eşim boşanmak istiyor

neyapsambilmem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
120
2
26
Hatay
merhaba ben 9 aylık evliyim. ikimiz de öğretmeniz. evin giderlerini bu güne kadar ortak karşılamıştık. ta ki eşim yaptığım normal harcamalara aşırı tepki verene kadar. anneme hediye aldım bana kıyamet kopardı hakaretler etti bağırıp çağırdı. bu durum karşısında ben de çalışıyorum dedim. sonra barıştık, karışmayacağım maaşının bir kısmını istediğin gibi harca dedi. ama bir süre sonra yine aynı olaylar çıktı. yaptığım harcamalara bu denli karışınca ben artık maaşımı vermyeceğim dedim. bugüne kadar herşeyi ödedim ama artık bu duruma katlanamıyorum dedim. öyleyse seni boşayacağım dedi. ben boşanmak istemiyorum ama benimle maaşım için evli olduğunu düşünüyorum. yirmi gündür ayrıyız. beni evden gönderdi. parasını vermeyecekse biz evli kalamayız dedi. bu söz karşısında abim beni alıp götüreceğini söylediği halde bile eşim tamam gitmesin demedi. parasını verecekse kalsın dedi sadece. yirmi gündür de söylediğinden bir adım geri atmadı. hala eve gel ama herşey ortak olacaksa gel yoksa ayrılalım diyor. benim bu durumda nasıl davranmam lazım. lütfen yardımcı olabilir misiniz?

eğer sadece bu sebepten dolayı eşiniz boşanma davası açarsa zaten boşayamaz sizi. üstelik evlilik henuz 9 aylıkken. gerçekten çok üzücü.erkekler artık erkek olduklarının farkında değiller ne yazık ki.
nasıl davranmam lazım demişsiniz bu konuda takdir sizin. ister dava açın ister dava açılmasını bekleyin. yalnız sadece bu sebep varsa ortada zaten boşanmanız zor

bu nedenden ötürü eşim bana "seni boşayacağım" dese ondan evvel gider ben açarım boşanma davasını :68:

ben de öyle düşünüyordum ama artık işin rengi değişiyor gibi. illa boşanacağız diyor yeniden evlenecek yeni bir hayat kuracakmış. ayrıca boşanmayı da anlaşmalı olarak yapmak istiyor. ben de kızdım nereye istiyorsan git dava aç dedim boşanmıyorum dedim

eğer sadece bu sebepten dolayı eşiniz boşanma davası açarsa zaten boşayamaz sizi. üstelik evlilik henuz 9 aylıkken. gerçekten çok üzücü.erkekler artık erkek olduklarının farkında değiller ne yazık ki.
nasıl davranmam lazım demişsiniz bu konuda takdir sizin. ister dava açın ister dava açılmasını bekleyin. yalnız sadece bu sebep varsa ortada zaten boşanmanız zor

normalde sadece bu sebep var. zaten maaşını vereceksen gel ayrılmayalım diyor. ama makmede sadece bunu söylemez çünkü haksız çıkmamak için. lafı döndürüp dolaştırıp kendini aklamaya uğraşır

zaten 1 yıldan önce anlaşmalı boşanma olmaz hakim kabul etmez. sizin yerinizde olsam madem oyle tamam o halde dava aç bende tazminat talep edeceğim diyin. ve edin kazanamasanızda madem oyle işte boyle hesabı uğraşsın dursun.
bu arada davayı kimin açtığı farketmez sadece dava masrafını açan taraf öder o kadar

avukat arkadaşlar varsa lütfn hukuki bilgi verebilir mi? eşimle maaşıma çok karıştığı için beni evden göndermesi suretiyle ayrıldık. maaşımı vermezsem beni boşayacağını söyledi. ayrıca bu konu geçene kadar evdeki tüm giderlere ortak oluyorduk, eşyayı ya ortak aldık hala beyaz eşyanın taksitini ödemekteyim. evin giderlerini ödedikten sonra maaşımdan kalan bir kısımla aldığıma verdiğime karışmak suretiyle hakaratlare maruz kaldım. ailemin yanında illa maaşı ortaya koyacak yoksa boşanacağım dedi. şimdi dava açmak istiyorum ama dilekçeye nasıl yazdırmam gerektiği konusunda lütfen yardımcı olur musunuz? yanlış anlaşılmak istemiyorum ben maaşımı ortaya koyarım koydum da ama bu şekilde iyi niyetim suistimal edildi ve şimdi benimle maaşım olduğu için evlendiğini düşünüyorum. haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum lütfen konunun başını da okuyup bilgi verir misiniz?

kocanız size bakmakla yükümlü siz paranızı istediğiniz gibi harcarsınız. geçimsizlik olacak kadar fakir olmadıktan sonra çalışmak zorunda değilsiniz zaten. daha fazla para istiyorsa daha çok çalışsın kendisi. normalde kadınlar kocasının parasını çarçur eder kocaları birşey demez. siz kendi kazandığınızı da mı harcayamacaksınız amma cimri ya. kendi karı olmuş seni kocası yapmış.

bunu sanal ortamda nıye soruyorsun kı parana kıyıp bır avukat tutsan o senı daha ıyı yonlendırır yani..hem avukatlar da nasıplenmıs olur olmaz mı bunu bır avukat ablanın kardesı olarak belırtmek ıstedım..evlılıgınız ıcın de cok uzuldum ..

2 üniversite öğrencisi, öğrenci evinin masraflarını ortak karşılıyormuşunuz gibi davranıyor eşiniz. ne saçma.. oysa siz evlisiniz.. kadın çalışsa bile erkek bence kadının parasını hiçbir suretle almamalı... çünkü eve bakmakla yükümlü olan erkektir...
allah kolaylıkversin. bence de çocuk yokken bitirirseniz sizin için hayırlı olur... allah kolaylık versin

kocanız size bakmakla yükümlü siz paranızı istediğiniz gibi harcarsınız. geçimsizlik olacak kadar fakir olmadıktan sonra çalışmak zorunda değilsiniz zaten. daha fazla para istiyorsa daha çok çalışsın kendisi. normalde kadınlar kocasının parasını çarçur eder kocaları birşey demez. siz kendi kazandığınızı da mı harcayamacaksınız amma cimri ya. kendi karı olmuş seni kocası yapmış.

avukat mısınız. yorumunuz için teşekkürler ama sebepsiz yere maaşımı vermeyeceğim desem suçlu durumuna düşerdim sanırım. fakat benim aşırı kısıtlama gibi sebeplerim var

bence seni sevmiyor ben olsam boşanırdım ama bu benim için geçerli ben aşksız hayat istemem.başkaları yuvam olsun yeter diyor. genel için bu sebeple pek boşanan olmaz sanırım çoğu kişi yeniden parayı paylaşıp evliliğine devam eder.ne bilim dayak yediği halde bile evliliğini devam ettiren kadınlar varken ki bunlara da pes artık diyorum

2 üniversite öğrencisi, öğrenci evinin masraflarını ortak karşılıyormuşunuz gibi davranıyor eşiniz. ne saçma.. oysa siz evlisiniz.. kadın çalışsa bile erkek bence kadının parasını hiçbir suretle almamalı... çünkü eve bakmakla yükümlü olan erkektir...
allah kolaylıkversin. bence de çocuk yokken bitirirseniz sizin için hayırlı olur... allah kolaylık versin

avukatsanız lütfen bu konuda dava dilekçesini ne diyerek açmam gerektiğini özetleyebilir misiniz

canım avukat değilim. ama ben netten avukat ihtyacım olduğunda genelde memurlar.net te bu online üyelerde avukat olduğu anlaşılacak olan nickli kişilere soruyorum...baya da yardımcı oluyolar. benim kimliğim falan açık orda adım soyadım.. onladan bazılarının da öyle oluyor. bana soru sormak isteyenler de oluyor işim gereği ben de onları cevaplandırıyorum.. yani sohbet değil ihtiyaç için giriyorum memurlar.net e

canım avukat değilim. ama ben netten avukat ihtyacım olduğunda genelde memurlar.net te bu online üyelerde avukat olduğu anlaşılacak olan nickli kişilere soruyorum...baya da yardımcı oluyolar. benim kimliğim falan açık orda adım soyadım.. onladan bazılarının da öyle oluyor. bana soru sormak isteyenler de oluyor işim gereği ben de onları cevaplandırıyorum.. yani sohbet değil ihtiyaç için giriyorum memurlar.net e

teşekkür ederim bilgileriniz için

merhaba ben 9 aylık evliyim. ikimiz de öğretmeniz. evin giderlerini bu güne kadar ortak karşılamıştık. ta ki eşim yaptığım normal harcamalara aşırı tepki verene kadar. anneme hediye aldım bana kıyamet kopardı hakaretler etti bağırıp çağırdı. bu durum karşısında ben de çalışıyorum dedim. sonra barıştık, karışmayacağım maaşının bir kısmını istediğin gibi harca dedi. ama bir süre sonra yine aynı olaylar çıktı. yaptığım harcamalara bu denli karışınca ben artık maaşımı vermyeceğim dedim. bugüne kadar herşeyi ödedim ama artık bu duruma katlanamıyorum dedim. öyleyse seni boşayacağım dedi. ben boşanmak istemiyorum ama benimle maaşım için evli olduğunu düşünüyorum. yirmi gündür ayrıyız. beni evden gönderdi. parasını vermeyecekse biz evli kalamayız dedi. bu söz karşısında abim beni alıp götüreceğini söylediği halde bile eşim tamam gitmesin demedi. parasını verecekse kalsın dedi sadece. yirmi gündür de söylediğinden bir adım geri atmadı. hala eve gel ama herşey ortak olacaksa gel yoksa ayrılalım diyor. benim bu durumda nasıl davranmam lazım. lütfen yardımcı olabilir misiniz?
sanki bekar evine arkadas ariyor te Allaam yaa😒

Back
X