• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuk istemiyor.

Ama kızlar bende onun hazır olmasını bekleme taraftarıydım.Geçen gün bana dediki beni beklersen 10 yıl daha beklersin.Sen benim hazır olmamı bekleme dedi.Sonuçta sen kendini hazır hissediyorsan yapalım falan dedi.Bilmiyorum kafam çok karışık.Artık korunmamayı da kendisi önerdi.Ben çocuk çocuk diye tutturmadım aslında sadece isteğimi dile getirdim.Geçen gün korunmak istemedi.Benim tek kafamı karıştıran şey ben istiyorum diye ona haksızlık ettiğim.İstemeden kucağına verirsem kesin benden uzaklaşır diye düşünüyorum.O yüzden çok kararsızım.Şu anda korunmak istemediğini kendisi söyledi.Gerçekten çocuk istiyor musun dediğimdede net bi cevap vermiyor.Bilmiyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaa:(

ilk yazdığın mesajı okuyuncaa aynı ben aynı ben dedim sonra bu mesajı okuyunca vazgeçtim senin eşin insaflıymışş yani senin anne olmana karşı çıkmıyorr ayrıcaa bu bir kadın için enbüyük hakkk, okadar çok şey yazmak istiyorumki anlatamam yazsam sayfalarcaa yazabilirm.
bence eğer istiyorsann olumsuz şeyler düşünme 26 yaşş güzle bir yaş bir yıl bekelsen ne değişecek çokmu büyüyecek çokmu olgunlaşacak evlenen erkekler iice çocuklaşıyor ilgi alaka sevgi erkekleri çoculaştırıyor dahadafazla bu rahatlık sürdükçe çocuk istmeeyecekk,
26 yaşındasın bugün hamile olsan 27 yaşında anne olacaksın erken bir yaşmı anne olmak içn hayır geçmi hayır kıvamında eeğer ikinci çocukta istiyorsan ki çalıan bayanlar ikinci çocuğunu yapmak için ilk çocuğunun 5-6 yaşını bekliyor yani 33 yaşlarınd aolacaksın ozaman doğana kadar 34 olsa düşünsene ikinci çocuk 6 yaşındayken sen 40 yaşında bir annesin 40 yaşındayken bir veletle uğraşacaksın. bunları ben düşünüyorum ben bunları düşündükçeeeee hasta oluyordumm vs....
ki olup olmayacağıda belli değil.

bende evlendiğimizin 2.yılının sonunda çocuk istemeye başaldım maddi problemimiz yoktu ev arababirikim vardı ve şuan 5 yıllık evliyim çocuğum varmı hayır eşimin üstüne gitmeyim dedim anlayışlı davranim istemesini bekleyim derken 1 yıl geçti sonra benim sabrım tükenmeye başladı tatlıklıla olması sabırla olmadı stres şiddet terör baskı ne dersen de hepsini kullandım tam bir sene ikna etmek içn uğraştım 4.yılın snunda tamam dedi 1 yıldırda olmuyorr bebek şimdi kendisi paniklemiş vaziyette ilk zamanlar ben yatakta yatarken yastıklar koyarken beni yatırmayan kaldıran adam şimdi neden yatmıyorsun yastık istrmisin vs.. durumunda, yani garantisi yok onu demek istiyorum biz istmeiyorduk olmadı Allah şimdi bana diyorki kulum sen istmeiyordu olmadı şimdiben istemiyorum olmayacak senin istemen değil benim istemem önemli yani beni sınıyor deniyor ama bir okadar sabırlıorum eşimin panik havalarını seyredindegülüyorum:))

bana diyordiki söz veriyorum (senin yaşındayken) 30 yaşından anne olacaksın en geç geçenlerde hatırlattım bana bir sözün vardı hatırlıyormusun dedim böyle böyle 5 ay sonra 30 yaşına gireceğim yaa bir durgunlaştı.

Eşiniz tamam dediyse sorgulamayın bence sizi seviyorsa size değer veriyorsa büyümesini beklmeeyin çünkü hamile olduğunuzda sizi sevdiği için evladının varlığını bilmek onu mutlu eedecek sevecek

ilk yazdığın mesajı okuyuncaa aynı ben aynı ben dedim sonra bu mesajı okuyunca vazgeçtim senin eşin insaflıymışş yani senin anne olmana karşı çıkmıyorr ayrıcaa bu bir kadın için enbüyük hakkk, okadar çok şey yazmak istiyorumki anlatamam yazsam sayfalarcaa yazabilirm.
bence eğer istiyorsann olumsuz şeyler düşünme 26 yaşş güzle bir yaş bir yıl bekelsen ne değişecek çokmu büyüyecek çokmu olgunlaşacak evlenen erkekler iice çocuklaşıyor ilgi alaka sevgi erkekleri çoculaştırıyor dahadafazla bu rahatlık sürdükçe çocuk istmeeyecekk,
26 yaşındasın bugün hamile olsan 27 yaşında anne olacaksın erken bir yaşmı anne olmak içn hayır geçmi hayır kıvamında eeğer ikinci çocukta istiyorsan ki çalıan bayanlar ikinci çocuğunu yapmak için ilk çocuğunun 5-6 yaşını bekliyor yani 33 yaşlarınd aolacaksın ozaman doğana kadar 34 olsa düşünsene ikinci çocuk 6 yaşındayken sen 40 yaşında bir annesin 40 yaşındayken bir veletle uğraşacaksın. bunları ben düşünüyorum ben bunları düşündükçeeeee hasta oluyordumm vs....

bende evlendiğimizin 2.yılının sonunda çocuk istemeye başaldım maddi problemimiz yoktu ev arababirikim vardı ve şuan 5 yıllık evliyim çocuğum varmı hayır eşimin üstüne gitmeyim dedim anlayışlı davranim istemesini bekleyim derken 1 yıl geçti sonra benim sabrım tükenmeye başladı tatlıklıla olması sabırla olmadı stres şiddet terör baskı ne dersen de hepsini kullandım tam bir sene ikna etmek içn uğraştım 4.yılın snunda tamam dedi 1 yıldırda olmuyorr bebek şimdi kendisi paniklemiş vaziyette ilk zamanlar ben yatakta yatarken yastıklar koyarken beni yatırmayan kaldıran adam şimdi neden yatmıyorsun yastık istrmisin vs.. durumunda, yani garantisi yok onu demek istiyorum biz istmeiyorduk olmadı Allah şimdi bana diyorki kulum sen istmeiyordu olmadı şimdiben istemiyorum olmayacak senin istemen değil benim istemem önemli yani beni sınıyor deniyor ama bir okadar sabırlıorum eşimin panik havalarını seyredindegülüyorum:))

bana diyordiki söz veriyorum (senin yaşındayken) 30 yaşından anne olacaksın en geç geçenlerde hatırlattım bana bir sözün vardı hatırlıyormusun dedim böyle böyle 5 ay sonra 30 yaşına gireceğim yaa bir durgunlaştı.

Eşiniz tamam dediyse sorgulamayın bence sizi seviyorsa size değer veriyorsa büyümesini beklmeeyin çünkü hamile olduğunuzda sizi sevdiği için evladının varlığını bilmek onu mutlu eedecek sevecek

arkadaşın yazdıklarına da katılıyorum bir yandan, çünkü ha deyince olmuyor. vakti zamanı gelince oluyor; biraz da öyle düşünmek lazım..

uzun süre korunanlarda bu sorun oluyor sanırım,bir kaç kişiden daha duymuştum bunu
umarım Allah sana güzel bir bebek nasip eder.
bende 29 yaşındayım 3 ay sonra 30 yaşında olacağım.
6 yıllık evliyim 3.yılımızda hamile kalmıştam fakat ilk haftalarda düştü bebek
ondan sonrada korundum hep istemedim bir daha.
eşim 36 yaşında bu konuyla ilgili kararı tamamen bana bırakıyor
ben seninle mutluyum ama bir bebeğimiz olsun isterim yine de sen bilirsin diyor
ben kendimi hiç hazır hissetmedim bu zamana kadar
eşimde hiç ısrarcı olmadı,sormadı konusunu açmadı hiç
doğum kontrol hapı kullanıyordum bir ay önce doktorum bıraktırdı
bir aydır korunmuyorum.
ama içimden bir ses benim hiç anne olamayacağmı söylüyor
o yüzden bazen ara ara istesem bile istiyorum diyemiyorum kendime bile.

ben 23 yasındayım temmuz ayında 3 yılı bıtırdık evlılıgımızde gecen sene 2 yıl dolunca korunmayı bıraktık martta hamıle kaldım bız esımle 2 sene ıkımısde ıstemedık bu arada esımde suan 28 yasında 2 seneden sonra korunmayı bıraktık kı ıkımısde tam anlamıyla hazır deıldık ben o 9 ayda hamıle kalana kadar baya hazırladım kendımı ama esımın o zaman hala tam anlamıyla hazır oladıgını bılıyordum erkekler bıras daha yazas alısıyor belkıde Allah ıma sukur suan 8 aylık hamıleyım ınsallah sag salım kucagıma alırım ...
esım suan en az benm kadar kadar hveslı kucagımıza alınca nasıl olur bılmıyorum hatta bu sabah bana ne dogacak bu cocuk 1 yıldır hamılesın dıyo:1::1: yanı erkekler bıras daha olunca alısıyorlar karnımdayken bıle harekerlenmeden once hıc aklına bıle gelmesken sımdı her aradıgında askımla oglum napıyormus dıyo:1:alıstı ve baba olmaya hazır ama bu hazırlıgı hamıleleık surecınde hatta bebegı hıssetmeye baslayınca oldu oncesınde bısı yoktu:nazar::nazar:

Allah ım ıseyen herkese nasıp etsın ınsallah...bırde zaten ısteyınce hemen olmuyor (genelde) bunuda goz ardı etmemek lazım

Kızlar 26 yaşındayım.Hiç bir borcumuz harcımız kalmadı.Evimizde var.Şu anda çalışıyoruz ikimizde maddi açıdan hiç bir sıkıntımızda yok.Kendini hazır hissetmiyormuş baba olmaya.İkimizde aynı yaştayız bu arada.[/QUOT

bu da güzel:)))
ne zaman hazır olacakmış sizin bey,

siz yaşlanınca mı?

uzun süre korunanlarda bu sorun oluyor sanırım,bir kaç kişiden daha duymuştum bunu
umarım Allah sana güzel bir bebek nasip eder.
bende 29 yaşındayım 3 ay sonra 30 yaşında olacağım.
6 yıllık evliyim 3.yılımızda hamile kalmıştam fakat ilk haftalarda düştü bebek
ondan sonrada korundum hep istemedim bir daha.
eşim 36 yaşında bu konuyla ilgili kararı tamamen bana bırakıyor
ben seninle mutluyum ama bir bebeğimiz olsun isterim yine de sen bilirsin diyor
ben kendimi hiç hazır hissetmedim bu zamana kadar
eşimde hiç ısrarcı olmadı,sormadı konusunu açmadı hiç
doğum kontrol hapı kullanıyordum bir ay önce doktorum bıraktırdı
bir aydır korunmuyorum.
ama içimden bir ses benim hiç anne olamayacağmı söylüyor
o yüzden bazen ara ara istesem bile istiyorum diyemiyorum kendime bile.
Bence sen ilk bebeğinde düşük yaptığın için bu kadar karamsarsın.Nolur bu kadar karamsar olma.Çünkü hamile kalmak için umutlu olmak gerekiyormuş.Tamamen aklından çıkar bu düşünceleri.İnşallah sende bir gün çok güzel bir anne olucaksın.Bak artık korunmuyormuşsunda.Bence yakın zamanda senin hamile olduğun haberini burdan alabiliriz.Dediğiniz gibi artık eşime sormuycam.İstiyor musun istemiyor musun diye.Zaten sorularımdan sıkılmış vaziyette.Oluruna bırakıcam artık.Bennn artık anne olmak istiyorm.Hamile kadın görünce kıskanıyorum o dereceyim çünkü.Artık duygularımı bastırmayacağım.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallahhhhhhhhh.Sanada inşallah....

İşte canım ben onu istemiyorum yoksa adam illa korunucam demiyorki.Benim demek istediğim o istemeden yaparsam sorun olur mu soğur mu falan ;)

sonrada şu havaya bürünüzsün

aşkımızın meyvesi bak biz istemedik ama allah istedi :)))))))))))))

çocuk hemen olmuyor ki.benim eşimde çocuk istiyordu ben istemiyordum.

bana kalırsa erteleme sen istiyorsan arkasında dur
.sen istemiyorsan isteme ben istiyorum ve sonuna kadar evladıma bakacağım.ben senden bi çocuğum olsun istiyorum aksine istemez hayatıma devam ederdim de.

çünkü eşim bana demişti :):):):)

etkili oluyor. ;)

bırak anneliği ertelemeyi hayatını erteleme bi daha gelmicez dünyaya.ona bakarsan hayatımızda ne aksilikler oluyor ne sorunlar çıkıyor.evet eşler birbirlerine güvenerek hareket ediyorlar bazı konular da ama evlat bambaşka.

sen yıldığında eşinin söylenmesinden mi yoksa allah korusun ilerde ayılırsak ne oluruz korkusu mu var sende?çocuk doğunca zaten eşler yardımcı olmuyor ki dönüp yatıyor.yine anne bakıyor.

sen kafandaki asıl soru işareti ne onu çöz?
eşinin çocuk istememesi mi ?
çocuk doğduğunda sen istedin sen bak demesi mi ?
babalığa hazır değilim deyip sizinle ilgilenmemesi mi?
vücudun bozulacak ta senden uzaklaşırım durumu mu?
gelecek korkusu mu?

çocuk hemen olmuyor ki.benim eşimde çocuk istiyordu ben istemiyordum.

bana kalırsa erteleme sen istiyorsan arkasında dur
.sen istemiyorsan isteme ben istiyorum ve sonuna kadar evladıma bakacağım.ben senden bi çocuğum olsun istiyorum aksine istemez hayatıma devam ederdim de.

çünkü eşim bana demişti :):):):)

etkili oluyor. ;)

bırak anneliği ertelemeyi hayatını erteleme bi daha gelmicez dünyaya.ona bakarsan hayatımızda ne aksilikler oluyor ne sorunlar çıkıyor.evet eşler birbirlerine güvenerek hareket ediyorlar bazı konular da ama evlat bambaşka.

sen yıldığında eşinin söylenmesinden mi yoksa allah korusun ilerde ayılırsak ne oluruz korkusu mu var sende?çocuk doğunca zaten eşler yardımcı olmuyor ki dönüp yatıyor.yine anne bakıyor.

sen kafandaki asıl soru işareti ne onu çöz?
eşinin çocuk istememesi mi ?
çocuk doğduğunda sen istedin sen bak demesi mi ?
babalığa hazır değilim deyip sizinle ilgilenmemesi mi?
vücudun bozulacak ta senden uzaklaşırım durumu mu?
gelecek korkusu mu?

benim aklıma takılan bi tek şu.Ona haksızlık etmemek.Çünkü çocuğu baş belası bi sorun gibi görüyor sanki.Sanki çocuk olursa hayatımızdan hiç birşey anlamıycakmışız gibi geliyor ona.Şimdi o istemiyor ya istemeden onu baba yapmak istemiyordum.ama sizlerin dediği gibi ilerde ya olmazsa.onu beklemiyim ben yaa.zaten hemen dediğiniz gibi olmayacak.oluruna bırakıcam artık.Yani aklımda soru işaretinden çok ona haksızlık etmek.İstemeden onu baba yapmak.o yüzden aklım karışıktı.

benim aklıma takılan bi tek şu.Ona haksızlık etmemek.Çünkü çocuğu baş belası bi sorun gibi görüyor sanki.Sanki çocuk olursa hayatımızdan hiç birşey anlamıycakmışız gibi geliyor ona.Şimdi o istemiyor ya istemeden onu baba yapmak istemiyordum.ama sizlerin dediği gibi ilerde ya olmazsa.onu beklemiyim ben yaa.zaten hemen dediğiniz gibi olmayacak.oluruna bırakıcam artık.Yani aklımda soru işaretinden çok ona haksızlık etmek.İstemeden onu baba yapmak.o yüzden aklım karışıktı.

bak şöyle yapabilirsin.dr. a git anne olmayı düşünüyorum de.yumurta takibi yaptır kontrollerini yaptır anneliğe bi mani var m ıyok mu öğren.

onun dışında eşini anlıyorum çünkü bende eşin gibiydim.yapamam anneliğe hazır değilim bakamam rahatım şu an ayak bağı olur.aramızda ilgi soğukluğu olur diye diye eşimi hep beklettim onu babalıktan mahrum ettim.
sonra nasıl olduysa kazara kalmışım ama düşük oldu sanıyorumki eşimin oyununa geldim ama hiç üzülmedim çünkü çok sancı çektim düşürürken.

neyse daha sonra ben istedim olsun bari artık diye.10 ay çocuğum olmadı tam tamına 10 ay o bekleyiş ne kadar acı bi bilsen.
eşime de ne kadar haksızlık yaptığımı anladım.

sende şöyle yapabilirsin korunmuyomuş numarası yap ama korun şöyle bi iki ay.eşine de ki çocuğumuz niye olmadı yoksa bi sorun mu var acaba de? bi içini kurt yesin.ondan sonra olması için kendi çaba göstersin hehe :27:

walla arkadaşım çok güzel bi duyguymuş annelik.evet gebe iken zorlukları var yok değil ama hareketlerini hissetmek öyle duygulandırıyor ki insanı rabbim hamdolsun eşimden bi parça var içimde.sevdiğim adamdan diyosun.hareketleri mutlu ediyor tekmeleri mutlu ediyor.sonra dirseğini hissediyorsun ayaklarını hissediyorsun işte ayağı ile vurdu işte dirsek attı diyosun.muhteşem yaa.

biz eşleri ödüllendiriyoruz çocukla onların yaptığına bak yaaa.yoksa kolay mı 9 ay taşı karnında zorluklarına katlan .

benim esimde istemiyordu.
benim hikayemde soyel kisaca anlatmaya calisayim
esimle evlendik cocuk fikri yok tabi ben icten ice istiyorum ama esim yanasmiyro bende
agzimi acmadim yeni evliyiz olur dedim. 9 ay sonra kazayla hamile kaldim.
hakikaten bende dusumuyordum. esim aldiralim dedi daha genciz ben kiyamam dedim neyse kizim dogdu
simdi ben bu kadar sevecegimi tahmin etmemistim diyor. suan 3 yasina girecek ( 3 ay kaldi)
kizimdan sonra spiral taktirdim duzenli kontrollere ragmen hamile kaldim sok olduk
bebek 7 haftalik olmus ama spiral cok tehlikeliymis bir suru dr la gorustuk aldirmaya karar verdik ama ikimizde
istemeden sirf olmasi gerektigi icin yaptik sonra ben pisman oldum keske riske girseydim diye
esimde o tibbi bir zorunluluktu yoksa bende dogurman taraftariydim dedi, fakat ben toparlayamadim
suan zaten 2. bebek icin uygun olmadigimizi biliyordum ama gonul iste durmuyor
esimin istegiyle hapla korunmaya basladim. hapi duzenli kullandigim aylardan birinde akintim fazlalasti
ve seytan durttu test yaptim. adete 2 gun kala silik 2. cizgiyi gordum benimden vuruldum ve o an ne kaar
bebek istedigimi farkettim. ama maalesef kimysal gebelikti tutunamadi.
sanirim haptan dolayi. neyse sonra baktim canim cok yaniyor ve esimin umrunda degik
icimde kopan firtinalara goz yumuyor. bende hapi biraktim ona demeden
2. ayimda yani bu ay haile kaldim ama cok gec ogrendim adete 4 gun kala tutmus bebek
gec dollenme olmus. suan cok mutluyum kaybettigim yavrumun acisi hala yuregimde yakip kavuruyor ama
bu yavrumla teselli olucam ins.
Kocalri beklersek cook bekleriz. bir arkadas yazmis sanki istese omu bakacak diye? ne dogru o bakmicak sen kalkip ilgileneceksin yine. zaten yas geciyor benim yasim 28, 29 da dogurucam. cok erkende sayilmaz.
bird ebu kadar acidan sonra haketmiyormuyum anneligi tekrar.
uzun oldu kusura bakma ama canim eger istiyorsan yap. hazir olmak konusuna gelince insan kendini
hic hazir hissetmiyor ama emin ol bu his yas ilerledikce daha fazla oluyor
simdi yapmicanda 30 unda 35 demi cocuk pispislican zor olmaz mi??
Allah gonlune gore versin
?

Back
X