Eşim çok cimri

defesen

Herseyi cok dert ediyor..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
372
0
96
A.B.D.
Eşim çok cimri. Ben de orta halli memur bir ailenin kızıyım ve kardeşlerim var lüks içinde büyümedik ve merakım da yok ama eşim çok ama çok kısıtlıyor:(((( Ben monoton ve sıkcı geçen hayatımı renklendirmek istiyorum ve parasız yapılacak eğlencelerin yanında para da gereken şeyleri de yapmak istiyorum. Maddi açıdan şu anda sıkıntı yok ilk önce yatırım yapmayı tercih edeceğiz tabi ama bu cimrilikte boğuluyorum... Kuaföre gitmiyorum kendim hallediyorum, dışarda yemeğe çıksak (nadiren) bir porsiyon alıp paylaşıyoruz vs bu tarz cimrilikleri var... Mesela birşey lazım oluyor mağazaya gidiyoruz en ucuzunu alıyoruz, ben farklı birşey beğenip heyecanla ona göstersem Gerekli mi diye soruyor. O an nasıl bir hevesim kırılıyor nasıl haya kırıklığı hissediyorum bilemezsiniz. Zaten çok stresli ve yorucu bir hayatım var eğlenmek istiyorum. Eğlenemiyorum üstüne üstlük daha çok moralim bozuluyor daha çok stres oluyorum:(((((
(Ben de çalışıyorum hem de okuyorum ama 6 aylık çocuğum var işten izinliyim şu anda... Ama maddi yönden zorluğumuz yok)

Son düzenleme:
Eşim çok cimri. Ben de orta halli memur bir ailenin kızıyım ve kardeşlerim var lüks içinde büyümedik ve merakım da yok ama eşim çok ama çok kısıtlıyor:(((( Ben monoton ve sıkcı geçen hayatımı renklendirmek istiyorum ve parasız yapılacak eğlencelerin yanında para da gereken şeyleri de yapmak istiyorum. Maddi açıdan şu anda sıkıntı yok ilk önce yatırım yapmayı tercih edeceğiz tabi ama bu cimrilikte boğuluyorum... Kuaföre gitmiyorum kendim hallediyorum, dışarda yemeğe çıksak (nadiren) bir porsiyon alıp paylaşıyoruz vs bu tarz cimrilikleri var... Mesela birşey lazım oluyor mağazaya gidiyoruz en ucuzunu alıyoruz, ben farklı birşey beğenip heyecanla ona göstersem Gerekli mi diye soruyor. O an nasıl bir hevesim kırılıyor nasıl haya kırıklığı hissediyorum bilemezsiniz. Zaten çok stresli ve yorucu bir hayatım var eğlenmek istiyorum. Eğlenemiyorum üstüne üstlük daha çok moralim bozuluyor daha çok stres oluyorum:(((((
(Ben de çalışıyorum hem de okuyorum ama 6 aylık çocuğum var işten izinliyim şu anda... Ama maddi yönden zorluğumuz yok)

peki birikim yapiyorsaniz, maddi durumunuzda iyiyse esin neden bukadar cimriki??.. hadi herseyi gectimde disarda yemek yimeye cikipta bir porsyonu paylasmak neyin nesi... saskinlik icerisinde kaldim suan.. canim peki esine hic sordunmu neden böyle yaptigini:S yani bu sekilde mutsuz oldugunu anlatsan... hem calisip okuyorsun birde cocuk büyütüyorsun helal zor olmuyormu canim hem is hem okul üstüne birde cocuk... eylenmek senin en dogal hakkin bence esinle konus biraz anlayisli olsun ayricada sana harclik falan veriyorsa bunu istedigin gibi harcanabilirsin ki ...

canım sen para kazanıyorsan istediğin gibiharcamalısın da aşırıya kaçmadan. madem maaddi açıdan sıkıntınız yok, neden bu kısıtlama? birikim mi yapıyor acaba?

Canım öncelikle sağol cevabın için. Evet çok ama çok zor oluyor. Ben gurbetteyim ailemden çook uzakta tabi kendi isteğimle geldim daha güzel bir hayatın hayaliyle ama çok zorlanıyorum. Doktora yapıyorum ve öğrenci asistanlığı. Bebek olunca izin aldım ama ikinci dönem başlamak lazım tekrar. Ben de bilmiyorum neden bu kadar cimri ama birşey biliyorum ki babası da aynı böyle yani babasından etkileniyor.. Yeni eve geçiyoruz eşimin işyerine yakın olsun diye ve bebek için ayrı oda lazım diye. Kayınpederim bana eve pek eşya almayın dedi. Ben de zaten eve eşya doldurmayı sevmediğimi ve Ikea dan bakacağımı söyledim. Aç bilgisayarı beraber bakalım mobilyalara dedi:((( Neyse bu ve bunun gibi bazı şeyler var ki çok sıkılıyorum. Birbuçuk sene önce bunların ağırlığıyla ZONA oldum offf çok zor günlerdi..
Eskiden çok saf çok yardımsever iyiliksever hayattan zevk alan mutlu bir insandım şimdi asabileştim stresli ve her daim üzüntülüyüm :(((Eski halimi özlüyorum ben.

doktora yapıyormuşsun bak ne güzel, çok parlak bir kariyerin olur umarım. bence geç kalmadan tekrar çalışmaya başla, ikinci döneme yetiş mutlaka...
bence tekrar işe başladığın an bu konudan yana tavrını koy ve eve ne kadar katkı göstereceğine karr verdikten sonra kendine para ayır ve gönlüne göre yaşa imkanlar dahilinde abartmadan. çünkü para gerçekten insanın moralini düzeltebiliyor yani yeri geliyor marketten aldığın üç çikolata beş bisküvi bile stresini alabiliyor insanın. kozmetik ve giyim de beni inanılmaz rahatlatan alışverişler mesela. o yüzden bence koy tavrını geç kalmadan yoksa biraz daha zorlanacaksın zaman geçtikçe gibi gözüküyor..

canım sen para kazanıyorsan istediğin gibiharcamalısın da aşırıya kaçmadan. madem maaddi açıdan sıkıntınız yok, neden bu kısıtlama? birikim mi yapıyor acaba?

Ben ondan az kazanıyorum şimdi ogüzel bir işe girdi ama yurtdışında olduğumuz için birikim yapıyor galiba(yarının ne getireceği belli olmaz düşüncesi var). Galiba diyorum çünkü pek benimle paylaşmıyor ne düşünüyor bilmiyorum. Daha once araba alacaktik(bizim orada sart almak ulasim yok cunku. ikinci el aldik) Ben Türkiyeye gelince aldı arabayı. böyle istedi diye düşünüyorum sırf kendi istediği modeli kendi seçti bana da fotosunu yolladı ama ben pek o işlerden anlamadığım için kararı ona bırakmıştım.

Bunun nedenini de biliyorum aslında: Tek çocuk ve bencil yetiştiriliş tarzı. Kaç kere kavga ettik ben kendimi yok gibi hissediyorum. Birşey istesem alsam suçluluk duymaya başladım of of..Sanki hakkım değilmiş gibi psikolojim bozuldu. Beni bırak bebeğimiz için de birşey harcamıyor. Etraftan hep hediyeler geldi.. Yada ben aldım.. Bazen bana birşey alacağını söylüyor gidiyoruz mağazaya unutuyor. yada unutmuş gibi davranıyor. Hatırlatıyorum istemeyerek alıyor:((( of of kendimi çok değersiz hissediyorum.

Nişanlıyken ne bileyim flört ederken nasıldı ki?:26:

Herşeyi geçtim de,dışarı yemek için çıktığınızda 1 porsiyon sipariş edip bölüşmenize takıldım...

Eşiniz çok ayıp ediyor çok,bir insanın üzerine bukadar gidilip,gururuyla oynanmaz ki.

Bence ciddi ciddi tavrınızı koyun,gerekirse tartışın yakın yıkın ama bukadar şeye katlanmayın.

Yani susup içinize atıp kabullenip oturmayın...

Yarın birgün bebeğiniz büyüyecek,düşünsenize oda sizin gibi yaşayacak.

Belkide istediği hiçbirşeyi alamayacak,babasının bu gereksiz huyu yüzünden.

aynı benim eşim yaaa (((:

geçende defalarca ısrarıma dayanamadı da pizza ısmarladı bana. (biliorum ki ağzı durmayacak ne gerek vardı buna bu kadara para vermeye evd eyemek var diye)
pizzayı yedim, üzerine de tatlı niyetine dediğim gibi bi ton laf işittim. dedim ona biliyordum boyle dırdırlanacağını sağol teşekkür ederim, tatlı niyetine içirdin bi kızışcık şerbeti daha dedim. yuttum geçtim.
offfffffffffffff.

benimki bu kadar ollmasada erkeklerin genel olarak bizim gerekli yada hoşumuza giden şeyleri gerekli görmüyolar artık maaşım hesaba yattığı için vermiyoruum çok gerekirse ben ödüyorum gidiyorum alıyorum sormuyorum çünkü sorunca gerek varmı şimdi ona diye bi cevap aldığım için gurur insnı üzüyo yüzsüzlük yapıyorum bi kaçkerede mağazada sinir olup tek başına bırakıp gidince anladı birazcık pek karışmıyo artık:9::9::9:

Son düzenleme:
Ben ondan az kazanıyorum şimdi ogüzel bir işe girdi ama yurtdışında olduğumuz için birikim yapıyor galiba(yarının ne getireceği belli olmaz düşüncesi var). Galiba diyorum çünkü pek benimle paylaşmıyor ne düşünüyor bilmiyorum. Daha once araba alacaktik(bizim orada sart almak ulasim yok cunku. ikinci el aldik) Ben Türkiyeye gelince aldı arabayı. böyle istedi diye düşünüyorum sırf kendi istediği modeli kendi seçti bana da fotosunu yolladı ama ben pek o işlerden anlamadığım için kararı ona bırakmıştım.

Bunun nedenini de biliyorum aslında: Tek çocuk ve bencil yetiştiriliş tarzı. Kaç kere kavga ettik ben kendimi yok gibi hissediyorum. Birşey istesem alsam suçluluk duymaya başladım of of..Sanki hakkım değilmiş gibi psikolojim bozuldu. Beni bırak bebeğimiz için de birşey harcamıyor. Etraftan hep hediyeler geldi.. Yada ben aldım.. Bazen bana birşey alacağını söylüyor gidiyoruz mağazaya unutuyor. yada unutmuş gibi davranıyor. Hatırlatıyorum istemeyerek alıyor:((( of of kendimi çok değersiz hissediyorum.

Bu cok yanlis, tek cocuk olan biri genelde paraya daha az onem verir, cunku onlar cocukken baska kardesleriyle
oyuncaklarini vs, paylasmadilar. Bencil olabilir
Yurtdisinda yazdigini okudum, sanirim krizin farkinda degilsin. Suan belki cok fazla hissetmeyebilirsin ama 2012 yilindan itibaren
yurddisinda hayat cok daha pahali olcak. Hukumetlerin cogu halka yapilan bir cok seyde kisitlamalar getirip, ordan artirdiklari para ile yunanistani
kurtarmaya calisacak, ama kurtaramicaklar.
Esinle konusmaya calis, zoruna gittigini ifade et, biriktiriyosan bileyimde anlayisla karsilarim de,
aksi taktirde benimle para harcayip beni mutlu etmeyi bana cok gordugunu dusunuyorum de.
Ilimli yaklasmaya calis.

Back
X