Eşim çok asabi ve sinirli ne yapsam da huyu değişir arkadaşlar

ozgclk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
58
9
86
Merhabalar arkadaşlar 2 yıllık evliyim evliliğimde 1 senedir çok sorun var eşimle anlaşamıyorum 1 yaşında oğlum var annemle eşim hiç anlaşamıyor eşim sabit fikirli ve detay düşünen biri kendi düşüncelerini onemser ve hep kendi akillica düşündüğünü söyler annemle her konuda çatışıyorlar çok büyük kavga oldu boşanmanın eşiğindeydik ikimizde öğretmeniz başka yere tayin bile istedi annemle aynı yerde olmamak için ben kabul etmedim sonra iptal etti tayin işini şimdi arayı düzeltmeye çalışıyoruz ama asabi sinirli olmasını düzeltecek ama küçük bi şey de olsa sinirleniyor napicam böyle bilmiyorum alttan almaya çalışıyorum fakat önceki kavgalar geliyor aklıma çocuk da var o yüzden devam ettim ben nasıl huyunu değiştiririm ılımlı olması için fikirleriniz neler arkadaşlar?

Bir sağlık sorunu olmadığına emin misiniz? Hormonlarıyla ilgili bir sorunu olabilir mi acaba? Başka belirtiler varsa gözden kaçırmayın.

Huyunu sen değiştiremezsin.Kendisinin aklını başına alması karşısındaki insana değer verip saygı göstermes lazım.Gitsin tedavi görsün sinirliyim ne demek.Böyle sinir kontörlü olmayan insanlar öğretmenlik gibi bir mesleği de yapmamalı

Doktora gitmek zorunda. Sinirli birine sakin davranmak çözüm değildir.

Tiroid olabilir mesela,yada şeker mesela çok uyuyor mu,saçları nasıl dökülme var mı,cabuk acıkıyor mu çok sık su içiyor mu.

Huyunu değiştirebileceğinizi düşünüyor musunuz? Değişmek istiyorsa kendisinin çabalaması gerek. Tedavi görsün. Meditasyon vs yapsın. İç dünyasına yönelsin ne bileyim. İkinci kişinin yapabileceği bir değişim değil bu.

Huy değişir mi bilmiyorum da, annenizle her dakika dip dibeler mi bu kadar tartışacak kadar? Belki bu sıkıyordur canını.

Sinirliyim diyen eşiniz karşısındakinden hoşgörü ve anlayış bekliyor ama yanlış siz ona bu durumun normal olmadığını ve kendi kontrolünü yitirmesinin onun sorunu olduğunu anlatın ve problemin çözümü için harekete geçmesi gerektiğini belirtin.

Çocuğunuz var üstüne üstlük okulda çocuklara eğitim veriyor eşiniz. Eşiniz bir rol model baba ve öğretmen olarak.Çevresi ile dengeli iletişimi olması ve Bu nedenle sorununu çözmesi gerekiyor.siz de bu süreçte problemine dikkat çekerek bu farkındalığı yaratmalısınız

Okumak işte cahilliği almıyor demekki.Eşiniz kendini yetiştirememiş çocuklarımızı nasıl yetiştirecek ? Sabit fikirli olmakta neymiş ? Çok yönlü olması gerek ÖĞRETMEN o ÖĞRETMEN.

Can cikar huy cikmaz.
Sanirjm anneniz cocugunuza bakiyor ve icli dislisiniz. Acik soylemek gerekirse esiniz annenizden rahatsiz oluyor. Biraz daha mesafeli dursaniz deneseniz belki daha baska olacak hersey

Arkadaşlar benden önce yazmış. Şeker ve tiroid olabilir bu konularda bilgi verebilecek biri değilim ama bu kadar sinir sadece karakter meselesi olmayabilir. Seni de yıpratır böyle bir yaşam. Çözüm bulmaya çalışın.

Evleneceğim adam icin bir dakika bir gram bile değişmese ben bu adamla olmak istiyor muyum sorusunu kendime sorup öyle evlenirim.
Ilişki içinde bu böyle .
Sizin bu insanları alıp değiştirme derdiniz bitmiyor . Kimse de değişmiyor . Bende değişmem yani adamlar haklı .
Bu şekilde evlenmişsiniz .
Evlenmeseydiniz .

Mesela nelere nasıl tepki veriyor? Bazı insan gerçekten hep gergindir hayatı zindan eder adama.
Ama siz en büyük örneği annenizle ettiği kavgadan vermişsiniz. Acaba annenizle çok içiçe olmaktan mutsuz olabilir mi?
Burda kadınların çoğu kv ile içiçe olmaktan hoşlanmıyor. Aynı şey eşiniz içinde geçerli olabilir.
Bence ikisi arasındaki dengeyi iyi sağlamaya çalışın. Anladığım kadarıyla annenizde müdahil oluyor tartışmalara. Bu hiç doğru değil.

Canım benim de erkek arkadaşım aşırı asabi biri ama zamanla geçti. Bunu sadece ben değil beni bilmeyen ailesi ve arkadaşları dahi fark ediyor. Nasıl aştık bunu diye düşündüm şimdi yazını okuyunca aklıma özel olarak yaptığım bir şey gelmedi. Belki de benim karakterimin tam zıt olmasıyla alakalıdır. Çünkü ben de tam tersine aşırı neşeli ve deyim yerindeyse gevşeğimdir dünya yansa umurumda olmaz benim keyfim yerinde olsun bana yeter adam yanımda dura dura alıştı kaptı herhalde şaka bir tarafa da huyunun agresiflik mi yoksa başka insanları hor görme mi olduğuna göre değişir aslında çoğu şey sürekli sizi terleyen hor gören aşağılayan biriyse agresiflikten öte saygının yitirilmesi ve sizin açınızdan yıpranma söz konusu olur ve değişeceğini sanmıyorum benim erkek arkadaşım kolay sinirlenirdi ama hiç bir zaman beni rencide edici bir şey yapmadı kavga ediyorduk tartışıyorduk alayına kadar ama saygısızlık değildi eğer durum öyle düşük bir vaziyette değilse düzelmesi için umut var bence

Değiştiremezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…