• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bir ortakla dükkan açacak ve benim tereddütlerim var. Fikrnize ihtiyacım var...

bu adamın cıkarı nekı bu dukkandan esını kurtarmakmı
anladıgım kadarıyla bu dukkadnan gelecek paraya ıhtıyacı yok?

bu adamın cıkarı nekı bu dukkandan esını kurtarmakmı
anladıgım kadarıyla bu dukkadnan gelecek paraya ıhtıyacı yok?

evet bu dükkandan gelecek paraya ihtiyacı yok kesinlikle. çok uzun zamandır eşime diyordu eşim söylüyodu bana, gel sana bi dükkan açalım burda kendini köreltme diyormuş. sanırım çocuğun eşide çok istiyormuş bayan kuaförünü. kadın orada çalışmayacak ama para fazla geliyo heralde :) eşimin anlattıklarına göre benim yorumladığım, para bol batma çıkma korkusuda yok, çeşitli sektörlere el atıyo çocuk sanki kendi çapında oyalanıyomuş gibi geldi bna.

bir insan ne kadar iyi olursa olsun çıkarı olmadan bir iş yapmaz. Kaldı ki bu çocuk işini bilen birisi.Çok dikkatli olmanız lazım . Ortak çok sakıncalı olabilir. çok iyi düşünün ama bence bu işin altında bir iş var. Bu çocuğa 29 000 borcu olan birine kötü olmaktansa getirme demesi garip geldi. kim kimin bu zamanda 29 000 tl borcunu siler ki hiç düşünmeden.

Son düzenleme:
bir insan ne kadar iyi olursa olsun çıkarı olmadan bir iş yapmaz. Kaldı ki bu çocuk işini bilen birisi.Çok dikkatli olmanız lazım . Ortak çok sakıncalı olabilir. çok iyi düşünün ama bence bu işin altında bir iş var. Bu çocuğa 29 000 borcu olan birine kötü olmaktansa getirme demesi garip geldi. kim kimin bu zamanda 29 000 tl borcunu siler ki hiç düşünmeden.

Siz anlarmısınız ortaklıklardan. Ne yapmamız lazım mesela. Nelere dikkat etmemiz lazım.

bu devirde kimse kimseye 1lirasını vermio adam 29.000 feda etmiş yok artık daha neler bunun altında bi iş var araştırıp etmeden eşin kabul etmesin hemen
zaten ortaklıktanda iş olmaz bana göre

babamın vardı böyle bi hikayesi, babam emekli olmak üzereydi, ama başka bi iş yeri açıp çalışmak istiyodu, bi arkadaşıda sanayide çalışıyo, para iyi kazanıyo ama zehirin içinde, bıkmış, bende dedi sana ortak olayım, iyi peki ol, babam bi gaz evimizi sattı dükkan aldı, market açıcaklardı bu arada, sonra diğer şahıs sütlerin yoğurtalrın tarihleriyle oynarız vs gibi laflar edince babam anladı ki bu iş olmıcak, diğer kişide caydı sonra, babam evi sattığıyla kaldı, sonra tabi başka iş kurdu herşey düzeldi ama böylede bi iş başımıza geldi

babamın vardı böyle bi hikayesi, babam emekli olmak üzereydi, ama başka bi iş yeri açıp çalışmak istiyodu, bi arkadaşıda sanayide çalışıyo, para iyi kazanıyo ama zehirin içinde, bıkmış, bende dedi sana ortak olayım, iyi peki ol, babam bi gaz evimizi sattı dükkan aldı, market açıcaklardı bu arada, sonra diğer şahıs sütlerin yoğurtalrın tarihleriyle oynarız vs gibi laflar edince babam anladı ki bu iş olmıcak, diğer kişide caydı sonra, babam evi sattığıyla kaldı, sonra tabi başka iş kurdu herşey düzeldi ama böylede bi iş başımıza geldi

ama biz ev falan satmicaz. altında bozmicaz. yani maddi bi kayıbımız olmicak. ben sadece ayrılma aşamasında nasıl olur diye düşünüyorum bide çocuk dediği gibi yapmazda gelir dükkanda durusa para ortak bölünmezse faln diye ama içimden bi ses girin bu işe diyo ya

evet arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum. risk olmadan hiçbişey olmuyo bu hayatta. nice insanlar iş kuruyo batıyo da çıkıyoda. denemeye değmezmi sizce.

Siz anlarmısınız ortaklıklardan. Ne yapmamız lazım mesela. Nelere dikkat etmemiz lazım.

benim eniştem de ortakla çalışıyor ama onlar yıllardır tanıyorlar birbirlerini kaldı ki herkes aynı olmuyor t. Bir de şunu düşün bu adam ben karışmam diyor ama neden karışmasın bir de dükkanı açtıktan sonra patron gibi davranmaya başlarsa. madem altınları satmak gibi bir düşünce var. bence tek başınıza böyle bir işe kalkışabilirsiniz biraz da kredi çekebilrseniz daha iyi olur. Sonuçta eşiniz o adamı ne kadar iyi tanıyor ki.

sütün yogurdun tarihiylr mi oynayalım demiş :47::47::47::47::47: Bunların Allahtan korkusu kalmamış yaaaa .......

biz ortağız.... hiçde memnun degilim çünkü eşimin ortağı tefecilik gibi şeylere bulaştı dukkanımızda ilgisizilikten ne hallere geldi.

ortakta bence sunlar olmalı deneyimlerimden.

1 -ilk ve en önemlisi hakiki ALLAH korkusu olmalı

2 - resmi olarak herşey belgelenmeli ... herşey ama herşeyy en ufak ayrıntı geçilmemeli ... noter vs herşeyin onayı olmalı... hatır gönnül işi degil bu

3 - taraflar ikiside canıyla başıyla emek sarfetmeli

4 - ticari vasıfları bulunmalı

5 - eşler olaya çok mudahil olmamalı

6 - insani kısımları ticarete karıstırmamalı bu büyük kayıp oluyor malesef

7 - ve sadece kazanc zamanında degil kayıp zamanındada ortakların seviyeyi ve iyi niyeti devam ettirmeli gerekiyor..

biz başaramadık :2:

benim eniştem de ortakla çalışıyor ama onlar yıllardır tanıyorlar birbirlerini kaldı ki herkes aynı olmuyor t. Bir de şunu düşün bu adam ben karışmam diyor ama neden karışmasın bir de dükkanı açtıktan sonra patron gibi davranmaya başlarsa. madem altınları satmak gibi bir düşünce var. bence tek başınıza böyle bir işe kalkışabilirsiniz biraz da kredi çekebilrseniz daha iyi olur. Sonuçta eşiniz o adamı ne kadar iyi tanıyor ki.

benim altınlarım 25.000 anca eder bu da anca dükkanın açılması demek oluyor. peki bu dükkan müşteri tutana kadar para kazanana kadar dükkan kirasını, eleman parasını, kendi giderni nasıl çıkaracak. işte bu durumda bizim altınlarımız yetmiyor. eşim buadamı bikaç senedir tanıyor. tabi yeterlimi değil bencede. ama şuanda kendi imkanımızla bi dükkan açamayız. açsakta altından kalkamayız. bu çocuk büyük destek.

Şuunu söyliyim çok yakın arkadaşım kuaför kesinlikle ortaklıkla olmuyor kuaför işi aldığı para ancak onu geçindiriyor , yani adam dediğiniz gibi maddi durmu iyi ise niye böyle ufak işlerle uğraşıyor anlamadım. Karısına oyalansın diye yapıyorsa bilemem , ama kuaförlükten kazanılan para ancak ona yeter söyliyim. Geçen kuaföre gitmiştim başka bir yerde onunlada konuştuk ortağı varmış ama ayrılmışlar. Mesela oturduğum yerde bir kuaför daha vardı fotoğrafçı ile ortak açmışlardı onlarda ayrılmış. Açacağı semt istanbul için diyorum etiler, ulus gibi bir yer olursa yada iyi bir site belki durum farklılaşır bilemiyorum. Ama bence eşiniz herkese güvenmesin.

neden başka bir iş yapmıyorsunuz. Bence kuaförden daha iyi para kazandıracak bir iş seçebilirsiniz o paraya. hiçte az para değil ki :16:

neden başka bir iş yapmıyorsunuz. Bence kuaförden daha iyi para kazandıracak bir iş seçebilirsiniz o paraya. hiçte az para değil ki :16:

eşimin mesleği bu. mesleği varken sırf dükkan açıcam diye alaksız bişey açmak macera olmaz mı. nerdeyse 10 seneden fazla süredir bu işi yapıyor.

Bu anlattiginiz adam kimdir nedir önce onu ögrenin. Diger sirketlerinden bahsediyorsunuz, Istanbul'da yasiyorsaniz ITO' nun kayitlarindan bir bakin gercekten var mi böyle sirketleri. Sahip mi, ortak mi, firma kac yildir faaliyette bunlari görebilirsiniz. Farzedin ki diger islerinde sorun cikti, alacaklisi size de bulasabilir. Diyelim actiniz kuaförü, bu adam sermayesini koyuyorsa esiniz de emegini koyuyor. Her sabah dükkani acacak, ortaligi cekip cevirecek, elemanla sorunlu müsteriyle ugrasacak olan esiniz. Ortaklik olur niye olmasin ama iki taraf ta esegini saglam kaziga baglarsa. Gidersiniz ticari islerde hatta ortakliklarda uzman bir avukata sözlesme hazirlatirsiniz mesela.

Ama size birsey söyleyeyim bu kadar mükemmel bu kadar iyiniyetli, parayi pulu sorun etmeyenden ben biraz süphelenirim. Belki gercekten iyiniyetli birisidir ama biz bunu buradan bilemeyiz. Var öyle tipler devamli gittigi yerdeki elemanla samimi olup beraber is yapmak isteyen. Bu adam da evliymis. Karisi nasil biri o bile önemli. Patronicelik taslayabilir. Her gün gelip kasada oturacagim diyebilir, temizlik, calisma saatleri falan kendisi düzenlemek isteyebilir, alinacak malzemeye karisabilir... Yani insanin aklina hersey geliyor. Belki de saygili, haddini edebini bilen bir kadindir, arada gelir gider huzursuzluk cikarmaz. Benim annem biriyle 10 dk sohbet etsin hemen cözer yapisini, kisiligini.

Mesela git dükkan bak demeyip, bir kac gününü ayir gidip dükkan icin yer bakalim, isin uzmani sensin hangi semtte acalim, mahalle ici mi yoksa AVM gibi bir yerde mi acalim falan diyebilir. Madem ortaklik istiyor, her karara ortak olsun. Gittin kör yerde actin is olmadi falan filan kimsenin kimseye söz söyleme hakki olmasin.

Dediginiz gibi risk almadan olmuyor. Esinizin ceketimi alir cikarim olmazsa demesini yazili hale getirin. Gelir, gider, vergi, maas, sigorta, muhasebe harcamalarinin nasil yapilacagi, ödenecegi bile yazilsin sözlesmeye. Iki tarafin da tek basina karar, imza yetkisi olmasin mesele. Ticaret odasi kayitlari cok da somut bilgi icermiyor ama uzun süredir ayni firmalara sahipse en azindan istikrari gösterir. Bu is kötü biterse psikolojik tarafini da düsünün. Bu adami da esinizi de taniyan sizsiniz. Ama diyelim ki sizin yerinizdeyim, bu isi kabul etmezdim. Madem kira vermiyorum, cocugum da yok ya bir iki sene baska bir kuaförde usta olarak calisir para biriktirirdim ya da riskse kendi riskimi alir birikimimle kendi dükkanimi acardim. Hem isyeri hem de ev olmuyor malesef.

Canım ortaklığa her zaman karşıyımdır,yani insan bu devirde kardeşine bile güvenmiyor
Ama sizin durum biraz farklı,sonuçta cebinizden maddi çok yüklü miktar çıkmayacak
Masrafları adam karşılayacakmış,eşin işletecek
Bence bu adamın derdi,bayan kuaförlüğünde tutulmak...yani ne kadar kazandıkları malum
Adam parasını koyacak ortaya,eşin becerisini...bu şekilde dükkanda ilerleyecekler
Korkacak bişey yok bence,sonuçta en fazla ceketinizi alıp çıkarsınız
Herkes ekmek parasının derdinde,siz ne kadar paraya ihtiyacı yok deseniz de
O da bi şekilde kazancına kazanç katmak derdinde
Bi başlayın ,Allah hayırlı eylesin

Back
X