Cnm benim hala okuduklarımın şokundayım,hem daha 8 aylık evlisin, hem çalışıyosun, ve bunlara rağmen başına gelenlere bak,
Öncelikle, tamam herkesin bazı zevkleri vardır, mesela seninkininde futbol oynaması gibi, bunlar abuk şeyler olmadığı sürece eş saygı göstermeli diye düşünüyorum, ama bununda sınırı olmalı tabi, o hobisi ile bolca vakit geçirirken zavallı eşi ile hiç ilgilenmezse olmaz, yani demek istediğim ikinizde çalışan insanlarsınız, mesela haftasonunu sadece ikiniz geçirin gidin, gezin , eğlenin, flört edin, istediğiniz gibi geçirin,haftasonu sizin olsun, ama onun futbolunuda engelleme, belkide onunla deşarj oluyo adam eğer gitmezse asabi birine dönüşecek belki, bunun yerine sende o günler kendine başka hobiler bul
Ve anahtar meselesi,cnm ailenin özel alanı vardır görüşündeyim, kaynananda anahtar olsa bile çok mecbur kalmadıkça senin evine girmemesi lazım mesela şunun gibi ""sen ararsın anne dolabın içinde bi davetiye var üstündeki tarihi bana söylermisin, yada akşam kıymalı yemek yapıcam kıymayı dolapta unutmuşunm bi çıkarıver gibi"" , sanırım çok yüz vermişsin çok alttan almışsın o da cesaretlenip bunu yapabiliyo,
Mesela sen hamile olsan, oda sana yardım amaçlı sen gelene kadar evini toparlasa yaptığı çok örnek bi davranış olur ,yada sen ondan şunu yapabilirmisin falan desen aynı şekilde, ama böyle bu durum yokken kafasına göre evine girip senin düzenine müdahale etmesi senin evinide kendi evi gibi gördüğünü gösterirki bence bunu yapabildiğine göre çok yüz vermişsin, çok samimi olma,eşinin ailesi olduğu için saygılı ol sadece, eşine bu konudaki rahatsızlığını tatlı tatlı anlat, annesine bunun yanlış bişi olduğunu o anlatsın, sen söylersen kötü gelin olursun demedi deme..
Bence evin işini tamamen kendi üstüne alma, çok yorulursun, mesela sen yemek yapıyorsan eşin salata yasın sofrayı hazırlasın, yada sen süpürge açarsan o silsin, çok yorulduğunu ve bunların hepsine yetişmek için gücün olmadığını tatlı tatlı anlat eşine, işler gibi, baktın gördün olmadı, maddi durumunuz elveriyorsa haftadan haftaya yada 15te bir temizlikçi bayan al, o yapsın işini
İkinizinde keyfinin yerinde olduğu bi anda git elini tut sarıl tatlı tatlı anlat bunları, sakın kavga moduna gelmesin, işin rengi değişir gibi olursa anında kes konuyu başka odaya git sakinleşince bikaç gün sonra yine açarsın, çünkü bunu yapabilecek olan sadece eşin, amaç onunla kavga etmek değil, huzurunu satın almak
Cnm araba konusunuda konuş eşinle, o sizin tasarrufunuz ve evinizde duracak, bi sıkıntı olursa gelsinler rica etsinler zaten o zaman onlarında işini görürsünüz gertirip götürmek gibi, tabi çok suyunu çıkarmadan
Eşinin ailesinden nefret etsende bunu ona gösterme, hatalarını pat pat eşine söyleme, sen kötü olursun, o o zaman onları savunmaya geçer,
Hepsi denenmiş ve onaylanmıştır, ben evlendiğimde eşimin ailesinin tarafından çok abuk subuk seyler yasadım, sen haklı olduğun halde haksız yerine koyarlar cnm, beni dinle ve kocanla arandan su sızmasın, bu işin oluru budur,herşey daha başındayken düzelir inş. :1hug: