Eṣim çok müsrif...

Bilip bilmeden demeyelim, yasam tecrubesi diyelim biz ona.

Bahsettiginiz kisi veya kisiler bagimlilik boyutuna gelmisler, o tedavilik bir durum, baska bir boyut o.
Yaşam tecrübesi konusunda da, en azından yaş olarak oldukça tecrübeli olduğumu düşünüyorum.
Ayrıca, bilmem farkında mısın ama konu sahibinin kocası da bağımlı!

Yaşam tecrübesi konusunda da, en azından yaş olarak oldukça tecrübeli olduğumu düşünüyorum.
Ayrıca, bilmem farkında mısın ama konu sahibinin kocası da bağımlı!
Aslında bağımlı mı bağımsız mı bilmiyoruz. Konu sahibi gereksiz şeyler demiş ama içerik yok. Gerekli mi gereksiz mi ne alıyor bu adam bilmiyoruz.

Kadınların çoğunda kocalarının hobilerini gereksiz görme eğilimi var. O para illa çok ciddi şeylere harcanmalı diye düşünüyorlar. Ne bileyim adam oyun oynuyordur, oyun alıyordur ya da konsoluna, bilgisayarına bişeyler ekliyordur. Futbol oynuyordur çeşit çeşit forma krampon alıyordur. Koleksiyon yapıyordur oyuncak araba alıyordur. Burdan bakınca bunların hiç biri gereksiz değil. Ama konu sahibinin böyle keyifleri yoksa gereksiz görüyordur.

2 Hafta'da aldığı gereksiz ṣeyler. Örnek vermek için :
-kuṣa 2. bir kap (2 gün önce yeni kap almıṣtık).
-zarf (100 tane), zarflarımız var bu arada
-iṣe yaramaz bir temizlik ürünü (gerçekten hiç ama hiç bir iṣe yaramıyor).
-kuṣa yeni bir kafes (büyük lüks sayılacak bir kafes) bu arada kuṣ sevmedi bile kendi kafesini daha çok seviyor

Ṣimdi'de gel restorant'a gidelim diyor. Bankasın'da 0 euro, banka 1000 euro'ya kadar negatif'te olmasına izin veriyormuṣ. Diyor ki 10 gün sonra maaṣ geliyormuṣ zaten.
Ben mi abartıyorum kızlar. Ben mi çok cimriyim?

Kuş az önce dediğim gibi adamın hobisi muhtemelen. İlgilenmeyi, bişeyler almayı seviyor. Bizim de kedinin üç tane yatağı onlarca oyuncağı iki kum kabı, 4-5 tane mama kabı var. Yataklara ayağını bile basmıyor taşıma box’ında yatıyor, oyuncakların yüzüne bakmıyor buruşturulmuş kağıtla oynuyor ama işte belki sever diye alıyoruz.

Zarf evde çok kullanılan bişeyse yedekte durmasında bir sorun göremedim.

Deterjanı denemiş olmuşsunuz işe yaramıyorsa, beğenmediyseniz tekrar almazsınız.

Dışarda yemeyi teklif eden kocayı reddederseniz sonra çok üzülürsünüz ben uyarayım.

Ben çok sorun görmedim.

Sizin işe başlamanıza güveniyor belli.Yoksa ocakta nasıl daha iyi olacaksınız.Ben olsam.zırnık koklatmam.
Ayrıca neden kira ve elektrik harici size ait anlayamadım.Açın bir ortak herkes eşit koysun bütün giderler oradan karşılansın.Parası mı kal.adı vurun yüzüne.
Ben şunuda anlamıyorum işte bu huyu hariç başka kötü huyu yok lafını.Ya geçin bu ayakları kullandırtmayın kendinizo.
Aile konusuna gelecek olursak ben normalde ailelerin ihtiyacı olursa desteklenir taraftarıyım hep.Ancak sizin olayda tam tersi düşünüyorum zaten durumunuz iyi değil adam üstüne düşeni zaten yapamamış sizin birikiminizden istemiş bide para göndermiş.
Siz para babasımısınız anlamadım ki.
Tavrınızı net koyun gerekirse kavga çıkarın . Yoksa hadi size geçmiş olsun şimdiden.

Başlığa bakınca konuyu eşim açtı sandım

Bence mal edinip borçlanın.

Benim eşimde müsriftir. Çocuklardan önce daha fazlaydı. Ne mal mülk sahibi olup, yatırım yaptıysak sayemde. Benim kafamda hep bir yatırım, birikim bütçesi olur, ona dokunmaz ama gerisi hak getire.
Son bir iki yıldır çocukların okulları, ekonominin gidişatı derken eşimin harcamalari da bundan nasibini aldı ama genel olarak rahat para harcayan biri. Esiniz sorumluluk sahibi biriyse ona göre kendini frenleyebilir ama oda yoksa sorun yani.

Ben de eşim de eşiniz gibiyiz. Çok mutluyuz birimizden biri diğerini kısıtlamaya çalışsa ciddi mutsuz olurduk. Bir evin olmalı tabi türkiye şartlarında bence sonra gerisini yemek lazım bence. neden çalışıyoruz? Ne kadar yaşayacağımız belli mi? Gereksiz dediğiniz şeyler size gereksiz geliyor olabilir mi? Eşim model uçaklarla ilgileniyor mesela gereksiz değil buna dair aldığı hiç bir şey. Kano seviyor kano aldı bu da gereksiz değil bence ama siz gereksiz diye yorumlayabilirsiniz gibi geldi burdan bakınca.

Şimdi 2 tarafta müsrif olursa hiçbir şeyiniz olmaz.biriniz tutacak en azından.adamın geliri iyise maaş yatınca biriktireceği kısmı ayırsın direkt,giderleride ayırsın belirli bir bütçesi olsun onunla ne isterse alsın.bende internetten alışveriş yapmayı severim ve oyun oynamayı severim.oyuna ayırdığım aylık bir miktar var mesela bu benim tek hobim bana göre gereksiz değil ama annem çok gereksiz bulur.belki eşinizin hobileride ona göre gereklidir ama siz gereksiz bulursunuz.en güzel çözüm birikim yapılacak miktar ve giderler ayrılsın gerisiyle ne yaparsa yapsın.sizin yerinizde olsam böyle eşe kendi maaşımıda tam söylemem açıkcası bir köşede biriktiririm.

Cok uzuldum
.Ama bir bayan olarak ben de oyleyim hergun kargo geliyor. bazen utaniyorum, gel al noktasindan aliyorum orda bile taniyorlar. Isyerine kargocu geliyor sifre bile almiyor bazen
7/24 kargolar var ya artik ocihazlardan aliyorum. Bazen gel al noktasi olmuyor esimin sirketine gonderiyorum. Cildiriyor. Heryerde uyeligim var ya da hayir kuruluslarina kesiliyor. Ikimiz de calusmamiza ragmen ay sonu parasiz kaliyorum. Kurtulamadim bi turlu. Ugrasiyorum ama esim bu sefer kartlarimi alacagini soyledi ama uygulamadan sanal kart acabilecegimi soyledim.offff

Gider kısmında kura ve elektrik dışında hepsini eşinize verin sorumluluğu artırın ev arkadaşı değil eşiniz olarak görsün harçlık isteyin bunlara alıştıktan sonra borca girsin

Model uçak mı maket mi? İkisi karışıyor bazen. Ben de model uçakçıyım 1/500 herpa’larım var. Bir araba parası yatırmışımdır meretlere

Dışarıda yemek dışındakiler boş saçma harcamalar
Bence bu kadar para saçmasına izin vermeyin dışarıda arada yemek ihtiyaç zaten lüks sayılmaz

Yanlış anlamayın ama bu saydıklarınız hepsi çok pahallı şeyler değil. 100 zarf dediğiniz 2-3€ birşey en fazla. Zarf yada kuş kabı aldı diye para biriktiremiyor olamaz. Daha farklı ciddi harcamalar olmalı. Araba, motor, futbol merakı gibi gibi şeyler olsa anlarım ama kuş kafesi dediğin nedir yani, nekadar lüks olacak triplex içinde havuzu olsa bile kafes neticede

Çok para harcıyor dediğiniz bunlar mı yani Aldığı çok yüksek maaş bunlara gidiyor olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…