Eşim çocuk istemiyor.

skaya2006

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
282
2
116
İstanbul
Kızlar iki yıllık evliyim.Geçen hafta 3. yılımıza girdik.Ben çok çocuk istemeye başladım.Artık zamanımızın geldiğini düşünüyorum.Ama eşim hala erken olduğunu düşünüyor.Gerçi ona kalsa bi 5 sene daha yapmayalım diyor.Şimdi ben çok istiyorum diye o da yapmak istiyor.Ama ben istiyorum diye.Sizce ne yapmalıyım?

sadece siz istiyorsunuz diye çocuk yapılmaz ki..
eşinizin de baba olma fikrine alışması gerekiyor..
ikiniz içinde uygun olan zamanı bekleyeceksiniz..

Kızlar iki yıllık evliyim.Geçen hafta 3. yılımıza girdik.Ben çok çocuk istemeye başladım.Artık zamanımızın geldiğini düşünüyorum.Ama eşim hala erken olduğunu düşünüyor.Gerçi ona kalsa bi 5 sene daha yapmayalım diyor.Şimdi ben çok istiyorum diye o da yapmak istiyor.Ama ben istiyorum diye.Sizce ne yapmalıyım?

benimde eşim istemiyordu;

benim orta yerde duran boş bir ajandam var;

birgün çok duygusal olduğum bir anda ajandaya içimi döktüm;hesapsız kitapsız ama,içimden geldiği gibi;

eşimde sanırım sayfa koparırken okumuş,

2 gün sonra hayırlısı olsun dedi....

:34:

ama bunu yaparken bir plan gütmemiştim..:26:

Maddi durum mu istememesinin nedeni sordunuzmu?
Erkekler belli bir yaştan sonra daha çok ister garipmiş istememesi.Ben nişanlı bile değilim erkek arkadaşım şimdiden çocuk hayali kuruyor

Kızlar 26 yaşındayım.Hiç bir borcumuz harcımız kalmadı.Evimizde var.Şu anda çalışıyoruz ikimizde maddi açıdan hiç bir sıkıntımızda yok.Kendini hazır hissetmiyormuş baba olmaya.İkimizde aynı yaştayız bu arada.

Kızlar 26 yaşındayım.Hiç bir borcumuz harcımız kalmadı.Evimizde var.Şu anda çalışıyoruz ikimizde maddi açıdan hiç bir sıkıntımızda yok.Kendini hazır hissetmiyormuş baba olmaya.İkimizde aynı yaştayız bu arada.

26 yaşında baba olmak istememsi gayet normal bence. onunda babalık yapmayı istemesi lazım bence yoksa ilerde çocuk olduğunda sorunlar yaşayabilirsiniz gibime geliyor..

istemiyorsa zorlama canım bence anne baba olmak için iki tarafında hazır olması gerekıo yoksa ılerde daha büyük sorunlar çıkabılırrr bız evlendıgımızdede ben ıstemıodum esım hadı yapalım bırak hap kullanmayııı fln dıodu ben oralı olmadım ne zaman hazır hıssettım o zaman hamıle kaldımmm bence bıraz daha zaman tanı eşinee

diğer arkadaşlara katılıyorum. yaşınız küçük ve çocuk istememsi gayet doğal. oda sende hazır olduğunuzda bebek sahibi olun. minicik bedenin sorumluluğunu birlikte üstleneceksiniz sonuçta...

26 yaş bir erkeğin baba olması için oldukça erken bir yaş.

sizin yaşınız da genç.. yani menapoza girme durumunuz falan söz konusu değil.

bence eşinizin kararına saygı duymalı, ona baskı yapmamalısınız. anne olmaya kendini hazır hissetmeyen bir kadına çocuk yap demek ne kadar yanlışsa, baba olmaya hazır olmayan adama da baba ol demek o kadar büyük haksızlıktır.

bir de eşiniz gerçekten sağlıklı bir adammış.. başka heyecanlı biri olsa, galeyana gelip çocuk yapmak ister, çocuk olduktan sonra da ilgilenmezdi. adam kaldıramayacağı yükün altına girmek istemiyo. çok sağlıklı bir bakış açısı bence..

Ama kızlar bende onun hazır olmasını bekleme taraftarıydım.Geçen gün bana dediki beni beklersen 10 yıl daha beklersin.Sen benim hazır olmamı bekleme dedi.Sonuçta sen kendini hazır hissediyorsan yapalım falan dedi.Bilmiyorum kafam çok karışık.Artık korunmamayı da kendisi önerdi.Ben çocuk çocuk diye tutturmadım aslında sadece isteğimi dile getirdim.Geçen gün korunmak istemedi.Benim tek kafamı karıştıran şey ben istiyorum diye ona haksızlık ettiğim.İstemeden kucağına verirsem kesin benden uzaklaşır diye düşünüyorum.O yüzden çok kararsızım.Şu anda korunmak istemediğini kendisi söyledi.Gerçekten çocuk istiyor musun dediğimdede net bi cevap vermiyor.Bilmiyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaa:(

Size "beni 10 yıl beklersin" demiş ya eşiniz
işte baskı yapıldığından demiştir.
Kendimden biliyorum eşim o kadar sıkıyor ki beni
dedim ki ben artık hiç çocuk istemiyorum
farkında olmadan uzaklaştırıyor beni...

Belki size açamadığı geçmişle çocuklukla ilgili sorunları varır
mesela ben babamla aramın iyi olmamasından dolayı çok soğuk bakıyorum.

İşiniz, ilişkiniz her şey yolundaysa ve o da çocuk yapmayı kabul ediyorsa bence yapmalısınız. Babalık sonradan kazanılan bir içgüdü değil mi?

İşiniz, ilişkiniz her şey yolundaysa ve o da çocuk yapmayı kabul ediyorsa bence yapmalısınız. Babalık sonradan kazanılan bir içgüdü değil mi?

ben buna katiliyorum. annelik hissi bizde icgudusel (hatta hormonal) ama babalik hissi sonradan gelisiyor. tabi ki cok buyuk bir sorumluluk esiniz de gozunde buyutmus olabilir ama kesinlikle korktugunuz gibi cocugu kucagina verince sizden sogumayacak hatta tam aksi :)) bebegi kucagina aldiginda artik bambaska biri olacak benden soylemesi :54:
henuz cocugum yok ama arkadaslarimizin cogu bu evreden gectiler benim esim de mirin kirin yapiyordu simdi o da (biraz korkarak da olsa) hazir oldugunu soyluyor :1: baslarda moralim bozulmustu benim kardesim yok ailem de kalabalik ve sicak bir aile degildi o yuzden kendimi bildim bileli buyuk bir aile istemisimdir. esim de pek orali olmayinca inanilmaz moralim bozulmustu. ama sonra anladim ki her insan baba olmaya hazir olmuyor bazi korkulari oluyor veya ilgiyi paylasmak istemiyorlar artik sebepleri turlu turlu. gorumcemin esi de cocuk istememisti simdi 2 ogullari var adam deli oluyor onlar icin, butun gun onlarla ilgileniyor nasil degisti bir bilseniz.. bunlari gorunce ben de emin oldum benimkinde bi sorun yok artik o da bebekle beraber ogrenicek babaligin ne kadar guzel bir duygu oldugunu.

bence ideal bi yas 26 simdi hamile kalsan dogasiya kadar 27 olursun ikinci bi cocugu 4 yil sonra yapsan 31 yasinda olursun bence tam zamani borcunuz falanda yokmus maddi durumunuzda iyi o bebek bi dogsa senden bile cok sevinir eminim

erkekler hamilelik ve lohusalık dönemlerinde eşlerinden uzaklaşabiliyor, eğer hevesli değilse bence üstüne gitmemek daha iyi "ben mi istedim bu çocuğu?" diyen babalar çok çünkü, "sen istedin yaptık işte" demesin sonra =(

Aynen bende ondan korkuyorum.Ben mi istedim demesinden veya yarın öbür gün olurda bi off çok yoruldum bile desem yüzüme vurmasından korkuyorum.Ama geçen gün bana dediki benim hazır olmamı bekleme.Erkekler hemen baba olmaya hazırlayamazlar kendilerini dedi.Biz sizin gibi değiliz dedi.Kadınlara Allah o içgüdüyü vermiş dedi.Hııı dedi 35 yaşında evlenmiş olsaydım belki bende hemen çocuk isterdim.Bilmiyorum dedi ilerde düşüncelerimi.ve kızlar gerçekten ilginin paylaşılmasından benim kendimi salıcağımdan korkuyor.Bunu açık açık dile getirmiyor ama laflarından anlıyorum.Bebek olsa yüzüme bakmazsın artık falan filan demeler.Ya da çevremdeki kötü örnekleri görünce sende mi böyle olucaksın çocuk olunca falan demeler ve açık açık geçen gün bana dediki ben seni kimseyle paylaşamam.Bu çocuk olsa bile.Dün yine konusu açıldı sordum dedimki hiç hayal edebiliyor musun doğumdan sonraki anı.Hiç heyecanlanıyor musun?dedim.Yani çocuk yapmaya tamam karar vermiş durumdayız ama sen ne düşünüyorsun.mesela ben hamile olsam 9 ay sonrasını nasıl hayal ediyorsun dedim.Güldü.Ben bunu ancak yaşıyarak anlayabilirim dedi.Hamile olmadan ben bunun hayalini kuramıyorum.Sen herşeyin geleceğini inceden inceye düşünüyorsun dedi.Ben düşünemiyorum dedi.Ama dünkü konuşmalarımızda sanki çocuğa artık ısınmış gibiydi.Ve kızlar küçük bir ayrıntı aslında eşim çocuklara deli oluyor.Çok seviyor.

Ama kızlar bende onun hazır olmasını bekleme taraftarıydım.Geçen gün bana dediki beni beklersen 10 yıl daha beklersin.Sen benim hazır olmamı bekleme dedi.Sonuçta sen kendini hazır hissediyorsan yapalım falan dedi.Bilmiyorum kafam çok karışık.Artık korunmamayı da kendisi önerdi.Ben çocuk çocuk diye tutturmadım aslında sadece isteğimi dile getirdim.Geçen gün korunmak istemedi.Benim tek kafamı karıştıran şey ben istiyorum diye ona haksızlık ettiğim.İstemeden kucağına verirsem kesin benden uzaklaşır diye düşünüyorum.O yüzden çok kararsızım.Şu anda korunmak istemediğini kendisi söyledi.Gerçekten çocuk istiyor musun dediğimdede net bi cevap vermiyor.Bilmiyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaa:(

O zaman sizde sorup durmayın artık.. Madem önerdi öyle kalsın..
Üstelemeyin ve hayırlı zamanda olsun inşaallah..

Bu sizin hakkınız.Bunu istemek hakkınız..
İlk bir yıl olsa anlarım ama 3. yılda anlamam bunu..
Bir bayan çocuk istemiyorum derse anlarım ama bir erkeğin bunu belli bir yıldan sonra söyleme hakkı yok..Herkesin aksi düşünüyorum bunu ben..

Baba olmaya hazır hissedemez zaten kendisini..
Babalık sonradan kazanılan birşey; dokunarak kazanılır..Annelik fıtrattan gelen birşey..

Bu yüzden kesinlikle ama kesnlikle üstelemeyin ve tekrar tekrar sormayın..
Artık korunmamayı teklif etmişse bırakın öyle kalsın dediğim gibi..Gerisi taktir Mevla'nın.

Ondan net cvp. beklemek anlamsız, zaten net cvp. veremez.
Bebekleri ilk 6 ayını doldurduktan sonra bu zamana kadar boş zaman geçirmişiz diyor yüzde doksan dokuzu.

Hayırlısı olsun.

Back
X