• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bir garip davranıyor... Lütfen yardım!!!!

Bencede işin zor,işin zor derken bende aynı bınaya gelın gıdıcem bian bunu düşündüm :bbo: eşini kendıne cekmeye calış.arabaya para odedıgımızden kenara para atamıyoruz fılan de,kendı adına pahalı bıseyler ıste bunun ıcın para bırıktırmem gerek de,aşinde elımız sıkışık dıyıp ödemesın.Kapıda anahtar olayını bende hıc sevmem,evıme gırsın duzenım değişsin fılan.Ama yardımcı olmak ıstemıstır belkıde,oda kendıne göre haklısıdr,çalışıyosun ya ondan yapmıştır.

bı bahane bul arabanın anahtarını ıste dahada gerı verme ıstedıklerınde hep bı bahane bul.Yada başka şubeye verdıler benı araba lazım de.Herseye arabayla gıt,bişeyler yap yanı.eşin senden taraf değilse tek basına mücadele et.Senın aılen benım aılem ayrımıda hoş olmamış tabı. :1no2:

Arkadaşlar,
Eşimle 8 aylık evliyiz. Ama benim çok derdim var.
Bizim tanışmamızdan bu yana eşim çok değişti. (1)Önceden son derece ilgiliydi. Benim onu çok sevdiğimi anladıktan beri son derece rahat ve çok da ilgilendiğini söyleyemem. Futbol delisi.(2) Her pazartesi ve cuma futbol oynamaya gider. Bir kaç kez itiraz edecek oldum. Sen beni engelleyemezsin dedi. Bu beni çok yaraladı. Benim tek derdim onunla (3)kaliteli zaman geçirmek ve bir şeyler paylaşmak. Kendim bankacıyım ve eve en erken 8'de gelebiliyorum. Eşim ise 6:30'da evde. Kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturuyoruz.(4) Çok ilginç ve benim hiç alışmadığım bir şekilde anahtarlar kapının üzerinde duruyor. Tabi (5)benim kapımın da anahtarı herkesin bildiği yerde. Evime kayınvalidem giriyor. Toparlıyor. Bu ilk başta göze kulağa hoş gelse de bir noktadan sonra müdahale oluyor. (6)Geçen gün perdelerimi yıkamış eve geldim yorgun argın. Eşim hadi perdeler kurumadan ütüle hayatım dedi. Zaten yorgunum. Nerden çıktı bu??? Ben kimseye perdelerim yıkansın demedim! Ayrıca da yeni yıkanmıştı zaten. (7) Neyse. ütüledim.ustune birde astim. Eşim de futbol oynamaya gitti. Halbuki biz evlenmeden önce bütün bunların olabileceğini ben eşime söylemiştim ve o da " hayır hayatım biz sanki aynı apartmanda oturan kapı komşusu olacağız. Bunu ben sağlayacağım" demişti. Ama olmadı.

Arabamız var. (8)Eşimin babası almıştı biz evlenmeden önce.(9) Hala parasını ödüyoruz ancak (10)anahtar babasının evinde duruyor. Önüne gelen arabayı kullanıyor!!! Bu beni deli ediyor. Bizimse anahtar bizde dursun. (11)Değilse neden parasını ödüyoruz??? Bir kez soracak oldum. "Bizim ailemizde bunlar problem olmaz" dedi. Sustum.
Beni istemeye geldiklerinde kayınpederim "istedikleri her şey olacak" dedi. Evlerini düğünlerini yapacağım dedi. (12)Yaptı ama hepsini biz ödüyoruz. Bu Mayıs'da şükürler olsun bitiyor ama diğer gelin hiç bir şey ödemedi. Bir de biz bunca sıkıntı çekerken düğünün hemen ertesinde (13)kayınpederim yeni son model bir araba aldı!!! İnanamıyorum. (14)Benim ailem kılı kırk yararken bunların yaptıklarını hazmedemiyorum. Sizce ben ne yapayım? Ne yapmalıyım da bunları eşime anlatmalıyım???
Yardım edin daha çoook şey var ama buraya sığmaz!

Canim numaralayip renklendirdigim yerleri tektek soracagim ceap verirsen cok sevinirim o zaman daha aydinlatici olmus olursun ..

1..erkekler birseyi elde etdikten sonra hic kaybetmiyecegiz gibi bir dusunceye sahip olur bu konuda haklisin ama seni kaybete bilecegi konusunda bir korkusu olmasi lazim her zaman icin ..
2..ve 3.. e ayni anda yazmak istiyorum gidemesin yapamazsin ssozleri erkekleri dahada tahrik eder hatda kaba olmalarina sebeb olur bu emir verici tavir yerine onla guzel kaliteli bir vakit geciremek icin planlar yap ve tatbik et birdahaki seferi hosuna gitdigi o dakikalari tekrar yasamak icin senin ufak bir cilven ona futbol oynamaktan daha cazip gelecektir yerimseniben

4..benim hic alismadigim bir sekilde anaktarlar kapinin uzerinde duruyoru ben anlayamadim birazdaha acarmisin??

5...Senin kapiyin anahtari neden oratlarda duruyor oda mantiksiz bir tane esinde birtanede sende olur sen evde oldugunda zile basarlar girerler gelmek isteyenler !!!?..

6...Kayin valide hanim seni cok seviyormus perdelerine kadar dusunup yikiyormus niye utuleyip asmiyormus butun sorun makineye atmaksa bunu herkez yapar :kızgın: " sen kibarca anne ben vaktim oldugunda kendi tulumu yikarim ben calisan bir insanim zaten yorgun geldim sen makineye atdin diye ( yikadin degil) makineye atdin diye !!!!!!!yorgun yorgun utu yapma zorunda kaldim demelisin!!!...
7...hadi utuledin tuleri neden esine verip canim sen tak tulu ben cok yoruldum tansiyonum dustu kendimi iyi hisetmiyorum gibilerinden yapipda hem utuluyor hem takiyorsun + biraka tulu esin takaydi da yorgun yorgun!!!o zaman annecim yazik tulu sokmus yikamismi derdi yoksa bu tul yikamada nerden ciktimi derdi :kızgın:

8...9...bir araba alinmis , esimin babasi almis diyorsun sonra parasini biz oduyoruz diyorsun bu bir celiski!????
10....11... parasini siz oduyorsaniz ve araba sizinse anahtar neden onlarda duruyor??

12..dugunu kaynatam yapti diyorsun parasini biz odedik gene bi celiski kaynatan yaptiysa parasi ondan cikar!! siz oduyorsaniz dugununuzu kendiniz yapti demektir!??

13....kaynatan kendine araba almis ve parasi kendi cobunden cikiyorsa adam istedigini alir istedigi yere harcar sizin paraniz olmadigi takdirde...

14..senin ailen gecim konusunda sorun yasiyor esiyin ailesi rahatsada yapacak birsey yok herkez kazandigi kadar harcar canim..

ayy ammada uzun olmus umarim okursuna.s.

Çok doğru söylüyorsunuz. Ben en baştan bunun böyle olacağını biliyordum. Hatta ailem özellikle annem kesinlikle aynı yerde oturulmaz dedi. Eşim önce beni sonra babamı sonra da annemi ikna etti. Eşim hep bana destek olacağını söyledi. Normalde destek oluyor aslında ama bu zamana kadar hep böyle yaşamış. Hiç ayrılmamışlar. Dolayısıyla doğru olmasa bile alıştığı yaşam tarzı bu olduğundan ona normal geliyor. Onu da anlıyorum ama bir şekilde yolları ayırmak gerekiyor.
Ayrıca kayınvalideme ve kayınpederime de çok kızgınım. Bize evlenmeden önce imam nikahı istediklerini söylemişlerdi. Annem ve babam da ayıp olmasın onların adetleridir diye kabul etti ki bizde böyle bir uygulama aslında yok. Hiç olmadı. Oraya bir gittik, imam nikahı oldu. Kayınvalidem aynen şu lafı kullandı: Bizim oralarda imam nikahı kıymayanların çocukları ....... olur dedi. Annem ve babam beni de alıp derhal evi terketti. Babam düğünü iptal istedi. Kayınpederim babamla konuşup ikna etti. Düğün oldu. Çok da güzel bir düğün oldu. Ama kayınvalidem hala özür dilemedi. Bir de düğün öncesinde eşimle anlaşmıştık. Düğün yapılan yer benim dayımın restaurantı. Toplanılan altınları da kasaya koyacaktık. Düğün oldu. Takılar takıldı. Gelin odasına gittik bir de baktım ki teyzesi de geldi. Altınlarımı aldı. Çantasına koydu ve evde veririm dedi. Ben yeni evet demişim. Bana bakın dedim. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz. Bırakın dedimse de dinletemedim. O anda sinirle kendimi tuvalete attım ve kolumdaki bütün bilezikleri ( onları henüz çıkarmamıştım) anneme götürdüm verdim. Balayı sonrası altınları verdiler ama ben ne vakit düğün cd'sini izlemek istesem takı kısmını çok sıkıcı bahanesi ile hızla geçiyorlar. Bir gün oturup izleyeceğim ve tek tek sayacağım altınları!

En güzeli ben bir akşam yemeği hazırlayayım. Perşembe günü tatil nasılsa. Çarşamba akşamı konuşayım diyorum. Ne dersiniz?

pardon canım bişey sorabilirmiyim sizde imam nikahı uygulaması yok mu yoksa
kayınvalidenin evinde olması gibi bi uygulama mı yok

Bizde imam nikahı yoktur. Yaptırmayız. Gerek duymayız. Resmi nikah vardır. O yapılır. Allah sadece resmi nikah yapanları evli saymıyor mu? Evet müslümanım. Ama böyle bir zorunluluk olmasını kanıksamıyorum. Yapanlara da karşı değilim. Saygı duyarım. duydumda.

Malesef canim siz 8 ayda cicim aylarin sonuna gelmissiniz:teselli:

esin, secimden önceki bisürü vaadlerde bulunan politikacilari kendine örnek almis galibamirmirmirmir

Tek care, nekadar uzak olursan, okadar iyi olursunuzkaydirigubbakcemile4, ya tasinacaksin, kaydirigubbakcemile4yada kabul ediceksin

hatayi bastan yapmissiniz canim...Aileyle ayni apartmanda oturup da komsuluk iliskisi icinde olmaniz mumkun degil...
simdiden sonra yapacagin,kendi sinirlarini cizmeye calismak olacaktir... evin anahtarini al kapidan,acik ol herkese... ben istemiyorum de kibarca olsun bitsin. yaptirim uygulayacak degiller ya...

" en iyi dolandiricilik,durutstluktur" demisler... adamin biri tum alacaklilarini toplamis,"param yok,iflas ettim,odeyemeyecegim.simdi isterseniz canimi alin,cunku bir tek bu kaldi" demis... herkes donup arkasini gitmis ve adamin yakasini birakmislar...belki cok fazla alakali degil konunla ama acik sozlu olmanin onemini anlatiyor...

acik ol,net ol... arabanin anahtarini al,evinin anahtarini da esine ve kendine ozel olmasini sagla...butun bunlari yaparken kibar olmaya calis.bunlari simdiden yapmazsan alirlar seni ellerine,bilmis ol!
ilgisizlige gelince...
kendimi okur gibi oldum..bu konuda ne yazik ki bir yorumum yok.ben de 8 aylik evliyim,daha tecrubelilere pas diyorum...Allah yardimcin olsun

açıkçası eşin sana sen bişeyler söylediğinde benim ailemde böyle şeyler problem olmaz diyorsa sana karışma gibi bişey demiş sankii :1closedeyes:
nedense bana konuşsanda pek bi faydasını görmezsin gibi geliyor :1no2:
yinede tatlı tatlı yaklaş bakalım şikayed eder gibi değilde nazlı nazlı söyle istediklerini belki işe yarar
allah yardımcın olsun :delphin:

haklı olduğunuzu ispat etmek istiyorsunuz ama işiniz çok zor...
çünkü başından yanlış yapmışsınız....
şimdi kayınpederiniz sizi istemeye gelirken herşeyleri olacak demiş ama yapmamış...
yapmaz siz bunun hesabını ona soramazsınız ki...
sizin muhattabınız eşiniz ailesi değil...
eşinizin maddi anlamda ailesinden beklentisi varsa ve bu bir şekilde karşılanıyorsa eşiniz susacak maalesef sizde sabredeceksiniz...

Son düzenleme:
baştan tavrınızı koyacaksınız yoksa onların dediğini yapmak zorundasınız.
Yeni evliler vede evlenecek olanlar tavrınızı koyun buna kocanızda dahil.nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor.tecrübeyle sabittir.19 senelik evliyim.benim dediklerim olurrr.seneler sonra eşim şakayla karışık bana dediki ilk sene baya bir direndim.ama sen kazandın dedi.(hiç direndiğinin farkında değildim)delikafadulden

cnm burda iş eşinde bitiyo
o yüz veriyo demekki olanlara
bide iş gereği senden önce geldiğinden
kayınvalidenlerle daha fazla vakit geçiriyo ya ondan biraz tuhaf bnce
yani o eş ve aile ayrımını yapamıyo demekki
bende 8 aylık evliyim ama eşim eve gelir hemen anahtarı alır içeri
sona eşim evdeyken kayınvalidem çıkmaz
eğer bizdeyse eşim gelince gider hemen
yani kayınvalidende de pişkinlik var perdene ne karışır
yani ev senin belki acil çıkarsın özel bi şeyin çamaşırın kalır
sonuçta ev hali anlayışlı olmalı
bence eşinle uygun bi dille anlat önce anahtar olayını çöz.
kendini ezdirme şimdiden kalıplarını çiz
sona çok ezilirsin
zaten borçları siz ödüyosanız üzülme kendim ödüyorum dersin
araba olayıda tuhaf
sessiz ezilen kadın olma
hakkını savun gerekirse ailenden destek al

ya ben buraya takıldım bizde imim nikahı yok derken ne demek istediniz merak ettim yanıtlarsan çok sevinirim

Bizde imam nikahı yoktur. Yaptırmayız. Gerek duymayız. Resmi nikah vardır. O yapılır. Allah sadece resmi nikah yapanları evli saymıyor mu? Evet müslümanım. Ama böyle bir zorunluluk olmasını kanıksamıyorum. Yapanlara da karşı değilim. Saygı duyarım. duydumda.
nasıl yani yaa gerek duymazmısınız imam nikahına anlayamadım bak arkadaşım bizim dinimiz önce dini nikah diyor önce anladın sanırım neyse fazla bu konuyla ilgili yorum yazmicam ayrıca saygı duymak zorundasın zatenkötükedihüso

Esinin o kadar buyuk suçu varki...
Bi aksam yemeginde esinle çok açik bir sekilde konus :
- Evimizin anahtarini çantamda sende cebinde tasiyacagiz, artik kapida istemiyorum.
- Ailenle biz yokken eve girmelerinden, evimin islerini yapmalarindan hoslanmiyorum, bunlari anlatacaksin
- Kendi paramizla odedigimiz bir arabanin anahtari evlerinde ne isi var ? O anahtari alacaksin, ve o arabayi sen ve ben kullanacagiz, ihtiyaçlari olursa gelip sorsunlar.
Yok ben konusmam karisma bilmem ne derse, konusmuyormusun ? ben konusurum dersin
Ve konusursun.
Bilmiyorum...Keske zamaninda babani dinleseydin...

Arkadaşlar,
Yorumlarınız için her birinize çok çok teşekkür ederim. Dün eşimle oturduk, hem yemek yedik hem sohbet ettik. Sıkıntılarımı anlattım. O da anlayışla karşıladı ve artık evimizin anahtarı sadece bende ve eşimde. Arabanın anahtarı da artık evimizde duruyor. Ben işe gidip gelirken kullanıyorum:))
Her şey yoluna girdi hayırlısıyla.

Yalnız "IZABELLE" arkadaşım pek takılmış gördüm seni imam nikahı konusuna. Osmanlı döneminde nikah işlemi imamlar tarafından yapıldığı ve resmi makamlara belgeleri sunulduğu için, bu deyim ve adet o zamandan kalmıştır. Dinimizde söylenilen de bu akdin aleni olmasıdır. Açık olması da iki tanığın mevcudiyeti ile sağlanır. Resmi nikahta tüm bu unsurlar mevcuttur.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem dini nikahın, kilisede, rahip ve papazlar tarafından kıyılması mecburi olan Hristiyan nikahı için kullanılan bir terim olduğunu söylemiştir. Kaldı ki kendisi bu konuşmasının devamında "Dini nikahın kıyılması için nikahı kıyan din adamının Allah adına hüküm veren biri olması, nikahın kıyıldığı yerin kutsal yer olması ve yapılan işin de dini işlem olması lazım. Dini nikah için bu üç unsurun olması gerekir ki, bu da Katoliklerde olan bir nikahtır. Kilise kutsal sayılan yerdir, papaz, Allah adına konuşan din adamıdır, nikah da ebediyen bozulmayacak olan dini bir işlemdir. İslam'da, Allah adına söz söyleyen bir din adamı ve kutsal bir mekan yoktur. Namaz kılınan her yere mescit, cami denir ve başka amaçlarla da kullanılabilir. Buraların, kilise gibi kutsiyeti yoktur. Medeni Kanunun hükümlerine göre kıyılan resmi nikah geçerlidir. İslam dininde bu anlamda dini nikah yoktur." diyerek konuya açıklık getirmiştir.
Bilgilerinize,

Arkadaşlar,
Yorumlarınız için her birinize çok çok teşekkür ederim. Dün eşimle oturduk, hem yemek yedik hem sohbet ettik. Sıkıntılarımı anlattım. O da anlayışla karşıladı ve artık evimizin anahtarı sadece bende ve eşimde. Arabanın anahtarı da artık evimizde duruyor. Ben işe gidip gelirken kullanıyorum:))
Her şey yoluna girdi hayırlısıyla.

Yalnız "IZABELLE" arkadaşım pek takılmış gördüm seni imam nikahı konusuna. Osmanlı döneminde nikah işlemi imamlar tarafından yapıldığı ve resmi makamlara belgeleri sunulduğu için, bu deyim ve adet o zamandan kalmıştır. Dinimizde söylenilen de bu akdin aleni olmasıdır. Açık olması da iki tanığın mevcudiyeti ile sağlanır. Resmi nikahta tüm bu unsurlar mevcuttur.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem dini nikahın, kilisede, rahip ve papazlar tarafından kıyılması mecburi olan Hristiyan nikahı için kullanılan bir terim olduğunu söylemiştir. Kaldı ki kendisi bu konuşmasının devamında "Dini nikahın kıyılması için nikahı kıyan din adamının Allah adına hüküm veren biri olması, nikahın kıyıldığı yerin kutsal yer olması ve yapılan işin de dini işlem olması lazım. Dini nikah için bu üç unsurun olması gerekir ki, bu da Katoliklerde olan bir nikahtır. Kilise kutsal sayılan yerdir, papaz, Allah adına konuşan din adamıdır, nikah da ebediyen bozulmayacak olan dini bir işlemdir. İslam'da, Allah adına söz söyleyen bir din adamı ve kutsal bir mekan yoktur. Namaz kılınan her yere mescit, cami denir ve başka amaçlarla da kullanılabilir. Buraların, kilise gibi kutsiyeti yoktur. Medeni Kanunun hükümlerine göre kıyılan resmi nikah geçerlidir. İslam dininde bu anlamda dini nikah yoktur." diyerek konuya açıklık getirmiştir.
Bilgilerinize,
:kızgın:neyse arkadaşım senin adına sevindim evet dini nikaha çok takıldım ama polemiğe girmek istemiyorum ayrıca nasıl dinimizde dini nikah yoktur diyebiliyorsunuz tabikide var ama siz öyle bilin yenede :kızgın:

Izabelle, diyanet işleri'nden daha iyi biliyorsunuz sanırım. ılahiyat mezunu musunuz? Neyse, soruna gelelim. Aynı babaannemler gibi zannediyorum ki eşinizin ailesi. Kendinizi ASLA kullandırtmayın. hele hele de çalışıyorsanız ASLA! Şartlar eşit. Ayrıca ev sizinse kiraya verip oradan bir an önce kurtulmaya bakın. Eşinize resti çekin. Yoksa annem gibi hayatınız boyunca hep ezilirsiniz :( Çocuklarınız da küçük olduğu için sizi koruyamazlar. :( Ancak seneler sonra hakkınızı arayabilirsiniz, ama iş işten geçmiş olur. :(

Back
X