal cifte donusuyoruz, neyse, sorunum su ki tanisali 2 sene olucak, evleneli 1 sene.. Ama esim benimle hiiic bisey paylasmiyor, merhabadan baska konumuz yok, sakalasiriz falan, ama.bizi baglayan,.aramizda sir kalan hic birsey yok, asla "biliyo musun soyle bisey oldu, sence napsam ya" diye bi konu gecmedi aramizda. onun is ve ya normal hayatinda olanlari en son ben ogreniyorum cok kiriliyorum, yani esim beni sadece karisi ve cocugunun annesi biliyor,saygi gosteriyor, sariliyor, ne istesem yapiyor, ama hayat arkadasi, herseyi paylasacagi kisi olarak gormuyo, hic bir seyini bana danismiyor. Belki 1 senelik evlilik cok az, duzelir ileride diyorum nebilim, etrafimda degil evli, sadece sevgili, nisanli olanlar bile herseylerini paylasirken, esimle boyle olmak uzuyo beni..
siz bayağı yoldan geçen adamla evlenmişsiniz neyin şikayetini yapıyorsunuz pardon? ben yoldan herhangi bir adam çevirsem merhaba'nın ötesinden muhabbet edebilirim gibi geliyor zira. siz eşinizle bu kadarını bile yapamyorsanız neden evlendiniz? ekşi sözlükte ''bedava sex için evlenen erkek'' ve '' sırf evlenmiş olmak için evlenen kadın'' tarzı tanımlar var. bunların galiba gerçeklik payı epey yüksekmiş.
Ayni sekilde bende disa dönuk,samimi
$en sakragimdir etraf sana hayran esin ne kadar sansli demeler gel gör ki esimle 5 dakkikalik sohbet edemem.
Nasilsin günün nasil gecti sorusuna ne olsun herzamanki gibi calistim iste simdi evdeyim Sadece Bu.Esime iki sohbet et diyorum Benim bu kadar konusmama biraz daha gitse duvarlar dile gelip eslik edecekler diyorum.
Bana dedigi senin yaninda aklima Bisey gelmiyor diyip siyriliyor.bende konusmayinca onuda kabul etmiyor onun gibi olmuyaymisim
Isin Komik yani Kayinvalidemler esimin benlen herseyi paylastigini düsünürler(varsin öyle sansinlar)
Senin onun icin yaptigin fedakarliga gelince erkekler farketmiyorlar ,farketseler bile islerine gelimiyor Sana söyleyip seni simartmak istemiyordur.
Genelleme yapmiyim ama erkeklerin cogu bencil.
Ben esimle 10 yillik evliyim zamanla daha iyi oluyor ama sen yinede arada hatirlat.
Bende önemli seyleri (isle ilgili)Baskasindan degil senden duyacam önce dedim yeter artik diye diye girdi kafasina cok sükür
Birde sana bir tavsiyem önce kendini düsün yorgunsan gitme biz kadinlarda kasiniyoruz bazen her dediklerine kendimizi hice sayarak evet diye diye.. -nolcak ki diyor oda geldinde noldu-arada Bir hayir yorgunum bugun halim yok biraz rahatsizim deki gittigindede aslinda bir sürü isim vardi sirf senin Icin geliyorum de biraz daha yarari oluyor inan bana.
Artik kizcaz yorgun isini birakip benim icin ugrasiyor diye dusünür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?