Eşim çocuğa şiddeti öğretmeye çalışıyor. Kafam çok karışık :(

ozlemm02

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
330
153
103
Mrb hanımlar. 2 buçuk yaşında bir oğlum var ve sanırım biraz pısırık :(
Bazı çocuklar o kadar şiddete meyilli ki oynarken vuruyorlar, isiriyorlar. Bizimki hiç birşey yapmıyor. Hemen ağlıyor. Eşim de senin yüzünden böyle oldu bu cocuk diyor. Hep vurma etme dedin diyor.
Öyle demedim aslında sadece vurmak ısırmak güzel şeyler değil diyorum. Sen kimseye yapma, birisi sana yaparsa da izin verme diyorum.

En son bu olaylar 3-4 defa tekrar edince eşim çok sinirlendi. Ben vurmayı ısırmayı ogretecegim diyor. Gerekirse kendine vurmayanlara da vursun ama böyle olmasın diyor. Ben de kendine vurmayana neden vursun ki, kinadigin çocuklardan ne farkı kalır diyorum. Böyle olmasından iyidir diyor.

Hatta bazen ailelerinden gizli çocuklara kızıyor, oğlumun yanında. O da öğrensin diye. İyice sinir oluyorum.

Kafam çok karışık. Orta yolu nedir bunun? Başkalarına zarar vermeden kendini korumayı nasıl ogretecegiz? Çok çaresiz kaldım. Eşim mi haklı acaba???
Ne olur bi akil verin

Gerekirse kendine vurmayanlara da vursun ama böyle olmasın diyor.

Eşim mi haklı acaba???

Şu cümleye bir daha bakın bakalım eşiniz haklı mı?

Çocuğa kendini koruması, savunması bu şekilde öğretilmez, saldırarak-durduk yere vurup ısırarak kendini koruyacakmış öyle mi? Ya bu yüzden daha çok dayak yerse, o zaman ne yapacakmış eşiniz mınçıka sallayıp çakı saplamayı mı öğretecekmiş?

Diğer çocukların vurma anında müdahil olur korur "Bu güzel bir hareket değil" diye diğerlerini de uyarır, ayırırsınız, yaşları küçük zaten hepsinin. Yaşı gelince de, uzak doğu sporları veren bir salona yazdırırsınız, kendisini doğru ve kontrollü bir şekilde savunmayı öğrenir, bedenini tanır ve koruması gerektiği bilincini kazanır zamanla.

Eşinizin öğretmeye çalıştığı şeyin adı: merhametsizlik... Ne demek kimse ona vurmasa bile o vursun? Ne kadar acımasızca. Henüz 2,5 yaşında ya. Çok küçük.. Büyüdükce kendini bi şekilde savunmayı öğrenecek zaten o çocuk..

Benim de 3 yaşında bir oğlum var, benim oğlum da hiç bilmez vurmayı, ısırmayı vs. gibi davranışları.

Çünkü;
Oğlum kavga olan bir ortamda büyümüyor,
Etrafında bu tarz davranışlarda bulunan bir çevre yok,
Hatta oğlum "alabilir miyim? yapabilir miyim?" şeklinde konuşur, çünkü bizden bu şekilde görüyor...

Kısaca evde çocuk ne yaşanıyorsa onu uyguluyordur.
Eşinizle kavga-gürültü bir yaşantınız yoksa çocuğunuzun da bu şekilde sakin olması normal ve doğal.
Bence eşiniz haline şükretsin, çünkü biz halimize hakikaten şükrediyoruz.
Vuran, kıran, ısıran, bağıran çocukları görüyorum da, maşallah diyorum oğluma...

Netice itibariyle bu çocuk 3 yaşında, kalkıp ona bu kadar küçükken dünyanın çirkinliklerini öğretmenin alemi yok. Bırakın, zaten kendisini savunmayı da canı yana yana öğrenecek. En doğru öğrenme yöntemide bu çocuk için. Siz empoze etmeye çalışırsanız da, doğal dengesini bozarsınız kanısındayım.

Yahu çocuğunuzu, şiddete meyilli değil diye neden "pısırık" olarak nitelendiriyorsunuz ki? Hayır eşinizin davranışı o kadar yanlış ki uzun vadede çocuğu şiddette meyilli bir psikopata bile dönüştürürsünüz. Ucu size bile dokunur..

Çocuğunuz gayette normal davranışlar sergiliyor.. bence eşinizin değil, çocuğunuzun eşinize "kişilik" dersi vermesi lazım.

Çocuklara şiddeti aile öğretir bu kötü mü evet çok kötü. Ancak müdafayı da aile öğretmelidir. Başka çocuklar ittirip kaktırıp zarar verdiğinde çocuk öyle durmamalıdır yoksa malesef ezilir. Tam manasında şiddeten değil kastım tabiki de ancak kendisini savunmayı da bilsin çocuk. Durup dayak yemeyi beklemesin yani.

Bunu da baba öğretmesin bence profesyonel birisi öğretsin. Savunma sporlarına yazdırın hem aktivite olur hem güçlenir.

eşin çok yanlış yapıyor kesinlikle. kendini savunmayı öğretse daha iyi olur.
oğlumun kreşine bir kız çocuğu geldi ısırmadık çocuk bırakmadı! yazık oğlum diyor ki kardeş beni kocaman ısırdı! uyarsaydın tepki verseydin falan dedik. bence kendini koruması gerektiğini öğretin

Mrb hanımlar. 2 buçuk yaşında bir oğlum var ve sanırım biraz pısırık :KK43:
Bazı çocuklar o kadar şiddete meyilli ki oynarken vuruyorlar, isiriyorlar. Bizimki hiç birşey yapmıyor. Hemen ağlıyor. Eşim de senin yüzünden böyle oldu bu cocuk diyor. Hep vurma etme dedin diyor.
Öyle demedim aslında sadece vurmak ısırmak güzel şeyler değil diyorum. Sen kimseye yapma, birisi sana yaparsa da izin verme diyorum.

En son bu olaylar 3-4 defa tekrar edince eşim çok sinirlendi. Ben vurmayı ısırmayı ogretecegim diyor. Gerekirse kendine vurmayanlara da vursun ama böyle olmasın diyor. Ben de kendine vurmayana neden vursun ki, kinadigin çocuklardan ne farkı kalır diyorum. Böyle olmasından iyidir diyor.

Hatta bazen ailelerinden gizli çocuklara kızıyor, oğlumun yanında. O da öğrensin diye. İyice sinir oluyorum.

Kafam çok karışık. Orta yolu nedir bunun? Başkalarına zarar vermeden kendini korumayı nasıl ogretecegiz? Çok çaresiz kaldım. Eşim mi haklı acaba???
Ne olur bi akil verin

eşin de sen de hatalısınız bence, bu konuda çok iyi kitaplar var onları okuyun artık sanal ortamdan en ünlü psikologlara bile mesaj atıp cevap alabiliyorsunuz onlara sorun mesela Adem güneş gibi...

Büyük oğlumda çok ciddi yaşadığımız bir problem. Kendini koruma içgüdüsü yok sanki.

Bence eşiniz hatalı olsa da ilk başta da bir hata yapılmış, biz de yaptık diye düşünüyorum. Yoksa çocuk dayak yiyor, ısırılıyor ama tepki vermiyor, kendini korumuyor, bu da doğru değil. Kreş öğretmenimizle çok konuştuk bu konuyu, kendini koruması için destekledik cesaret verdik, bir gün kendine vurmak isteyen bir çocuğa hayır demiş ve uzaklaşıp öğretmenin yanına gitmiş, öğretmeni o gün bana sevinçle anlatmıştı gelişmeyi, ama o aşamaya gelene kadar da çok hırpalattı kendini.

evinizde kavga gürültü yoksa ki yok gibi anlaşılıyor birde çocuğunuz muhtemelen yalnız yetişiyordur ondan ama bunun adı pasiflik-pısırıklık değil
benimde 2,5 yşında bir oğlum var oda yalnız tek kardeş arkadaşlarımızla bir araya geldiğinde onların çocuklarıyla oynamayı beceremiyordu çokta paylaşımcı kendisi evde tüm oyuncaklarını paylaşır sıkıntı yaratmaz ama arkadaşlara gittiğimizde bir oyuncakla oynamak istese beni de yanında isterdi ittirdiklerinde yada vurduklarında karşılık vermezdi hiç gocunmadım bundan
sürekli parklardayız son zamanlarda kendi kendine bırakıyorum uzak durmuyorum ama çok dibinde de olmadan bırakıyorum izliyorum baktım oynamasını öğreniyor arkadaşlar ile baktım onu iten biri olduğunda oda ittirmeye başlıyor hemen müdahale edip ikisinede yanlış olduğunu kavga etmeden oynamaları gerektiğini söylüyorum yani öğreniyor zamanla merak etmeyin
EŞİN KESİNLİKLE HAKLI DEĞİL BİR ÇOCUK YETİŞTİRİYORUZ PSİKOPAT DEĞİL
Lütfen eşine doldurduğu silahın yarın kendine de çevrileceğini sen öğret

Mrb hanımlar. 2 buçuk yaşında bir oğlum var ve sanırım biraz pısırık :KK43:

Ne olur bi akil verin

bastırılmış bi çocuksa içine kapanık bi çocuk olur kendini ezdirmemeyi öğretmelisiniz ama bu şekilde değil vurmak ve ısırma şeklinde asla olmamalı bu şekilde savunma öğretirseniz sorunlu bi tip olup çıkar çocuğunuz eşiniz hatalı

Benim kızımda kimseye vurmuyor ısırmıyor. Çocuğum canavar olmadığı için seviniyorum. Sevgi kardeşlik gibi güzel kavramlar dururken neden şiddet. Çocuklar arasındaki ilişkiden rahatsızsınız o tarz çocuklarla bir araya getirmemeye çalışın

Hatta bazen ailelerinden gizli çocuklara kızıyor, oğlumun yanında. O da öğrensin diye.

Eşiniz kafayı sıyırmış. Tımarhaneye yatırın.
O kim ki başkasının çocuğunu azarlıyor. Bir tek sizinki mi evlat? Bencil yaratıklar. Siz de durup izliyorsanız size de yazıklar olsun..

Şimdi biri Adem Güneş deyip çıkıp gelecek diye bekliyorum.. :işsiz:

Benim kopegim melek yavrum 4 kere baska kopeklerin saldirisina ugradi ve isirildi. E simdi ben bu golden retriever kopegi pitbull gibi mi yetistireyim? Icinde yok yavrumun. Dogasina aykiri birine havlamak saldirmak. Sadece oyun bilir. Biri onu hirpalasa kosa kosa bana siginir.
Insanlar da boyle yaradilis diye bisey var. cocugun icinde yoksa napsin kuzu? Belki yumusak huylu muhlis biri olacak? Hakkini korumayi ogretin sadece. Hakki yendiginde zarar gordugunde sesini cikarsin. Kabadayi gibi yetisen cocuk meslek liseli gibi olur valla benden soylemesi. Az buyuyunce spora a yonlendirin vucudu kaslari guzel gelissin. sonra ister istemez o kendine guvenle daha duzelir cocugun durusu. Keske butun minikler yumusak huylu olsa. ama boyle babalarin cocuklari yuzunden bizim aman yapma yavrum diye yetistirdigimiz cocuklar dayak yiyecek demek ki.

O cocuklari bu hale getirenlerde cahil aileler cocuklar yerine aileleri azarlamak lazim kendi hakkini korumayi kendini savunmayi ogrensin tabi ki ama bu sekilde degil ailelerle gorusun

Back
X