• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok zor biri

öyle bir şey yok ki zaten benim aileminde durumu iyi yani maddi durumunda cezbedecek bir şey yoktu benim için, tabiki konuşuldu ama diyorum ya bu kadar detaylı dikkat ettiğini hiç anlayamadım çünkü hep dışarda yiyorduk ve işinden dolayı böyle programlı planlı davranıyor diye düşünmüştüm
evet onun yaşam tarzı belli nedee nhakaret edildiğini zaten anlamadım

Eşinizin yaşam tarzını biliyorsanız kendinize sormanız gereken sorular var. " Bir ömür onun düzenine geçmek istiyor muyum ? Bu şekilde yaşayarak mutlu olabilir miyim ? " gibi". Bir mesajınızda " hamile olsam neler olur düşünemiyorum " gibi bir cümle okudum. Bu soruların yanıtını bulana kadar çocuk sahibi olmayı erteleyin lütfen.

Şu an gülüp geçtiğiniz konulara gülemez hale gelirseniz ve kurallar ağırlaşırsa ipler gerilebilir. Anne babası arasında uzlaşma olmayan çocuklar özel yaşamlarında çok zorlanıyorlar. Babasına göre yemesi yasak, annesine göre değil. Çocuk kendini hep arada kalmış ve suçlu hissediyor.

İyi düşünüp , hakkınızda hayırlı kararlar almanız dileğiyle.

Bilmem ki belli bir yöntemim yok. Benim eşim de dışarda yer ara sıra bunları. Kırmızı et yememesi gerekiyor mesela ama iş yerinde merinos kebabı çıktı mı dayanamayıp yer. Yemeden önce de haber verir ama, duruma göre değerlendirme yaparız o hafta çok zararlı bişey yemediyse yer.
Kendi istemesi lazım sanırım.

Bu arada sarımsak korkunç faydalı bir sebze. Ben de pek hazzetmem kendisinden ama mümkün olduğunca yemeye çalışıyorum sulu yemeklere bir iki diş mutlaka atıyorum. Yavaş yavaş alıştırın kendinizi bence. Sağlık deposu soğan ve sarımsak.
:)
ben lehime beklerken eşimin lehine geldi cevap. muhakkak çok faydalı ama kokusu olmasa.

Görmek isteyene tabii. Adamın diğer özellikleri ( maddi güç , fizik vb ) baskın çıkınca yaşam tarzının değiştirilebilir olduğunu düşünüp yola çıkmış gibi duruyor konu sahibesi.

Adam muhtemelen ticari bir sözleşme gibi de bakıyor evlilik olayına. Benim dayattığım şartları kabullenen hatunla evlenirim demiş zamanında. Konu sahibi de kabullenmiş. Şimdi bunlar bana zor geldi, yapamıyorum, istemiyorum demesi halinde evlilikte sıkıntı çıkar gibi geliyor.

evet niyeti iyi ama despotluğu üstünden atamıyor genel hali bu çünkü işinde de inanılmaz disiplinli olduğu için demek ki

konuştum tabi ben senin kötülüğüne yada seni üzmek için böle yapmıyorum diyor
ama bu hem sana kötü davrandığını hem de üzdüğünü gösteriyor.
sözler ve davranışlar çelişkili.
böyle bir hata yapar mı mükemmel insan? deyin :)

Eşinizin yaşam tarzını biliyorsanız kendinize sormanız gereken sorular var. " Bir ömür onun düzenine geçmek istiyor muyum ? Bu şekilde yaşayarak mutlu olabilir miyim ? " gibi". Bir mesajınızda " hamile olsam neler olur düşünemiyorum " gibi bir cümle okudum. Bu soruların yanıtını bulana kadar çocuk sahibi olmayı erteleyin lütfen.

Şu an gülüp geçtiğiniz konulara gülemez hale gelirseniz ve kurallar ağırlaşırsa ipler gerilebilir. Anne babası arasında uzlaşma olmayan çocuklar özel yaşamlarında çok zorlanıyorlar. Babasına göre yemesi yasak, annesine göre değil. Çocuk kendini hep arada kalmış ve suçlu hissediyor.

İyi düşünüp , hakkınızda hayırlı kararlar almanız dileğiyle.
çocuk düşünmüyorum elbette şu anda örnek vermek için öyle söyledim

gülüp geçmiyorum tabiki sinirden ağlanacak halime gülüyorum diyorum ya , ailesiyle büyümediği için şimdi zorlanıyor olabilir
amin teşekkürler

Adam muhtemelen ticari bir sözleşme gibi de bakıyor evlilik olayına. Benim dayattığım şartları kabullenen hatunla evlenirim demiş zamanında. Konu sahibi de kabullenmiş. Şimdi bunlar bana zor geldi, yapamıyorum, istemiyorum demesi halinde evlilikte sıkıntı çıkar gibi geliyor.
öyle bir şey yok lütfen abartmayın :KK43:
ama bu hem sana kötü davrandığını hem de üzdüğünü gösteriyor.
sözler ve davranışlar çelişkili.
böyle bir hata yapar mı mükemmel insan? deyin :)
evet sinirlenmese belki de bu kadar sorun olmayacak

dediğim gibi bunlar dışında tek bir sorun yok beni çok mutlu eder ama programının dışında bir şey olmasını sevmez çünkü öyle alışmış çocukken bile abur cubur yememiş saatli yemek yemiş uyumuş :KK51:

Elbet hani alışkanlık ve yıllarca uygulanan birşeyi farkilastirmak zordur.
En iyisi eşin ile beraber bunu ikinize de uygun bir kıvama getirmek. Hangi konuda olursa olsun hep konuşarak ve fikirleri birleştirerek insanlar her zaman her soruna ve pürüzsüz e sonuç bulabilir. Şimdi tersine tepmek tek mantıksızlık içerir.
Yazdığınız gibi mutlu etmeye vesile olan bir eş e onunda tercihlerine uyum sağlamak hoş olur. Umarım güzel bir sonuç a varıp her iki taraf için de huzurlu bir yöntem bulunur. Aslında ben şimdi spor konusunda kendi gelişimimi canlandırır sam. Baştan elbet uyum sağlamak zor oluyor. Bende yatmayı seven bir insanım veya keyiflice tembellik moduna girmeyi. Fakat spor ve günlük programımı değiştirdiğim sırada zorlanmış olsamda sonrasında dinç ve kuvvet depolanmış hale geldim. Ve geriye baktığım da, ben bunu neden baştan uygulamadım diye de sordum kendime. Yani olaya nasıl bakılırsa bakılsın farklı farklı düşünceler ve de fikir oluşur. Yazdıklarım biraz karışık bir hale gelmiş olabilir. Kusura bakma.

:)
ben lehime beklerken eşimin lehine geldi cevap. muhakkak çok faydalı ama kokusu olmasa.

Yediğin zaman kokusu sana gelmez ki, eşin de böylece rahat rahat yiyebilir.
Ben de öyle çiğ sarımsağı diş diş götürebilenlerden değilim. Ama mezelerle ya da yoğurdun içşnde, yemeğe koyup pişirerek bir şekilde yiyorum.

hızlandırılmış sağlıklı yaşam kursu gibi bir şey yok mu?
ya da siz de spor salonuna üye olun, iş kurana kadar kendinize meşgaleler icat edin, en azından daha az tartışma ortamı oluşur belki.

Elbet hani alışkanlık ve yıllarca uygulanan birşeyi farkilastirmak zordur.
En iyisi eşin ile beraber bunu ikinize de uygun bir kıvama getirmek. Hangi konuda olursa olsun hep konuşarak ve fikirleri birleştirerek insanlar her zaman her soruna ve pürüzsüz e sonuç bulabilir. Şimdi tersine tepmek tek mantıksızlık içerir.
Yazdığınız gibi mutlu etmeye vesile olan bir eş e onunda tercihlerine uyum sağlamak hoş olur. Umarım güzel bir sonuç a varıp her iki taraf için de huzurlu bir yöntem bulunur. Aslında ben şimdi spor konusunda kendi gelişimimi canlandırır sam. Baştan elbet uyum sağlamak zor oluyor. Bende yatmayı seven bir insanım veya keyiflice tembellik moduna girmeyi. Fakat spor ve günlük programımı değiştirdiğim sırada zorlanmış olsamda sonrasında dinç ve kuvvet depolanmış hale geldim. Ve geriye baktığım da, ben bunu neden baştan uygulamadım diye de sordum kendime. Yani olaya nasıl bakılırsa bakılsın farklı farklı düşünceler ve de fikir oluşur. Yazdıklarım biraz karışık bir hale gelmiş olabilir. Kusura bakma.

bu akşam bu yorumlardan yola çıkarak tekrar konuşmayı düşünüyorum bakalım , zaten akşam için yemeği yardımcıya söyledim o yapıyor ben yapmıycam artık :KK43:
anladım teşekkür ederim

Parasal anlamda ticari anlaşma demedim yalnız yanlış anlamayın. Karşılıklı alınan faydalar olarak bakıyorum mevzuya.
anladım ama öyle bir durumda yok çok uğraştı benim için zamanında :KK43:
hızlandırılmış sağlıklı yaşam kursu gibi bir şey yok mu?
ya da siz de spor salonuna üye olun, iş kurana kadar kendinize meşgaleler icat edin, en azından daha az tartışma ortamı oluşur belki.
bilmiyorum ki belki vardır ama spor yapıyoruz zaten ah ah bilemiyorum :KK14:

Şu an abartıldığını düşünüyorsunuz ancak gün gelecek kendi listesi tam olsa dahi buzdolabında sizin için alınmış onaylamadığı gıdalar için bağıracak , belki de kavga edecek ; o günün gelmemesi için oturup detaylıca konuşun.

anladım ama öyle bir durumda yok çok uğraştı benim için zamanında :KK43:

bilmiyorum ki belki vardır ama spor yapıyoruz zaten ah ah bilemiyorum :KK14:

8 ayda ne kadar uğraşmış olabilir? Siz en baştan onun yaşam tarzını kabullenmeyeceğinizi, size uymayacağını söyleseydiniz yine sizinle evlenir miydi?
Şimdi şu yaşadığınız hayatta mutlu olmadığınızı söyleseniz sonuç ne olur?

8 ayda ne kadar uğraşmış olabilir? Siz en baştan onun yaşam tarzını kabullenmeyeceğinizi, size uymayacağını söyleseydiniz yine sizinle evlenir miydi?
Şimdi şu yaşadığınız hayatta mutlu olmadığınızı söyleseniz sonuç ne olur?

Şu an abartıldığını düşünüyorsunuz ancak gün gelecek kendi listesi tam olsa dahi buzdolabında sizin için alınmış onaylamadığı gıdalar için bağıracak , belki de kavga edecek ; o günün gelmemesi için oturup detaylıca konuşun.
bazen kendimi çok yalnız hissediyorum özellikle eve iş getirdiğinde çalışma odasından çıkmıyor yada yanımda çalışıyorsa bile pür dikkat gömülüyor :KK43:
bu akşam konuşacağım detaylıca ona bu durumdan mutlu olmaadığımı söylemedim bilmiyorum ki :KK14: ben böyle olduğunu bilsem kabul etmezdim zatenn çok sevdik birbirimizi körü körüne gittik belkide bilmiyorum

Back
X