Tam yorum yazacaktım ki, yorumlara verdiğiniz cevap yorum yapmamama neden oldu.
Siz anladığım kadarıyla bu durumdan memnunsunuz, eşinize toz kondurmuyorsunuz ki, eşinizin sizi çalıştırmama konusundaki gerekçeleri gerçekten hoş değil.
Neyse Allah yolunuzu açık etsin.
bakın bızım cok yakın bı evlı arkadasımız bu yuzden bu tur konular yuzunden evlılıklerı bıttı esı baska bır adam yuzunden cocunu ve kocasını bırakıp gıttı ve perısan halde esımın bunları gorup yorumsuz kalamamasını neresı hos degıl bunu yazmak ıstemedım cunku o arkadasımızda bu kulube uye okumasını ıstemeıstım evet esım o olanları bana aksettırmedı sende bole olursunda demedı onu bırakıp gıtmemeden korkar hep demıstım oyuzden sevgısı de buyuzden hıc eksılmemıstır ustume okdar tıtremıstır bunların neresı yanlıs neresı guvensızlık
Bişey sölicem,arkadaşın morali zaten bozulmuş bide siz hiddetli öfkeli yaa..Buna benzer diğer topiclerdede problem olmuş,konular kapatılmış..Kızlar neoluyor neden bu kadar acımasızsınız,buraya yazan zaten darda kalmış bunalmış sizde mubarek bı kaptırıyorsunuz,sankı karsı yardım ısteyen taraf tan stresınızı atıyorsunuz,topa tutuyorsunuz,eleştirinin dozunu kaçırıyorsunuz,yerden yere vuruyorsunuz..bıraz dıkkat edelım bız kadınız sevecen olalım bıraz..Neyse görüyorum ki ;
siz sabit fikirlisiniz ve hala benim nedemek istediğimi anlamak istemiyorsunuz.
Düşünce tarzını değiştirmedikçe,farklı açılardan bakmayı öğrenmedikçe
siz hiç kimseyi herhangi bir konuda ikna edemezsiniz!
Çalışma isteğinin maddi yetersizlikten olmadığını ona bu konuda kesinlikle güvendiğini herşeyi fazla fazla aldığını gerekirse ekmeğini taştan çıkarıp sana bakacağını bildiğini söyle.Çalışmak istemenin tek sebebi kendini geliştirmek kendine birşeyler katmak dış dünyadan kopmamak olduğunu anlatmaya çalış.Eğer şimdi çalışmana istemez ise tabiki çalışmayacağını ama ilerde çalışmadığın için pişmanlık duymaya başladığında onu suçlamak istemediğini anlat.Oğlunun geleceği için birikim yapmak istediğini söyle.Konuyu aklını çelmeye getirirse sen beni tanımıyosun sanırım ona iyi bir eş iyi bir anne olacağının güvenini verdiğin için senle evlendiğini vurgula.İlerde evde oturup kendini geliştiremediğin için çocuğunu anlayamayacağından korktuğunu söyle.Şimdi birikim yaparsanız ilerde çocuğunuz birşey istediğinde yapamadığınız için üzülmek durumunda kalmayacağınızı söyle.Yarının ne getireceğinin belli olmadığını allah göstermesin onun işinden olursa güvenebileceğiniz bi maaş olması gerektiğini söyle...Dahada çoğaltılabilir.Sadece konuşurken eşinizin egosunu yükseltin bir taraftan.Tartışma gibi değilde sohbet ediyomuşunuz havasında anlatın.
Bu bana güvensizlik sizede sevgi olarak görünür. Yani davranışları algılamak kişiden kişiye değişir.bakın bızım cok yakın bı evlı arkadasımız bu yuzden bu tur konular yuzunden evlılıklerı bıttı esı baska bır adam yuzunden cocunu ve kocasını bırakıp gıttı ve perısan halde esımın bunları gorup yorumsuz kalamamasını neresı hos degıl bunu yazmak ıstemedım cunku o arkadasımızda bu kulube uye okumasını ıstemeıstım evet esım o olanları bana aksettırmedı sende bole olursunda demedı onu bırakıp gıtmemeden korkar hep demıstım oyuzden sevgısı de buyuzden hıc eksılmemıstır ustume okdar tıtremıstır bunların neresı yanlıs neresı guvensızlık
Bişey sölicem,arkadaşın morali zaten bozulmuş bide siz hiddetli öfkeli yaa..Buna benzer diğer topiclerdede problem olmuş,konular kapatılmış..Kızlar neoluyor neden bu kadar acımasızsınız,buraya yazan zaten darda kalmış bunalmış sizde mubarek bı kaptırıyorsunuz,sankı karsı yardım ısteyen taraf tan stresınızı atıyorsunuz,topa tutuyorsunuz,eleştirinin dozunu kaçırıyorsunuz,yerden yere vuruyorsunuz..bıraz dıkkat edelım bız kadınız sevecen olalım bıraz..
canım sana gelınce konuyu açan arkadaş,eşinin kıskançlığı normal degıl evet,bunada şaşırmadım,erkekler hanımları gosterıslı becerıklı ve zekı olunca kaybetme korkusu yaşıyor belkı dozu dığer arkadaşlara saçma gelıyor ama bu kocanın eşi üzerındekı ozel durumu ıste gelde anlat..benım esımde boyleydı,evet rahatsız edıcı ama eşini degıstırmen zor benımde eşım böyleydı..sen bence eşınle bır evlılık terapıstıne gıtsen,eşınle bırlıkte konussanız ınan onunda ufku açılcaktır.erkekler bızden malesef bıraz bağnaz olabılıyorlar.zamana bırak ve dedıgım gıbı kandır evlılıkterapıstıne gotur,onlar gerçekten eşınle her dılden yuregıne dokunur ınan bana...
Anladığım kadarıyla,eşin Gölcük'te çalışmana birşey demiyor,İzmit'te çalışmana karşı çıkıyor.
Çocuğun çok küçük,çalışma hayatına yeni başlayacaksın,uzak mesafede çalışmak seni zorlayabilir.Büyük ihtimalle çok erken çıkıp,eve eşinden daha geç döneceksin.Bebeğinle bütün gün ilgilenemeyeceksin,akşam da çok yorgun olacaksın.Allah korusun bebeğin rahatsızlansa eve hemen koşamazsın,bu da var.
Ben senin yerinde olsam,maaşı daha az olsa bile Gölcük'te çalışmaya başlarım.Böylece hem sen çalışma hayatına alışırsın,hem de eşin senin çalışmana alışır.Sen hele bir işe gir,para kazanmaya başla,düzenini kur.Zamanla çocuğun büyür,eşin de çalışmandan zarar gelmeyeceğini anlar.O zaman İzmit konusunu tekrar açarsın.
gercekten cok sagolun benı anlayan dusunceme saygı duyan bırılerı cıktı tavsıyen ıcın sagol bunu dedıgın gıbı kesınlıkle denıcem dedıklerın cok aklıma yattı tekrar sagol
eşinizin sizi kıskanmsına tek sebep guzel oluşunuz degildir.. onun bılınç altında yatan nedenler vardır bence.. siz bu nedenleri açıklıga kavuşturun...
eşin kıskanması guzel şey, ama sızınkı bence kıskanmıyor, korkuları var... ve korkuları ile yuzleşmekten korkuyor...
bız yenı evlendıkten bır ay sonra benım dedem vefat ettı.. eşim benı ucakla memlekete göturdu.. ve istedigin kadar kalabilirsin dedi. ben 10 gun kaldım... hıç bır şey demedı.. sorun çıkmadı.. ama tüm akrabalarımız aynı şeyı söyledi.. bır aylık eşin senı nasıl böyle bırakabildi.. sankı farklı yerdeyım.. topragımda köyumdeyım.. nıye bırakmasın diye ben onlara sordum...
Korkuları bence yaptığı işten kaynaklanıyor.Eşi rehbermiş.Turizm çok rahat bi ortam.İnsanlar tatile geliyor rahatlık arıyor ve çalışan olarak sizden beklentide bu rahatlığı yaratmak.Hangi iş ortamında çalışanlar ellerine bira alıp müşterileriyle karşılıklı oturup içebilir,yada hangi iş yerinde müşteriniz size gelip(bayan) bu akşam bir yerlere gitmek istermisin diye soruyor,yada hangi iş yerinde bay bayan çalışanlar aynı ortamda yatmak yada aynı ortamı giyinme odası olarak kullanıyor korkularını ana etkeni bunlardır diye düşünüyorum ben.Ben otelde çalışıyorum oldukça ciddi bir ortam diğer bir çok yere göre ben bile bazen arkadaşların işyerlerine gidiyorum çok şaşırıyorum ciddiyetten.Farklı düşünemiyodur işyerlerini kendi çalıştığı ortamlardan.
O zaman konu sahibi arkadaşın korkmaya başlaması lazımbenim eşim öyle bir yerde çalışsa diken üstünde otururdum:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?