eşim çok ilgisiz :((

girlinred

Ne mutlu Türküm diyene 🇹🇷
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
16.983
33.513
798
herkese selamlar. biraz fikir almak, biraz da içimi dökmek istedim. kırk kere açılmıştır böyle başlık napıyım 41.yi açmaya mecbur kaldım :) eşimle yaklaşık 6 ay önce evlendik. ben nikah öncesi yakınlaşmaları hoş karşılamıyordum,eşim de bunu tahmin etmişti. bu yüzden aramızda nispeten mesafeli bir ilişki vardı. eşim başka şehirdeydi. bu şekilde bir yıl kadar görüşüp evlendik. 10 ay da nişanlı kaldık. evliliğimizin ilk 4-5 ayı beraber olamadım onunla. halen de rayına oturtabilmiş değiliz. ben evlenip şehir dışına onun yanına geldim. küçük bir karadeniz ilçesindeyiz. burada kimseyi tanımıyorum, yol iz bilmiyorum. çalışma saatlerimde okulda öğretmen arkadaşlarla muhabbetim var ama yeniyim elbette ve çabuk samimi olan biri değilim. eşim ise alıştığı düzenin bozulmasını istemiyor. canı istediğinde maç izlemeye, balığa falan gitmek istiyor. ve benim gitme deyişim ona anlamsız geliyor. evde yalnız kalmaktan sıkıldığımı akıl edemiyor. kendisi eve haftaiçi 6 buçuk- yedi gibi geliyor. cumartesileri de 3e kadar çalışıyor. görüştüğümüz dönemlerde özel günler konusunda düşünceliyken artık bunu önemsemiyor. surat astığımda ise germe beni deyip bir de kendisi bana kızıyor :S ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. imla noktalama falan dikkat etmedim canım çok sıkkın. fikirlerinizi bekliyorum.

cnm evliliğin çok yeni benimki gibi. sorunları kendi başına sıralaman gerekecek zor olsada. eşinin sanırım sorumluluk duygusu seninki kadar gelişmemiş. nacizane fikrim öncelikle cinsel problemi ortadan kaldırmanız. rayına oturtamadık dedin onu oturtmalısınız. eşine artık bekar olmadığını sözlü değilde tavırlarınla hatırlatmalısın. onun hobilerini birlikte gerçekleştirmeye çalışın. balığa ben de gitmek istiyorum de mesela. arkadaşlarınla ben de arkadaş olmak istiyorum deyip peşine takıl:)) yavaş yavaş tek başına bir birey olmadığını iki kişi yaşamak zorunda olduğunu anlayacaktır. daha sonrada sen planlar yaparsın onu dahil edersin.
aslında ben kadının tek taraflı bu kadar özveri göstermesine karşıyım ama bazen mecburen yapmak gerekiyor. yoksa o yuva çatırdamaya başlar ki bir yuva kolay kurulmuyor.
ha bi de sen de kendine biraz hobi edin ki bunalmayasın eşini düşünmekten.. sanırım evliliğe adaptasyon süreci hep sancılı oluyor..

evet işte hobi edinmeliyim uğraş bulmalıyım ama yeni şeylere ilgi duymak genelde genç yaşlarda gerçekleşiyor. internete takılmaktan başka aklıma gelen bir şey yok. belki beni hoş tutan mutsuzluğuma çare arayan bir eşim olsaydı daha enerjik, her konuda istekli olabilirdim. bunları ona söylediğimde sen benim için ne yapıyorsuna getiriyor işi. ben ona karşı ilgili olsam o da bana karşı olacakmış. hangimiz kadınız anlamadım, tek istediğim duygusal bir ilişki aslında...

canım bende yeni evli sayılırım.. 1 seneden fazla oldu... senin sorunlarına benzerlerini bende yaşadım.. bu kadar sıkıntıyı bende cektim.. bende evlenip eşimin yanına İzmir'e geldim.. burda kimseyi tanımıyordum...İzmir'i hiç bilmiordum.. ve eşim 10 seneden beri burada oldugu için arkadas cevresi, tanıdıkları yani bütün düzeni oturmuştu bende senin gibi çok sıkıntı çektim... yeni bir şehir, kimseyi tanımama ve en önemlisi beraber yaşamaya başlamanın getirdiği zorluklar... çok iyi anlıyorum yani seni..
erkeklerde ilk evlendiklerinde özellikle bizimki gibi oturmuş bir düzenleri varsa kolay adapte olamıyorlar evliliğe... hala bekar gunlerindeki gibi takılmaya devam edebiliyorlar... sana önerim öncelikle yatak odanızdaki problemi aşmaya çalışın.. oku arastır ne yapılması gerekiyor ve eninde sonunda çöz o problemi.. ikinciside eşine çok odaklanma... o arkadaslarıyla geziyorsa sende gez, yapabilecek bir uğraş bul kendine...ve eşinin bu davranışlarını değiştirmeye çalışırken sakın asi davranma... ben çok sinir oluyordum cok asi davranıyordum hatalı oldugunu anlamdım... al karsına azcık cilveyle azcık naz yaparak altından gir üstünden çık ve istediğini yaptır... bahane mi bulursun, oyun oynayarak mı yaparsın nasıl edersin bilemem o sana kalmış... mesela gel sana yemek ısmarlıyım de birlikte dışarı cıkın, yada gel bugün biletler benden de sinamaya gidin.. birlikte vakit gecirin ki o gitgide senin yanında oluşuna alışsın... eğlenin yani... sizin ilişkiniz uzak oldugu için çok vakit gecirmemenizden kaynaklı problemleri evlilikte yaşıyor olabilirsiniz... ne yap et onu kendine alıştır... bak gör sonra hersey nasıl yoluna giriyor... :23:

evet işte hobi edinmeliyim uğraş bulmalıyım ama yeni şeylere ilgi duymak genelde genç yaşlarda gerçekleşiyor. internete takılmaktan başka aklıma gelen bir şey yok. belki beni hoş tutan mutsuzluğuma çare arayan bir eşim olsaydı daha enerjik, her konuda istekli olabilirdim. bunları ona söylediğimde sen benim için ne yapıyorsuna getiriyor işi. ben ona karşı ilgili olsam o da bana karşı olacakmış. hangimiz kadınız anlamadım, tek istediğim duygusal bir ilişki aslında...

seni çok iyi anlıyorum cnm. biz kadınlar hassasız en ufak bişeye kırılıp ya da en ufak bişeyden mutluluk duyarız.. bence eşinle karşılıklı olarak beklentilere girmemlisin. Allah korusun inatlaşmalara kadar gider bu defa çözülmesi daha zor olur. benim hiç elbecerim olmamasına rağmen ahşaplarla uğraşıp boyamaya çalışşmıştım hatta eşime bi hediye hazırladım çok hoşuna gitmişti.. sen de kendine uygun bişeyler bulabilirsin bence. eşimin bana çiçek almadığını fark ettim evlendikten sonra. ama sözlü olarak söylesem güzel olmayacak diye gittim eşime tek gül aldım. yattığı tarafa yorganın altına bir kağıda güzel söler yazarak koydum. şaşırdı ve çok mutlu oldu. 2 gün önce elinde papatyayla geldi yanıma evliliğimizin 2.. ayı bitmiş diye almış:)))cçok mutlu oldum. birtakım şeyleri sözle söylemek bazen ters tepebilir.. ama inatlaşma sakın cnm..

seni çok iyi anlıyorum cnm. biz kadınlar hassasız en ufak bişeye kırılıp ya da en ufak bişeyden mutluluk duyarız.. bence eşinle karşılıklı olarak beklentilere girmemelisin. Allah korusun inatlaşmalara kadar gider bu defa çözülmesi daha zor olur. benim hiç elbecerim olmamasına rağmen ahşaplarla uğraşıp boyamaya çalışşmıştım hatta eşime bi hediye hazırladım çok hoşuna gitmişti.. sen de kendine uygun bişeyler bulabilirsin bence. eşimin bana çiçek almadığını fark ettim evlendikten sonra. ama sözlü olarak söylesem güzel olmayacak diye gittim eşime tek gül aldım. yattığı tarafa yorganın altına bir kağıda güzel söler yazarak koydum. şaşırdı ve çok mutlu oldu. 2 gün önce elinde papatyayla geldi yanıma evliliğimizin 2.. ayı bitmiş diye almış:)))cçok mutlu oldum. birtakım şeyleri sözle söylemek bazen ters tepebilir.. ama inatlaşma sakın cnm..

canım bende yeni evli sayılırım.. 1 seneden fazla oldu... senin sorunlarına benzerlerini bende yaşadım.. bu kadar sıkıntıyı bende cektim.. bende evlenip eşimin yanına İzmir'e geldim.. burda kimseyi tanımıyordum...İzmir'i hiç bilmiordum.. ve eşim 10 seneden beri burada oldugu için arkadas cevresi, tanıdıkları yani bütün düzeni oturmuştu bende senin gibi çok sıkıntı çektim... yeni bir şehir, kimseyi tanımama ve en önemlisi beraber yaşamaya başlamanın getirdiği zorluklar... çok iyi anlıyorum yani seni..
erkeklerde ilk evlendiklerinde özellikle bizimki gibi oturmuş bir düzenleri varsa kolay adapte olamıyorlar evliliğe... hala bekar gunlerindeki gibi takılmaya devam edebiliyorlar... sana önerim öncelikle yatak odanızdaki problemi aşmaya çalışın.. oku arastır ne yapılması gerekiyor ve eninde sonunda çöz o problemi.. ikinciside eşine çok odaklanma... o arkadaslarıyla geziyorsa sende gez, yapabilecek bir uğraş bul kendine...ve eşinin bu davranışlarını değiştirmeye çalışırken sakın asi davranma... ben çok sinir oluyordum cok asi davranıyordum hatalı oldugunu anlamdım... al karsına azcık cilveyle azcık naz yaparak altından gir üstünden çık ve istediğini yaptır... bahane mi bulursun, oyun oynayarak mı yaparsın nasıl edersin bilemem o sana kalmış... mesela gel sana yemek ısmarlıyım de birlikte dışarı cıkın, yada gel bugün biletler benden de sinamaya gidin.. birlikte vakit gecirin ki o gitgide senin yanında oluşuna alışsın... eğlenin yani... sizin ilişkiniz uzak oldugu için çok vakit gecirmemenizden kaynaklı problemleri evlilikte yaşıyor olabilirsiniz... ne yap et onu kendine alıştır... bak gör sonra hersey nasıl yoluna giriyor... :23:
arkadaşım inan bunları yapmak aklıma geliyor ama ben cariye değilim :P yani sinirlendiğim adama cilve yapamıyorum, tatlı konuşamıyorum. hemen suratım asılıyor, hemen ağlıyorum, hemen pc başına geçiyorum... ben de sanırım idare etmeye alışık değilim. ama istiyorum ki açıklamalarımda ne kadar haklı olduğumu görsün... görmüyor, anlamıyor.

seni çok iyi anlıyorum cnm. biz kadınlar hassasız en ufak bişeye kırılıp ya da en ufak bişeyden mutluluk duyarız.. bence eşinle karşılıklı olarak beklentilere girmemelisin. Allah korusun inatlaşmalara kadar gider bu defa çözülmesi daha zor olur. benim hiç elbecerim olmamasına rağmen ahşaplarla uğraşıp boyamaya çalışşmıştım hatta eşime bi hediye hazırladım çok hoşuna gitmişti.. sen de kendine uygun bişeyler bulabilirsin bence. eşimin bana çiçek almadığını fark ettim evlendikten sonra. ama sözlü olarak söylesem güzel olmayacak diye gittim eşime tek gül aldım. yattığı tarafa yorganın altına bir kağıda güzel söler yazarak koydum. şaşırdı ve çok mutlu oldu. 2 gün önce elinde papatyayla geldi yanıma evliliğimizin 2.. ayı bitmiş diye almış:)))çok mutlu oldum. birtakım şeyleri sözle söylemek bazen ters tepebilir.. ama inatlaşma sakın cnm.. bi de eşleri hayatımızın merkezine oturtmamalıyız. hem kendimize hem de onlara zarar veririz bence. her şey kararında olmalı. sıkılabilirler ya da bizde alışkanlık yapabilirler. alışkanlıktan çok sevgi bağımız kuvvetlenmeli bence.

seni çok iyi anlıyorum cnm. biz kadınlar hassasız en ufak bişeye kırılıp ya da en ufak bişeyden mutluluk duyarız.. bence eşinle karşılıklı olarak beklentilere girmemelisin. Allah korusun inatlaşmalara kadar gider bu defa çözülmesi daha zor olur. benim hiç elbecerim olmamasına rağmen ahşaplarla uğraşıp boyamaya çalışşmıştım hatta eşime bi hediye hazırladım çok hoşuna gitmişti.. sen de kendine uygun bişeyler bulabilirsin bence. eşimin bana çiçek almadığını fark ettim evlendikten sonra. ama sözlü olarak söylesem güzel olmayacak diye gittim eşime tek gül aldım. yattığı tarafa yorganın altına bir kağıda güzel söler yazarak koydum. şaşırdı ve çok mutlu oldu. 2 gün önce elinde papatyayla geldi yanıma evliliğimizin 2.. ayı bitmiş diye almış:)))cçok mutlu oldum. birtakım şeyleri sözle söylemek bazen ters tepebilir.. ama inatlaşma sakın cnm..
evet ben ona çiçek alıp getiriyim bari bu iyi bir fikir olabilir :)) yaa insanı ne durumlara düşürüyorlar olaya bak...

aha işte sende benim kafadansın... bende cilve yapamam.. ama öyle karsısında höt höt diye isteklerini sıralayan kadın görünce tepkisel olarak yapacakları varsada yapmıyorlar... inada biniyor iş hatta sonra nasıl oluyor anlamıyorum gene kendi haklı ben haksız oluyorum... onu suçlayan ne kadar bizi önemsediğini görmeyen biz oluyoruz... yani hikayelerimiz o kadar benziorki birbirine... ben denedim ama sonra işve ile yaptırabiliyorsun... eskiden arkadaşları hakkında en ufak bir kelime ettiğimde trip yapan adam artık kendi gelip anlatıyor onların dedikodularını yaptıklarını... benden sana öneri zorla kendini işe yarayacak..;)

aha işte sende benim kafadansın... bende cilve yapamam.. ama öyle karsısında höt höt diye isteklerini sıralayan kadın görünce tepkisel olarak yapacakları varsada yapmıyorlar... inada biniyor iş hatta sonra nasıl oluyor anlamıyorum gene kendi haklı ben haksız oluyorum... onu suçlayan ne kadar bizi önemsediğini görmeyen biz oluyoruz... yani hikayelerimiz o kadar benziorki birbirine... ben denedim ama sonra işve ile yaptırabiliyorsun... eskiden arkadaşları hakkında en ufak bir kelime ettiğimde trip yapan adam artık kendi gelip anlatıyor onların dedikodularını yaptıklarını... benden sana öneri zorla kendini işe yarayacak..;)

yani aynı kafadan olmak çok normal. daha önce evlilik yaşamamışız ilk defa evlenmişiz, büyük ihtimalle sen de yüzlerce sevgili edinmiş değilsin... haliyle kadın olduğumuz için anlaşılalım nezaket görelim istiyoruz. hep diyorum ki ona: bir kadınla evlisin erkekle değil! ama nafile. demek ki dişi olduğunu ispatlamak şart :P

bence asıl problem cinsel hayatınız. onu rayına oturtun. siz de eşinizle balığa gidin, arkadaşları ile görüşeceğinde siz de gidin, eğer gidebileceğiniz ortam değilse siz de kendi iş arkadaşlarınızla aktivite ayarlayın. eğer cinsel hayatınızı rayına oturtursanız bu söyledikleriniz problem olmaktan çıkacaktır.

cnm tatlı dil herşeyi çözer...
demişsin ya hemen küsüyorum suratım asılıyo.. konuşmuyorum diye bunlar erkeklerin en sevmediği davranışlardır...
kendin söliceksin...tatlı dile işveyle...
mesela 2 gün sonra evlilik yıldönümümüz bizim.. eşim hediye almaz, özel günleri unutur vs...
ben dün dedim aşkım 2 gün sonra evlilik yıldönümümüz... bi çanta gördüm çok beğendim onu bana almayı düşünür müsün dedim... :32:
sen benden bişey istedin ya almam mı dedi... sölemeseydin unuturdum ben dedi... kendide farkında unutacağının :34:
evliliğiniz çok yenşyse böyle şeyleri söylemeye çekinebilirsin bende öleydim.. ama ilerleyen zamanlarda karşındakini tanıyosun ve o yüzsüzse sende ondan yüzsüz oluyosun :27::27::27:

bence asıl problem cinsel hayatınız. onu rayına oturtun. siz de eşinizle balığa gidin, arkadaşları ile görüşeceğinde siz de gidin, eğer gidebileceğiniz ortam değilse siz de kendi iş arkadaşlarınızla aktivite ayarlayın. eğer cinsel hayatınızı rayına oturtursanız bu söyledikleriniz problem olmaktan çıkacaktır.
fikirlerim teoride doğru olsa da pratikte yeri yok biliyorum ama beni insan olarak sevmesi benim için her şeyin üstünde. normalde böyle olması gerekmez mi... ben dış görünüşe paye veren biri değilim,eşim de öyle. insan olarak beni sevdiğini sanıyordum. artık sanırım başka sulara yelken açmam yeni tavsiyeler denemem lazım...

herşeyden önce cinselliği yoluna koymalısınız

adam sizden daha fazla uzaklaşmasın

fikirlerim teoride doğru olsa da pratikte yeri yok biliyorum ama beni insan olarak sevmesi benim için her şeyin üstünde. normalde böyle olması gerekmez mi... ben dış görünüşe paye veren biri değilim,eşim de öyle. insan olarak beni sevdiğini sanıyordum. artık sanırım başka sulara yelken açmam yeni tavsiyeler denemem lazım...

biraz daha olumlu düşünmelisiniz, bu söylediklerinizin dış görünüşle alakası olmadığı gibi, eşinizin sizi insan olarak sevmediği anlamına da gelmez. siz yeni bir çevre kurmaya çalıştığınız için bunalmışsınız. daha sakin düşünün.

herşeyden önce cinselliği yoluna koymalısınız

adam sizden daha fazla uzaklaşmasın

evet yoluna koymaya çalışıyorum. doğru adımları atmadığın takdirde içimde istek oluşturamazsın diyorum mesela :P çoğu zaman işe yaramıyor elbette :P

biraz daha olumlu düşünmelisiniz, bu söylediklerinizin dış görünüşle alakası olmadığı gibi, eşinizin sizi insan olarak sevmediği anlamına da gelmez. siz yeni bir çevre kurmaya çalıştığınız için bunalmışsınız. daha sakin düşünün.
:)) seoz bu kişilik ve tecrübesizlikten kaynaklı, tamam bunaldım ama depresyonda sayılmam. hayatımda hiç cilveli olmadım, genelde erkeksi bir tavrım ve feminist fikirlerim vardır. ama değişmem gerek herhalde. herkes aynı aklı veriyorsa denemekte fayda var :)

öncelikle cinsel sorunlarınızı çözmenizi tavsiye ederim yoksa aranız daha da soğuyabilir
eşinin ilgisizliği için bende tatlı dil güleryüz işve cilve yolunu dene diyorum eğer iyilikle eşin yola gelmezse zıtlaşmayla kavgayla küsmeyle hiç gelmez :50:
daha yeni evlisiniz umarım sorununuzu çözebilirsiniz:31:

Back
X