- Konu Sahibi justtmarried
Bu anlattiginiz adam kimdir nedir önce onu ögrenin. Diger sirketlerinden bahsediyorsunuz, Istanbul'da yasiyorsaniz ITO' nun kayitlarindan bir bakin gercekten var mi böyle sirketleri. Sahip mi, ortak mi, firma kac yildir faaliyette bunlari görebilirsiniz. Farzedin ki diger islerinde sorun cikti, alacaklisi size de bulasabilir. Diyelim actiniz kuaförü, bu adam sermayesini koyuyorsa esiniz de emegini koyuyor. Her sabah dükkani acacak, ortaligi cekip cevirecek, elemanla sorunlu müsteriyle ugrasacak olan esiniz. Ortaklik olur niye olmasin ama iki taraf ta esegini saglam kaziga baglarsa. Gidersiniz ticari islerde hatta ortakliklarda uzman bir avukata sözlesme hazirlatirsiniz mesela.
Ama size birsey söyleyeyim bu kadar mükemmel bu kadar iyiniyetli, parayi pulu sorun etmeyenden ben biraz süphelenirim. Belki gercekten iyiniyetli birisidir ama biz bunu buradan bilemeyiz. Var öyle tipler devamli gittigi yerdeki elemanla samimi olup beraber is yapmak isteyen. Bu adam da evliymis. Karisi nasil biri o bile önemli. Patronicelik taslayabilir. Her gün gelip kasada oturacagim diyebilir, temizlik, calisma saatleri falan kendisi düzenlemek isteyebilir, alinacak malzemeye karisabilir... Yani insanin aklina hersey geliyor. Belki de saygili, haddini edebini bilen bir kadindir, arada gelir gider huzursuzluk cikarmaz. Benim annem biriyle 10 dk sohbet etsin hemen cözer yapisini, kisiligini.
Mesela git dükkan bak demeyip, bir kac gününü ayir gidip dükkan icin yer bakalim, isin uzmani sensin hangi semtte acalim, mahalle ici mi yoksa AVM gibi bir yerde mi acalim falan diyebilir. Madem ortaklik istiyor, her karara ortak olsun. Gittin kör yerde actin is olmadi falan filan kimsenin kimseye söz söyleme hakki olmasin.
Dediginiz gibi risk almadan olmuyor. Esinizin ceketimi alir cikarim olmazsa demesini yazili hale getirin. Gelir, gider, vergi, maas, sigorta, muhasebe harcamalarinin nasil yapilacagi, ödenecegi bile yazilsin sözlesmeye. Iki tarafin da tek basina karar, imza yetkisi olmasin mesele. Ticaret odasi kayitlari cok da somut bilgi icermiyor ama uzun süredir ayni firmalara sahipse en azindan istikrari gösterir. Bu is kötü biterse psikolojik tarafini da düsünün. Bu adami da esinizi de taniyan sizsiniz. Ama diyelim ki sizin yerinizdeyim, bu isi kabul etmezdim. Madem kira vermiyorum, cocugum da yok ya bir iki sene baska bir kuaförde usta olarak calisir para biriktirirdim ya da riskse kendi riskimi alir birikimimle kendi dükkanimi acardim. Hem isyeri hem de ev olmuyor malesef.
Ciddiye alıp yorum yaptığınız için çok teşkkür ederim, ortak lafnı duyunca kestirip atmadığınız için. Öncelikle hemen git dükkan bak demiş demesine ama oda araştırmış bikaç yer bugünde gelmiş eşimin yanına beraber gidip bakmışlar. Eşine gelince evet onu bende düşündüm ama eşim kadının vakti yok diyor kendi petrol ofislerinin muhasebesini tutuyormuş eşide 2-3 yerin gelemez yani diyor. Ama bilemeyiz tabiki. Bende eşime bi büyüğe danış dedim, ama inanın ben hiç bu konuya dahil olmak istemiyorum ya. Sanırım bende anksiyete bozukluğu var tedavi olmayı düşünüyorum düşünün okadar takıntılıyım yani bide bu konuya kafa yorarsam içinden çıkamam. Nasıl olsa ne uzuyoruz ne kısalıyoruz, burdada maddi bi kaybımız olmicak gibi görünüyor bikerede düşünme riske gir diyorum kendime. Çok sıkıntı yapıyorum ama orası kesin.