Eşim çok güvendi yine yanıldı.

Sizin adiniza cok uzuldum miktarda az degil hani Insallah alabilirsiniz. Ya mahkeme ile hakkinizi arayacaksınız yada yapabilirseniz çeki el değiştirin.

Ticarette oluyor böyle seyler malesef eşinizin yanında olmanız gerekiyor sakın üstüne gitmeyin kazansaydınızda birdiniz kaybedincede bir olacaksınız
Çeklerinizin vadesi geldiginde yazdırıp mahkemeye basvurmaktan basla seceneginiz yok
Mal varlıgı varsa haciz konulabilir lakin ilk cekleri yazdırmanız ve haciz icin mahkemeye basvurmanız gerekiyor
Gecmiş olsun

Çekin teyminat bedeli var mi varsa bankadan onu talep edin yoksa dava açıp ihtiyati tedbir koydurun

Mebla buyukmus insallah helal riziksa doner dolasir bulur sizi.Allah sizinde o adaminda yardimcisi olsun.sagliginiz olsun kardes gerisinin caresi bulunur.

Eşinize destek olun üstüne gitmeyin.
Allah korusun enbuyuk hastaliklar stres uzuntuu kaynaklı. Para gelir sağlık gelmez.

Durumunuza üzüldüm. Avukata danışın. Çeklerin vadesi gelmediyse işlem uygulatmaya çalışın.

Ayrıca eşinizin ticari faaliyette bulunması yasak. Cezası nedir bilmiyorum fakat böyle ulu orta göstere göstere yapmayın, paylaşmayın bari.
Aileyle ortak değildir o iş, aile üzerinden yapılıyordur eşinizin yapması yasak olduğu için.
Mesajınızı editleyin.

Ahh bu eşler niye böyle bizim bir güvencemiz de yok geçen sene arkadaşı iş yeri acicam benim için kredi çeker misin demiş. Duydum cildirdim tabiki adam batar mı çıkar mı Dünya hali odeyemezse biz nasıl ödeyeceğiz . Hem anası babası kardeşi biri çeksin niye sen diyorum. O arkadaşım yapmaz öyle şey diyor .

Erkeklerin güven duygusu çok farklı maalesef. Ailesiyle irtibata geçtiniz mı adamin . Hukuki yollara başvurun en kısa zamanda yapacak en doğrusu o gibi gorunuyor

Eşimle konuşcam bunu gerekirse mahkemeye başvursun.

Evet. İşte dostur/aile dostu felan dinlemez böyle işler. Sizde o parayı sokakta bulmuyorsunuz. Ödemiyebilir parası olmadığından onu bile kabul edebilir insan, ama ha ödedim, yarın getiriyorum diye kandirmasinlar. Hep uzatmali oynuyorlar.

Geçen hafta eşimin kuzeni 10 bin tl kadar borç istemiş iş yeri için.
Her gğn görüştüğü çok samimi olduğu ve vermemiş.
Ben de sakın ha giden geri gelmez dedim.
80 bin çok iyi cesaret valla, baba oğluma vermez.
Avukata vereceksiniz özellikle kariyeri bu yönde olan.
Birkaç aya tahsil eder en azından ortak nokta bulur, malları elden gitmeden nakte çevirebileceği 30 40 bin liralık şeyleri yarı ödeme olarak alır.

Çeklerin vadesi geçmiş sanırım.

Mebla buyukmus insallah helal riziksa doner dolasir bulur sizi.Allah sizinde o adaminda yardimcisi olsun.sagliginiz olsun kardes gerisinin caresi bulunur.
Sonuna kadar helal canım.eşimin canı çıkıyor çalışcam diye.onun giden emeğine üzülüyorum en çok.sağlığına birşey olacak diye korkuyorum.çünkü çok takıyor kafaya.

Eşim 657 ye tabi değil.ben anlaşılır olsun diye o şekilde yazdım.

Aman sakın yapmasın öyle birşey.

Bende en çok buna sinir oldum.yani dese ki arkadaşım sen benim arkadaşımsın beklersin 3 ay sonra 5 ay sonra verecem.ama verecem yani merak etme filan dese anlarım ama sürekli yalanlarla oyalıyor.

Dava acsaniz da onun da masrafi cok bide zaten adamin biseyi yoksa tahsil edemezsiniz benim de tanidigim birinin basina geldi ama alamadilar biseyi yok adamin cunku. Yani dua ve sabretmekten baska care yok allah yardimciniz olsun

benim babam sırf eşiniz gibi iyi niyetli olduğu için iflas etti borç paralar hatır çekleri vs yüzünden. sizin durum umarım çözülür ama aklınızın bir köşesinde kalsın bu kötü tecrübeler.
bu arada ben de çok yakın bir arkadaşıma borç verdim çok yüklü bir para değil ama benim için büyük bir miktardı o zaman ödemesi gereken vadede ödemedi sonra istedim başka bir vade verdi onda da ödemedi şu an ölü taklidi yapıyor. para pul konusunda babama bile güvenmem bu saatten sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…