• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim bileti almis...

Üşenmedim,eski konularını tekrar okuyup geldim.
Öncelikle tedavi görmen konusuna kesinlikle katılıyorum.
Almanca çok iyi bilmediğini düşünüyorum.Orada psikiyatriste gidince nasıl anlaşıyorsunuz ? Ve nihayetinde,onlar bizim aile yapılarımızı bilmiyorlar.Anlattıklarını ne kadar anlayabilirler bilemedim.
Bence de Türkiye'de tedavi olman senin için daha iyi olacaktır.

Hakkında hayırlısı olsun ama ben senin boşanacağına pek inanmıyorum.

Zaten bu haldeyken boşanmak senin için çözüm olmayabilir.Boşanınca nerede yaşayacaksın ? Nasıl geçineceksin ? Bunları planladın mı ?
Eşinle sorunun,eşinin kabalığı ve kayınvaliden...Kayınvaliden aslında Türkiye'deymiş.
Uzakta iken idare etmesi daha kolay olmalı,sırf telefonla size sorunlar yaratması inanılır gibi değil.Telefondaki kayınvalideye karşı evdeki eş çok daha baskın olmalı.
Keşke bu konuda mesafeni korumayı başarabilseydin.
İlk yıllardaki sıkıntılarına takılıp kalmışsın,onları aşamıyorsun.Sen artık 10 yıllık evli ve çocukları büyümüş bir annesin.Eşin üzerinde belli bir etkin ve evde söz hakkın vardır diye düşünüyorum.

Şimdi eleştiri bölümüne gelirsem,sanırım çok fazla konuşuyorsun.Hatta dırdır raddesine geldiğini bile düşünüyorum.Bir de argo ve küfürlü konuşmaların var.
Yani bu ne demek ? Eşinle arandaki saygının bozulması demek.Sen bu şekilde konuşursan,o da seninle öyle konuşur.
Saygı sınırı bir kez aşıldı mı,artık sınır mınır kalmaz.
Kısacası kendini saydırmayı bilmen lazım.Az konuş,az eleştir ve söyleyeceklerini kibar bir dille,sesini yükseltmeden söyle.

Sürekli eski defterleri açarsan,annesi her aradığında kavga çıkarırsan evde ne tat kalır ne tuz.
Bunalıyorsun anlıyorum ama tüm konularındaki herkes kötü.Eşin,kayınvaliden,eşinin halası,dayısı ve dahi tüm akrabaları...Komşun,kurstaki arkadaşın,hatta ablan ve annen bile.
Hep negatif ve sinirlisin.Çocuklarının yaramaz ve sözdinlemez olmaları da evinizdeki ortamla alakalıdır mutlaka.
Çocuklarına mutlaka iyi bir eğitim sağlamalısın.Onları okul haricinde de başka faliyetlere yazdırman yerinde olur.
Böylelikle sana da zaman kalır ve kendini geliştirecek,kafanı oyalayacak uğraşlar edinirsin.

Dediğim gibi,hakkında hayırlısı olsun,inşallah çözüm bulursun.

Almanca çok iyi bilmediğini düşünüyorum.Orada psikiyatriste gidince nasıl anlaşıyorsunuz ? Ve nihayetinde,onlar bizim aile yapılarımızı bilmiyorlar.Anlattıklarını ne kadar anlayabilirler bilemedim.

Zaten bu haldeyken boşanmak senin için çözüm olmayabilir.Boşanınca nerede yaşayacaksın ? Nasıl geçineceksin ? Bunları planladın mı ?
Eşinle sorunun,eşinin kabalığı ve kayınvaliden...Kayınvaliden aslında Türkiye'deymiş.
Uzakta iken idare etmesi daha kolay olmalı,sırf telefonla size sorunlar yaratması inanılır gibi değil.Telefondaki kayınvalideye karşı evdeki eş çok daha baskın olmalı.
İlk yıllardaki sıkıntılarına takılıp kalmışsın,onları aşamıyorsun.Sen artık 10 yıllık evli ve çocukları büyümüş bir annesin.Eşin üzerinde belli bir etkin ve evde söz hakkın vardır diye düşünüyorum.

Şimdi eleştiri bölümüne gelirsem,sanırım çok fazla konuşuyorsun.Hatta dırdır raddesine geldiğini bile düşünüyorum.Bir de argo ve küfürlü konuşmaların var.
Yani bu ne demek ? Eşinle arandaki saygının bozulması demek.Sen bu şekilde konuşursan,o da seninle öyle konuşur.
Kısacası kendini saydırmayı bilmen lazım.Az konuş,az eleştir ve söyleyeceklerini kibar bir dille,sesini yükseltmeden söyle.

Sürekli eski defterleri açarsan,annesi her aradığında kavga çıkarırsan evde ne tat kalır ne tuz.
Bunalıyorsun anlıyorum ama tüm konularındaki herkes kötü.Eşin,kayınvaliden,eşinin halası,dayısı ve dahi tüm akrabaları...Komşun,kurstaki arkadaşın,hatta ablan ve annen bile.
Hep negatif ve sinirlisin.Çocuklarının yaramaz ve sözdinlemez olmaları da evinizdeki ortamla alakalıdır mutlaka.
Çocuklarına mutlaka iyi bir eğitim sağlamalısın.Onları okul haricinde de başka faliyetlere yazdırman yerinde olur.
Böylelikle sana da zaman kalır ve kendini geliştirecek,kafanı oyalayacak uğraşlar edinirsin.

:46::46::46:bir insan herkesin kötü olduğunu düşünüyorsa önce kendine dönüp bakmalı.kendi düzelirse diğer sorunlarında düzeleceğine inanıyorum:34:

zekiyim eğer boşanmak istiyorsan boşandıktan sonra türkiyeye dön.ailen nasıl insanlar.sana destek olurlarmı.onlarla yaşamaya başlamak senin için sorun olurmu.ayrıca buraya geldiğinde de çalışabilirmisin.yani ekonomik sıkıntın olurmu.bunun dışında psikolojik destek almalısın.yeni hayatında inşallah mutlu olursun.eğer boşanmak istemezsen de eşin ve ailesinin çok da düzeleceğini sanmıyorum.bu sıkıntıları çekmek zorunda kalırsın gibi görünüyor

Yorumunuz hosuma gitti...katildigim noktalariniz var...evet bazi seylerin farkindayim canim okuyup kafa yordugun icin tesekkur ederim...olabilir esim benim dirdirima bu sekil tepki veriyor olabilir...yok terapistim turk iyi bir terapist yine basladim zaten...carsamba gunu gorusmem var yine...cocuklarimin egitimi cok kaliteli ve guzel..cocuklarim zeki ve basarili hamdolsun...dediginiz kadar negatif bir insan degilim...inanin...siz olaya bu yönlerden bakmissiniz...moralimi bozan seyleri buraya yazmisim bitmistir okadar...bu saydiginiz insanlarla yuz goz olmadim...herkesin yasadigi durumlar...yani saydiginiz insanlarla hicbir problemim olmadi..saygida kusurum olmadi...halasi kizi der sen kendi gelinimizdende iyisin...dedigim gibi cocuklarim horta gidiyor camiye goturuyorum hafta sonlari arkadas cevresi var bize gelirler ben bunlari arkadaslarina gonderirim...sosyal cocuklarim...saglikli bireyler yetistiremezssin diyenlere sadece guldum inanin...etrafimda saglikliyim deyipte gece gunduz cocuklarini dövenler var..ben bir sille vurmam...inanin sadece guldum...cocuklarimin psikolojisini etkileyecek sekil degil...ayri odalarda yada mesaj seklinde halletmeye calisiyoruz....bosanin diyenlere gelince önemli olan zoru basarmaktir yolundan ciktik...kolayi herkes yapiyor:45:ara ara ayrilik iyidir dusunuyorum...iki insanin catismasida cok dogal diye dusunuyorum...cocugumun okulunda saygi goren bir insanim xin annesi diye bir kutlamada mudurunden saygi goren bir insanim...almancam guzel canim..a2 yi basardim bilmem anlarmisin a2 demek yeterlilik demek gayet guzel konusabiliyorum sertifikamida aldim...kurstaki kiza cok destegim oldu siz negatif yerleri ele almissiniz bilmiyorum sizim pozitifliginiz nerde...bunu yanlis anlamayin o yazilanlardan ibaret olamaz koskoca hayat degilmi canim...

Yorumunuz hosuma gitti...katildigim noktalariniz var...evet bazi seylerin farkindayim canim okuyup kafa yordugun icin tesekkur ederim...olabilir esim benim dirdirima bu sekil tepki veriyor olabilir...yok terapistim turk iyi bir terapist yine basladim zaten...carsamba gunu gorusmem var yine...cocuklarimin egitimi cok kaliteli ve guzel..cocuklarim zeki ve basarili hamdolsun...dediginiz kadar negatif bir insan degilim...inanin...
siz olaya bu yönlerden bakmissiniz...moralimi bozan seyleri buraya yazmisim bitmistir okadar...
bu saydiginiz insanlarla yuz goz olmadim...herkesin yasadigi durumlar...yani saydiginiz insanlarla hicbir problemim olmadi..saygida kusurum olmadi...halasi kizi der sen kendi gelinimizdende iyisin...dedigim gibi cocuklarim horta gidiyor camiye goturuyorum hafta sonlari arkadas cevresi var bize gelirler ben bunlari arkadaslarina gonderirim...sosyal cocuklarim...
saglikli bireyler yetistiremezssin diyenlere sadece guldum inanin..
.etrafimda saglikliyim deyipte gece gunduz cocuklarini dövenler var..ben bir sille vurmam...inanin sadece guldum...cocuklarimin psikolojisini etkileyecek sekil degil...ayri odalarda yada mesaj seklinde halletmeye calisiyoruz...
.bosanin diyenlere gelince önemli olan zoru basarmaktir yolundan ciktik...kolayi herkes yapiyor:45:
ara ara ayrilik iyidir dusunuyorum...iki insanin catismasida cok dogal diye dusunuyorum...cocugumun okulunda saygi goren bir insanim xin annesi diye bir kutlamada mudurunden saygi goren bir insanim...almancam guzel canim..a2 yi basardim bilmem anlarmisin a2 demek yeterlilik demek gayet guzel konusabiliyorum sertifikamida aldim...kurstaki kiza cok destegim oldu siz negatif yerleri ele almissiniz bilmiyorum sizim pozitifliginiz nerde...bunu yanlis anlamayin o yazilanlardan ibaret olamaz koskoca hayat degilmi canim...

daha önceki konunuzda da yazmıştınız. bi anlık sinirle yazdım,bi anlık moralim bozuktu felan filan...
siz hep bi anlık yaşayıp bitiriyorsunuz...sonrada naptım ben tavrına bürünüyorsunuz
bi düşünün naptınız.önceki konularınızı bi okuyun
terapiniin iyi gitmediiği kanaatindeym.sanki kendinizi daha iyi gösteriyorsunuz,yani o kişi sizi kötü anınızda görmemiş bence...

sizi kimse pohpohlamaz.pozitif olun demişssiniz.nasıll olunacak bi diyiver baacım
ne yazsak kabullenmiyorsunuz ki...

güldüğünüz noktaya gelince...
2 çeşit gülme var
1.mutluluktan gülme
2.ağlanacak hale gülme

siz hangisine güldünüz

dilerm mutluluktan gülersiniz

Back
X